Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חייב לשאול את אייל שאלה.

עמדתך בנושא הנדסאי-מהנדס ברורה.

אך מאיפה אתה מסיק שכל המכללות שבהם למעשה משלימים הנדסאי למהנדס (B.SC חשוב לציין) הם מכללות קקיוניות?

אתה מכפיש את פן המכללות כאילו מי שמסיים שם תואר בעצם קיבל אותו "בחוואה", בקלות יתרה.

אז לידיעתך, 2 מהנדסים שבילו איתו 2.5 שנים במהלך השירות הצבאי וסיימו באורט בראודה בכרמיאל (שנחשבת למעולה בתחום ההנדסה) נחטפו יום למחרת השחרור לתפקידי מפתח בתע"ש ואלביט/אל-אופ.. שהניסיון שלהם זה מה שנתן את הטון. (האחד גאון בצורה מדהימה, אך בחר ללמוד בכיף ליד הבית בבראודה..)

מצד שני, אני עדיין עובד עם מהנדס יוצא אוניברסיטת ב"ש שהקשר בינו לבין הבנה וניהול פרוייקט הוא מקרי בהחלט(כל אחד אהבל עם הרבה רצון ותחת יוציא תואר אם ממש ירצה גם באוניברסיטה)

כל זיבולי השכל האלה של "את מי יקחו לעבודה? את בוגר המכללה או יוצא הטכניון?!" (בטענה שבוגרי האוניברסיטה/טכניון טובים יותר)זה בולשיט.

-רושם ראשוני/התרשמות

-ניסיון קודם

-קומבינות וקשרים

אלה הקריטריונים המובילים.

נראה לכם הגיוני שחברה מכובדת תעדיף למשל בוגר אוניברסיטת ת"א על מישהו שהוא יוצא בראודה עם 3 שנים נסיון במקצוע(+רזומה עשיר)??

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדיון הזה כבר היה במקום אחר.

אם מישהו קרע את התחת בשביל לעשות תואר באוניברסיטה ברור שהוא יחשוב שזה יותר נחשב ממכללה.

בכל מקרה זה לא וויכוח כי כל אחד יקבל עבודה לפי כמה שהוא יודע ולא שאר ירקות...

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

לגבי הנושא שעמית שאל בתחילת השרשור, אני ממליץ בחום 0במידה ואתה מתחבר לאותו מקצוע).

למדתי י"ג אלקטרוניקה (טירונות, שנת דח"ש וחזרה לצבא) ואני בהחלט לא מצטער.

אם מתחייבים שיקחו אותך למקצוע הספציפי שאתה לומד בצבא, אזי הסתדרת.

אני למדתי במכללה/בי"ס שהיה מונחה ע"י חיל טכנולוגי בצה"ל שהתחייב לקלוט את הבוגרים

ואכן כך היה. אחרי חצי שנת קבע, יצאתי לאזרחות ישירות לעבודה מתגמלת ומלאת ת"ש טובים:

רכב, טלפון ושאר ירקות. שלא נדבר על השירות הטוב בצבא (ובמילואים).

דניאל

MCS 2008

פורסם
לגבי הנושא שעמית שאל בתחילת השרשור, אני ממליץ בחום 0במידה ואתה מתחבר לאותו מקצוע).

למדתי י"ג אלקטרוניקה (טירונות, שנת דח"ש וחזרה לצבא) ואני בהחלט לא מצטער.

אם מתחייבים שיקחו אותך למקצוע הספציפי שאתה לומד בצבא, אזי הסתדרת.

אני למדתי במכללה/בי"ס שהיה מונחה ע"י חיל טכנולוגי בצה"ל שהתחייב לקלוט את הבוגרים

ואכן כך היה. אחרי חצי שנת קבע, יצאתי לאזרחות ישירות לעבודה מתגמלת ומלאת ת"ש טובים:

רכב, טלפון ושאר ירקות. שלא נדבר על השירות הטוב בצבא (ובמילואים).

דניאל

וואו, כל כך הרבה בלבולי מוח בשרשור אחד, מזל שהגיע דניאל להציל את המצב.

אני טכנאי בהשכלתי. סיימתי יג' במגמת אלקטרוניקה, והתגייסתי לפרויקט "סיגמא" המדובר. לפני חצי שנה השתחררתי משמונה חודשים של שירות קבע והיום אני שמח באזרחות. דעתי דומה להפליא לדעתו של דניאל, ומסתמכת גם על הניסיון של חברים אחרים שלי, שעשו יג' וגם יד' בכיתה שאינה מונחת חיל טכנולוגי - אם אתה לא מונחה, זה בזבוז זמן מוחלט.

רוצה לעשות יג'-יד'? תכנס לפרויקט מונחה טוב, ואז יהיה על מה לדבר.

לגבי הלימודים עצמם - השנה של היג' היתה ללא כל ספק השנה הכי טובה שהיתה לי. הכרתי המון חברים, רובם הפכו להיות החברים הכי טובים שלי בשנים האחרונות. הלימודים לא קשים במיוחד, ומאוד עניינו (אותי לפחות).

אגב, הלימודים האלו לא תורמים כלום ללימודי הנדסה. התרומה שלהם זניחה עד כדי לא קיימת כל עוד לומדים במוסד אקדמאי נחשב. ואם אתה בונה על קריירה במקצוע שלך, התארים האלו לא שווים במיוחד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אגב, גם אני למדתי בפרויקט "סיגמא". מדינה קטנה. :wink:

אגב, הלימודים האלו לא תורמים כלום ללימודי הנדסה. התרומה שלהם זניחה עד כדי לא קיימת כל עוד לומדים במוסד אקדמאי נחשב. ואם אתה בונה על קריירה במקצוע שלך, התארים האלו לא שווים במיוחד.

רציתי לרשום את זה ושכחתי.

יש לי חבר שלומד עכשיו לתואר ראשון בהנדסת חשמל והוא סיים י"ד באלקטרוניקה וזה בהחלט

לא הוריד ממנו מטלות בלימודי ההנדסה. חבל.

MCS 2008

פורסם

אוי אוי... עוד זקן :lol:

סיגמא שולט.

למרות שלצערי היוקרה של המסלול הזה הולכת ויורדת בשנים האחרונות.

פורסם

שלום עמית!

שמי גם עמית :)

אני גם הולך למוד י"ג י"ד , אני בדיוק במצב שלך.

אני ביררתי הרבה ולבסוף אני הולך ללמוד במבואות ים אשר במכמורת.

בא אלינו לבית הספר , נציג מכפר הירוק... אבל לפי מה שמורה שלי אמר , לא מומלץ שם. אבל מכיוון שזה קרוב לביתך אז אולי עדיף.

אפילו שאצלי מכמורת נסיעה כ -20 דקות אבל זה בקטנה.

דע לך הרבה ממליצים לי ללכת על זה , זה משהו שיעזור לך בחיים ויפתח לך דלתות .

הרי אחרי השנתיים לימודים , אתה מקבל תואר הנדסאי . מה שטוב בזה שאם אתה רוצה להגיע לתואר מהנדס אתה לומד שנתיים במקום 4 שנים .

לך תידע עמית אולי ניפגש ביחד בצבא :)

בקיצור שיהיה יום טוב! ובהצלחה ... ( עןד שבוע וחצי אני חוזר ללמוד .... זה הכי באסה! :( )

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם

למה אתה סתם ומטעה אנשים? :evil:

מי שעושה הנדסאי לומד לתואר מהנדס את אותם 4 שנים ולא שנתיים. תואר הנדסאי לא חוסך כמעט כלום, (למעט מעבדה שתיים) לתואר מהנדס.

ROOONEEYY

פורסם

לא חוסך כלום. תתקשר לאוניברסיטאות ותברר בעצמך ואז תגיב.

יש לי חברים הנדסאים שלומדים בבן-גוריון, בתל אביב ובמכללת חולון, ובעצמי ביררתי בעוד כמה אוניברסיטאות - תואר הנדסאי, במקרה הטוב, פותר אותך משתיים או שלוש מעבדות מטופשות ומאפשר לך להשתמש בציון שקיבלת בלימודי המתמטיקה של ההנדסאי כתחליף לחמש יחידות מתמטיקה.

לגבי ההשלמה ללימודי מהנדס - אתה בהחלט יכול להשלים למהנדס B.Tech עם עוד שנתיים לימודים אחרי ההנדסאי. רק נראה אותך מוצא משהו לעשות עם התואר הזה..

פורסם

צביקה, תעשה לכולם טובה ותפסיק לקשקש ולהתלהב מעצמך.

מישהו הזכיר אוניברסיטה? אני ציינתי "אוניברסיטה" בדבריי?

במכללות שאני בדקתי כן מכירים בהדסאי וקיים קיזוז של עד 40 נ"ז... לא מאמין? אז תדבר פחות ותבצע חיפוש.

ואם כבר בבורות עסקינן, אז אתה יכול גם לחפש על הדרך כמה מכללות כבר קיימות שמסבות הנדסאים לתואר B.SC ולא B.TEC !!!

פורסם
צביקה, תעשה לכולם טובה ותפסיק לקשקש ולהתלהב מעצמך.

איו פה שום קשר להתלהבות.

מה שכן יש כאן זה בחור צעיר שעומד לפני החלטה שתשנה בשבילו לא רק את השנתיים הקרובות, אלא גם את העשר שיבואו אחריהן. באמת חבל שהוא צריך לעשות את ההחלטה הזאת על סמך נתונים שגויים.

יש מכללות שמסבות הנדסאים לכל מה שתרצה. יש גם מכללות שמקבלות אותך ללימודים על סמך תעודת זהות וצ'ק בנקאי. לא יודע איפה בדקת - אני בדקתי במוסדות היותר מוכרים בארץ והתואר הנדסאי שם אינו קיצור דרך.

רוצה לשמוע יותר מזה? בטכניון צחקו עלי כששאלתי את השאלה הזאת.

אבל יודע מה - אני זורם איתך. גם אם ההנדסאי מקצר לך שנתיים בדרך למהנדס, עדיין לא שווה. ולמה? כי תוסיף לתבשיל שנתיים של קבע ושנה של חו"ל, ותגלה שזה שהלך במסלול הרגיל סיים את המהנדס שלו שנתיים קודם, ועכשיו מתחרה איתך על אותו הג'וב, עם קצת יותר ניסיון.

פורסם

בטכניון צחקו עלי כששאלתי את השאלה הזאת.

אבל יודע מה - אני זורם איתך. גם אם ההנדסאי מקצר לך שנתיים בדרך למהנדס, עדיין לא שווה. ולמה? כי תוסיף לתבשיל שנתיים של קבע ושנה של חו"ל, ותגלה שזה שהלך במסלול הרגיל סיים את המהנדס שלו שנתיים קודם, ועכשיו מתחרה איתך על אותו הג'וב, עם קצת יותר ניסיון.

נכון, בטכניון באמת לא מעניין אותם הנדסאי ומהו..לא מכירים ולא רוצים להכיר. כנ"ל גם לגבי אוניברסיטאות. אבל מאידך, לא חסר מכללות מבוססות וידועות כטובות ומובילות בתחום ההנדסה שכן מכירות.

מה שאני רוצה להדגיש כאן לאורך השרשורים השונים בנושא, שבן-אדם לא נמדד לפי איפה הוא סיים את התואר (אונ' או מכללה או טכניון) אלא לפי קריטריונים משמעותיים יותר.

עכשיו, ובוא ניקח מצב אחר להמחשה (אני, לצורך העניין).

סיימתי הנדסאי מכטרוניקה.

השתחלתי לתפקיד בצבא שמשביח לי בצורה מרשימה את הרזומה ומעשיר אותי בניסיון.

את 3 שנות השירות העברתי בצבירת ניסיון+קשרים עם חברות אזרחיות שונות.

קבע אין לי, כי בצבא של היום קבע הוא חריג רק למי שבאמת רוצה והצבא באמת ילחם להשיג לו תקן.

חו"ל? אני כבר מתכנן טיול של 3 חודשים בין השחרור ללימודים. שנה בהודו לא מדבר אליי גם ככה.

אני משלים לתואר מהנדס במכללה מוכרת וידועה, משך כ-3 שנים, ואני אסיים את התואר במקרה הגרוע ביותר שנה אחת אחרי בני גילי שעשו צבא רגיל אחרי תיכון ולמדו 4 שנים.

אבל, אני כבר התנסתי במקצוע ובתחום ההנדסה, אני יצרתי קשרים שיעזרו לי בעתיד, הרזומה שלי יהיה בעל יתרון מול מישהו שרץ בסמטאות בעזה 3 שנים וסיים אתמול תואר מהנדס מכונות והוא חסר כל ידע בסיסי נחוץ (תכלס עבודה במקצוע).

צריך להסתכל על המטבע משני צדדיו.

על דבר אחד אין עוררין- לימודי הנדסאי- או שאתה יכול להרוויח מזה תועלת רבה, או שבאמת ביזבזת שנתיים מיותרות(ואולי חשובות וקריטיות) מהחיים.

(לא מעט אנשים שלמדו איתי הם כאלה שלא עשו ולא יעשו כלום עם הלימודים האלה שהם עשו)

מקווה שעכשיו אני יותר ברור.

אמיר.

• תוכן חדש...