Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, נתחיל בסיפור:

במקום העבודה שלי יש כמה רכבים, אחד מהם הוא מאזדה 626 מנוע 2000 אוטמט שנת 2001 אני חושב, הק"מ על השעון מראה 118000 בערך, יתכן שיש יותר כי זה רכב שנרכש דרך סוחר ויד 0 שלו היא ליסינג, אבל זה לא העניין, הרכב לא בדיוק מטופל לאורך הזמן שהוא נמצא ברשות הבוסים שלי, ניגש לבעיה:

כאשר מניעים את הרכב בבוקר, או כאשר המנוע קר, בשילוב לD, יש מכה מהגיר, כשההילוך נכנס, יצויין שזה רק מכה כאשר מעבירים ל-D מP או N או R, אין מכות בין שילוב ההילוכים, משמע הגיר לא מחליק בכלל, נוסע יפה לאורך כל קשת הסל"ד (בדקתי את זה בעצמי)

שמן גיר הוחלף לפני זמן קצר כאשר הבעיה החלה, וכעת הוא שחור ומסריח (שרוף), מעבר למכה בבוקר, אין בעיה, מה שבעצם גרם למישהו אי שם בהנהלה לבדוק את הבעיה, הוא עצם העובדה שאתמול בבוקר כאשר הרכב הותנע, הבהבה נורית HOLD, והרכב פשוט לא זז בשום הילוך, הרכב נכבה (ביוזמה), הודלק מחדש, ונסע כרגיל עם המכה, כמו בכל בוקר אחר ב3 החודשים האחרונים.

מה הלאה ?

הבוס שלי, בנאדם שבטוח שיש לו קומבינות עם אנשים, הוא לא מבין שעושים ממנו צחוק

הוא שלח את אשתו עם הרכב למכון גירים של מישהו שהוא מכיר, הרכב נשאר שם לילה אחד, ע"מ שבעל המכון יראה מה קורה בבוקר, הבנאדם נסע באוטו כנראה בערב הביתה, חזר איתו בבוקר, עכשיו תחזיקו חזק כי יש כאן קטע מצחיק לפי דעתי:

נכנסתי אליו הבוקר, אין לי מושג איך קוראים לו ומה הקשר שלו לבוס שלי, אבל לא ממש אכפת לי כי אני יודע שאם הוא קשור לבוס שלי הוא בנאדם מוזר...

אני: בוקר טוב, אני מ*****, באתי לשאול בנוגע למאזדה, מה עולה בגורלה, אני צריך להחליט מה אני עושה עם הרכב הזה עכשיו (אני מעין אחרי רכב עאלק).

הוא: תשמע, נסעתי עם האוטו, ראיתי את המכה שיש בבוקר

אני: כן, ומה יש לך לספר לי שעד עכשיו לא ידעתי ?

הוא: צריכים להוריד גיר, יש החלקה כנראה...

אני: איך קבעת את זה כ"כ מהר בלי לאבחן כלום ?

הוא: אני בעל המקצוע או אתה ?

בשלב הזה כבר קלטתי שהוא הולך למרוח אותי עם המון המון מרגרינה, כי מי שמכיר את המכוניות האלו, יודע שיש מחשב גיר, חיישנים למינהם, ולא כ"כ מהר מורידים גיר, בטח לא באוטו עם 120 אלף ק"מ תוצרת מאזדה (הק"מ אולי כן אמיתי כי אני אישית הורדתי צמיגים מקורים מהרכב ב100 אלף על השעון).

ושאלת השאלות (או כאן היה אומר מר הכט "תבואו רק עם הביצים, את הזין תקבלו בדרך"):

(השיקול דעת שלי מה לעשות עם הרכב, נובע משיקולי כסף שיש להשקיע, כשמתחילים לדבר על 4 ספרות, מתחילים לדבר על החלפת הרכב)

אני: כמה יעלה לי הפירוק של הגיר לצורך בדיקה מה יש לו, גם אם אני מחליט לא לשפץ ?

הוא: אנחנו מתחילים ב1500 ש"ח וזה מחיר ל*****, משם השמיים הם הגבול בהתאם למה שנצטרך לשפץ או להחליף

אני: ואם זה בכל זאת שיפוץ מלא של הגיר ?

הוא: אין לזה מחיר

אני: מה הכוונה ? אתה לא יודע כמה אתה לוקח על שיפוץ מלא של הגיר עם אחריות וכל מה שמסביב ? משהו קרוב לסכום, שיהיה לי אמדן ?

הוא: לא, אין מחיר.

אני: יופי, תודה, אל תיגע ברכב, 10 דקות אני בא לקחת (הגעתי אליו עם רכב אחר שהייתי צריך להחזיר לעסק כדי לקחת ממנו את המאזדה)

יוצא מהמכון גירים, שעד לפתרון הבעיה לא אפרסם את שמו, ע"מ להיות בטוח שלא עשיתי לו עוול...

נוסע 30 מטר למוסך שעבדתי בו בעבר, ניגש למי שרציתי לגשת, מסביר את הבעיה, ואומר שעוד מעט אני אביא את הרכב לבדוק את זה לעומק, כאן לקחנו הפסקה לצורך עזרה פנימית שלא קשורה לנושא, לאחר שעה חזרתי למוסך עם המאזדה המשוגעת, עשינו חצי שעה נסיעה ברכב, עם מזגן, בלי מזגן, נסיעה קשה, נסיעה רגילה, כיבוי, הדלקה, אין שום החלקה מהגיר, לפחות לדעתי ולדעתם של 2 מוסכניקים שאני סומך עליהם.

הצטרכתי לחזור לעבודה, כי האוטו זה לא הכל בחיים

לקחו אותי לעבודה, לקחו את הרכב חזרה אליהם למוסך, לצורך התחברות עם סקאנר...

הוחלף חיישן (אני לא יודע איזה, שכחתי לשאול, מחר אני אעדכן), שיצא תקול בבדיקה, לקחתי את הרכב לבית, ע"מ לבדוק איך יגיב בבוקר, נאמר לי שאם זה לא נפתר בחיישן, אז יכול להיות ככה:

קולר גיר, מסנן שמן גיר (קרטר סגור מקורי לטענת המוסך, כלומר מעולם לא הוחלף המסנן) שגורמים לבעיה...

מה שבטוח בטוח: אין החלקות מהגיר בשלב זה, ואין טעם להוריד אותו.

עכשיו מה השאלה מעבר למוסר ההשכל שלא צריכים להאמין לכל מה שמספרים לנו אנשים ?

האם הבעיה באמת עשויה להסתיים בהחלפת מסנן שמן ושמן ?

קולר גיר ניתן להעביר ניקוי ? (במוסך דיברו איתי על חיבור קולר חיצוני אם הקיים סתום)

תודה, סליחה על החפירה, מבטיח לעדכן :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

מצפים לעדכון, כי נדמה לי שהתחמנים עדיין לא עזבו את הארץ, והם מתרבים, כמו פטריות אחרי הגשם הראשון לאחרונה.

בברכ

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הגיר עם שמן גיר שחור, מה אתם מצפים ?

אם הנורה המהבהבת לא מהבהבת באופן קבוע בכל התנעה, נסיעה או עצירה, נסו להחליף רק שמן גיר (שמן שחור ממש לא בריא לגיר) ואולי גם קולר במקרה שלא יצליחו לנקות אותו.

ולא מן ההכרח שלא החליפו שמן גיר אף-פעם. במוסכים המורשים מחליפים שמן גיר בעיקר עם המכונה שעושה סירקולציה ורק במקרים מיוחדים שבהם רואים הזעה/נזילה מכיוון האגן אז פותחים.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שמוליק

שמן גיר הוחלף כאשר שמתי לב לבעיה

שזה בערך חודש גג חודשיים, הוא כעת שחור, משמע נשרף מהר מידי

מה שלא הוחלף הוא המסנן שמן, השאלה היא האם יש צורך להחליף אותו ?

בכל מקרה סוכם עם המוסך שאם הרכב עדיין לא בסדר מחר בבוקר אני מחזיר לו את האוטו, יעקפו את הקולר, אני אסע עם זה ככה עוד יום אחד, אם המכה נעלמה עלינו על הבעיה :)

הנורה אגב הבהבה רק פעם אחת, ונעלמה בכיבוי והדלקה חוזרים...

מה זה אומר כשהנורה מהבהבת ? מחשב גיר ? גיר עצמו ?

פורסם

המוסך שעבדת בו פעם, גם מבלבל במוח.

מה קשור מצנן שמן גיר למכה שיש בבוקר? שהנוזל ההידראולי עדין קר המצנן כלל לא אפקטיבי!

פורסם

דניאל, הוא טוען שהמצנן סתום וזה גורם בעיית לחץ שמן נמוך בעצם.

היות וכל התפקיד שלי במוסך היה סדר-ניקיון/טיפולי 10/דברים קטנים בקיצר, אז חסר לי עוד המון ידע לכן אני בא לפורום הזה לקחת קצת מידע :)

פורסם

שיש סתימה במערכת ולא משנה היכן, זה גורם לעליית לחץ.

או שהוא התכוון למעברי מים סתומים (אם יש בכלל- לא מכיר את הגיר הזה ספציפית) ואז, כפי שציינתי אין קשר לתקלה בבוקר.

חבל על הקשקשת בנתיים, עדכן מחר.

פורסם

תקשיב, די חשוב לי לדעת אם הוא דופק אותי או לא, לכן, אם אתה אומר שהקולר לא אמור להיות בעיה, אז אני צריך לדעת, למרות שנראה לי בסדר הוא לא בא ואמר "נחליף קולר", הוא אמר "נעקוף את הקולר ונדע" ככה שבנתיים הוא יוצא בסדר, כשאני אגיע למסקנה שהוא לא בסדר, אני אקח לו את הרכב ואחפש מוסך אחר, אין לי בעיה שהאוטו יעבור ב7 מוסכים, כל אחד יעשה משהו, ובסוף יפתרו לי את הבעיה, הכסף יהיה אותו כסף כנראה...

פורסם

רשמת שגיר של מאזדה לא יכול ללכת אחרי 100 אלף ק"מ.

ספר את זה לאחד מחברי הפורום שהייתה לאביו מזדה 6 חדשה, והחליפו לה כמה פעמים גיר במסגרת האחריות.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

ראיתי מקרים יותר גרועים של מכוניות חדשות שבהן הלך הגיר. אין מה לעשות, על כל X יש אחד דפוק.

אני לא הייתי מבטל את הקולר מכיוון שהוא סתם יגרום להתחממות התמסורת.

זה למשל מקרה שקרה לחבר שלי טוב. כשהתחלתי לפרק את הגיר מרכבו גיליתי שהצינורות שלו בכלל לא התחברו לקולר וסתם זרמו מבלי להתקרר.

http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=69947&highlight=%E2%E9%F8

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

עמית, לא אמרתי לא יכול ואם כן סליחה, הכוונה היא שבדר"כ הרכבים האלו נוסעים קצת יותר (ראה מאזדה כאלו או 323 ברשות הדרדסים שנסעו פי 8 ולא עברו חיים ממש קלים)...

פורסם

בשום אופן אל תעקוף את הקולר!!! יש לו תפקיד! אם תעקוף אותו אז בטוח תצטרך שיפוץ. ולגבי השמן - השמן לא נשרף. קלאצים שמחליקים ומתפוררים מעניקים לשמן גוון שחור. בשלב מאוחר יותר של הבלאי, התחממות יתר אכן גורמת לשמן לאבד תכונות, אבל זה לא ממש נשמע העניין. אולי לא הוחלף כל השמן, אלא רק חלק מהשמן, ולכן נשאר הצבע?!?

לגבי סתימות בגיר - אני אשמח לראות פעם סתימה כזו. תמיד יש משהו חדש שעדיין לא ראינו... למרות שקולרים כן נסתמים, אבל את זה מרגישים מיד בנסיעה (או בעצם בחוסר-נסיעה..)

ולגבי המנורה שנדלקה: כדאי לחבר סקנר ולראות למה היא נדלקה. אני לא זוכר באיזו שנה הכניסו למזדה נורת CHECK ENGINE. עד אז גם בעיות מנוע הדליקו את ה HOLD.

מה שאתה צריך לעשות זה לבדוק את הקולר, להרכיב חיצוני או להחליף רדיאטור אם הוא לא תקין, ולהחליף את כל השמן בגיר. אם יש לך פעם אחת בבוקר מכה בשילוב ל D זו לא סיבה לשפץ את הגיר!

פורסם

ספי תודה רבה

לגבי המנורה: חובר סקאנר והוחלף חיישן כמו שאמרתי

לגבי כמות השמן שהוחלפה: אין לי מושג

לגבי הסתימה: מסנן לא יכול להסתם ? (זה שיושב בתוך האגן שמן גיר)

לגבי הקולר: המעקף יבוצע רק לצורך בדיקה, כלומר, נעקוף, נעמיד את הרכב, נניע בבוקר, ונראה תוצאה, הרכב לא יסע בזמן הזה...

פורסם

פילטר יכול להיסתם. ואפילו נסתם לרוב. סליחה.

לגבי הבדיקה - אם זה לבדיקה בעמידה - 100%.

ושוב סליחה אם הטעתי. התכוונתי לסתימות במעברי-שמן.

• תוכן חדש...