Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני טס חודש הבא לחו"ל וברצוני לרכוש מגבר 4/5 ערוצים טוב בתקציב של עד 250 דולר

מה יש שם עכשיו ואיזה הכי כדאי?

כרגע יש לי HU 770MP PIONEER

רמקולים 6*9 350w PIONEER 80W RMS

בעתיד אני רוצה לרכוש קמפוננט שעדיין לא החלטתי איזה עד סביבות 600 +סאב קיקר 400 RMS

מה לדעתכם יהיה הכי טוב בשבילי מהמבחר שם?

תודה מראש

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

המגבר JBL יהיה מעולה בשבילך והוא מומלץ מאוד ע"י האנשים בפורום והוא נותן תמורה למחיר שלו!

הוא מוציא 4X104 ככה שזה יספיק לך לעכשיו העוצמה וגם לשידרוג בעתיד

א ךשוב לא בטוח שיהיה במלאי כי חסר להם מידי פעם ואי אפשר לדעת האם יש במלאי לפני ההגעה לדיוטי

יכול להיות שיהיה את המקביל שלו האינפיניטי שהוא מגבר מקביל לו באותו מחיר אך רוב הסיכויים האם יהיה אחד משני אלה הוא יהיה הjbl

שמחתי לעזור

יוסי

HU: Pioneer DEH-1650 Front: JBL GTO 6506

Amp: ORION 4004 Sub: Kenwood W3009

פורסם
שלום אני טס חודש הבא לחו"ל וברצוני לרכוש מגבר 4/5 ערוצים טוב בתקציב של עד 250 דולר

מה יש שם עכשיו ואיזה הכי כדאי?

כרגע יש לי HU 770MP PIONEER

רמקולים 6*9 350w PIONEER 80W RMS

בעתיד אני רוצה לרכוש קמפוננט שעדיין לא החלטתי איזה עד סביבות 600 +סאב קיקר 400 RMS

מה לדעתכם יהיה הכי טוב בשבילי מהמבחר שם?

תודה מראש

בדר"כ המגברים שם הם עד 200 דולר כדי שאנשים לא ירתעו מלרכוש אותם (ענייני מכס וכו'),כרגע המגבר שנמכר שם הוא פיוניר 6200f ארבעה ערוצים .

תריץ עליו חיפוש באינטרנט כדי לעמוד על איכותו ,לטעמי הוא הרבה פחות איכותי מה-jbl 75.4 שיש בדר"כ.

לגבי קומפוננט יש שם מורל פולס שאין הרבה הבדל -אם בכלל-מהמחיר בארץ אז לשיקולך.

נ.ב בדקתי והמחיר של המורל הוא 137 דולר!!! יותר יקר מבארץ!

לחברי הפורום,

נא לעשות סקר שוק היטב לפני שקונים בצורה עיוורת מהדיוטי פרי.

לילה טוב ובהצלחה8)

פורסם

בקשר למגבר ה-jbl הוא לא ירים לך סאב קיקר 400rms ..ככה שתיקח את זה בחשבון אחי.. לך על סאבים בסביבות ה250rms פחות או יותר..

hu-pioneer 7500

amp-Hifonics Titan TX4405

component-morel pulse 6.5

sub- JBL gto 1200

פורסם

הוא יכול ליקנות סאב גם של 500 RMS ו הכל יהיה בסדר. אתה יכול להסביר איך שהוא למה המגבר לא יכול "להרים" את הסאב?

לEVIATAR

איזה דגם של סאב אתה מיתכוון ליקנות? CVR...? בקיצור אל תישכח שסאב בעל שתי סלילים של 4 אום יהיה קצת קשה לחבר כי אם תחבר במקביל = 2 אום אז המגבר שלך לא יחזיק מעמד בעוצמות גבוהות ופשוט יתחמם ויכנס לפרוטקשן. אם תיחבר בטור = 8 אום אז המגבר יהיה חלש יותר מה שלא רצוי. כי אתה קונה סאב של 400 RMS...

פורסם

הדרך היחידה לחבר כל סליל ליציאה בנפרד, אבל אז כל סליל במקום לקבל 200 רמס - יקבל 104 רמס שזה בדיוק חצי, והסאב לא ינוצל בכלל. ודרך עגב אם אתה מחפש איכות ולא עוצמה אז אין לך מה לגעת בסאב הזה.

פורסם

או קיי תודה, אני מקווה שיהיה במלאי אז את הJBL או את האינפיניטי.

אם לא אני לא אקח שום מגבר ואחכה עוד קצת.

לגבי הסאב שמעתי אותו מחובר למגבר לוג'יק 4 ערוצים שפחות חזק מהJBL והוא נשמע טוב כמובן לא נפתח עד הסוף (מדובר על הCVR )

אז איזה סאב עדיף באיכות בעיקר ושתהיה לו גם עוצמה עד 700-800 ש"ח לחדש?

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

קנית קומפוננט בדיוטי פרי לא משתלמת בכלל!

אם אני זוכר נכון טוויטר של פולס (שכחתי את שמו) עולה בסביבות 45$ וMT-11 עולה 100$ הגזמות.

ובכלל אין שם מבחר של מוצרי איכות הכל "אמריקקי"..

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם
הוא יכול ליקנות סאב גם של 500 RMS ו הכל יהיה בסדר. אתה יכול להסביר איך שהוא למה המגבר לא יכול "להרים" את הסאב?

1. הוא מתכוון לקנות קיקר CVR בעל שני סלילים שדורש 400WRMS.

2. המגבר הנ"ל ה JBL (מכיון שאינפינטי אין יותר בדיוטי) מוצהר כ 104WRMS לערוץ מה שאומר שהוא ינצל כחצי מיכולת הספיגה של ה CVR ואני חוזר ככה זה רק מוצהר, לא בפועל.

3. ואם זה לא מספיק הנצילות של הסאב הנ"ל נמוכה ועומדת על 86db, ככה שלסאב הנ"ל רצוי לתת קצת יותר מ 400WRMS ובטח ובטח שלא כמחצית מזה.

ולבסוף אפשר להגיד כי המגבר הזה לא יוכל לנצל את הסאב הנ"ל בצורה טובה, וקל וחומר לא בצורה אידיאלית ולכן רצוי לחבר סאב אחר, או לקנות מגבר אחר, אם אכן המטרה היא ניצול של הסאב.

פורסם

אז איזה סאב איכותי ודי עוצמתי ניתן לקנות בסכום של עד 800 ש"ח?

שינוצל טוב יותר מהקיקר?

ובסביבות כמה עולה סרווין וגה 12' ואיזה מהדכמים יתאים לי?

תודה מראש

פורסם

הסרוין ווגה הד עולה בערך 900 ש''ח והוא יתאים יותר למגבר שלך, תשמע אותו לפני שאתה קונה כי הוא שונה מהקיקר בהרבה.

מחפש קומפוננט רוקפורד T5...

פורסם
אז איזה סאב איכותי ודי עוצמתי ניתן לקנות בסכום של עד 800 ש"ח?

שינוצל טוב יותר מהקיקר?

ובסביבות כמה עולה סרווין וגה 12' ואיזה מהדכמים יתאים לי?

תודה מראש

הסרוין וגה הד 12 לפי דעתי הוא פחות מומלץ, ועדיף לך לשמוע גם את ה vmax עשר אינץ שיכול לספק אותך לא פחות ממנו, בכל אופן ההיתי ממליץ לך לשמוע גם את הרוקפורד p1 וגם את ה p2 גם הפוניקס גולד יכול להיות אופציה נחמדה. סאבים רצוי לשמוע ולכן אנו יכולים להציע לך רק מה לשמוע ולא מה עדיף, כל הסאבים הנ"ל ינוצלו טוב יותר מהקיקר CVR, עכשיו אתה רק צריך לשמוע ולהחליט מה קולע יותר לטעמך.
פורסם
1. הוא מתכוון לקנות קיקר CVR בעל שני סלילים שדורש 400WRMS.

2. המגבר הנ"ל ה JBL (מכיון שאינפינטי אין יותר בדיוטי) מוצהר כ 104WRMS לערוץ מה שאומר שהוא ינצל כחצי מיכולת הספיגה של ה CVR ואני חוזר ככה זה רק מוצהר, לא בפועל.

3. ואם זה לא מספיק הנצילות של הסאב הנ"ל נמוכה ועומדת על 86db, ככה שלסאב הנ"ל רצוי לתת קצת יותר מ 400WRMS ובטח ובטח שלא כמחצית מזה.

ולבסוף אפשר להגיד כי המגבר הזה לא יוכל לנצל את הסאב הנ"ל בצורה טובה, וקל וחומר לא בצורה אידיאלית ולכן רצוי לחבר סאב אחר, או לקנות מגבר אחר, אם אכן המטרה היא ניצול של הסאב.

המטרה היא לשמוע מוסיקה.

ו ביכלל מה אתה מיתייחס ל 104 ו 107.5 98.4 וואט, מה זה קשור ביכלל מה רשום לך בספר.

הם רושמים את זה רק כדי שאתה דווקה אתה תיקנה אותו כי הוא יכול ליהיות גם 200 RMS לערוץ לפי תקן פקה-מקה 110011. אתה מכיר את התקן? לא... ו אני מכיר ו אומר לך שלפי תקן פקה מקה הJBL הוא 200 RMS לערוץ. ב גישור הוא 1000 וואט ילאה בוא ניחבר אליו קיקר סולוX .

בקשר לחיבור של סאב לכל סליל. זה אותו הדבר כמו שהייתה מחבר שתי סלילים ב טור מקבל 8 אום ו מחבר לגישור של המגבר. ולא צריך להוציא שתי זוגות חוטים מהתיבה. זה אפילו טוב יותר.

פורסם

ההתייחסות לעוצמה של המגבר בהרבה מקרים היא פשוט מוגזמת.

זה שפולס של מורל הם 120 RMS זה נכון כשמתקיימים תנאים מסויימים ובתכלס לא נראה לי שסט של פולס יעמוד ב90 RMS. יצא לך פעם לשבת ברכב שהמגבר פתוח בו עד הסוף - בו נאמר אפילו מגבר של 75 וואט לערוץ? לא נראה לי שאתה תהיה מסוגל לשבת בסביבה כזאת ולשמוע משהו.

אם תיקח את הסט שנתתי לדוגמא ותחבר אותו ישירות על HU אתה תגלה להפתעתך שהוא עובד יפה מאוד והHU מרים אותו עם 18 וואט RMS בלי עיוותים - ואם יש עיוותים זה לא בגלל שהHU לא חזק מספיק זה בגלל שהרמקול מנגן תחום תדר שהוא לא בנוי לנגן בעוצמות כאלה.

אז למה לחבר בכלל מגבר? אתה תראה שגם אצלי ברכב - מגבר של 50 כפול שתיים על סט שמורכב מטוויטר MT22 שהוא 110 RMS ומידבאס של אינפיניטי שהוא 90 RMS - הגיין במגבר כמעט סגור, כלומר אני בקושי משתמש בו וגם הקרוס בHU מונחת על המגבר הזה ואני שומע חזק, נקי ויפה - תשאל את מי שאתה רוצה.

ככל שהמגבר יותר חזק ככה הוא יתאמץ פחות, יעוות פחות ואתה תקבל סיגנל יותר נקי.

גם בסאב וופרים אתה לא חייב בכלל שהמגבר יהיה באותו החוזק של הסאב בכדי שהסאב ינגן בצורה איכותית ואתה תראה שגם על סאב של 300 RMS אתה לא תפתח גיין מלא ברוב המקרים במגבר שמספק רק 200 RMS.

המקום בו אולי אתה תרגיש שיש לך "חוסרים" זה כשאתה תרצה לנגן תו מסויים (דיסק בדיקה לסאב) לאורך זמן והמגבר לא יוכל לספק בצורה יציבה לסאב את מה שהוא צריך, הסאב ינגן את אותו התו אבל חלש יותר והמגר יתאמץ מאוד לספק לו את זה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
המטרה היא לשמוע מוסיקה.

ו ביכלל מה אתה מיתייחס ל 104 ו 107.5 98.4 וואט, מה זה קשור ביכלל מה רשום לך בספר.

הם רושמים את זה רק כדי שאתה דווקה אתה תיקנה אותו כי הוא יכול ליהיות גם 200 RMS לערוץ לפי תקן פקה-מקה 110011. אתה מכיר את התקן? לא... ו אני מכיר ו אומר לך שלפי תקן פקה מקה הJBL הוא 200 RMS לערוץ. ב גישור הוא 1000 וואט ילאה בוא ניחבר אליו קיקר סולוX .

התקן שהגיביאל מוציא 104 Wrms לערוץ והוא לפי ה CEA 2006, כאשר תקן זה עומד באחוז עיוות שקטן מ 1%, כל עוד אחוז העייות קטן מ 1% הוא לא שמיע, ולכן לא מעניין אותי תקן של הפקה-מקה, כי כל עוד אחוז העיווט גדול מ 1% לא מעניין אותי כמה WRMS הוא מוציא לערוץ, כי אחוז העייות שמיע. גם ככה הגיביאל הוא לא בין המגברים בעלי אחוז העייות הנמוכים, ולכן אין כל היגיון להשתמש בתקן הפקה-מקה 110011. בכל אופן אני מעריך שפותח השרשור עדיין לא קנה את הסאב, ובמצב הזה אין מה לעשות האדיאל הוא לחבר סאב שהמגבר מנצל אותו בצורה האופטימלית ביותר ובמקרה הנ"ל זה לא ככה, אני לא אומר שהוא לא יוכל לשמוע מוסיקה, אפשר לשמוע מוסיקה גם דרך הפלאפון, אבל אם הוא אכן רוצה יעוץ לפני קניה חבל שהוא יקנה אלמנט שהוא יודע כבר לפני הקניה שהוא לא יפיק את ה 100% שלו, וזה שיש לחלק נכבד מחברי הפורום CVR לא אומר שזה בהכרח מתאים לו, ולכן אני חושב שיש מספר לא מצומצם של סאבים שיתאימו לו למגבר לפני ה CVR, ומומלץ לו לשמוע אותם.

• תוכן חדש...