Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא מגיע לשום מקום, כל אחד ממליץ מהנסיון שלו.

לפי התיאוריה שלך אני לא צריך לבטוח באף אחד, בשום מקצוע בשום דבר.

פורסם

חברה לא לריב, את סוף הסיפור ומוסר ההשכל המתבקש עוד לא שמעתם וכבר אתם מפוצצים באימרות סיסמאות, והכללות.

עוד מחכים למשה ידידנו ורכבו תלאות, תפניות, וטוויסטים מרתקים שיקפיצו אתכם מהכסא ויפילו אתכם חזרה לרצפה!

סבלנות.....חלק II בדרך.

פורסם
זה לא מגיע לשום מקום, כל אחד ממליץ מהנסיון שלו.

לפי התיאוריה שלך אני לא צריך לבטוח באף אחד, בשום מקצוע בשום דבר.

דבר ראשון ובסיסי שכתוב בכתובים: "כבדהו וחשדהו", אז תלמד מאבותינו שעוד בתקופתם נוכלות ורמאות הייתה מנת חלקם היום יומית.

מה לעשות שמנסיוני האישי המועט החלטתי להוציא כסף לקנות ספרים וכלי עבודה טובים ולבצע את רוב עבודות הרכב לבד, אני נכוותי מס' פעמים ממוסכים, המוסכניק אומר לך "החלפתי/ישרתי/עשיתי" וכלום לא נעשה אז אמרתי לעצמי, "למה שאני לא אבצע את רוב העבודות לבד?" ותאמין לי שאין מאושר ממני כאשר אני יודע בדיוק מה נעשה ואם יש לי טענות אני יכול לבא רק לעצמי.

אין בתגובתי הכללה לכל המוסכים אני מכיר גם מוסכים אמינים מקצועיים וטובים, אבל העדפתי האישית במקום לשלם על עבודה של מישהו אני משלם לחנות כלי עבודה וקונה עוד כלי עבודה טוב.

נקודת ההנחה שלך טובה אין לך מושג כמה אתה לא אמור לבטוח באף אחד בשום מקצוע עד שבעל המקצוע מוכיח את עצמו, מתחיל ממוסכניקים ממשיך דרך רופאים ונגמר שם גבוה אצל אדוני ראש הממשלה.

פורסם

שלום.

אני תמיד חוזר ואומר!!! אם ניגשים לבעל מיקצוע ולא משנה באיזה תחום והוא אומר אני מיתמצע בהכול על תידאג יהיה בסדר ממנו יש להיזהר הכי הרבה!!!

כמו כן בעל מיקצוע שמכבד את עצמו ידע להגיד למשל לא מיתמצע, או לא מכיר, או לא יודע ,זה לו בושה!!!

לגעת בחוסר ידע ולהרוס זו בושה שגובלת ברוע לב.

לדוגמא: לפני מיספר חודשים שיפצתי שתי ראשים לטויוטה פורנר {רכב מסובך ביותר קשה לתיקון ויקר מאוד בתיקון} כאשר מסרתי את הרכב היתה בעיה שמנורת אזהרה של המנוע {כתום} התראת מחשב דולקת.

כול מה שהיה צריך לעשות זה להתחבר למחשב בחברה ולמחוק את התקלה. בעל הרכב {חבר טוב שלי }

מכר את הרכב לבן-אדם נחמד מאוד ונאמר לקונה מה שיש לעשות. עד פו הכול טוב ויפה!

הרוכש רצה שאני אפטור את הבעיה אבל באותה תקופה לא עבדתי כי ביתי הקטנה היתה מאושפזת בבית-חולים {במצב כזה כולם על הזיייייין שלי} אמרתי לרוכש חכה בסבלנות ואני אפתור את הבעיה.

מה לעשות לבחור בער התחת! לקח את האוטו למוסך שרות טויוטה ושם אחרי בילבולי ביצים אמרו לבחור שחישן נקישות הלך. {רמאים שקרנים וגנבים} ולמה בפורנר חישן הנקישות קבור עמוק בתוך המנוע. מיכיון שאני יודע אז אני תמיד מחליף אותו בחדש מקורי כי אני יודע שלפרק אותו זה סרט ואני לא מהמר. בימקום שיתקשר אלי וישאל אמר למוסך סדרו כול מה שצריך. הלכו במוסך ופרקו את הסעפת האמצעית והחליפו את החישן או לא כי הוא היה חדש. הרכיבו את הכול חזרה ואז התחיל הסרט!!!

הבחור בא אלי אם הרכב חשכו עיני דבר ראשון המנורה המשיכה לדלוק כי הבעיה לא היתה מהחישן

אבל איזה נזק הם עשו כאשר אני סימתי לתקן את הרכב הוא עבד כמו שעון דוקסה אחרי הטיפול במוסך טויוטה הרכב הגיעה אלי מזייף עובד רק על 5 צילנדרים ואיזה בלגן הם עשו. לקחו לבחור 1800 ש"ח ולא רק שלא פתרו את הבעיה אלה זיינו לו את המנוע. אני בהתחלה אמרתי לבחור לך תהרוג אותם שיחזירו את המצב לקדמותו ואז אני אפתור את הבעיה. בקיצר בסוף פשוט ריחמתי על הבחור פרקתי את הכול וסידרתי כמו שצריך ואני לקחתי את הרכב למוסך טויוטה מרכזי ניקו את הזיכרונות והמנורה כבתה והרכב נוסע כמו חדש. מסקנה כאשר לא יודעים לא נוגעים!!!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני ל, היקר

ממה שהבנתי כרגע ממה שכתבת , מוסך מורשה לא מבין מה לעשות , ואתה כן.

אם כך ... מה עושים !? איפה מוצאים עוד אנשים כמוך ? (אתה לא תמיד פנוי ..)

פורסם
בני ל, היקר

ממה שהבנתי כרגע ממה שכתבת , מוסך מורשה לא מבין מה לעשות , ואתה כן.

אם כך ... מה עושים !? איפה מוצאים עוד אנשים כמוך ? (אתה לא תמיד פנוי ..)

שלום.

א} על תוציע דברים מהקשרם אני לא אמרתי את מה שכתבתה!!!

ב} מי שרוצה מגיע אלי לפעמים צריך סבלנות.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

עם תיאום מראש, בני ל. תמיד יעזור ויתקן.

והצדק עימו, אכן לא תמיד (הרבה פעמים) מוסך מורשה יודע מה התקלה.

Veni Vidi Vici

פורסם

הגיע הזמן שתבינו ששלט המוסך אינו מעיד בהכרח על רמתו.

מכונאי שמנסה לאתר תקלה (להבדיל מאחד שעושה טיפול/הח' שוטפת) צריך לעבוד גם עם הראש.

רוב התקלות של פעם היו נפתרות בעזרת נסיון ושכל ישר. היום - כאשר מחשבים (שמהווים קופסה סגורה מבחינת המכונאי הממוצע) מעורבים בעניין - יש לרוב צורך בציוד דיאגנוסטיקה מיוחד.

כמובן שמכונאי שמכיר ומבין את אופן פעולת מערכת מסויימת , יוכל לנחש ולפגוע באחוז גדול מהמקרים באשר לסיבת התקלה - אבל , כאמור - צריך בשביל זה תקלה.

מחשבי הדיאגנוזה הופכים את חיי המכונאי הממוצע לקלים יותר. מתחברים כמו אהבל לשקע , והמחשב דואג להלשין על הרכיב התקול.

אממה ? אחרי נסיון של מעל 10 שנים בהתעסקות עם איתור תקלות במכשירים המכילים "מוח" אלק' - אני יכול להעיד שהתוכנה במכשירים אלה אינה יכולה לתת תמיד מענה לכל תקלה. תמיד ישנו תרחשי עליו לא חשב מי שתכנן את ציוד הבדיקה.

לפיכך אחד מהשניים אינו מספיק, וצריך ציוד מתאים וכן ידע והגיון.

הנחת המוצא היא שמוסך מורשה יבואן נאלץ לעבוד ע"פי סטנדרטים ברמה מינימלית שנדרשת ע"י היצרן - בעוד מוסך שאינו כזה - תלוי במכונאי שמטפל בך וברמת המיומנות והרצון שלו. זה לא תמיד נכון , אבל בתור כלל אצבע זה בסדר - ועל כך משלמים יותר (על הציוד , ההכשרות , מראה המוסך ועוד דברים שנדרשים ע"י היבואן).

כמו שאמר לי עם מישהו בזמן שהגיע לערוך מבחנים לתקן ISO 9001 אצלנו:

"אתה יכול מצידנו לייצר חרא ,אבל שהוא יהיה אחיד , מתועד , ובאותה צורה".

פורסם

מה יהיה?, כבר גמרתי את הפיצוחים,ועדיין איני יודע מה קרה בסוף למשה שלנו.

דניאל אם תמשיך למשוך את הסיפור, יגנבו לך את ההצגה,.כבר יש לא מעט סיפורים מענינים בשרשור.

אל תשאיר אותנו במתח,מה ההמשך ?

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

ברור שכל עבודה אני מעדיף לעשות לבד ומעדיף לקנות ספרים ולשבת שעות באינטרנט כדי ללמוד לבד לעשות דברים.

אנשים כמוני וכמוכם ידועים באגו הבעייתי שלהם ומנסים הכל תמיד לבד ותמיד אני יודע הכל.

אבל לפעמים שווה במקום להסתבך עם משהו, לבוא לבעל מקצוע ולשלם לו על עבודה שהוא עשה 100 פעם ומכיר את כל התהליך והתקלות הנפוצות מאשר לעשות לבד ולאכול חצץ.

כל מה שאני יכול אני עושה לבד אבל אני לא מבין כלום בטלויזיות, אז מה אני יעשה?

אקח 10 ספרים ואנסה להבין ביומיים איך עובדות טלויזיות?

לא! אין מה לעשות חייבים לגשת לבעל מקצוע.

אני יכול לנתח את עצמי?

לא!

אז אני הולך לרופא.

אנשים בעלי חוש טכני מסתדרים עם המון דברים גם במיומנות וגם בהבנה של הדברים.

אבל למשל פוקוס ידועה במערכת טיימינג דפוקה שאם לא עושים את העבודה נכון היא הולכת יחד עם כל המנוע.

אז אני בכוונה ינסה לבד?

שוב לא כי במוסך יש כלי יעודי של אותו מוסך מסתבר ולא של היצרן אפילו !

שעושה את העבודה 100%.

מה היה קורה אם הייתי עושה את זה לבד?

הייתי נדפק ב15,000 שקל מינימום.

הנה אני אשאל את בני ל. שאלה...

בני יש רכב מסויים שטיפלת בו ואמרת אחרי זה.....

אינעל..... אם הייתי יודע שזה וזה בא אחרי זה וזה כי בסוף העבודה יהיה לי קשה להכניס את ההוא הייתי כבר מסיים / לא הייתי הורס את העבודה?

על ניסיון משלמים.

זה ברור שאי אפשר לסמוך על אף אחד, ותמיד צריך להיות חשד.

מידע אמין זה שוב פעם מנסיון של מי שמודיע אותו ולך תדע מה קרה באותה פעם יחידה?

חנן אם היום אני בא אליך עם סיקס ואומר לך תחליף לי גיר ואתה מסכים, עליך אני יכול לסמוך?

מי קבע?

זה לא נגמר.

יש אנשים טובים בכל מקום צריך לדעת למצוא אותם.

פורסם

חלק II – "תקלה מופלאה"

שיחת הטלפון שקיבל משה, תפסה אותו בדיוק שסיים לדבר עם פקיד הבנק על מצב חשבונו.

"משה שלום, זה יעקב", הפתיר הקול ברעד קל, "איזה יעקב?" שאל משה, "זה יעקב, המומחה מהמעבדה לרכב"

משה: "נו, אפשר להגיע לקחת את הרכב?"

יעקב: "זהו תראה, המצב יותר חמור ממה שחשבתי, יש בעיה נוספת שגרמה לתקלה למחשב ההזרקה"

משה: " מה זאת אומרת? אמרת שהתקלה במחשב, נתת לי מחיר- ומה עכשיו???"

יעקב: "תבין, זה לא היה צפוי. הרכבתי את מחשב מהפירוק ועדיין שני צילינדרים לא עובדים"

משה: "רגע, אז אולי הבעיה לא במחשב!"

יעקב: "לא, הבעיה במחשב, אבל יש משהו ששורף אותו כל הזמן, איזה קצר או רכיב אחר דפוק, אני עדיין מנסה למצוא את הסיבה. המחשב שהשגתי גם נשרף, אני מביא עוד מחשב אבל אני לא ארכיב אותו עד שאמצא מה גורם לזה."

משה: "כמה זמן זה ייקח...עזוב כמה יעלה הסיפור הזה?? תבין, קניתי את הרכב הזה בכל חסכונותיי, אני לא יכול להוציא יותר ממה שכבר ביקשת.."

יעקב: " שמע, אני מבין אותך, גם אני לא חשבתי שהסיפור יסתבך, בו תן לי עוד יום רק להבין מה בדיוק גורם לזה ואז נדבר על עליות, אני כבר מופסד על הרכב שלך, קניתי מחשב והוא נשרף אני לא יכול להחזיר אותו ולא למכור אותו."

משה: "מתי להתקשר?"

יעקב: "תן לי יום, מקסימום יומיים, אני איצור איתך קשר, אין טעם שתתקשר."

משה: "OK, אבל תעדכן אותי בהקדם, קניתי את הרכב ליהנות ממנו ולא להתענות ממנו."

יעקב: "אל תדאג, הגעת למקום הנכון, אני אמצא את הבעייה!"

משה, סגר את הטלפון בלב כבד, "אני מקווה שבאמת הגעתי למקום הנכון, אולי באמת מוסך מורשה היה עדיך.." הרהר משה לעצמו, והמשיך לענייניו.

ובמעבדת הרכב, רכן יעקב אל מול השרטוט החשמלי של מערכת ההזרקה, הרכיב את משקפי הראייה שלו ושפשף את מצחו. "אני לא מבין" חשב לעצמו "הרי בדקתי את רציפות החווט בין המחשב לסלילי ההצתה, הם נראו תקינים, אולי לא בדקתי טוב....אולי סלילי ההצתה מקוצרים פנימית...אבל השוותי את ההתנגדות שלהם לסלילי הצתה בצילינדרים שכן עובדים וקיבלתי אתם תוצאות. רגע....אני יודע, אני ארכיב את הסלילים של צילינדרים 2 ו5 שלא עובדים וארכיב אותם בצילינדרים שכן עובדים, אם הם ישרפו את הטרנזיסטורים שמפעילים אותם במחשב , אז מצאתי את הבעיה...." שמח יעקב על הארה וניגש לעבודה.

מקץ שעה, ישב יעקב במשרדו וחייג מספר, "שלום, זה דוד מדבר" צעק הקול בשפופרת, "דוד? היי זה יעקב תלמיד שלך מהמכללה, זוכר, אותי?","יעקב הרזה? בטח זוכר", צהל דוד, "לא פתחת מעבדה לאבחון רכב לא מזמן?", "כן,לפני שנה, דווקא הולך טוב, אבל אני זקוק לעזרתך, יש לך זמן לשמוע?"

דוד: בעיה ברכב? בטח אני תמיד מוכן לעזור לתלמידי הוותיקים, במיוחד לך יעקב, היית בין המצטיינים שלי."

יעקב סיפר באריכות את כל פרטי המקרה וכל הבדיקות שערך ברכב.

דוד שהאזין בדריכות חשב רגע וענה "מצבר טעינה והארקות בדקת?"

יעקב: "לא בדקתי, אבל מה הקשר? המחשב לא מוציא פיקוד רק לשני סלילי הצתה, המנוע מניע וחוץ מזה אין בעיות אחרות."

דוד: "יעקב אתה מפתיע אותי, דבר ראשון וכלל ראשון באבחון תקלות, מצב מצבר, הארקות, וטעינה, בדוק מפלי מתח בהזנות למחשב, את חיבור הארקה הראשי בין המצבר לגוף המנוע ובדוק טעינה ומתח חילופין בסקופ."

יעקב: "דוד אני חוזר אליך אחרי שאבדוק זאת, תודה ."

יעקב יצא אל הרכב, מצויד בסקופ הדיגיטאלי שרק רכש לא מזמן, בתקווה קלושה, שהינה האור בקצה המנהרה..

ההמשך יבוא.....

פורסם

הרגת אותי עם המתח שלך עשה טובה סיים את הסיפור וחלס

ולעזאזל לאיזה מוסך אני מביא את הרכב שלי?

מאז שהכרתי את הפורום הזה אני משוגע על המנוע שלי ושאף 1 לא יגע לי ברכב כי אני לא יודע מי באמת אמין ועכשיו אתה בא לי עם סיפור שבטח יגמר במצבר מסכן סיבכת אותי לגמרי!!!!

הכונו לביאת המשיח!

פורסם

שורה תחתונה... נתגלו מפלי מתח בהזנה למחשב, ומתח טעינה בסקופ נתגלה כנמוך,

והארקה בחיבור למצבר היתה לקויה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...