Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם...

השאלה טיפה הזויה, אבל כך גם רוב דיירי הפורום הזה...;)

נתחיל ברשותכם, התחלתי לעבוד במישרד מסויים שיש בו מחשבים. יפה. הבעיה היא שכל דבר שנוגעים בו מחשמל. חוץ מזה שזה כואב, ציוד אלקטרוני, מיסתבר, לא ממש אוהב את זה, ומחשבים שעובדים נוטים לעשות ריסטארט או לחדול מעבודתם (משום מה;))

במעבדה יש ציוד אלקטרו סטאטי, אבל חוץ מהמעבדה כל מה שעשוי ממתכת מחשמל, דלתות, חלונות, ארונות תיקשורת וכו'. אפילו הקירות גבס מחשמלים (הפס מתכת שנימצא בפינה!)...

כאשר שאלנו אם עשו בדיקת רציפות הארקה ביניין נענינו כי נעשתה בדיקה ויצאה תקינה.

במישרד עצמו יש פארקט ולא שטיחים מקיר לקיר.

עצות מועילות יתקבלו בברכה, כי לי ניגמרו הרעיונות הטובים :?

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

לקשור חוט ברזל גמיש או שרשרת קטנה וצפופה למרכז הכיסאות (שלא יתפס בגלגלים) ככה למעשה בכל הזדמנות הכיסא יפרוק לרצפה וכשתקום ממנו לא תהיה טעון

ככה לפחות עושים אצלנו וזה הוריד אחוז גבוהה מכנות החשמל הסטאטי.

בנוסף, אפשר להוריק שולחנות, משטחי עבודה , פשוט מחברים חוט אליהם ומחברים להראקה שנימצאת הרשת החשמל

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הבעייה שלך היא כנראה הפרקט

אני לא זוכר מה בדיוק צריך לעשות, אבל תחפש בכיוון הזה.

( היו לי לקוחות עם בעיות כאלו, והגורם היה הפרקט )

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

זה לא נשמע כמו תופעה של חשמל סטאטי.

יותר כמו זליגת מתח או הארקה שאינה תקינה. יש לך DVM? אפשר לעשות בדיקה בסיסית בדקה בערך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ואללה, פרקט. פרקט מבודד. אז אפילו ללכת יחף לא יעזור.

בחשמל סטטי הבעיה לרוב היא לא בחשמל שנטען בציוד (את זה אפשר לפתור בקלות) אלא בחשמל שנטען בגוף האדם כתוצאה מחיכוך.

במעבדות עובדים לפעמים עם מתקן שמתלבש על עקב הנעל ומחובר בחוט לרצועה סביב הרגל ומטרתו לפרוק את המתח לרצפה. בחברה בה עבדתי פעם קראנו לדברים האלו פורסט גאמפים לזכר המתקן בעזרתו הוא היה הולך.

ברצפת פרקט אפילו זה לא יעזור.

פורסם
זה לא נשמע כמו תופעה של חשמל סטאטי.

יותר כמו זליגת מתח או הארקה שאינה תקינה. יש לך DVM? אפשר לעשות בדיקה בסיסית בדקה בערך.

מה זה DVM? איזו בדיקה, איך עושים אותה, והאם אפשר לעשות לבד, אם לא, איפה\מה\למה וכו'... :idea:

ואללה, פרקט. פרקט מבודד. אז אפילו ללכת יחף לא יעזור.

בחשמל סטטי הבעיה לרוב היא לא בחשמל שנטען בציוד (את זה אפשר לפתור בקלות) אלא בחשמל שנטען בגוף האדם כתוצאה מחיכוך. אצלינו מיתחכים הרבה... ;)

ובקשר למיתקן, אפשר פשוט לקשור את כולנו לחוטי חשמל ולהאריק את כולנו לצנרת מים :roll:

במעבדות עובדים לפעמים עם מתקן שמתלבש על עקב הנעל ומחובר בחוט לרצועה סביב הרגל ומטרתו לפרוק את המתח לרצפה. בחברה בה עבדתי פעם קראנו לדברים האלו פורסט גאמפים לזכר המתקן בעזרתו הוא היה הולך.

אויר יבש מאוד (בד"כ כתוצאה ממזגנים) מרע את המצב. תנסה ליצור לחות באויר.
לא ניראה לי... מזגן כמעט ולא מפעילים, ורוב הזמן החלון פתוח (כי יש אחלה אוויר כאן)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

תשקיעו בכסאות עור ;)

אצלי באוטו היו ריפודי בד קטיפה, כל פעם שהייתי יוצא מהרכב אחרי נסיעה כשאני לבוש פוטר/סריג/סווצ'ר פליז והייתי נוגע בדלת הייתי מקבל זרם, עכשיו יש ריפודים דמוי עור (סקאי נעים) ואין בעיה בנתיים.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

המתקן הנ"ל (שהוא סרט דק שמתלבש על הנעל, אל תתנו למלה "מתקן" להטעות), יחד עם חלוקים אנטי סטטים ורצפה מחומר אנטי סטטית פותרים את הבעיה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בדיקת הארקה בשקעי החשמל. בדוק.

היו לי הרבה פריקות חשמל סטאטי (או כך חשבתי..) בקרבת המחשב שלי בבית, בבדיקה של חברת החשמל לפני שחיברו אותי סוף סוף לחשמל קבוע, התברר שבשני שקעים ההארקה לא היתה מחוברת כמו שצריך והחשמלאי שלי שבא לתקן את המצב גילה באחת מנקודות הביקורת שהצהוב לא היה מחוזק כמו שצריך.

הבעיה נפתרה ומאז אין לי חשמל סטאטי באוטו.

--לעומת זאת אני מצליח מדי פעם 'לחשמל' אנשים אחרים.

בריאות לכולם!

פורסם

יש בעיית הרקה במשרד,תזמינו חשמלאי עם לופ-טסטר ע"מ לערוך בדיקת הארקה התוצאה אמורה להיות פחות מ 1 אום.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

• תוכן חדש...