Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לכולם על הדאגה והתשובות.

יכול להיות שאני טועה ואכן האום נפל בסיביבת המנוע,ואני מפספס אותו.

מחר אגש "אופיס דיפו ואקנה פנס שמתחבר למצבר{מזמן הייתי צריך כזה},ואחפש יסודית.

לא ידעתי שאפשר לפרק רק את הסעפת,והייתי בטוח שצריך להוריד את כל הראש.בכל אופן הייתי אצל אמיר,חבר הפורום,בעל חנות לחלקי חילוף-"קאלוש" במפרץ חיפה{שתמיד שמח לעזור לי}-הוא הסביר לי שברגע שמורידים ראש כבר אי אפשר להחזיר אותו באותו מצב והוא חייב להישלח למילוי והשחזה,ובעת הרכבתו צריך לסגור את הראש לפי מומנט מסויים,ושלא תיהיה לי ברירה אלא לשלוח את הרכב למוסך אם אכן יתברר שהאום במנוע,ולא ניתן להוציא אותו.-עד שזה יקרה אני מתכוון לנסות את שיטת המגנט,שואב האבק,ולחפש ביסודיות.אם זה לא יצליח נתקדם לפירוק הסעפת.

בנתיים פרקתי גם את משאבת הדלק,וכנראה שהיא תוחלף גם כן,מעבר לניקוי היסודי שהקרבורטור עבר.

תודה שוב על העזרה והתגובות,אני אשמח לעוד רעיונות.

חשבתי להעזר בדני "ממצת אור" שכבר עזר לי פעם אחת,אך אנני רוצה לגרור את הרכב בנתיים עד שלא אמצה את כל הבדיקות לבד.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדבר הכי חשוב שלא כתבת, סובבת את המנוע לאחר נפילת האום?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

כן.סובבתי את המנוע,מאיזה שהיא סיבה שאני לא זוכר כרגע{נתתי סטרטר}.דרך הגב אם כבר שאלת,במידה ואכן האוםבפנים הייתי אמור לשמוע קולות נפץ?

פורסם

בגלל רעש המתנע, אני בספק אם היית שומע רעש, הרעש והזיוף ישמע מיד עם התנעת הרכב, הרכב

יעבוד על שלושה צילנדר, משום שעובי האום, במקרה ויצליח לעבור את השסתום יניקה, יגיע מיד לבוכנה,

עם הגעת הבוכנה לנקודה מתה עליונה, הבוכנה תקפץ בין הבוכנה לתא השרפה במנוע, או תפגע בשסתום, ותעקם אותו במקרה הטוב, או תחורר את הבוכנה במקרה הרע....

כל ניסיון נוסף לסובב כעת את המנוע, עלול להגשים את התרחיש הקשה שהוזכר, פרוק סעפת היניקה יועיל רק במקרה והאום, לא חדר כבר לבוכנה!

אך תמיד יש לקוות לטוב, ולקוות נפלה ונתקעה באיזה מקום על בלוק המנוע, בין המתנע לבלוק, בין האלטרנטור לבלוק, מתחת לגשקר כלשהו תושבץ מנוע, או אפילו מתחת לגלגל הרכב, צריך הרכב סבלנות, תאורה טובה, ומזל של טירונים, על מנת שהאום תמצא בסוף ... מחוץ למנוע!

בהצלחה!!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם אתה מהצפון, יש בבורג המפרץ,צומת קריית אתא, את הכלים שאתה מחפש, מברגים עם מגנטים , מוטות פיתול דקים עם מגנט מאוד חזק בקצה...בקיצור, כל מה שאתה צריך, ואגב, שם הכי זול משמעותית מכל מקום אחר.

פורסם

לכותב ההודעה מעלי תודה רבה על ההמלצה.אגש לבורג המפרץ מחר בבקר.לצביקה תודה על העידוד ועל ההכוונה,ותודה לכולם על העצות.כהרכב לא הניע החלטתי שאני מתמודד לבד,אני לא מכונאי דגול אבל אני כל כך אוהב אותו,ולא סומך כבר על המכונאים.אין יותר טוב מלטפל ברכב בעצמך.נכון צריך כנראה ללמוד בדרך הקשה,אבל בכל זאת זה לא רכב חדש עם מערכות ממוחשבות,ועם הזמן אני רוכש עוד ועוד ניסיון.

כך למשל פרקתי את הקרבורטור,ואבא של חבר הסביר לי תוך כדי שאנחנו מפרקים אותו ביחד,איך לפרק ולהרכיב את המצוף,הדיזות,הדיאפרגמה.אז תודה שוב ועידכונים מחר.

לילה טוב.:-)

פורסם

סתם "דז'ה -וו": בשנת 92 פירקתי משהוא מהמנוע של אוטוביאנקי ג'וניור :lol: נכנסתי לשעות הערב ורציתי לסיים...

נפל לי אום מהיד, פחדתי שנפל לתוך הקרבורטור - אבל כמו שאמרתי "רציתי לסיים", הנעתי את האוטו

ברעד וחלחלה ורעש האום המטייל מעלה ומטה בתוך הצילינדר היה מעניין מאד:?(דרררררר כזה) .

בעקבות זאת ולאחר שני אוברולים, הגעתי לנפח מנוע של אברט :wink: .

לכן מוסר ההשכל מורכב ממספר דברים:

1. לא לעבוד בלי אור.

2. לא לעבוד בלחץ.

3. וזה לך, פותח השירשור - לא להניע...(אלא אם אתה רוצה אברט).

פורסם

מקווה שהאום נפל באיזור הרכב,או שהיה חסר מלכתחילה,ובכל מקרה תמשיך לעדכן כי כולנו חרדים לשלום המנוע.

יום טוב והצלחה בתיקון רן.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

שלום.

קודם כול אין סעפת יניקה באוטוביאנקי הקרבורטור מורכב ישר על הראש.

דבר שני אים האום נפלה לתוך פתח היניקה כול הסיכוים שהאום חדרה לתוך הצילינדר.

אם נתתה סטרטר אתה גרמתה נזק!!!

לדעתי לא תהיה לך ברירה אלה לפרק את הראש כדי לנסות לא להחמיר את הנזק.

לגבי הרכבת המפלג אחרי שתיפתור את הבעיה אני אסביר לך בדיוק איך להרכיב את המפלג.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• ספונסר פורום
פורסם

שלום, אם האום נפלה אל תוך המנוע ונתת סטארטר סביר להניח שקרה נזק..

אבל נהיה אופטימים ונניח שלא, אז כדי לא לגרום נזק נוסף..

נסה להוריד פלאגים, ולנסות למשוך בעזרת מגנט, כנ"ל חיפוש דרך הסעפת, במידה ולא נמצא, נסה לסובב את המנוע מספר סיבובים ביד בעזרת ידיד, שים לב להתנגדות או נעילה, במידה וישנה כזו. עצור, פרק ראש מנוע!!

במידה ואין, המשך לחפש את האום,אל תנסה להניע.

פורסם

טוב-הבטחתי עידכונים..

קניתי היום שני מגנטים חזקים-פרקתיי פלגים,וניסיתי גם משם,וגם מהסעפת...

נדה,גורנישט-החלטתי להקשיב לאבא שלי האופטימי ולהאמין בכל זאת שהבורג לא נפל לשם.הרכבתי חזרה את הכוהל והקרבורטור ,ויאללה להניע.אבל כנראה שהשתנה כיוון ההצתה,מה גם שאני לא מצליח לבדוק ניצוץ-לא יודע בדיוק איך.וגם בכוהל הסתבכתי-יש שם מלא חוטים ואני לא זוכר מה הולך למעלה,ומה למטה.

יש למישהו רעיונות?

פורסם

תודה צביקה.אולי אני ראש בקיר,אבל התחלתי ולכן אסיים..אני כנראה אביא מחר גם משאבת דלק חדשה

וגם אבא של חבר שהוא מוסכניק יצתרף אלי..

אני אשמח בכל זאת אם מישהו מוכן ויכול לשפוך אור בנושא הכוהל.

פורסם
תודה צביקה.אולי אני ראש בקיר,אבל התחלתי ולכן אסיים..אני כנראה אביא מחר גם משאבת דלק חדשה

וגם אבא של חבר שהוא מוסכניק יצתרף אלי..

אני אשמח בכל זאת אם מישהו מוכן ויכול לשפוך אור בנושא הקוייל.

שמח לעזור ואני אמשיך כך ברשותך...

בקשר לציטוט .. התחלתי ולכן אסיים ... הוא לא שייך לך. הוא שייך ליצחק שמעוני מרשות השעמום.

לדעתי החלפת משאבת הדלק בשלב זה מיותרת, ואין שום בעייה בסליל ההצתה (קוייל), הוצאת המפלג ללא סימון מיקומו, חייבת הוצאת פלג וסיבוב המנוע, עד להבאתו לנקודה מתה עליונה, ועד לסיבוב המנוע ,

כשבוכנה מספר 1 בסוף נ.מ.ע, ואז יש לחבר את המפלג שיהיה מכוון לעבר פלג מספר 1, וזאת במידה ולא שונה סדר החוטים, וזאת במידה והאום האבוד, לא מטייל במנוע.

בכל מקרה מומלץ כאן לעצור, ולצרף מכונאי/ חשמלאי, לפתרון מקצועי ונכון. במקרים כאלה אסור ללכת עם הראש בקיר!

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...