Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

די נמאס לי מהרעשים שמגיעים מכיוון הדשבורד.

רציתי לקבל המלצה למוסך שמתמחה בטיפול בדשבורד במחיר סביר.

עדיפות לאיזור חיפה.

הרכב הוא פיזו 306 דור שני.

בברכה,

אסף.

פורסם

תחפש מאיפה הרעש, אולי תריס מזגן, אולי נפל או השתחרר בורג פנימה, אולי כפץור לא מחוזק, אולי פלסטיק פנימי נשבר ורועד?

תנסה למצוא את מקור הרעש...

ואחרי ימליצו לך איפה ניתן לתקן זאת.

מהיכן אתה?

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

אני מחיפה.

הצלחתי לבטל קצת מהרעש. נראה לי שהדשבור קיבל דפורמציה קלה והוא צריך חיזוק.

בנוסף, נראה שאולי כיסוי כ"א קצת מרעיש.

יש לי טיקים שלפעמים נשמעים מאיזור השעונים למרות שכל השעונים עובדים כשורה.

בברכה,

אסף.

פורסם

אני מחפש מוסך שמפרק ומטפל באופן שוטף בדשבורדים.

האם דני נחשב כריש דשבורדים ?

כלומר, במקרה הגרוע ביותר, מסוגל לפרק ולהרכיב אותם בקלות יחסית.

הרעיון הוא שמי שמטפל בדשבורדים באופן קבוע אינו מתרגש מהרעיון שלפרק אותו והלקוח מקבל את מבוקשו בזמן טיפול קצר ומקצועי וגם במחיר שווה לכל נפש.

בלית ברירה, אהיה מוכן גם לעשות קפיצה לאיזור המרכז.

פורסם

אין חיה כזאת.

לפעמים מזגניסטים מפרקים דשבורד לצורכי החלפת יחידת מאדה המזגן הפנימית במכונית.

עסקו של דני זה חשמלית רכב עם מחלקת מיזוג אויר.

ברר ונסה.

בברכה - רפי לין :-D

פורסם

מי שמתעסק בכל מה שקשור לחשמל רכב ומיזוג אויר לרכב - יודע לטפל בזה.

אין מוסך מיוחד לפירוק דשבורדים - אך למיטב ניסיוני בכל מוסך מורשה יבואן של פג'ו-סיטרואן ישנה מחלקת חשמל ודיאגנוסטיקה (ומיזוג אויר בד"כ) שיודעת ה-י-ט-ב לפרק דשבורדים של 306-ים בעיניים עצומות (תאמין לי...).

למיטב ניסיוני בפירוק דשבורדים של 306-ים (שנעשת לצורך החלפת מאייד או רדיאטור חימום פנימי) אני יכול לומר שלדשבורדים הללו יש מספיק נקודות עיגון וטרם נתקלתי בדשבורדים של 306-ים שמרעישים, אפילו בכאלה שפורקו והורכבו לפחות פעם אחת (בהנחה שהמפרק החזיר את כל הברגים למקומם ועשה עבודה טובה).

אני משוכנע שניתן לפתור את הבעיה ללא פירוק הדשבורד - והפתרון נמצא אצל מי שיודע איך לפרק כזה (שיבדוק קודם את כל נקודות העיגון שלו, שאכן מחוזקות היטב).

בכל מקרה לא הייתי מתחיל לפרק דשבורד לפני שבעל מקצוע בתחום יכנס לאוטו ויעשה סיבוב שימחיש לו את הרעש ומשם יתחילו תהליכי הגישוש לפתרון.

אנקדוטה קטנה בנושא דשבורדים;

ב-306-ים (כמו בעוד כמה דגמים של פג'ו-סיטרואן) חלקו העליון של הדשבורד (זה שנמצא צמוד לשימשה הקידמית) מקבל חיזוק של 3 ברגים לקיר האש (כשמצד המנוע מרכיבים 3 אומים).

לא כל היצרנים משתמשים בשיטה זו ולמעשה בפג'ו זנחו את השיטה הזו ב 206 אבל עדיין משתמשים בה ב C-5 - כשבאחרון קיימים סה"כ 2 ברגים בקיר האש שמאבטחים את איזור "שלד ההגה" (כל הפרופיל מתכת שמעגן את מוט ההגה והגלגל הגה למקומו).

בדגמי סובארו הישנים יותר למשל (אימפרזה ולגאסי) כן יכולים להיווצר רעשים בדשבורד שנפתרים רק על ידי פירוקו והרכבתו - כל זאת מאחר ולדשבורדים הללו יש 2 נקודות עיגון על קיר האש שאינן מחוזקות פיזית ע"י ברגים. נקודות העיגון הללו הן כמו "דיבל" קשיח מאוד מפלסטיק שנעוץ בקיר האש - כשכל "דיבל" כזה מעגן בתוכו פין מהדשבורד (אחד מצד ימין ואחד מצד שמאל). אומנם סמוך לנקודות אלו יש ברגים שמאבטחים את הדשבורד עצמו לקיר האש - אך נקודות אלו נוצרו על מנת למנוע עיוותים ורעשים בדשבורד מאחר ומדובר במשטח גדול יחסית.

במקרים מסויימים בהחלט יכול להיווצר מצב שאחד הדיבלים הנעוצים בקיר האש מאבד את יכולת האחיזה שלו - ואז נוצר מצב שכאשר יש עיוותים בשילדה (כאשר הרכב נכנס לבורות למשל) באותה נקודה הדשבורד זז מעט ויוצר קול חיכוך/ציקצוק בגלל שה"דיבל" פלסטיק כבר לא מחזיק את העסק כמו שצריך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מחפש מוסך שמפרק ומטפל באופן שוטף בדשבורדים.

אין צורך במוסך. כל כביש ממוצע יפרק ל-306 את הדש בורד בנסיעה שוטפת.

לפני פירוק - האם לא מדובר ברעש של מאוורר ? ב306/ZX/BX המאוורר ממשיך לעבוד (חלש) גם במהירות אפס לפי הפקדים.

פורסם
אין צורך במוסך. כל כביש ממוצע יפרק ל-306 את הדש בורד בנסיעה שוטפת.

לפני פירוק - האם לא מדובר ברעש של מאוורר ? ב306/ZX/BX המאוורר ממשיך לעבוד (חלש) גם במהירות אפס לפי הפקדים.

שמר,

הרעש הוא רק בטלטול הרכב אפילו במהמורות קלות.

פורסם

איציק,

WOW, תודה על התגובה המפורטת והמשכילה.

האם ניתן בקלות לגלות ולגשת לברגים\אומים בצד המנוע ?

רק אציין שהיום אחר הצהריים אכן גיליתי שהחלק העליון בצד הנהג יותר לחיץ מבצד הנוסע ולפתח האיוורור של החלון הקדמי ישנו סדק קטן. בלחיצה בצד הנהג בחלק העליון נשמע צקצוק די מטריד.

אסף.

מי שמתעסק בכל מה שקשור לחשמל רכב ומיזוג אויר לרכב - יודע לטפל בזה.

אין מוסך מיוחד לפירוק דשבורדים - אך למיטב ניסיוני בכל מוסך מורשה יבואן של פג'ו-סיטרואן ישנה מחלקת חשמל ודיאגנוסטיקה (ומיזוג אויר בד"כ) שיודעת ה-י-ט-ב לפרק דשבורדים של 306-ים בעיניים עצומות (תאמין לי...).

למיטב ניסיוני בפירוק דשבורדים של 306-ים (שנעשת לצורך החלפת מאייד או רדיאטור חימום פנימי) אני יכול לומר שלדשבורדים הללו יש מספיק נקודות עיגון וטרם נתקלתי בדשבורדים של 306-ים שמרעישים, אפילו בכאלה שפורקו והורכבו לפחות פעם אחת (בהנחה שהמפרק החזיר את כל הברגים למקומם ועשה עבודה טובה).

אני משוכנע שניתן לפתור את הבעיה ללא פירוק הדשבורד - והפתרון נמצא אצל מי שיודע איך לפרק כזה (שיבדוק קודם את כל נקודות העיגון שלו, שאכן מחוזקות היטב).

בכל מקרה לא הייתי מתחיל לפרק דשבורד לפני שבעל מקצוע בתחום יכנס לאוטו ויעשה סיבוב שימחיש לו את הרעש ומשם יתחילו תהליכי הגישוש לפתרון.

אנקדוטה קטנה בנושא דשבורדים;

ב-306-ים (כמו בעוד כמה דגמים של פג'ו-סיטרואן) חלקו העליון של הדשבורד (זה שנמצא צמוד לשימשה הקידמית) מקבל חיזוק של 3 ברגים לקיר האש (כשמצד המנוע מרכיבים 3 אומים).

לא כל היצרנים משתמשים בשיטה זו ולמעשה בפג'ו זנחו את השיטה הזו ב 206 אבל עדיין משתמשים בה ב C-5 - כשבאחרון קיימים סה"כ 2 ברגים בקיר האש שמאבטחים את איזור "שלד ההגה" (כל הפרופיל מתכת שמעגן את מוט ההגה והגלגל הגה למקומו).

בדגמי סובארו הישנים יותר למשל (אימפרזה ולגאסי) כן יכולים להיווצר רעשים בדשבורד שנפתרים רק על ידי פירוקו והרכבתו - כל זאת מאחר ולדשבורדים הללו יש 2 נקודות עיגון על קיר האש שאינן מחוזקות פיזית ע"י ברגים. נקודות העיגון הללו הן כמו "דיבל" קשיח מאוד מפלסטיק שנעוץ בקיר האש - כשכל "דיבל" כזה מעגן בתוכו פין מהדשבורד (אחד מצד ימין ואחד מצד שמאל). אומנם סמוך לנקודות אלו יש ברגים שמאבטחים את הדשבורד עצמו לקיר האש - אך נקודות אלו נוצרו על מנת למנוע עיוותים ורעשים בדשבורד מאחר ומדובר במשטח גדול יחסית.

במקרים מסויימים בהחלט יכול להיווצר מצב שאחד הדיבלים הנעוצים בקיר האש מאבד את יכולת האחיזה שלו - ואז נוצר מצב שכאשר יש עיוותים בשילדה (כאשר הרכב נכנס לבורות למשל) באותה נקודה הדשבורד זז מעט ויוצר קול חיכוך/ציקצוק בגלל שה"דיבל" פלסטיק כבר לא מחזיק את העסק כמו שצריך.

איציק

• תוכן חדש...