Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגיוס זה כבר בעייה כי תכלס זה עניין של מזל- צרכי הצבא.

יש לי חבר עם פרופיל 64 ששלחו אותו למודיעין שדה ויש אחד אחר שאני מכיר עם פרופיל 97 ששניהם עשו ביחד טירונות למדו באותה כיתה ושניהם היו בפרויקט "יעד"- וההוא עם פרופיל 97 ואין לו בעיות ת"ש נמצא קרוב לבית וב- 5:30 יוצא הבייתה.

זה החלק של המזל. יש גם אלקטרונאים שמשרתים כטכנאי טנקים בחימוש והם הולכים ביחד עם הלוחמים ונחשבים ללוחמים. שלא יהיו לך אשליות שבחיל אויר למשל לא עושים כלום כי שם זה הכי קריעת תחת.

משכורת? בסדיר שלך אתה מקבל כמו כל חייל רגיל אבל בקבע אתה מקבל בסביבות 7 אלף ש"ח מהמשכורת הראשונה. אם אתה ממשיך לקצונה אתה מוותר על המקצוע שלך ואז אתה תרוויח פחות אלא אם תהיה קצין בקרבי.

שירות 3 שנים וכמספר השנים שדחית את הצבא אתה חותם קבע.

מה ז"א? אני דחיתי את הצבא שנתיים וחתמתי קבע ל- 15 חודשים (זה מה שכביכול אני צריך "להחזיר" לצבא) אבל את הרוב לא משאירים עקב הקיצוצים.

שכר לימוד עלה לי בסביבות 5000 ש"ח לשנה, אבל יש אפשרות שהצבא יממן לך 80% וכמו שכתבתי חברים שלי מהטירונות למדו בפ"ת במגמת מחשבים י"ג-י"ד, לא זוכר את שם המכללה אם אני לא טועה מודיעין מימן להם את הלימודים, תלך לברר זאת עם לשכת הגיוס ותנדנד שאתה רוצה ללמוד דרך הצבא (אם אתה רוצה...).

שעות- במקרה שלי מסיימים בד"כ ב- 13:30 ללמוד ופעם או פעמיים בשבוע יש מעבדות ואתה מסיים ב- 16:00 ואצלנו היה יום אחד חופש או יום שישי או יום ראשון.

בזמן סיום הפרויקט אתה בא לבית הספר מרצונך גם מעבר למה שהגוף יכול (תאמין לי- מנסיון) כדי לסיים עם הפרויקט כמה שיותר מהר ואיכותי כדי שהוא יעבוד ותבין עליו הכל, חודש וחצי אחרונים זה קריעה כי באלקט' צריך להגיש ספר בנוסף, לא יודע לגביי מחשבים.

אחרי שאתה יוצא מהצבא יש לך אפשרות להמשיך ללמוד במקצוע או להתחיל לעבוד או לעשות את הקשה- לעבוד+ללמוד.

במגמת מחשבים- אני במקומך הייתי כבר עכשיו הולך למכללות ואוניברסיטאות ומברר מה ההקלות להנדסאים כי אני מאמין שזה שונה מאלקטרוניקה.

לגביי משכורת- זה משתנה. יש כאלה שירוויחו 5 ו-7 אלף (למשל ב- eci מרוויחים 5 אלף בתור הנדסאי משכורת התחלתית), ויש כאלה שירויחו בסביבות 10 אלף. הכל תלוי בתפקיד ובחברה (או אם זה משרד ממשלתי ששם המשכורת נמוכה אבל לעובדי מדינה יש תנאים טובים וקביעות וזה מה שחשוב לפעמים יותר)

ברפאל, אלתא, אלישרא, אל על ואינטל הציעו לאחי הגדול משכורת בסביבות 10 אלף ש"ח התחלתית רק התנאי היה מעבר דירה.

תערוך בדיקות ותחשוב על זה.

אני לא אגיד לך שלכל אחד זה מתאים אבל יש כאלה שזה בהחלט יתאים להם.

יש כאלה שיסיימו מהנדס ויגידו "וואי ביזבזתי שנתיים ולא עזר לי בשיט" אבל יש כאלה שהמשיכו למהנדס וגם כאלה שלא ומאוד מרוצים שהמשיכו כי שאתה לומד למהנדס לפחות לך יש רקע למה אתה נכנסת כי יש כאלה שמתייאשים ולא יודעים למה הם נכנסו ולא יודעים איך לאכול את זה.

בהצלחה.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני עשיתי י"ג באלקטרוניקה ואני מחכה להתגייס לאחר דחייה של 10 חודשים.

מתחילת לימודי ידעתי שאני יהיה מיועד לתפקיד בחייל מודיעין , מה שנקרא פרוייקט סיגמא.

לדעתי ה3 שנים בצבא חשובים מהכל !

במידה ותיפול במקום טוב ותתפוס ניסיון 3 שנים על דברים קצת יותר רציניים מלחזק אנטנות אז יחטפו אותך לאחר מכן שתיצא מהצבא .

אני יגיד לך שלא נהנתי ?!

וואלה זו הייתה התקופה הכי יפה בחיים שלי , הספקתי לעשות המון בשנה הזו ואני לא מתחרט לרגע אפילו .

הלימודים היו ברמה בינונית , לא גבוהה ולא נמוכה אבל מה שכן צריכים להשקיע , במיוחד בשיעורים שמגיעים מהצבא ללמד.

פורסם
האם באוניברסטאות מלמדים את המקצוע מכוטרוניקה או שיש אותו רק במכללות?
לא קשור לנושא - אבל רוב האוניברסיטאות מציעות.

זה "תת נושא" של מהנדס מכונות

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

איתמר בוא אני יתקן אותך קצת

ואוסיף את הזוית של ח''א

קודם כל בח''א ובשאר החילות אתה לא מקבל ישר 7K, אלא מינימום וגמולים שצברת במהלך השירות ושלבי מבצע שצברת במהלך השירות.

אם אתה הנדסאי אז הגמולים נחשבים לך מהיום הראשון שאתה משרת

אם אתה טכנאי אז הגמולים נשחבים לך מהיום הראשון שאתה בקבע

מה גם שבזמן האחרון עם תוכניות הלימודים מנסים פחות להכשיר טכנאים אלא שהאנשים שהתחילו את המסלול יסיימו הנדסאים

עכשיו אחרי הקיזוז שנתיים וחצי זה סדיר, והקבע שנאלצת לחתום

לגבי המשך לימודים אוניברסיטה זה יפה אבל אם כל המעסיקים היו מחכים למהנדס ההוא שהגיע מבן גוריון או הטכניון אז כולנו אבדנו, אז ככה שמכללה זה גם בסדר, מה גם שעם הקבע אתה תכסה לפחות בין 2-3 שנים במוסד אקדמי גבוה

פליקס נכון הנדסאי לא מפתח (הנדסאי חשמל דווקא כן בתרשימים וסירטוטים, אבל לא משנה) אבל כמה כבר מהנדסים אתה צריך כדי שיפתחו לך דברים במעבדה, עכשיו לוקחים הנדסאים כי זה עבודהה שהם יכולים לעשות ואין סיבה להעסיק מהנדסים בשביל זה.

קח לך דוג' תיפתח עיתון דרושים

בחשמל יש עוד כמה דרושים למהנדסים והרבה הנדסאים

ואילו באלק' נדיר שתיראה מהנדס

אבל שוב יש הרבה דרישה להנדסאים

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

WTF??? לא דרושים מהנדסים? איפה אתה חי?

למעט אולי אינטל אני לא מכיר הרבה חברות גדולות שמפרסמות שהן רוצות הנדסאים וטכנאים. LOL לא כל העבודות שאתה מכיר מתפרסמות בעיתונים.

חברות כמו אינטל, ECI, אפלייד מטיריאלס, וישיי, אורבוטק, מוטורולה, אלישרא, קומברס, ועוד הרבה הרבה חברות מוכרות וגדולות, לדעתך לא זקוקות למהנדסי חשמל ואלקט'? כמה מהנדסים צריך כדי לפתח, תגיד מה אתה מדבר שטויות? אתה יודע כמה אנשים עובדים למשל על המעבד הבא של אינטל, למשל כמה מהנדסים בכירים עבדו על המעבד סנטרינו? זה לא מהנדס אחד מפתח הכל, יש צוותים. ומהנדסים יש להם ביקוש רב הרבה יותר מהנדסאים או טכנאים.

ROOONEEYY

פורסם

איזה יופי אתה יודע למנות את חברות ההי טק בארץ

אבל שוב ליפני שאתה צועק פתח עיתון דרושים(והרי לא שעשית את זה) ואז תיראה את היחס בין מהנדסי אלק' להנדסאי אלק' (אחרי שתעשה את זה ואני מאוד מסופק שתעשה) תצעק מצידי גם ברמקול מתחת לבית שלי

ועל זה בדיוק אני מדבר לא כל העבודות מתפרסמות בעיתונים

משמע הם הולכים למוסד ומעסיקים מהנדס אחרי שהוא מקבל את התואר שלו

אבל זה מהנדס אחד מקס' 2 לא את כל הבוגרים

אמרת ECI בסדר, עולם קטן שים לב אימא של חבר שלי עוהבדת במלחמה (לא קרב, מקום שמלחימים בחזרה צ'יפים אחרי התיקון) אחראי מלחמה הוא אח של המדריך שלי (שהשתחרר כבר)

ואחראי על המגהטרון הזה (שככחתי איך קוראים למכשיר שמדפיס צ'יפים על המעגל מודפס) הוא משיהו שהמנחה קורס שלי השנה הנחה אותו (אבל הוא חשמלאי)

וכום הנדסאים(אימא של חבר שלי מהנדס מרוסיה אבל פה היא על תקן הנדסאי)

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

נו בסדר להנדסאים יש ביקוש גדול יותר, עדיף להיות הנדסאי. יאללה אני זז להיות הנדסאי עוד לא איחרתי את הרכבת. :?

סתם ככה בשביל הספורט:

תוצאות החיפוש דרושים - טכנאי אלקטרוניקה, הנדסאי אלקטרוניקה

נמצאו 215 מודעות דרושים המתאימות לחיפוש שבצעת.

תוצאות החיפוש דרושים - מהנדס אלקטרוניקה, מהנדס חשמל

נמצאו 236 מודעות דרושים המתאימות לחיפוש שבצעת.

תוצאות החיפוש דרושים - מהנדסים-אחר, מהנדס תקשורת, מהנדס רכיבים, מהנדס RF, מהנדס אלקטרוניקה, מהנדס חומרה, מהנדס חשמל, מהנדס מיקרוגל

נמצאו 346 מודעות דרושים המתאימות לחיפוש שבצעת.

ROOONEEYY

פורסם

ההבדל בין מהנדס להנדסאי במשכורת הוא עצום במשך הזמן.

למשל- הבחור שאני מכיר שעובד בתור מהנדס תקשורת בחברת MER (והוא עוד למד במכללה) מרוויח 25 אלף ש"ח לחודש+אוטו+פלאפון ולימודים בחו"ל על חשבון החברה.

הנדסאי אלקטרוניקה מרוויח בד"כ עד 15 אלף ש"ח שכר בסיס שהוא וותיק אבל כמובן שזה משתנה עם התפקיד ומקום העבודה.

בן דוד שלי מהנדס מחשבים, למד באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע תואר שני והרוויח באיזו חברה בחולון 60 אלף ש"ח לחודש (הוא היה סטודנט מצטיין).

לפיתוח לוקחים בעיקר (לא תמיד, יש כאלה גם עם תואר ראשון) מהנדסים עם תואר שני או כאלה שמאתרים אותם כבר באוניברסיטאות בתור מצטיינים (זה נמסר לי ממישהי שהיא ממיינת עובדי היי טק לעבודה)

פורסם

אני אומר יחי ההבדל הקטן

ההי טק עכשיו והאלק' בפרט עכשיו בהתאוששות אבל עדיין מעיין ורטיגו שנגרם פשוט מהעובדה שהייתה הצפה

למה ניראה לך ההי טק נפל ליפני כמה שני ורק עכשיו מתחיל להשכם

אז מה שאתה אומר זה לא הגיוני ביחס לעובדות

ענף שהוא מלא עד 0 מקום ימשיך להעסיק מהנדסים לפיתוח למרות שכבר יש, וזה בעצם שורש הבעיה שיש יותר מידי, ואת כל שאר העבודה הנדסאי יכוללבצע מצויין.

מה גם שעכשיו, החברות מתמקדות ביותר יצור מאשר בפיתוח כי עם כל הכבוד כמה קטן כבר אפשר לעשות את זה

כמו שאמרת אתה אינטל לוקחת ''הנדסאים כמו זבל'' אבל אלא יהיהו הנדסאי אלק בהתמחות של פיקוד ובקרה, או הנדסאי חשמל

תפקיד ההנדסאי הוא יותר לתפקידים פרקטיים, בזמן שמהנדס יכול לעשות גם וגם (למרות שזה שהוא למד הרבה תאוריה וקצת ישום זה לא ממש עוזר לו), אני אביא לך דוג' היו לנו שני מדריכים בטכני בשלב הנדסאים הראשון מהנדס עוד מעט מסיים תואר שני, והשני הנדסאי שלמד 6 כיתות בטכני, שים לב להבדל המהנדס יכל ליפתור כל בעיה מטמ' שתציב לו יכל לפשט נוסחאות וליפתור כל סוג של משוואה בזמן שהוא התקשה מאוד ליישם את מהש הוא יודע, הבחור השני בדיוק ההפך יכל להרכיב כל סוג של מעגל לתן ולימצוא בעיות ותקלות כמו כלום אבל הידע המטמ' שלו היה מוגבל למה שלימדו אותו בטכני (למרות שזה די הרבה ואפילו בן גוריון מקבלת את מה שמלמדים אותנו במטמ' כ 5 יחידות שתוכל להחשיב במקום הציון בגרות). מה שמחזיר אותי לנק' בהתחלה זה לא הגיוני(גם במדינת ישראל) שיקחו מהנדסים לעשות עבודה של הנדסאים.

מצד שני יהיו את המהנדסים שיסכימו לעשות עבודה של הנדסאי (כאלה שהם די בנוניים ולא רוצים לאבד את מקום העבודה שלהם). אז אתה יכול ליהיות בטוח שאת השכר שלהם הם מקבלים בדיוק כמו הנדסאים ואם להנדסאים יש יותר ותק אז גם פחות

כשאתה מוצא מהנדס אז הכוונה היא חשמל ואלק' זה חלק מהתואר, זה תואר לכל דבר שמקיים את חוק אוהם

אבל בד''כ נותנים להם להתמקצע במיקצוע כלשהו ועם זה הן יוצאים לעבוד אח''כ

אז תפריד בין מיקצועות האלק לבין מיקצועות החשמל הפיקוד הבקרה

אני לא מתווכח איתך מה יותר טוב, תעשה מה בראש שלך

אם יש לך הורים עשירים או שאתה יכול לעבוד וללמוד לך תלמד באוניברסיטה וכולם יהיו מרוצים

אני לעומת זאת בדעה של איתמר, אם יקרה משהו ש... אז יהיה לי את הדיפלומה שלי ואני יכול לעבוד במקצוע שלא משלם מינימום (כי אפילו מינימום לא מספיק כבר בארץ)

פורסם
כמו שאמרת אתה אינטל לוקחת ''הנדסאים כמו זבל'' אבל אלא יהיהו הנדסאי אלק בהתמחות של פיקוד ובקרה, או הנדסאי חשמל

באלקטרוניקה כמו בכל תחום צריך לדעת איפה נמצא הכסף. מי שלמד אלקטרוניקה ונבחן השנה בבקרה ליניארית יודע כמה זה קשה ואיזה מקצוע מגעיל זה. אבל אתם יודעים מה הקאץ' פה?

אנשים שיודעים טוב בקרה יש מעטים מאוד בארץ ומכיוון שזה תחום משעמם לא הרבה רוצים לעבוד בו ומעדיפים ללכת לתחומים אחרים.

זה לא צחוק, זה דבריו של המורה שלימד אותי בקרה, הוא אמר שהוא בעצמו לא המשיך ללמוד עוד בקרה כי זה קשה ואין מורה לאלקטרוניקה שתשאל אותו אם הוא אוהב בקרה ליניארית והוא יגיד לך שכן אבל בתחום הזה יש הרבה מאוד כסף!.

וכן גם תחום מערכות הספק, כי זה גם תחום משעמם ואנשים לא מתלהבים ללכת אליו.

עריכה: אפשר להרוויח טוב ובלי ללמוד הרבה. ברצינות. אבל זו עבודה קשה מאוד מכל הבחינות.

בניין.

כן, הבעייה היא שמביאים פועלים מהשטחים אז לפעמים יש סגר/עוצר וכד' ואז העבודה לא מתקדמת אבל פועלים שגרים בתחום הקו הירוק אין להם בעייה והקבלן מוכן לשלם כסף טוב (קרוב משפחה שלי, בן גילי עבד לפני הגיוס והרוויח 7000 ש"ח בחודש)

או לחילופין (וזו גם עבודה קשה, שלא תטעו) לעשות רשיון על טרקטור. לאבא שלי יש חבר קבלן שאמר לי פעם, שמי שעושה רשיון על טרקטור מרוויח טוב (לפחות אצלו) גם מהסיבה שרשמתי קודם וכן אין הרבה שיש להם רשיון לטרקטור.

תאמינו לי אני מצדיע למי שמוכן לעבוד בעבודות האלה. באמת כל הכבוד להם. עבודות מאוד קשות ולדעתי אפילו מגיע להם יותר.

פורסם

מה ז"א? השוק היום דורש אנשים עם נסיון. מהנדס שסיים לימודיו באוניברסיטה/מכללה אין לו נסיון וגם אם הוא ימצא עבודה הוא ישתכר בכ- 4000 ש"ח לחודש בתור התחלה. !

קשקשן.

שקול מלים לפני שאתה מוציא שטויות מהפה.

מהנדס מתחיל ירוויח במקרה הגרוע עדיין שכר 5 ספרתי.

אומר לך את זה אחד כזה, וכל חבריו הם כאלה.

לטעמי י"ג י"ד זה בזבוז זמן.

רק מכללות קקיוניות נותנות ים של פטורים במהלך ההשלמה למהנדס.

בן אדם רציני שהולך לעשות תואר מהנדס באחד מהמוסדות המובילים (אוניברסיטאות וטכניון)

יקבל פטור אולי מ2 -3 קורסים מתוך כמה עשרות שיש במהלך התואר.

למדו איתי הרבה כאלה.

עריכה : תוספת :

בכל החברות בהן עבדתי עד כה (כסטודנט להנדסה ובחברה בה התחלתי לאחרונה לעבוד במשרת מהנדס פיתוח) בודדים הם ההנדסאים שבאמת מחזיקים בתפקיד חשוב. רוב ההנדסאים מתעסקים בהעברה מפיתוח לייצור , כלומר בעיקר מנהלה.

כמובן שהמשכורות שלהם נמוכות משמעותית.

וכמובן שאם לטענתך השוק מוצק במהנדסים, אז הסיכוי של הנדסאי למצוא עבודה סבירה הוא אפסי.

אני יכול להפנות אותך לכמה הנדסאים מצטיינים, עם הרבה נסיון מתקופת הבועה, שהיום לא מסוגלים למצוא עבודה ב5000 ש"ח. וזה רק בגלל שהם הנדסאים.

והם לא פחות מוכשרים ממני - מהנדס של אוניברסיטת ת"א.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הנדסאי לפני הצבא זה ביזבוז 3 שנים מהחיים - שנתיים בלימודים ועוד שנה בקבע שיחייבו אותך לעשות .

כדאי לחשוב בכיוון הזה רק אם אין לך כוונה להמשיך ללמוד לתואר ראשון, ואז תעודת הנדסאי עדיפה על תעודת בגרות .

בכל מקרה אחר - ביזבוז רציני של זמן וכסף.

לגבי הלימודים עצמם - כל מי שסיים תיכון מסוגל להמשיך ללמוד להנדסאי, הלימודים לא קשים יותר מלימודים בי"ב.

עברתי את המסלול הזה והצטערתי אחר כך.

פורסם

תתפלא אייל,

יש מהנדסים במשרדים ממשלתיים שמשתכרים משכורת התחלתית 4000 ש"ח עד שהם עולים דרגה וזה גם לוקח זמן (שבזמן הזה טכנאים והנדסאים עם נסיון עוברים אותם במשכורת).

הכל תלוי איפה אתה עובד.

לא התכוונתי שהנדסאי יותר טוב ממהנדס אבל אם מישהו יכול ללמוד מהנדס (מבחינה לימודית) אז עוד יותר טוב.

אבל לא כל אחד יכול (אני לא מזלזל בפותח השרשור חס וחלילה) ואייל, כמה מאצלכם נשרו במשך הלימודים? (ואני בטוח שנשרו, וזה לא אנשים טיפשים זה אנשים שהתאמצו להגיע לאוניברסיטה עשו פסיכומטרי, מכינות וכד') הכל הולך חלק? כולם מסיימים בהצטיינות ומקבלים משכורת ראשונה 5 ספרות?

עריכה:

שלא נדבר על תנאי קבלה לאוניברסיטה.

כדי להתקבל היום לאוניברסיטת בן גוריון להנדסת חשמל ואלקטרוניקה אתה צריך:

פסיכומטרי- מעל 720. מתמטיקה+אנגלית+פיזיקה- 5 יחידות עם ציון של מעל 90 בכל אחד מהם

לפחות.

למה זה ככה? כי יש לך תנאי קבלה כאלה וגם יש עדיפות לאנשים שגרים באיזורי פיתוח ובני מיעוטים.

ז"א גם אם יש לך את הנתונים הנ"ל לא בטוח שיהיה לך מקום כי יש עדיפות לאחרים גם אם הציונים שלהם נמוכים יותר!

לגביי הקבע היום עם הקיצוצים ברגע שלא תרצה להישאר לא ישאירו אותך.

פורסם

לגביי הקבע היום עם הקיצוצים ברגע שלא תרצה להישאר לא ישאירו אותך.

אני מאוד (מאוד) לא רציתי להישאר ונשארתי, וכך גם רוב החברים שלי, ששירתו איתי. מדובר אומנם על תקופה לפני כמה שנים , אבל גם אז דיברו על הקיצוצים. קיצצו הרבה נגדים בכירים, לא היה כמעט קיצוץ בתקנים לקבע ראשוני .לצבא משתלם מאוד להחזיק נגד למשך שנה אחת כשהוא יודע שאחר כך אותו נגד יעזוב.

ואני בקשר מתמיד עם היחידה שלי ולפחות שם המצב מהבחינה הזאות לא השתנה גם היום .

• תוכן חדש...