Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברכב שלי (ג'יפ דיזל עם מנוע "טיפש") יש כמה בעיות חשמל:

א. מד סלד שקופץ בלי קשר לכלום - האלטרנטור הוחלף פעמיים, המד עדיין בשלו.

ב. מד חום מנוע מראה קריאה שגויה, כתלות בצרכני חשמל פועלים - אם פועלים כמה צרכנים במקביל (למשל אורות ומיזוג) אחרי זמן קצר מחוג החום עולה לכיוון הקוו האדום בלי קשר לחום המנוע (אני מניח שחום המנוע לא באמת עולה מאחר וכשאני מכבה את הצרכנים המחוג יורד חזרה. בנוסף הרדיאטור עבר ניקוי ואין נזילה או איבוד של מי קירור)

ג. בהפעלה של הכננת כל המכוונים משתגעים ועולים ויורדים ללא הרף. הדיבורית נכבית ונדלקת גם כן ללא הרף.

למישהו יש עצה מה יכול לגרום לתקלות ומה יכול להביא לפתרונן?

תודה

גלעד

פורסם

יהיה נחמד אם תרשום איזה ג'יפ דיזל עם מנוע "טיפש" יש לך.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

לחבר

יש לך בעיית הארקה ברכב הגורמת לתופעות הנל

חבר כבל חשמל עבה (של רתכת) מקוטב המינוס של המצבר למנוע(לנקודת חיבור הגיר והמנוע) הרכב ,עוד כבל מאותה נקודה לקיר האש ברכב, ולקורת השלדה

השתמש בנעלי כבל תיקניים לענף הרכב

יגאל

בדוק את חיבורי המצבר בקו הקוטב החיובי בחיבור לתיבת הנתיכים ולסטרטר כבל לא קרוע או רופף

יגאל

פורסם

יש היום כבל שהולך מהמינוס של המצבר לשילדה ומשם לטרנספר.

אני אנסה להחליף אותו קודם כל, אולי יפתור את הבעיות

תודה

גלעד

פורסם

שלום לך,

אנא ציין איזה שנה הרכב ואולי נמצא פיתרון נוסף או אחר.

1. לפני שהייתי מחליף כבלים הייתי פשוט מפרק את הכבלים ומנקה אותם במידה וקיימת קורוזיה, כמו כן בודק האם הכבלים מהודקים היטב.

2. בדוק את מתח המוצא של האלטרנטור והוא צריך להיות בין 13.6-14.4 וולט כשאר המנוע עובד בסל"ד של 3000 RPM עם אורות דולקים.

3. בודק חיבורים למצבר.

4. האם התקנת ציוד חדש ברכב ?

איזה כייף לי :)

פורסם
שלום לך,

אנא ציין איזה שנה הרכב ואולי נמצא פיתרון נוסף או אחר.

1. לפני שהייתי מחליף כבלים הייתי פשוט מפרק את הכבלים ומנקה אותם במידה וקיימת קורוזיה, כמו כן בודק האם הכבלים מהודקים היטב. - הכבל מינוס פורק משתי הנקודות ורוסס בכמויות של ספריי מגעים. לא הספקתי לשייף אותו כדי להוריד ג'יפה שאולי הצטברה שם, אבל נראה לי שאני פשוט אחליף אותו - זה לא סיפור גדול.

2. בדוק את מתח המוצא של האלטרנטור והוא צריך להיות בין 13.6-14.4 וולט כשאר המנוע עובד בסל"ד של 3000 RPM עם אורות דולקים. - בסלד סרק נותן 13.6-13.8 וולט יציב. אני אבדוק עם אורות ובסל"ד גבוה יותר

3. בודק חיבורים למצבר. - יבוצע, דורש פירוק כיסא נהג :cry:

4. האם התקנת ציוד חדש ברכב ? - לא

תודה

גלעד

פורסם

בסל"ד סרק האלטרנטור נראה בסדר, השאלה מה קורה כשאר מפעילים יחד צרכן כבד כמו מפשיר אדים אחורי+אורות גבוהים.

איזה כייף לי :)

פורסם
בסל"ד סרק האלטרנטור נראה בסדר, השאלה מה קורה כשאר מפעילים יחד צרכן כבד כמו מפשיר אדים אחורי+אורות גבוהים.

אין מפשיר אדים - האוטו פתוח :lol: :lol: :lol:

פורסם

ניתן לבצע מדידת התנגדות ההארקה בעזרת רב מודד. במקרה שלך שכנראה ישנה התנגדות דיי גבוהה אתה אמור לראות את זה. ניתן להאריך את הפרובים של רב המודד בעזרת סתם חוטים דקים ואז אפילו לבצע מדידה בין קוטב המצבר השלילי לבין נקודה בסוף הרכב. מאחר והזרם של רב המודד מאד נמוך זה לא יהיה בעייתי.

ספריי לניקוי מגעים הוא כמו כוסות רוח למת במקרה הזה. רק לשייף. בדוק את תקינות החיבור בין הכבל לנעל הכבל- שהכל מהודק. אם אפשר להחליף מה טוב אך קח בחשבון שלא בטוח ששם הבעיה. לפעמים יש מאחורי הדשבורד כל מיניי גישורי אדמה ואוליי אחד מהם נדפק.

אגב, אפשר שגם מוליך המתח החיובי לדשבורד נמצא במצב לא טוב ולכן יש מפל מתח.

הדבר הכי טוב זה למדוד את המתח שנכנס לדשבורד ולראות מה מצבו לאחר הפעלת הצרכנים, כשהשעונים משתגעים.

• תוכן חדש...