55. אולם מדוע קיימת הבעיה במוסך שירות מסוגו של המוסך הנאשם? מדובר במוסך גדול האמור ליתן פתרון לכל הבעיות המתעוררות ברכב שבו הוא מטפל (במקרה שלפנינו, יונדאי). מה מונע ממוסך בסדר גודל זה להעסיק בין שאר עובדיו המרובים מנהל מוסמך לחשמלאות רכב? לו היה נוהג כך, היה יכול לפתור את בעיותיו ולעסוק בתחום זה כדת וכדין. אלא שלפתרון הגיוני ופשוט זה ישנה כנראה עלות כספית שאין ברצונו לשאת ולכך איננו יכולים להסכים. שוב, השאלה איננה דווקא למקרהו של המוסך שלפנינו אלא כללית לכלל המוסכים הגדולים. מי שרוצה לעסוק בעבודות חשמל, ייכבד ויעסיק מנהל מקצועי המוסמך לעבודות חשמל, ולא ייכנס לתחום לא לו. ואם לא ייעשה כן, אין לו להלין אלא על עצמו. לבוא ולטעון שאין בכך צורך פירושו לחסוך על חשבון החוק והציבור וזאת לא ייעשה.
מתוך הפרוטקול הנ"ל של הדיון בבית משפט השלום עולה כי , המוסך הנ"ל הינו מוסך מורשה של היבואן,והוא לא מעסיק מנהל מקצועי מוסמך בתחום חשמל הרכב. כלומר היבואנים טורחים להזכיר לנו שבמוסכים שלהם יש את הציוד ואנשי מקצוע מוסמכים אבל כדברי השופט המוסך העדיף לחסוך בעלות של מנהל מקצועי ולצפצף על החוק, מה גם שאם התיקון היה מתבצע במוסך לא מורשה העלות של התיקון היתה נמוכה יותר, אז גם לדרוש מחיר על תיקון מקצועי וגם לא לקבל תמורה.
נראה לי שהויכוח פה הוא לא על חלוקת תחומי עבודה בין חשמל למכונאות , אלא איך יכול להיות שמוסך שמוסמך ע" יבואן אינו עומד בסטנדרט של החוק, ומה חלקו ואחריותו של היבואן במצב כזה?