Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב-פיגו 106 ראלי 1995

מאז שהרכב איתי אין לי חימום,וזה בסדר התרגלתי.

המוזר הוא שאין נזילה או משהו כזה פשוט ברגע שפותחים חימום יוצא מעט חום,ואחרי מס דקות האויר מתקרר לרמה של אויר פושר...

בכל אופן למניעת פאדיחות עתידיות,וחוסר כדאיות מבחינתי ,החלטת לגשר את הרדיאטור

השיטה המקובלת היא להוציא את שתי הצינורות מהחיבור בקיר אש ולגשר אותן באמצעות צינור מקשר,ברור.

השאלה שלי האם ניתן לגשר את הצינורות מנקודת היציאה של ההולכה לעבר נקודת הכניסה של ההחזרה,כלומר להריץ צינור בין החיבורים של הבלוק ישירות...?

צינור אחד יוצא מצד שמאל מאחורי המנוע לכניסה של הרדיאטור חימום,צינור שני יוצא מן הרדיאטור ונינכס מתחת לפלאנג מים איה שיושב הטרמוסטט.

ואם אני עושה זאת(בהנחה שזה אפשרי),האם זה בסדר להוציא את הברז של החימום? שהרי יש לו ונטיל שמשמש לניקוז אויר, לא יהיו לכך השלכות בנוגע לניקוז אויר וכאלה?

(הרעיון מאחורי זה הוא להפחית את מספר הצינורות במערכת קירור ובכך להקטין אפשרות של נזילות מים,ונזילה/נזק מהברז של הרדיאטור חימום)

אשמח לשמוע תגובות...

פורסם

אם כך, תעיף כל מה שמיותר,אין לך צורך בזה, צינורות + ברז ללא כל שימוש = סתאם פתח לצרות .

כך גם הסירקולציה תהיה קצרה ואפקטיבית יותר .

פורסם

אפשר ואף מומלץ

מומלץ דווקא להחליף רדיאטור חימום פנימי.

הקיים כנראה כבר סתום, מלא אבנית ומאבד מהתפוקה שלו.

המעקף שהצעת יכול להיות פתרון זמני. הפתרון האמיתי הוא להחליף את היחידה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
מומלץ דווקא להחליף רדיאטור חימום פנימי.

הקיים כנראה כבר סתום, מלא אבנית ומאבד מהתפוקה שלו.

המעקף שהצעת יכול להיות פתרון זמני. הפתרון האמיתי הוא להחליף את היחידה.

מסכים.

העניין הוא שלא משתלם לי להחליף אותו-מבחינת עלות וזמן

ואני מעוניין לגשר באופן שיהווה פיתרון קבוע לחלוטין...

פורסם

אם אתה מסתדר בלי חימום, מבחינת עלות וזמן כמו שאתה אומר - לא שווה להשקיע בזה.

אם אתה מסתדר בלי חימום פנימי, אתה יכול לעשות מעקף כמו שאמרת, אפשרי ואף מומלץ.

פורסם

העניין הוא שלא משתלם לי להחליף אותו-מבחינת עלות וזמן

גם להחזיק אוטו ביחס של עלות-זמן לא שווה. הרבה הוצאות במעט זמן נסיעה. סע באוטובוס - זה לפחות ישתלם לך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
גם להחזיק אוטו ביחס של עלות-זמן לא שווה. הרבה הוצאות במעט זמן נסיעה. סע באוטובוס - זה לפחות ישתלם לך.

איציק

לא הבנתי מאיפה ההערה הזאת מגיעה? :???:

אני משקיע ים כסף וים של זמן על האוטו

והחלפת רדיאטור חימום זה שלא דבר שלדעתי ולצרכי שווה את ההשקעה

אחד משקיע הון על שיפורים מכניים,שני על מערכת,שלישי על בודי קיטים....

בכסף ובזמן הזה אני מעדיף לעשות דברים אחרים שיספקו אותי יותר,ושימרו על תקינות המכנית של הרכב

כל אחד וסדרי העדיפויות שלו ,לא?:wink:

פורסם

סדר העדיפויות שלי הוא קודם כל לשמר את הקיים - ומיזוג אויר (וחימום) הם דברים בסיסיים לחלוטין שלדעתי האישית אין לוותר עליהם (גם מבחינה בטיחותית !!).

מצידי תרכיב בודי-קיט של דרקון בצבע אדום זוהר על גג האוטו - אבל תירוצים בסגנון של "העניין הוא שלא משתלם לי להחליף אותו-מבחינת עלות וזמן" הם מבחינתי מילה נרדפת לקמצנות או פשוט אי יכולת כלכלית לעמוד בתיקונים בסיסיים שהאוטו מציב בפניך. אין פה עניין של "השקעה", יש פה עניין של *שימור* בסיסי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
סדר העדיפויות שלי הוא קודם כל לשמר את הקיים - ומיזוג אויר (וחימום) הם דברים בסיסיים לחלוטין שלדעתי האישית אין לוותר עליהם (גם מבחינה בטיחותית !!).

מצידי תרכיב בודי-קיט של דרקון בצבע אדום זוהר על גג האוט - אבל תירוצים בסגנון של "העניין הוא שלא משתלם לי להחליף אותו-מבחינת עלות וזמן" הם מבחינתי מילה נרדפת לקמצנות או פשוט אי יכולת כלכלית לעמוד בתיקונים בסיסיים שהאוטו מציב בפניך. אין פה עניין של "השקעה", יש פה עניין של *שימור* בסיסי.

איציק

זכותך לחשוב ככה.

אתה צודק.אין לי יכולת כלכלית,זה "התירוץ" שלי.

לא שאני מבין למה אתה נוגח בי,אבל שיהיה...

פורסם
זכותך לחשוב ככה.

אתה צודק.אין לי יכולת כלכלית,זה "התירוץ" שלי.

לא שאני מבין למה אתה נוגח בי,אבל שיהיה...

אני ממש לא נוגח בך - אבל אישית תופעות כאלו ממש מעצבנות אותי ואתה לא הראשון שחושב ככה או עושה ככה. ולמה זה מעצבן אותי ? כי מספיק פעמים יצא לי ללכת לראות מכוניות בנות 8-12 (ומעלה) שנים שכל מיני חסכנים\קמצנים\אנשים ש"חושבים אחרת" מצאו לא לתקן דברים בסיסיים.... אז הדבר הראשון שאני בודק הוא קודם כל חימום (לא עובד, ניתקו), אח"כ מיזוג אויר (לא עובד, "חסר גז" או ש"הכפתור לא תקין" - כן בטח...) וזה גם משליך על מצבו הכללי של האוטו (כל צמיג ממותג אחר ובמצב אחר, מנוע במצב בינוני וכד') - אבל היי, העיקר שהאוטו מבחוץ נראה מלוקק ! :mm_tongue:.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אגב, נקודה נוספת לטובת מערכת חימום טובה היא האדים על השמשה הקדמית בחורף...

מערכת חימום טובה בחורף תפתור בעיה של אדים על השמשה הקדמית

חבל להשקיע מלא כסף על האוטו במקרו, ולחפף דווקא בדברים הקטנים

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
אני ממש לא נוגח בך - אבל אישית תופעות כאלו ממש מעצבנות אותי ואתה לא הראשון שחושב ככה או עושה ככה. ולמה זה מעצבן אותי ? כי מספיק פעמים יצא לי ללכת לראות מכוניות בנות 8-12 שנים שכל מיני חסכנים\קמצנים\אנשים ש"חושבים אחרת" מצאו לא לתקן דברים בסיסיים.... אז הדבר הראשון שאני בודק הוא קודם כל חימום (לא עובד, ניתקו), אח"כ מיזוג אויר (לא עובד, "חסר גז" או ש"הכפתור לא תקין" - כן בטח...) וזה גם משליך על מצבו הכללי של האוטו (כל צמיג ממותג אחר ובמצב אחר, מנוע במצב בינוני וכד') - אבל היי, העיקר שהאוטו מבחוץ נראה מלוקק ! :mm_tongue:.

איציק

כן אבל עם הכבוד שיש לי אליך,ויש כבוד

אתה לא מכיר אותי ולא יודע מה רמת התחזוקה שאני מעניק לרכב שלי

אז זה לא לעניין לצאת בהצהרות גורפות כל כך...

אני מעריך את האיכפתיות שלך לרכב,גם אני פאנטי לא קטן

בכל אופן,במקרה שלי לפחות אין להשליך על מצבו הכללי של הרכב.

בברכת שבוע טוב

• תוכן חדש...