Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.הרכב הוא אוטוביאנקי גוניור שנת 83'.לאחר שלא הניע,ונשללה בעיה חשמלית{כוהל,ניצוץ,פלטינה,חוטי הצתה,וכו'}-תקינים.החלטתי לעבור על מערכת הדלק,וכן לפרק על הדרך את הקרבורטור לניקוי.לאחר שפרקתי אותו,פירקתי גם את תושבת הקרבורטור שיושבת על הסעפת,שממנה יוצאים מעין שני ברגים שעליהם יושבים שני אומים.כנראה שאחד נפל פנימה לתוך הסעפת. מכיוון שהזזתי קצת את הרכב והאום לא היה על הריצפה,וגם לא בחלל המנוע-סביר להניח שאכן נפל פנימה.למחרת כשחזרתי לטפל ברכב הכנסתי אצבע לחלל הסעפת ונדמה לי שהרגשתי אותו שם,אך יש לי הרגשה שהוא נפל פנימה למטה.

אשמח ממכם לעזרה.

תודה יוני.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ישנו כלי שהוא מגנט המורכב בקצה של מוט גמיש. זה מה שאתה מחפש.

בכל מקרה הייתי מחפש טוב יותר מחוץ לסעפת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

היי,

חפש בבית מגנט וחבר אליו חוט נחושת מעט קשיח על-מנת שהמגנט לא הידבק לך לפינות הקרבורטור והכנס אותו פנימה.

איזה כייף לי :)

פורסם

או קיי תודה הבנתי.אני רוצה להוסיף שברוב טיפשותי פירקתי את המפלג כולל המוט והוצאתי החוצה,מכיוון שלא ידעתי כיצד אני יכול לבדוק את תקינותם של הכבל והפלטינה,ולקחתי את המפלג לחבר.לאחר מכן הוסבר לי שאני לא יכול להחזיר אותו בדיוק כמו שהוא היה,וצריך לכוון את המנוע.-מישהו יכול לשפוך אור על הנושא.תודה.

פורסם

תודה מרק-סט אטמים לקרבורטור קניתי{וובר 32}ב 50 ש"ח{סביר?}.בנוסף אני חוזר על השאלה השניה שלי:

אני רוצה להוסיף שברוב טיפשותי פירקתי את המפלג כולל המוט והוצאתי החוצה,מכיוון שלא ידעתי כיצד אני יכול לבדוק את תקינותם של הכבל והפלטינה,ולקחתי את המפלג לחבר.לאחר מכן הוסבר לי שאני לא יכול להחזיר אותו בדיוק כמו שהוא היה,וצריך לכוון את המנוע.-מישהו יכול לשפוך אור על הנושא.תודה.

פורסם
או קיי תודה הבנתי.אני רוצה להוסיף שברוב טיפשותי אתה אמרת... פירקתי את המפלג למה ?כולל המוט והוצאתי החוצה,מכיוון שלא ידעתי כיצד אני יכול לבדוק את תקינותם של הכבל והפלטינה,ולקחתי את המפלג לחבר.לאחר מכן הוסבר לי שאני לא יכול להחזיר אותו בדיוק כמו שהוא היה,וצריך לכוון את המנוע.-מישהו יכול לשפוך אור על הנושא.תודה.
אם לא סובבת את המנוע, ובאם השכלת לסמן את כוון המפלג, אין שום בעייה... השאלה למה אתה

בכלל מתמקד במפלג, מה עם האום שנפלה לסעפת היניקה, האם הוצאת/ מצאת אותה?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לא סימנתי,וכן נתתי סטרטר לאחר מכן..מה אני עושה?הצילו..לגבי האום אני אנסה למצוא איזה מגנט ארוך כפי שהציעו כאן.דרך הגב האום יכול לצאת החוצה דרך האגזוז בלי להסב נזק למנוע?

פורסם

ככל הנראה הוא יכנס לראש וישבור לך שסתום יניקה. אם הוא ישבור אותו כמו שצריך, ואם הוא קטן מספיק, הוא אולי יצליח להיכנס לחלל השריפה, ולעשות שמות בצילינדר ובבוכנה, שם הוא ישאר עד שתפרק את המנוע לשיפוץ. אם אתה לא מצליח להוציא אותו ככה, והוא לא צץ בשום מקום אחר, תוריד סעפת. שים לב שההרכבה של הסעפת דורשת חיזוק במומנט נכון. אם אתה לא יודע איך, בקש עזרה ממישהו שיודע.נתת כבר סטארטר אחרי שהאום נפל?

אגב, מאיפה אתה בארץ?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

באם אתה לא מצליח עם המגנט -

לא תיהיה לך ברירה להוריד סעפת .

זה יותר קל להרכיב את הסעפת חזרה- מאשר את המפלג.

כעת על מנת להחזיר את המפלג תצטרך לבצע כיוון של המנוע ע"י חפיפת שסתומים .

זה לא קשה אך ללא ידע (בסיסי לפחות) לא תצליח .

אל תניע את הרכב על שתמצא את האום .

זה יחסוך לך הוצאות מיותרות.

בהצלחה

ירון מאיר

פורסם

השאלה הנישאלית היא לאיזה צילינדר האום נפל..

99% שהאום נפל לתוך חלל הצילינדרים(מניסיון אישי..).

בשום מיקרה אל תנסה להניע!

אם האום לא בסעפת,אין לך ברירה-פרק את הראש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
ככל הנראה הוא יכנס לראש וישבור לך שסתום יניקה. אם הוא ישבור אותו כמו שצריך, ואם הוא קטן מספיק, הוא אולי יצליח להיכנס לחלל השריפה, ולעשות שמות בצילינדר ובבוכנה, שם הוא ישאר עד שתפרק את המנוע לשיפוץ. אם אתה לא מצליח להוציא אותו ככה, והוא לא צץ בשום מקום אחר, תוריד סעפת. שים לב שההרכבה של הסעפת דורשת חיזוק במומנט נכון. אם אתה לא יודע איך, בקש עזרה ממישהו שיודע.נתת כבר סטארטר אחרי שהאום נפל?

אגב, מאיפה אתה בארץ?([/QUOTE]

לצערי סבורני, שקודם האום נפלה לסעפת היניקה(?)\ לאחר מיכן פורק המפלג ולא סומן(למה???????)

ואחר כך נעשה ניסיון לסובב מנוע בעזרת המתנע, ( עם קרבורטור או בלעדיו...?)

ובאם החששות שלי יתאמתו, והאום אכן חדרה לסעפת, ברור לך, ששסתום התעקם במקרה הטוב, וחור בבוכנה במקרה הרע, אם לא יפורק ראש המנוע, ומיידית!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ניתן לנסות לשאוב את הבורג עם שואב אבק ?.

האם ייתכן ואתה שוגה והבורג הזה בסביבת הרכב לפני כל התהליך של הפירוק?

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תוכן חדש...