Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים שלום רב,

הקדמה

לרגל הריסתה בתאונה של המכונית המשפחתית (יונדאי לנטרה 1.8 96) אנו מחפשים לקנות מכונית משומשת בתקציב של עד 80000, אני ממונה על החיפוש. (וגם אגב.. על ההריסה)

תחילה הרצתי חיפוש בyad2 ושות' והתחלתי לבחון מכוניות מוכ?רות בישראל לכל אזרח בר דעת מבית הונדה, פורד, מאזדה, פיג'ו וכו'

ואז בעצת חבר עשיתי חיפוש בפורום לגבי טיפים ומידע בנושא ונתקלתי בפוסט הבא -

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=113701

אשר מציע לכותבו עם אותו תקציב רכבים מבית היוצר של ב.מ.וו, וולוו, רובר, אלפא רומאו וסאב.

השדרוג ברמת הנוחות והיוקרה ברכבים אלו קסם לנו מאוד והפתיע שניתן לרכוש אותן במחיר זה.

באותו פוסט הציע אחד העונים לקנות Rover R75 ונימק את הצעתו בצורה יפה -

הרובר 75 היא הרכב שאני הייתי קונה, הרכב פותח בפיקוח צמוד מאוד של ב.מ.וו כאשר רובר הייתה בבעלותה, כאן מדובר בדגם העל של רובר שהוא מכיל את כל התוספות והפינוקים הקיימים. הרכב יפיפיה ומהנה מאוד לנהיגה (גרסת ה-2.0 היא הכי טובה), הרכב מפגין אמינות לעומת רוברים אחרים, ובמבחן השוואתי מול היגואר X-טייפ בירחון הגה היא קצרה שבחים (למעשה כמעט בכל מבחן דיי שיבחו אותה). והבונוס הכי גדול, המחירים שלה היום הרצפה - כולם מפחדים לקנות רובר אז...

ובכן, עצה זו נראית מעין "מידע פנימי למבינים" אשר סומכים על הידע שלהם ולא חוששים לקנות דגם ספציפי של רובר בידיעה שהוא יתן את תמורתו ללא בעיות.

בחיפושי מצאתי Rover R75 2.0 שנת 2000 בכ 75000 ש"ח.

השאלה

רציתי לדעת האם אכן מדובר ברכישה כדאית וכיוון שאיני בקיא כל כך בעניין, אילו עוד שיקולים עלי לקחת בחשבון?

האם יהיה אפשר למכור את הרכב בהמשך? (תקופה של כ 3-5 ש')

האם צפוי לו איבוד ערך רציני?

האם יהיה ניתן לתקן אותו? (זמינות חלקי חילוף וכו')

ובכלל, אילו עוד עלויות אחזקה ושיקולים עלי לקחת בחשבון בקניית רכב כזה, לעומת קניית רכבים בסגנון שהוזכר מעלה. (מונדאו\אקורד\406\C5 וכו')

תודה רבה לכל העונים!!

בברכה,

רון קופר

פורסם

במחיר הזה ואם בא לכם באמת להתפנק ישנם אופציות טובות הרבה יותר.

אין אקזמפלרים רבים של הרובר ולפי דעתי האחזקה שלה אמורה להיות יקרה ברמה של רכבי סלון ולא ברמה של רכבי מנהלים(מונדאו,C5 ושות') מהסיבה הפשוטה שעם פשיטת הרגל של רובר בעבר חלקי החילוף הפכו ליקרים מאוד ולפי הסתכלות לאחור הרכבים גם מאבדים מערכם מהר מאוד.(גם הR75)

הרובר יפה,אין ספק אבל היא לא רכישה "חכמה" אלא יותר אמוציונלית.

בתקציב שלכם תוכלו לרכוש מונדאו מודל 2003 שהוא רכב מצוין וחדש יותר.

פורסם

תודה על התגובה,

אם כן אילו עוד רכבים היית ממליץ לחפש מלבד המונדיאו?

(ואולי גם רכבים בקטגוריה יותר גבוהה עם שנתון יותר נמוך, פינוק הוא בהחלט שיקול)

פורסם

נראה שמאוד חשוב לך עניין האיבזור.

מאזדה 6, מקבילה למונדיאו, עדיין נחשבת כחבילה משתלמת מאוד למחיר ומובילה בקבוצתה בכל נושא האיבזור.

לגבי הרובר, כל מה שנרשם עליה טוב ויפה (פיתוח תחת ב.מ.וו, שבחים במגיזינים בלה בלה בלה)

נכון להיום, השורה התחתונה מדברת על אוטו ללא שוק, אולי גם בעיית חליפים (זמינות+חליפם יקרים) ואני אפילו לא הייתי רוצה להתחיל לחפש מוסכניק שידע להכיר את המחלות האופיניות הספציפיות לדגם הנ"ל.

מכונית כזאת קונים מתוך רגש ואהבה אובססיבית לדבר. לא בשביל קניה הגיונית!

לא חסר מכוניות בתקציב שלך, שיתנו לך את הפינוק ומה שאתה מחפש.

פורסם

תעשו לי טובה, אבל אחת רצינית.

אני נהגתי בהמון מאזדה 6 ובהמון מונדיאו וגם ברובר.

אז ככה, קודם כל אם כבר אז מונדיאו כי ה-6 לא שווה את התוספת מחיר לעומת ה-3.

ואת שתיהן אי אפשר להשוות לרובר.

אין שום בעיית חלפים לרובר, יש כמה שתצטרך, החלפים מיוצרים ע"י קאטרפילר, כמו שבכל חברה החלפים מיוצרים ע"י ספק חיצוני. היצרן לא מייצר חלקים, אלא קונה אותם.

בנוגע למוסכים - יש מערכת מוסכים רחבה בארץ שתיתן לך תמיכה לרובר.

בקיצור - צר לי על הביטוי אבל, אתה ממש לא יודע על מה אתה מדבר.

פורסם

Nakamichi, האם עלות התחזוק של רובר ממוצע צפויה להיות גבוהה בהרבה ביחס לרכבי המנהלים שאפשר לקנות בתקציב הזה (מונדיאו, 6, אקורד וכו')?

אני מבין שבשביל מכונית סלון צריך לשלם יותר בסופו של דבר אך חשוב לי לבנות תמונה כללית (אם כי תאורטית מן הסתם) של ההוצאות הנוספות.

אני לא מדבר על אקזמפלר גרוע במיוחד או טוב במיוחד... ממוצע. אילו תיקונים\הוצאות סביר שיהיו.

(יש כאן אולי בעלים של R75?)

פורסם

נקמיצ'י המנוסה והמבין.. אולי תאיר את עיני באמת לגבי הקשת הרחבה של מוסכי רובר?

האם אתה מדבר מנסיון?

שמח מאוד שנהגת במכוניות שהוזכרו. לא דיברתי על מי יותר טובה (מונדיאו/6) אלא ציינתי שה-6 מאובזרת מאוד. (ה-3 בכלל לא הוזכרה!! מה הקשר?)

אז לפני שתתן את תגובתך הרשה לי לומר שלשכן שלי יש רובר 75 שנקנתה מהחברה.

מה שרשמתי היה משיחות תכופות עם הבן-אדם (שאגב, מאוכזב קשות מהקניה שעשה, בעיקר לאחר הסתכלות במחירון)

לרובר אין "אבא ואמא" מסודרים במוסכי ישראל כמו למכוניות אופציונליות אחרות שאפשר לקנות באותו הכסף.נקודה.סימן קריאה.

פורסם

המכונית מפנקת ויפה , לפחות בעיני, מעין יגואר "לעניים", אבל קח בחשבון את העלויות הגבוהות שבאחזקה, את מיעוט המוסכים, ועלות החלפים:

לדוגמא החלפת רצועת טיימינג:

עלויות: חגורת טיימינג + מותחנים+ משאבת מים בכ- 5000 ש"ח במוסך המרכזי, וזאת מכיוון שיש להוציא את המנוע.

פורסם

BMW - תעזוב אותי כבר מסיפורי השכן שלי.

לי - אישית - אני - עצמי הייתה רובר שנתיים, ותאמין לי שאני יודעי על מה מדובר.

בנוגע ל-6 ול-3, ה-6 לא הרבה יותר מאובזרת מה-3 (אם בכלל - אולי הבדל של בקרת שיוט).

והסיבה שהזכרתי את ה-3 היא שאמרתי שאת ה-6 לא שווה בכלל לרכוש.

בקיצור, לעניין - את הרובר יהיה ככול הנראה יותר יקר להחזיק מאשר את המאזדה ואת הפורד.

אבל, זה לא פייר להשוות ביניהן כי הן בכלל לא באותה רמה.

את ה-75 יש להשות לרכבים מקבילים בקבוצותו ואז הוא כבר לא יותר יקר.

פורסם

ה75 נדירה ותהיה יקרה לתחזוקה, אין חלפים מפירוק, ואין מוסכים אשר באמת מכירים ומתמחים ברכב.

מעבר לזה , הסתכל על רוברים אחרות, הם לא פאר היצירה, ובוודאי שהם לא נהנות מאמינות גבוהה במיוחד..

לנאקאמיצי - מה הקשר של ה 3 לפה ??

מעבר לעובדה התמוהה של השוואת ה 3 ל6 (מה הקשר ??), כל ההתיחסות אינה רלוונטית.

ה 3 היא משפחתית קטנה (ולא בדיוק מרווחת..) לעומת ה 6 אשר נחשבת משפחתית גדולה, מרווחת הרבה יותר עם אופציה נהדרת לסטיישין.

פורסם
BMW - תעזוב אותי כבר מסיפורי השכן שלי.

לי - אישית - אני - עצמי הייתה רובר שנתיים, ותאמין לי שאני יודעי על מה מדובר.

איזה רובר הייתה לך? 75? כי אם הייתה לך 214/216/25/45 אז זה לא רלוונטי שהייתה לך רובר.

הדגם המדובר פה הוא 75.

זה כמו שירשמו פה על מיאטה ואני אגיד שאני בעל ניסיון כי יש לי מאזדה (6)

והסיבה שהזכרתי את ה-3 היא שאמרתי שאת ה-6 לא שווה בכלל לרכוש.

לא שווה לרכוש? אתה אמיתי? אתה משווה 3 קומפקטית למשפחתית גדולה עם בסיס גלגלים גדול יותר?

ישבת פעם במושבים האחורים של 2 המכוניות? חשבת אולי שיש אנשים שמחפשים מרווח ליושבים מאחור ורכב מרווח יותר?

לפי הגדרתך, אין טעם ברכישת רכב מקבוצת המשפחתיות הגדולות.

בקיצור, לעניין - את הרובר יהיה ככול הנראה יותר יקר להחזיק מאשר את המאזדה ואת הפורד.

אבל, זה לא פייר להשוות ביניהן כי הן בכלל לא באותה רמה.

את ה-75 יש להשות לרכבים מקבילים בקבוצותו ואז הוא כבר לא יותר יקר.

ובכלל, אילו עוד עלויות אחזקה ושיקולים עלי לקחת בחשבון בקניית רכב כזה, לעומת קניית רכבים בסגנון שהוזכר מעלה. (מונדאו\אקורד\406\C5 וכו')

1+1 אומר שכותב השרשור ביקש התייחסות להשווה בין הרובר לרכבים שהזכרתי/הוזכרו.

הבנת הנקרא יש? או שצריך להסביר עוד?

פורסם

הR75 הוא באמת אוטו קלאסי, יפה ומיוחד. הבעיה שלו זה האמינות, שדווקא במנוע 2000 היא לא כזאת גרועה (רק טיפולים טובים יצילו אותך מבעיות), לפי דעתי ביחס למחיר זה אוטו ממש משתלם.

אבל, ויש פה אבל גדול- ב80 אלף ש"ח, אתה משיג סאאב 9-5 שנת 2001, אוטו בהרבה יותר טוב, מהנה, מאובזר, איכותי, סולידי ומרשים מהרובר .....

האיכויות מדברות בעד עצמם, דוד שלי קנה לפני 6 שנים 620 מהחברה, ואחרי חודש כל הדש התפרק....בסאאב זה בחיים לא יקרה

תחשוב על ההצעה שלי טוב... אבל זכור, עם אתה קונה סאאב אתה צריך לטפל באוטו בתדירות רבה

ניב

פורסם

רוב תודות לכל העונים,

ניב - בעיות האמינות עם רובר ידועות אך, וזו אחת השאלות המרכזיות שלשמן פתחתי את השרשור, נאמר בפורם כי הR75 אשר פותחה בצמוד עם ב.מ.וו אינה סובלת או סובלת הרבה פחות מבעיות אלו. "זו לא רובר".

לגבי הסאאב 9-5 ראיתי את ההמלצות עליו אך גם נאמר חד משמעית שעלות האחזקה תהיה גבוהה מאוד.

לאור הפידבק החיובי חשבתי שאולי אחזקת הR75 תהיה יותר משתלמת וזו עדיין אחת השאלות העיקריות שלי.

Audi A8 - ע"פ מוטוקאר המחירון של ה607 2001 הינו 104,300 ושל הS80 הינו 139,900.

אני מאמין שאין סיבה למישהו למכור מכונית במחיר כ"כ נמוך מהמחירון אלמלא היא לא במצב הכי טוב. אני טועה?

אם כבר הS40 2002 נכנסת לתקציב. האם זו בחירה ששווה לשקול?

• תוכן חדש...