Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו תשמעו אני עכשיו מעוניין לשמור את הכסף(לאחר שקראתי) ולקנות באיזה 2000 שקל כמתחיל ואז אתקדם ואתקדם .. כי ראית שיש הרבה דברים איכותיים במחירים זולים שאפשר לנצל אותם ויהיה לי הרבה איכות במכונית.. אז לבסוף החלטתי לקנות מערכת SQ...

אני מעוניין בסאב של 250 -300 וואט RMS

קומפוננט-80 עד 90 וואט RMS

רדיו דיסק - 2 או 3 יציאות למגבר.

מגבר- שניים של 500 וואט (לא מעוניין במונובלוק)

עכשיו אני חשבתי על הדברים הבאים מה אתם אומרים :

סאב - שניים comp c12:

http://www.pompa.e-shop.co.il/Product.asp?Pid=COMPC12&Cat2Cat1ID=61&Cat2ID=177

קומפוננט- מורל פולס-

http://www.pompa.e-shop.co.il/Product.asp?Pid=PULSE65&Cat2Cat1ID=61&Cat2ID=290&aff=Zap

רדיו דיסק-

http://zap.co.il/model.asp?model_id=40730

מה אתם אומרים ?? כדאי לקנות?

פורסם

2000 לא יספיקו לך למערכת שלמה לדעתי.

לך על קומפוננט טוב יותר. מהפולס ימאס לך תוך כמה חודשים.

morel dotech יותר טוב בשבילך.

ותקנה HU טוב. הוא קובע 50% מהאיכות של המערכת.

פיוניר 7750 או 6850 ייתן לך את התמורה הגדולה ביותר למחיר.

פורסם

אני ממליץ לך על סאב, של סרווין ווגה, לSQ...

V-max החדשים, מצויינים ולא יקרים.

עדיף לך להשקיע בקומפוננט רציני יותר מהפולס, למה כמו שהבחור שאמר פה לפני," אתה תתעצבן מהם ותרצה להחליפם מהר", בנוסף יש חברות אחרות שנותנות תמורה מעולה לכסף שתשלם, אתה לא חייב לקנות מורל.. אני מציע לך ללכת לחנות שמע, ולשמוע כמה שיותר פירמות ודגמים.

מבחינת HU, אני לא יודע מה הרמה שאתה מחפש מהמערכת שלך , אבל הHU שאתה בונה עליו הוא חביב, לא יותר מיזה.., תחסוך כסף ואז תקנה אחד שיתן תמורה ואיכות לכסף שתשלם..

לדעתי אם תתאמץ..ותחפש יותר.. תוכל להרכיב מערכת שמע , איכותית יותר..

(למרות שקשה להתאפק, תתעזר בסבלנות ותחסוך יותר כסף.. לטובתך.)

פורסם

מבחינת הסאבים. לפי דעתי עדיף אחד טוב על שניים ככה-ככה. לכן, עדיף לפנות לכיוון הCVR או CRAG שהומלצו על ידי כמה משתמשים. אני נמנע בד"כ מלהמליץ לאנשים לרכוש סאבים מיד שניה כי במקרים רבים הסאבים עוברים התעללות ולמרות שחיצונית הם נראים טוב הם בהרבה מאוד מקרים "חתול בשק".

מגברים. בתקציב מוגבל עדיף לרכוש מגברים יד שניה מאחר והבלאי במגברים הוא זניח וכך תוכל לרכוש בתקציב של "זבל סיני" מגברים מחברות בעלות מוניטין.

ברכישת ה-H/U ישנן שתי אסכולות. הראשונה היא לקנות מוצר פשוט ועם הזמן להשתדרג, השניה היא לבצע רכישת זבנג וגמרנו. כלומר, לרכוש מכשיר איכותי ורב יכולות שישמש אותך בשנים הבאות יעבור משדרוג לשדרוג כמו פינוירים סדרה 8/9 או אלפיין 9853/5. במקרה הזה קשה לי לומר לך מה הצעד הכי "נכון".

מבחינת הקומפוננט, כמו שנאמר פה. אין שום סיבה להיות "נעול" על קומפוננט מסויים. יש מאות דגמים של חברות שונות ויש לא מעט משתמשים משתמשים שבמצעים שילובים של מוצרים מחברות שונות (מורל ופוקל למשל) לפי טעמם האישי. בתקציב קצת יותר גבוה בהפולס קיימים סטים שהם לפי דעתי טובים בהרבה. הצעה שלי לרכוש אחד מהסטים שחוזרים וממליצים עליהם כמו הדוטק/JBL/אינפיניטי/פייז מייד שניה ובמחיר אטקטיבי ולאחר ש"תחייה עם הסט" מספר חודשים אתה תוכל לדעת בצורה טובה יותר להחליט מה חסר לך בס הנוכחי וכך תוכל לדעת מה לחפש הלאה.

תתיחס למספר החודשים הראשונים עם המערכת כתקופת למידה. לאחר מספר חודשים תוכל לבצע החלטות מושכלות בהרבה על המערכת העתידית שאתה רוצה וכל זאת בלי "לזרוק" כסף על מוצרים שכבר תדע שהם לא מתאימים לך ואחרי שצברת מספיק ידע להתמודד עם ההיצע והאפשרויות הקיימות.

בהצלחה.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אני שוב אומר .. לאחר שאמרתם לי לקרוא ולהבין קראתי והבנתי עכשיו אני יש לי עד 20 אלף שקל! אבל אני לא רוצה להשתמש בהם למה כי אני רוצה להתחיל במערכת קטנטנה ואשפר בה עד הסוף של הסוף זאת אומרת לנצל אותה עד הסוף שזאת אומרת לפרק את אמא שלה ... יענו להוציא את המקסימום ממנה ולהנות ממנה לחודשיים שלוש .. אז אני אקנה דברים חדשים יותר ואעשה בהם את אותו הדבר.. בקשר להד יוניט :

אני חשבתי על לקנות את הפאנל עם הדולפינים של PIONEER מה אתם אומרים ?

שוב אני אומר אני יכול להוציא יותר והנה אפילו אני מוציא יותר העליתי את התקציב ל3 וחצי - 4..

ואני הולך לקנות את הקומפוונט מורל דוטק!

עכשיו בקשר לסאב אני חשבתי על הסאב הבא כי שמעתי עליו המון ביקורות טובות ואני מתעניין בו :

infinity cappa perfect או infinity perfect cappa לא יודע איזה נכון שכחתי והתבלבתי בזה...

פורסם

כל החלקים שהזכרת הם מומלצים , HU פיוניר סידרה 7 \ 6 , סט קידמי מורל דוטק , סאב אינפינטי קאפה פרפקט.

להוסיף לזה מגבר 4 ערוצים טוב כמו ה אוריאון 4004 או ה JBL GTO , ויוצאת אחלה מערכת.

רק תשים לב שזה חורג מהתקציב שלך :

HU - פיוניר , 1300 ש"ח + -

דוטק - 1000 ש"ח

סאב אינפינטי - 1300 ש"ח + -

מגבר 4 ערוצים - 1500 ש"ח + -

וזה עוד בלי חיווט , תיבה לסאב והתקנה.

פורסם

אחי אני חוזר ואומר אין לי בעיה עם הכסף..

פורסם

כן אבל מצד אחד אתה רושם שיש לך עד 20 אלף ש"ח , ואז רושם שהתקציב שלך 4 אלף ש"ח , ועכשיו המערכת שהרכבת

יוצאת יותר מ 5 אלף ש"ח , אז אולי כדאי שתציב תקציב ברור יותר , ככה יהיה אפשר לעזור יותר.

או שפשוט זאת המערכת שניראה לך שתהיה מרוצה ממנה אז שיהיה לך בהצלחה.

פורסם

מה!?!

למה לקנות מערכת בסכום קטן ולהתחיל לשפר ? מה הרעיון אם יש לך את הכסף פשוט תקנה אחת טובה וסגור עניין. אין כאן תורה מסיני, אתה רוצה משהו טוב תשקיע עכשיו, אתה רוצה להמרח עם סתם שטויות והפסד כספי של תוספות מאוחרות והחלפות מגברים \ רמקולים וכו'... זה בזבוז כסף עתידי. אתה חושב ממש אבל ממש שגוי.

אתה תמכור בחצי ממה שקנית ותפסיד המון כסף ככה.

אלא אם ממש משעמם לך . אז לך על זה, אחרת עזוב אותך משטויות. אתה רק תצא מפסיד מזה.

תעשה חושבים שוב ותתחיל לחשוב מחדש.

פורסם

הבה ונניח שהוא רוצה מערכת "SQ" אבל לא ממש סגור במאה אחוז על מה הוא רוצה (כמו שהיה המצב) ובתקציב של 20K הוא ירכוש:

סאבוופר אליינט

H/U אלפיין

סט קדמי FOCAL K3P

מגברים בעוד איזה 5K

ואטימה נרחבת.

אז יש לנו מערכת SQ לתפארת אבל... משום מה ידידנו לא יאהב את היעדר ה"אגרסיביות" של האליינט ומסתבר שבכלל הוא היה מרוצה יותר עם W6/7 או זוג ריינבו אמבוס. ובכלל... הסט של פוקל "חופר" לו באוזניים והא היה מסתדר הרבה יותר טוב עם סט של ETON, ריינבו או מורל.

ובכלל... הH/U של אלפיין עם המגע שלו מטריף אותו והוא מת לשלוף אותו ולתת לו מספר מכות עם פטיש חמש.

מה שנשאר שמיש זה המגברים והאטימה... נו אז? זה לא יהיה בזבוז גדול יותר?

גם אם יש לבנאדם כסף עדיף שיעשה טעויות זולות ו"שכר הלימוד" שלו יהיה נמוך מאשר לאבד אלפי שקלים על מכירת ציוד יקר עקב חוסר שביעות רצון. הדעה שלי (ואני מניח שני לא היחיד שמחזיק בה) היא שישנה עקומת למידה תלולה בתחום האודיו לרכב כך שבמהירות רבה הוא יבין מה חסר לו, מה הוא מחפש וגם יהיה לו מספיק ידע כיצד להתקרב ולגשת למטרה זו.

לצערי, העצות של "יאללה תזרוק הרבה כסף הכי טוב זה זבנג וגמרנו" הינם בגדר עצות אחיתופל כאשר האדם שירכוש את המערכת לא ביסס עדיין את העדפותיו בין האסכולות של האודיו לרכב (SQ, SPL, SQL) וכן אינו מכיר את היתרונות והחסרות של המוצרים שמוצעים לו.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

עזוב כבר אין כוח להסביר את הבזבוז הכספי שיעשה כאן ע"י קניה ומכירה של מוצרים משומשים.

לך תעשה מה שהבחור מעלי רשם, הוא "חכם" - תקנה מוצרים זולים אחרי זה תמכור אותם תפסיד כסף תקנה מוצרים יקרים יותר תבזבז עוד כסף... יופי לך על זה ידידי היקר , זאת הדרך.

או ש.... פשוט תלך לחנויות ותעשה סקר כמו בן אדם ותתחיל לשמוע מוצרים שונים ואיכותיים ואז תגיע להחלטה שלך מה אתה מעדיף בעצם.

ול - oogee - אני ממש מצטער שעצותיי הם בגדר אחיתופל. אני עשיתי את מה שאתה אומר, ותאמין לי התהליך מיותר לחלוטין.

אז תן לאנשים עוד עצות איך לבזבז הרבה כסף סתם בשביל לבדוק אם המוצרים שהם רוצים מתאימים להם. ואני חפר כן....

דרך אגב אם תשים לב לא הצעתי לבן אדם לקנות מוצרים מסוג X , Y , Z.... ואני גם לא יציע לו.

כי כל אחד והאוזן שלו, הטיפ היחידי שלי הוא שילך לשמוע אצל מתקינים וחברי הפורום ויגבש עמדה ואז יבצע קניה אחת גדולה במקום כמה קטנות אשר יבזבזו לו כסף.

פורסם

חבוב ... אני מהנדס תוכנה חחחח ... אני מרוויח בחודש 24 אלף שקל.. תן לי כמה חודשים ואני אבוא אלייך ואוכל לקנות מערכת ב200 אלף שקל מה הקטע??? זהו אני רוצה לבד להתנסות ולראות לקנות להתעניין קצת קצת יהיו לי רכיבים חזקים יותר מדי.. ובקשר לחשמל ברכב שמעתי שמזדה לא נותנת מספיק כוח (המזדה שלי..) אז אני אדרג את ספק החשמל והכל אין לי בעיה......

אז תשמע איך אני עושה את החשבונות שלי ..

החודש אני קיבלתי 24 אלף שקל.. 4 השתמשתי בשבילי ויש לי 20 בשביל מערכת.. עכשיו אחרי שקראתי בפורום אני לא בא לקנות ב20 אלף כי אני בטוח שאני לא אוציא כלום מהמערכת וסתם לקנות... אז אני מעדיף פשוט קצת קצת ללמוד .. אולי בסוף אני אהיה עם רכב משפחתי ענק כמו מזדה 5 ואשיפ בו 4 קיקרים solo baric l7 מי יודע?

אם תחשב שבכל חודש אני מרוויח 24 אלף שקל ו4 שומר בשבילי .. אז .. מה יוצא לך ?? בסביבות ה100 אלף שקל ב4 חודשים... אז אל תדאג יש לי על מה לבזבז...

פורסם

סבבה. אם אין לך מה לעשות עם הכסף לך על זה.

אם לימוד זה מה שאתה מחפש לך על זה. רק תדאג לציין את זה בהתחלה אחרת לא הייתי בכלל עונה לזה בצורה שעניתי.

וממש לא נכון שאתה לא תוציא כלום מהמערכת , מאיפה קיבלת את הרעיון הזה ?

ודרך אגב, אף פעם אל תנפנף את הכסף שלך מול פנים של אנשים אחרים. אתה לא יודע מי בצד השני, בטח לא בפורום ובטח לא אלי. יש אנשים תתפלא שגם עושים לא מעט כסף ואפילו יותר ממך.

ואף פעם אל תזלזל בכסף.

יום טוב.

עידן.

• תוכן חדש...