Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיימינג ללגאסי 1993

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

קראתי את הכתבה המפורטת להדהים של איציק נ. על החלפת רצועת הטיימינג בלגאסי שלו, וזה עשה לי חשק לנסות.

במוסך ביקשו פלוס מינוס 1000 (יותר לכיוון הפלוס...) ש"ח לטיפול, כולל החלפת שתי הרצועות (מזגן+אלטרנטור).

ועכשיו לשאלותי:

1) האם המחיר סביר, ומה היתה עלות של טיפול כזה לבד (רצועות+מותחנים)?

2) האם כדאי לחכות עם הטיפול עד שהחגורה תקרע, או שכדאי להחליף וזהו? קראתי שבלגאסי מ 1993 הנזק אמור לשאוף ל 0.

3) יש לי גישה טובה וידיים טובות לכל עולם המכונאות, אבל החלפת טיימינג לא עשיתי עד היום.

4) האם ישנם מחזירי שמן שצריך להחליף גם כן?

5) וזו לא שאלה, שתהיה לכולנו שבת שלום

אייל

פורסם

עשה זאת בעצמך, מייד אחרי שתשיג ספר טיפולים המתאים לרכבך, את החלפים והכלים המתאימים.

לגבי שאלותיך:

1. מחיר סביר.חלפים יעלו לך כ-400 עד 500 ש"ח (רצועת טיימינג, מותחנים ורצועות אביזרים). אם צריך גם משאבת מים המחיר עולה בעוד 200 ש"ח.

2. לא כדאי לחכות בכלל. מאיפה הרעיון הטפשי הזה?

3. זו לא סיבה לא לעשות, כל עוד אתה עובד עם ספרות נכונה ועם כלים נכונים.

4. ייתכן שתצטרך להחליף מחז"ש של הקראנק ומחז"שים של הקאמשאפטים. תלוי בגילם ומצבם (יש נזילות?)

בהצלחה!

פורסם

טיימינג זו לא עבודה של עשה זאת בעצמך ללא כל ידע בסיסי במכונאות, וגם עם יידע בסיסי, לך למוסך, טיימינג זה לא פשוט כמו שזה נראה, כמו כן בזמן הפירוק תישאר לייד הרכב ושים לב לנעשה, תחליף מחזירי שמן ומיסבים על הדרך אם לא תקינים 100%.

עצתי לך = אל תתעסק עם זה, לך למוסך.

פורסם
טיימינג זו לא עבודה של עשה זאת בעצמך ללא כל ידע בסיסי במכונאות, וגם עם יידע בסיסי, לך למוסך, טיימינג זה לא פשוט כמו שזה נראה, כמו כן בזמן הפירוק תישאר לייד הרכב ושים לב לנעשה, תחליף מחזירי שמן ומיסבים על הדרך אם לא תקינים 100%.

עצתי לך = אל תתעסק עם זה, לך למוסך.

למה אתה כל הזמן מפחיד אנשים?? הערבים במוסך משלמים לך אחוזים??

הבן אדם רוצה לטפל ברכב הפרטי שלו

אם אתה יכול לעזור, זה יתקבל בברכה. אם לא למה להרוס?!

יום טוב גם לך

פורסם

ערבים משלמים לך אחוזים?! WTF...איפה אתה חיי ?!

למה להרוס?

כי הוא יהרוס את האוטו שלו.

רוצה לטפל לבד, אם אין לך המון ידע והמון ניסיון, עם טיימינג אל תתעסק, תחליף שמנים\פילטרים....אבל טיימינג דורש מיומנות וניסיון.

פורסם
ערבים משלמים לך אחוזים?! WTF...איפה אתה חיי ?!

למה להרוס?

כי הוא יהרוס את האוטו שלו.

רוצה לטפל לבד, אם אין לך המון ידע והמון ניסיון, עם טיימינג אל תתעסק, תחליף שמנים\פילטרים....אבל טיימינג דורש מיומנות וניסיון.

אם אין לי ניסיון אני לא אתעסק עם טיימינג, ואם אני לא אתעסק עם טיימינג לא יהיה לי ניסיון

איך יוצאים מזה אתה שואל?!

בודקים בסיפרות, שואלים עצה של בן אדם מנוסה בפורום, ויאללה לעבודה.

טיימינג זה לא אובראול, כולה לשים רצועה במקום שמסומן מראש על ידי היצרן

יום טוב גם לך

פורסם

יאללה לדרך, תתחיל ברצועה מקורית בלבד כי היא היחידה שמגיעה עם הסימנים הנכונים (פסים לבנים)סט בוקסות כולל בוקסה 23 לפולי, מלחציים פין פציל או מסמר 2 ממ או מקדח

יגאל

פורסם

אין הנאה גדולה יותר מעשה זאת בעצמך

אבל איל טימינג מה לעשות צריך טאץ של ניסיון לא מספיק ראש טוב וידיים טובות

בברכה SHAFT

פורסם
כלים טובים יש לך ?

אתה מטפל עצמאית ברכב שלך ?

איציק

היי,

קודם כל תודה לכולם!!

בד"כ אני מבקר בפורום של רכבי אספנות, והנה גיליתי שגם פה יש חברים והרבה.

אז כלים אכן יש אצל אבא שלי

(ממנו גם קיבלתי את הגישה והידע - היו לנו כמה וכמה אופלים שעברו תחת ידיו (וידי הקטנות) אוברול מלא, אבל לצערי בשנים האחרונות הוא קצת "התעייף" ושולח את כולם למוסך...:mm_wink:)

טיפולים אני עושה לבד, מה שיותר מורכב אני באמת הולך למוסך, אבל היתי רוצה ללכלך את הידיים יותר (וכמובן לחסוך קצת $$$ על הדרך ) אבל אני חושש להתחיל דוקא עם משהו שיכול להסתבך

אייל

פורסם

עקרונית הטיימינג בלגאסי מאוד קל.

הדבר היחידי שצריך לקחת בחשבון זה מלחציים טובות - בשביל שיהיה איך לכווץ את המותחן האוטומטי.

בלגאסי יש מותחן אחד - ולא פחות מ-3 גלגלות עזר.

על הקרנק ו-2 הקאמשפטים יש סימן בדיוק היכן הם צריכים להיות ע"מ להכניס את הרצועה בדיוק למקום.

החלפת הגלגלות והמותחן האוטומטי תלויים במצבם. אפשר לפרק ולבדוק את מצב המייסב (רעש, חופש).

הטיימינג הראשון שעשיתי היה לפני שנתיים, באוטו שלי. זה אפשרי אם יש לך את הכלים ועשית לפני כן שיעורי בית לקראת מה בדיוק אתה הולך.

בהצלחה

איציק

מצ"ב שרטוט המערכת

sub_impreza_20_98_tb1.png

sub_impreza_20_98_tb2.png

sub_impreza_20_98_tb3.png

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...