Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ועכשיו תן לי לתאר לך מצב אחר, שמבוסס על סיפור אמיתי.

אתה מסיים הנדסאי אלקטרוניקה.

אתה משרת בצבא כטכנאי דרג א' בחיל האוויר, בתפקיד שמשביח לך בצורה מרשימה את יכולות השמירה בלילות.

את 3 שנות השירות הצבאי שלך אתה מעביר בצבירת איקסים על טבלת היאוש + תלונות במשרד של הרס"ר על שטויות.

קבע יש לך, כי בכל זאת חתמת מראש על התחייבות חד צדדית לשירות קבע, והמפקד גף שלך קיבל בדיוק שני תקני קבע חדשים שהוא חייב לנצל ואתה יושב לו בול על הכוונת.

חו"ל? יש לך תובלות לשדה-דב כמעט כל סופ"ש. נמאס לך מטיסות.

בסך הכל אני רואה שאנחנו די מסכימים כאן.

מה שמחזיר אותי למשפט שאיתו פתחתי את שרשרת ההודעות שלי:

רוצה לעשות יג'-יד'? תכנס לפרויקט מונחה טוב, ואז יהיה על מה לדבר.

ברוח טובה,

אלירן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבר'ה - נראה לי אתם יכולים לעבור לפורום עתודה בתפוז - שם יש את הוויכוחים האלה על בסיס יומי.

לכל דבר יש יתרונות וחסרונות, ואני הולך להתגיס בקרוב עם תאריך שחרור נוב' 2012. טוב או רע?

אני בחרתי במסלול עתודה אז אני מבסוט, אבל כל אחד מה שמתאים לו...

בכל מקרה אם הבחור שהתחיל את כל זה באמת רוצה לדעת על מה הלימודים ומה המסלול צריך להתחיל לעשות בירורים במכללות הנ"ל ובצבא מדור עתודה טכנולוגית בבקום כדי לדעת דברים בצורה מדויקת.

אחר כך אם יש שאלות מקצועיות או לגבי המשך הדרך תמיד אפשר לשאול.

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

אלירן, שאפו..

דבריך ודבריי ממחישים את מה שרשמתי קודם:

על דבר אחד אין עוררין- לימודי הנדסאי- או שאתה יכול להרוויח מזה תועלת רבה, או שבאמת ביזבזת שנתיים מיותרות(ואולי חשובות וקריטיות) מהחיים.

בקיצור,לאלה שניגשים ללימודי עתודה, תהיו החלטיים ותוודאו שאתם הולכים בדרך הנכונה.

אמיר.

פורסם
ועכשיו תן לי לתאר לך מצב אחר, שמבוסס על סיפור אמיתי.

אתה מסיים הנדסאי אלקטרוניקה.

אתה משרת בצבא כטכנאי דרג א' בחיל האוויר, בתפקיד שמשביח לך בצורה מרשימה את יכולות השמירה בלילות.

את 3 שנות השירות הצבאי שלך אתה מעביר בצבירת איקסים על טבלת היאוש + תלונות במשרד של הרס"ר על שטויות.

קבע יש לך, כי בכל זאת חתמת מראש על התחייבות חד צדדית לשירות קבע, והמפקד גף שלך קיבל בדיוק שני תקני קבע חדשים שהוא חייב לנצל ואתה יושב לו בול על הכוונת.

חו"ל? יש לך תובלות לשדה-דב כמעט כל סופ"ש. נמאס לך מטיסות.

אלירן.

זה בדיוק תאור השרות שלי (הייתי בבית ספר מונחה חייל האוויר )

והמסלול הזה (או דומים לו) הוא הריאלי והנפוץ ביותר.

כמובן , קיימים גם מסלולים אחרים , עליהם מדבר BMW . אבל הם נפוצים פחות .

וכן , היו לנו ביחידה גם חיילים פרוייקטנטים , שעשו את הפרוייקט שלהם בחייל האוויר. והיו גם כאלה , שרק סיימו י"ב.

תחשבו טוב , אם זה מה שאתם רוצים .

פורסם
חייב לשאול את אייל שאלה.

עמדתך בנושא הנדסאי-מהנדס ברורה.

אך מאיפה אתה מסיק שכל המכללות שבהם למעשה משלימים הנדסאי למהנדס (B.SC חשוב לציין) הם מכללות קקיוניות?

אתה מכפיש את פן המכללות כאילו מי שמסיים שם תואר בעצם קיבל אותו "בחוואה", בקלות יתרה.

אז לידיעתך, 2 מהנדסים שבילו איתו 2.5 שנים במהלך השירות הצבאי וסיימו באורט בראודה בכרמיאל (שנחשבת למעולה בתחום ההנדסה) נחטפו יום למחרת השחרור לתפקידי מפתח בתע"ש ואלביט/אל-אופ.. שהניסיון שלהם זה מה שנתן את הטון. (האחד גאון בצורה מדהימה, אך בחר ללמוד בכיף ליד הבית בבראודה..)

מצד שני, אני עדיין עובד עם מהנדס יוצא אוניברסיטת ב"ש שהקשר בינו לבין הבנה וניהול פרוייקט הוא מקרי בהחלט(כל אחד אהבל עם הרבה רצון ותחת יוציא תואר אם ממש ירצה גם באוניברסיטה)

כל זיבולי השכל האלה של "את מי יקחו לעבודה? את בוגר המכללה או יוצא הטכניון?!" (בטענה שבוגרי האוניברסיטה/טכניון טובים יותר)זה בולשיט.

-רושם ראשוני/התרשמות

-ניסיון קודם

-קומבינות וקשרים

אלה הקריטריונים המובילים.

נראה לכם הגיוני שחברה מכובדת תעדיף למשל בוגר אוניברסיטת ת"א על מישהו שהוא יוצא בראודה עם 3 שנים נסיון במקצוע(+רזומה עשיר)??

קומבינות וקשרים צריך להיות מדורג ראשון.

ההערה שהוספת גורמת למשוואה לא להיות מאוזנת, כי ההשוואה היתה בין שני מהנדסים שסיימו תואר ומחפשים עבודה.

ולא בין עתודאי, שבמסגרת תפקידו הצבאי, עבד עם החברות הללו והכיר שם אנשים שאחר כך משכו אותו לשם (או שהמדור המליץ עליו, או כל דבר אחר) , מה שנכנס תחת סעיף קומבינה.

אני לא אומר שאין מקרים יוצאי דופן ,אבל בצורה דיי גורפת, לבוגר מכללה יהיה יותר קשה להתקבל.

אני מסכים שאחרי שיש לך מעל כמה שנים נסיון, מקום הלימוד פחות חשוב, אבל עדיין.

עוד הערה: אני לא חושב שהעובדה שלמדת במקום X עושה אותך יותר מוכשר או נותנת לך זכות כלשהי להתנשא מעל האחרים. כל מה שתיארתי אלו הם כוחות השוק.

בדיעבד, אחרי שסיימתי את השנה הרביעית בהנדסת חשמל באוניברסיטת ת"א, עדיף לסבול במציאת עבודה מאשר לסבול במשך 4 שנים של תואר קשה מאוד.

עריכה : בנוגע לנושא השרשור, אלירן (צביקה פיק) צודק.

מנסיון של חבר, שלמד באורט סינגלובסקי (התחיל בשנת 98), שהיה נחשב (ואולי עדיין נחשב) למוביל בלימודי הנדסאי אלקטרוניקה , הוא נכנס לפרוייקט מעולה בחיל המודיעין, שירת שירות שהקנה לו נסיון אדיר ואף המשיך כמה שנים בקבע בהם הצבא אישר לו להשלים תואר מהנדס, כך שהוא הרוויח מכל העולמות.

על כן, כדאי לרחרח ולבדוק לגבי מוסד לימודי ההנדסאי, עם אילו חילות הוא מקושר, ולאן ניתן להגיע.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עכשיו שאתה מציג את זה ככה אני מסכים עם כל מילה.

לא כ"כ התייחסתי לעניין ההשוואות אבל אכן כשמדובר בעתודה אז האיזון משתנה.

צריך באמת לתת דגש על מקום הלימודים ולראות איזה חיילות לוקחות ומאתרות משם פרוייקטנטים פטונציאליים.

אגב, אני בדיוק עכשיו נמצא לפני קבלת החלטה בעניין המשך הקבע והלימודים ע"ח הצבא.

אם אחליט שאני נשאר קבע ועושה לימודי ערב(סיכויים קלושים) אז הניסיון שלי והשירות ביחידה יטפס לכ-6 שנים מלאות.

אמיר.

• תוכן חדש...