Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ממש לא סביר בעייני שמקריעת רצועת טיימינג נשבר קרנקשפט. שים את הגיר בחמישי ודחוף את האוטו

קצת קדימה/אחורה, ותראה אם הבוכנות באמת "תקועות". שים תמונות - למה אתה מתכוון "המצב שלהם

לא טוב"?

אני ירד לבדוק.. ואני גם יצלם.. תודה על התשובות שלכם שקצת מעודדות...

הבוכנות יש עליהן דפיקות שקיבלו מהשסתומים טוב אני יצלם ותראו..

תודה..

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא נראה לי שאתה בדיוק יודע לאבחן מה הנזק.

אם הגלגל התחתון עליו מחובר הטיימניג נע בחופשיות ו"הבוכנות תקועות"(לא עולות ויורדות)

ז.א. שנגזר הקייל של גלגל הטיימינג התחתון.הכניס להילוך נענע קדימה ואחורה ובדוק תנועת הבוכנות.

בברכה

דוד

אז ככה אכן ירדתי ושילבתי להילוך חמישי.. הזזתי קדימה ואחורנה וכן הבוכנות זזות..

עכשיו יש תקווה שזה רק ראש מנוע? (למרות שעל 2 מהבוכנות ניהיה שקע קטן עקב פגיעה בשסתום?)

ומה צריך להחליף שהפולי שמחובר למנוע יזיז תבוכנות? מה קרה שם בעצם?

תודה רבה (הכנסתם בי תקווה ) דודי

פורסם

קרע בעיון את דבריו של דוד מזר, אשר נתן לך תקווה שהנזק שולי, סך הכל מדוברבקיל( שגם), אשר נמצא בפולי מנוע, אשר משום מה נחרט ונהרס, מה שגורם לגלגל תחתון להסתובב על ריק, יש לפרק מכסה טימינג, ולברר האם אכן גלגל כלשהו מסתובב על ריק, מה שמסביר את התופעה, פרטים נוספים ,

והסברים נוספים, תוכל לקבל מדוד מזר באם הוא יועיל לעזור לך.

וזה הזמן לא להספיד מנוע, לפני שהוא נבדק יסודית, במקרה כזה, עדיפה בדיקה מקצועית של מוסך מקצועי ואמין, בעל ידע, מקצועיות, והכי חשוב אמינות!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
קרע בעיון את דבריו של דוד מזר, אשר נתן לך תקווה שהנזק שולי, סך הכל מדוברבקיל( שגם), אשר נמצא בפולי מנוע, אשר משום מה נחרט ונהרס, מה שגורם לגלגל תחתון להסתובב על ריק, יש לפרק מכסה טימינג, ולברר האם אכן גלגל כלשהו מסתובב על ריק, מה שמסביר את התופעה, פרטים נוספים ,

והסברים נוספים, תוכל לקבל מדוד מזר באם הוא יועיל לעזור לך.

וזה הזמן לא להספיד מנוע, לפני שהוא נבדק יסודית, במקרה כזה, עדיפה בדיקה מקצועית של מוסך מקצועי ואמין, בעל ידע, מקצועיות, והכי חשוב אמינות!

בברכה

צביקה

תודה אני מנסה לתקן את זה בעצמי..

אני נהנה מזה זה בסך הכל אוטו ישן וזול ולא נורא להרוס אותו למרות כבר הרוס..

תודה בכל אופן אם למישהו יש עוד תגובות שבבקשה ירשום..

פורסם

אף אחד לא יכול לעזור לי בקשר לקיל איך לפרק וכמה עולה חלק חדש?

ואיפה הוא נימצא...? (הכוונה איפה הוא מחובר לפולי)

פורסם

לפי השאלות שלך, אני מבין שנסיון מי יודע מה, אין לך.

מאחר ועד עכשיו עשית את החלק הקל, ומעכשיו אתה נכנס לחלק הבעייתי, אני מאוד ממליץ בחום שתמצא לך בעל מקצוע/חבר שיודע מה שהוא עושה.

חלק מהחברה פה גרמו לך להיות אופטימי ואני לא ממש מבין על סמך מה בדיוק.

אם יש לך פגיעות בבוכנות אז תאמין לי (בבקשה), אין שום מצב שבעולם שהראש שלך תקין, יש שם כמה שסתומים עקומים בוודאות.

שום שסתום לא נתקל בבוכנה, קד קידה קלה, נוקש בעקביו, מרים בעדינות את הכובע, מברך בברכת "צפרה טבא" והולך לו לדרכו. בסרטים מצוירים אולי, במציאות הוא עקום!

מעבר לזה, גם אם הראש תקין, והוא לא, יש לשלוח אותו לבחינה מקרוב וליישור אם צריך (בין אם הוא תקין או לא).

בקשר למנוע, לא ממש הבנתי עד כמה חמורה הפגיעה בבוכנות אבל חלק שעומד בעומסים כ"כ גדולים, ברגע שיש לו פגיעה כזאת, הולך לזבל. אין לדעת מה הפגיעה עשתה למתכת ברמה של הרכב החומר ויכול מאוד להיות שעל הניצוץ הראשון ופיצוץ התערובת הבוכנה מתבקעת ל 2.

סגירת המנוע עם הבוכנות האלה בפנים הוא ביזבוז זמן.

כנ"ל לגבי הרינגים. הם מחייבים פירוק מלא ובדיקה של שלמותם ותקינותם.

מאחר וכבר הגענו לאוברול מלא למנוע, תחסוך לך הרבה כאבי ראש וקנה לך מנוע חלופי.

בהצלחה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לפי השאלות שלך, אני מבין שנסיון מי יודע מה, אין לך.

מאחר ועד עכשיו עשית את החלק הקל, ומעכשיו אתה נכנס לחלק הבעייתי, אני מאוד ממליץ בחום שתמצא לך בעל מקצוע/חבר שיודע מה שהוא עושה.

אם יש לך פגיעות בבוכנות אז תאמין לי (בבקשה), אין שום מצב שבעולם שהראש שלך תקין, יש שם כמה שסתומים עקומים בוודאות.

שום שסתום לא נתקל בבוכנה, קד קידה קלה, נוקש בעקביו, מרים בעדינות את הכובע, מברך בברכת "צפרה טבא" והולך לו לדרכו. בסרטים מצוירים אולי, במציאות הוא עקום!

מעבר לזה, גם אם הראש תקין, והוא לא, יש לשלוח אותו לבחינה מקרוב וליישור אם צריך (בין אם הוא תקין או לא).

בקשר למנוע, לא ממש הבנתי עד כמה חמורה הפגיעה בבוכנות אבל חלק שעומד בעומסים כ"כ גדולים, ברגע שיש לו פגיעה כזאת, הולך לזבל. אין לדעת מה הפגיעה עשתה למתכת ברמה של הרכב החומר ויכול מאוד להיות שעל הניצוץ הראשון ופיצוץ התערובת הבוכנה מתבקעת ל 2.

סגירת המנוע עם הבוכנות האלה בפנים הוא ביזבוז זמן.

כנ"ל לגבי הרינגים. הם מחייבים פירוק מלא ובדיקה של שלמותם ותקינותם.

מאחר וכבר הגענו לאוברול מלא למנוע, תחסוך לך הרבה כאבי ראש וקנה לך מנוע חלופי.

בהצלחה.

אם תקרא טוב מה שרשמתי תבין שאני כבר רואה שהלכו השסתומים.. ואני חששתי שהלך כל המנוע.. כי הבוכנות לא זזו עם הפולי מנוע...

והנזק על הבוכנות ניראה שולי.. כמו חריטה שקיבלו הבוכנות כתוצאה מפגישה עם השסתומים בראש מנוע..

אני לא מבין מדוע אתם מנסים לבאס בן אדם שרוצה לעשות זאת בעצמו ושלם עם הנזקים העלולים לקרות.. סך הכל אונו ישנה לא מרצדס שאם יקרה משהו אני יבכה.. במקרה הגרוע במקום לקנות עכשיו מנוע שלם אני קודם ינסה לסדר את זה לבדי עכשיו ולא ילך מקסימום אני יקנה מנוע אחר כך.. לפחות למדתי ראיתי והתנסיתי.. אף אחד לא מתחיל גדול.. צריך להתנסות וללמוד בכל התנסות מטעויות שונות שמהן מפיקים לקחים.. ואני בטוח שגם מכונאים גדולים עדיין לומדים מטעויות..

אם מישהו בכל זאת מעוניין לעזור אני יודה לו..

תודה. דודי

פורסם

מה שלא הבנת בתשובה זה שבכיף תעשה מה שאתה רוצה לבד ותנסה לתקן - אבל - לתקן שסתומים/בוכנות/ליישר ראש מנוע אתה לא יכול לעשות לבד גם אם תרצה. צריך בעל מקצוע שישים שסתומים חדשים. צריך בעל מקצוע שיישר את הראש. צריך בעל מקצוע שיבדוק את הבוכנות. הרי אם תתקן בלי לעשות את הדברים הנ"ל אז סתם תבזבז כסף על חלקים.

המסקנה היא שאם כבר בא לך לתקן כנראה (רק כנראה) שיותר משתלם לך להחליף למנוע חדש.

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

קצת פגיעות על הבוכנה ואתם כבר ממליצים על מנוע, מיותר.

היה פרוייקט ראש מנוע לפיאט אונו בדיוק כמו המקרה שלך, בצע חיפוש. בחור נחמד וחובבן, סיים שיפוץ מנוע בהצלחה- מומלץ.

פורסם

אני הייתי חלק מהחברה... ועל סמך נסיוני, לא סביר שנגרם נזק רציני למנוע (קרנק שבור, כמו שנטען) -

מה שהתברר כנכון.

גם הנזק לכאורה לבוכנות במפגש עם השסתומים הוא לרוב קוסמטי בלבד. אם לא נראה נזק רב, כדאי

להשאר עם הבוכנות הקיימות.

לגבי ראש המנוע - ברור שיש נזק ושסתומים עקומים. הנזק יכול להיות מועט - עד כדי כמה מאות ש"ח,

להחלפת שסתומים עקומים. כדאי לקבל בדיקה והצעת מחיר מבית מלאכה. אני יכול לתת המלצות בה"פ.

בקיצור, גם אם מנוע לאונו הוא לא דבר יקר, לדעתי כדאי לנסות פה את דרך התיקון. למעט שיפוץ ראש

המנוע, שנעשה ע"י בימ"ל, שאר העבודה היא פשוטה וקלה יחסית, ואין סיבה לא לעשותה לבד.

:turn-l:

• תוכן חדש...