Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התנהגות רגילה של מחוג לחץ השמן:

מספר שניות אחרי ההתנעה המחוג מודד את המפלס, ואחר כך עובר למדוד את לחץ השמן. בקצה מהלכו יש נורת אזהרה אדומה המתריעה על לחץ שמן נמוך.

בד"כ לאחר ההתנעה נמדד לחץ של 4 PSI בסל"ד סרק. כשהשמן מתחמם, הלחץ בסרק יורד למינימום. בטורים גבוהים עולה עד כדי 6 PSI (המחוג מסתיים ב 8 ).

הבוקר המדידה היתה תקינה (4PSI בסרק), אך לאחר נסיעה של מספר דקות הבחנתי שמד הלחץ נשאר כמעט על המינימום, וכמעט אינו מושפע כלל מהעלאת סל"ד. נורת לחץ שמן נמוך לא נדלקת בשום שלב (היא תקינה, ודולקת כשהמנוע כבוי).

בדקתי מפלס שמן – תקין.

ביצעתי עוד מספר בדיקות, ועכשיו המחוג יושב על אפס, כל הזמן.

המחוג עצמו תקין כיוון שמדידת המפלס בהתנעה תקינה.

תקלות אפשריות:

• חיישן לחץ שמן – עבד בהתנעת הבוקר תקין. אחרי כמה דקות כבר נתן חיווי שגוי (מחוג לא עובר את הספרה 2) ועוד כמה דקות אח"כ כבר מת. מוזר...

• משאבת שמן מתה – אלא שנורת האזהרה של הלחץ הנמוך לא נדלקת, כפי שניתן היה לצפות שיקרה. דבר נוסף – בבוקר, כאמור, המחוג עוד הראה שיש טיפה לחץ שמן. נשמע מוזר שהמשאבה "נפטרה" בשלבים ולא באופן מיידי.

• פילטר שמן סתום – האם לא היה גורם לעליית לחץ השמן, או לחילופין להידלקות נורת האזהרה ?

כשהעליתי את מהירות המנוע בעמידה עד לסביבות 5000 סל"ד, שמעתי רעש של מיסב רועש. אולי הרעש אינו קשור והיה שם גם קודם, ואולי זה גל-הזיזים נטול השימון צורח בכוחותיו האחרונים. המנוע מיד כובה והרכב הושבת.

הצעות להמשך צעדי אבחון ?

פורסם

לחבר לבדיקה בלבד, שעון לחץ שמן מכני. (כמו שעון ואקום מכני... זוכר?..) אין כמו לראות את המחוג בשיטה של פעם.

שעון כזה בדכ נהוג לחבר במקום יוניט לחץ שמן, באופן זמני למדידה.

צריך לזכור שעם כל הכבוד לאלקטרוניקה, פנים המנוע (בוכנות , קומפרסיה, לחץ הפוך וכו..) בינתיים נשאר אותו דבר כל שכן ב BX (גם אם היא 1.9 מכובדת)

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אהלן

בנוסף למה שכתב ד"ר דני.

אצלי -מקרה דומה נגרם מנתק בהארקה.

בדוק את הכבל

2. אולי היוניט פשוט מת?

אל תסתמך על יוניט בן 16 עוד מעט-אם הכבל הארקה תקין-בדוק עם השעון המכני שהציע דני.

פורסם

היוניט נוטה למות בקלות. אל תתרגש. אפילו במרכזי יעקמו גבה בשביל זה.

אם זה מפריע לך, תחליף. חדש מהחברה יעלה כ1100 שקל.

אני יכול לסדר לך משומש תקין לחלוטין, צור קשר. (המחיר יהיה כ10 אחוז ממחיר החברה.)

אני במקומך לא הייתי מסתמך בכלל על החיישן הזה או כל שעון אחר (אפילו החום מנוע), הם נוטים לזייף, ומתקלקלים בקלות.

אם משאבת השמן הייתה מתה, המנוע היה הולך אחרייה מהר מאוד. מלווה בעשן רב.

פורסם

האם מחוג לחץ השמן ונורת האזהרה מופעלים ע"י אותו החיישן ? אם לא, איפה ממוקם החיישן המפעיל את המחוג ?

אם משאבת השמן הייתה מתה, המנוע היה הולך אחרייה מהר מאוד. מלווה בעשן רב.
אלא אם זיהיתי את זה מייד כשזה קרה, וכך היה. כרגע אני מעוניין להימנע מהתנעה לפני שתהיה לי "תוכנית אבחון" מסודרת.

מי יכול להשאיל מד לחץ שמן מכני ?

• תוכן חדש...