Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז לאחר שהבנתי איך עובד הפורום אני מקווה שאני לא יטעה הפעם.

היום רכשתי את הרכב הראשון שלי מסוג סובארו אימפרזה 2004 קניתי אותו מחברת "ניו קופל" אבל יכול להיות שרימו אותי אז רציתי להתיעץ איתכפ האנשים שבאמת מבינים במכוניות (שלא כמוני) .

מחיר המחירון של הרכב הוא 80,600 ש"ח ועשו לי עליו הנחה של 5% בלבד.

האמת שלא התמקחתי יותר מידי על המחיר כי הוא הראה לי מחירון של לוי יצחק (האמת שזה היה במבט חטוף) אבל היום הגיעה לידיעתי שיש להוריד על רכב ליסינג בין 7%-17% .נכנסתי היום לאתר של לוי יצחק וחישבתי שם את עלות הרכב התוצאות היו: 1.אם הרכב נקנה "ליסינג תפעולי-חברה,עמותות אגודות שיתופיות למינהן-רכב צמוד לנהג יחיד" אז יש עליו כ 10% הנחה.

2.אם הרכב נקנה "בבעלות חברת ליסינג תפעולי בשימוש על ידי נהגים פרטיים" אז יש עליו כ 4% הנחה.

השאלה שלי איך אני יכול לדעת לאיזה קטגוריה הרכב שקניתי שייך?האם יש לי זכות לבטל את העיסקה?

אני נורא אשמח אם מישהו ייעץ לי כי אין לי מושג ברכבים ועבדתי נורא קשה בשביל לקנות את הרכב הזה

תודה

(מקווה שלא עברתי על תקנון הפורום)

פורסם

לבטל עסקה? כנראה שמאוחר מדי.

פעם הבאה עדיף להתייעץ לפני הרכישה ולא אחריה:roll:

חברות הליסינג מקבלות הנחה של בין 15% ל-25%. לכן עבור בוגרת ליסינג ממוצעת (כ-25K ק"מ לשנה) לדעתי, יש להוריד בין 10% ל-15%, תלוי בדגם והאם מצורף אליו תיק טיפולים של מוסך מורשה יבואן מהיום הראשון!

רכב עם ק"מ גבוה יותר, צריך לקבל הנחה גדולה יותר. כמו כן רכב עם ק"מ נמוך (יש מעט חכמולוגים שלוקחים רכב ליסינג, גם שהדבר כלל אינו משתלם להם), אמור לקבל הנחה קטנה יותר ממחירו במחירון הלאומי.

חברות הליסינג משווקות את הרכבים שלהם ככאלו שהשימוש בהם הוא כמו בשימוש פרטי ושטופלו טוב יותר מלקוח פרטי. האמת לרב שונה. רכב בליסינג תפעולי הוא בעצם רכב להשכרה ארוכת טווח. לרוב הוא משמש נהג יחיד (+ בת זוגו + אחיו + אחותו + אבא... :-D ), אך לפעמים הרכבים עוברים יותר מ"יד" אחת עקב תחלופה של עובדים בארגון (למשל). כמו כן חברות הליסינג עושות הכל כדי להוזיל עלויות באחזקת הרכבים. זה אומר טיפולים לאו דוקא במוסך מורשה, אלא מוסך שעמו הן הגיעו להסדר נוח, וכן לאו דוקא שימוש בחלפים מקוריים ו/או תחליפיים מאושרים (מישהו אמר סין...). רכב פרטי, אם טופל במוסך מורשה ויש לו ספר טיפולים מלא, כמעט תמיד יטופל טוב יותר, ולכן עדיף.

בשורה התחתונה, רכב ליסינג בד"כ נחות לעומת רכב פרטי, ועובדה זאת אמורה להתבטא במחיר הרכישה שאמור להיות משמעותית זול יותר.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

או קי תודה על המידע אני יספר קצת מה נתנו לי עם הרכב ומה לא....

1.נתנו לי דו"ח טיפולים(הביאו גם ספר אבל הוא ריק) בדו"ח רשום את כל הטיפולים שהוא עשה ומה החליפו/תיקנו בהם.

2. הם נתנו אחריות לשנה על הרכב.

3. הם נתנו התחיבות שאם ערכו של הרכב יורד בינואר 2007 מעל 1000 ש"ח ממחיר המחירון של דצמבר אז הם יתנו החזר כספי.

4. הקילומטרז של הרכב יחסית נמוך 52000 .

וזהו פחות או יותר..

אני שוקל יום ראשון ללכת אילהם ולדבר עם הסוכן שמכר לי את הרכב ולנסות להוריד לו מחיר..או לבטל עיסקה..

האם כדאי לי לנסות להוריד מחיר?

האם כדאי לי להחזיר את הרכב?

כמה אחוזי הנחה כדאי לי לדרוש על הרכב?

תודה למי שיגיב

פורסם

לפי דעתי משהו פה ממש מסריח.

עם יש לך הזדמנות לבטל את העסקה, בטל.

עם לא, נסה לבקש הנחה נוספת , ותטען שרימו אותך (תאמין לי שזה יעבוד)

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

תראה - קודם כל תתחדש על הרכב. קנית ? אל תעשה בדיעבד חשבונות.

שנית - אף אחד בפורום לא יודע ולא יכול להעריך את מצבו של הרכב בלי לראות אותו פיזית.

שלישית - נכון שרכבי ליסינג משמשים בהרבה מקרים בשיטת הכיסא החם (לא מכבים מנוע כשמעבירים מנהג לנהג - במשפחה... במשפחה...) - אבל תמיד ישנם אנשים 'מוזרים' ששומרים על רכב גם אם הוא לא שלהם.

רמת התחזוקה של מכוניות כאלה בד"כ נמוכה - החברות עושות את המינימום ההכרחי רק כדי לעבור את תקופת הליסינג בשלום.

נסה לאמת נתונים: צמיגים - מקוריים? מה מצבם? ריפודי פנים - מה מצבם? גומיות של הדוושות - שחוקות? צבע - רושם כללי. אלו נתונים שקשה ל"יפות".

אם התשובות חיוביות אז ככול הנראה מדובר ברכב שמור.

אם לא - זו לקרדה וכדאי שתנסה לטעון שרימו אותך אולי העסקה תתבטל ואולי תקבל הנחה נוספת.

דבר אחרון - אם הציגו בפניך טופס בדיקה הוא לא מחייב את המכון. הבדיקה נעשתה לפי הזמנת חברת הליסינג ולכן המכון מחויב לחברה ולא לך.

חזור עם נתונים נוספים

שבת שלום

פורסם

היי

בכל הנוגע לרכבים מסוג זה, זה לרוב לקנות חתול בשק,כלומר,יכול להיות שבאמת נהג משהו ששמר עליו ויכול להיות שלא,יכול להיות שהק"מ אמיתי,ויכול להיות שהוא לא משקף את המציאות,בכל מקרה 50 אלף לרכב בן 3 אוטוטו זה אפילו מעט.

בכל אופן,קנית רכב טוב,תתחדש,סע בזהירות.

פורסם

שלום רב,

אתה יודע איך מתחיל ספר בישול עירקי : "קודם כל תרגעי"

עכשיו ע"פ הסדר :

1. רכשת אותו, שילמת ועשית העברת בעלות - הסיכוי שהם יסכימו לקבל אותו חזרה מכול סיבה שהיא הוא : אפס מוחלט (שניתן למצוא רק בריק בחלל הבין כוכבי).
  2. הרכב שרכשת הינו כנראה רכב טוב (סוברו) עם ק"מ נמוך, שמח בחלקך.
  3. מכיר שאחרי שיוצאים מחנות רואים בחנות הראווה בהמשך הרחוב את אותו המוצר יותר בזול, זה מה שעובר עליך עכשיו - אין בזה שום פרודוקטיביות אמיתית.
  4. לגבי שאלת הסכום - החישוב של הסכום הינו מורכב הואיל ואתה לא יודע האם זה נהג יחיד וכמובן יש לשים תוספת בעבור זה שהם נותנים אחריות לשנה.

בקיצור הלקח העיקרי הינו לרכב הבא שתרכוש :

1. לפני רכישה תבוא תשאל מה דעתנו.
  2. בצע בדיקה במכון, תסרוק כתמונה, ותציג את הבדיקה כך שיוכלו בפורום להעריך בצורה יותר טובה האם הרכב "אטרקטיבי".

בברכת שבוע נפלא ותתחדש :)

פורסם

ועוד הערה קטנה. כשמורידים במחירון בין 7% ל17% אחוז, זה ממש אבל ממש לא כולל שנת אחריות על האוטו כמו שאתה מקבל. זו הטבה כספית גדולה. אז אתה יכול להירגע.

פורסם
האמת אני מצטער שנכנסתי לבלאגן הזה מישהו יודע אם יש לי את הזכות לבטל עיסקה???

תודה

מבחינה משפטית "כדאיות עיסקה" לא מהווה עילה לביטול עיסקה.

הרבה אין לך מה לעשות מלבד לראות את ההפסד הכספי כשכר לימוד...

בסה"כ האימפרזה רכב חביב מאוד בעל אמינות גבוהה מהממוצע ויתכן שלא עשית עיסקה רעה במיוחד.

מנגד אתה מקבל גם תצרוכת דלק, צפיפות במושב האחורי ונוחות נסיעה בינונית.

תתחדש ותהנה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה לכל מי שעזר ...

ביום ראשון אני ילך אליהם ואני יראה מה אפשר לעשות בנידון...(או לבטל עיסקה או שיתנו עוד הנחה).

בקשר לבדיקה שעשיתי לרכב אני יסרוק ויעלה לאתר ביום ראשון.

מישהו יודע אם נגיד אני מוכר את הרכב כמה אחוזי הנחה אני יצטרך להוריד ממנו?

תודה

פורסם
האמת אני מצטער שנכנסתי לבלאגן הזה מישהו יודע אם יש לי את הזכות לבטל עיסקה???

תודה

"סולל הדרך" אתה טועה. לפי החוק להגנת הצרכן הוא רשאי לבטל עיסקה תוך 14 יום!!! הסיבה ממש לא משנה..

פורסם
"סולל הדרך" אתה טועה. לפי החוק להגנת הצרכן הוא רשאי לבטל עיסקה תוך 14 יום!!! הסיבה ממש לא משנה..

?

לבטל עיסקת רכב? אחרי העברת בעלים? אחרי שהוא נסע ברכב? (והוריד את ערך המוצר), לא נראה לי. אתה יכול להביא איזשהו אסמכתא לטיעון שלך?

פורסם

לא טועה ולא נעלים, זכות ביטול עיסקה תוך 14 יום נועדה לעיסקאות המבוצעות דרך האינטרנט למשל, או עיסקה שמגיע אליך אדם הביתה ומוכר לך דבר מה, בעיסקאות כאילו יש לך 14 יום.

בעיסקה דנן, אין לקונה שום תירוץ לביטול העיסקה.

אף אחד לא הכריח אותו, הוא הגיע מרצונו החופשי לחברה, הסכים על המחיר וחתם על שטר בעלות.

זה שהקונה לא טרח לבדוק את מחיר הרכב...

פורסם

תאמר לי לא היה כדאי לקנות סובארו שכזו במחיר מחירון (עוד 4000 ש"ח בלבד ) יד ראשונה פרטית כולל ספר טיפולים מסודר של סובארו מאדם פרטי או הטרייד אין של סובארו בהרצליה ???

יש לי חבר ששילם מחירון מלא לגבי סובארו שכזו כולל אחריות לשנה בהרצליה ,מכונית חדשה לגמרי .

והחשוב הוא שבעוד שנה הוא ימכור את הרכב מחירון(בהנחה שלא תהיה תאונת שילדה ),רכב של ליסינג לשעבר תהיה הפחתה של 15% ממחיר מחירון .

יש לי כרגע סובארו 1.5 מליסינג 2007 עבר כ7000 ק"מ בלבד ,לא היית קונה את האוטו ממני או מחברת הליסינג בעוד שנה וחצי .

אני לא שומר עליו ,לא מחמם אותו כמו שצריך ,מושך הילוכים אוטומאטים,מקצר בדרכי עפר וכו'.....

הבלאי במכונית כזו יהיה עתידי ולא עכשיו או בעוד שנתיים ומי שישלם על זה יהיה מי שיקנה את הרכב .

אז תחשוב על זה בעתיד ..

• תוכן חדש...