Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם יורשה לי לשפוך קצת מים על המדורה - אני לא הייתי מבצע "פחחות" וגם /א "צביעה" לבד...על רכב קלאסי שייתכן ויש עתיד לפניו ולא רק עבר.

תיקונים של צבע ו"קאר קיט" לבד על פיאט אונו ישנה בכדי לשפר (אולי!!!) את מצבה למשך עוד שנה עד שהיא תושבת סופית..... אני מסוגל להבין (באופן איש לא מסכים ...אבל מסוגל להבין) - אבל אני ממש לא מסוגל להבין זאת כאשר הפעולה מתבצעת ברכב קלאסי.

פחחות היא מקצוע שנדרשים ללמוד אותו - יש תהליכים שנדרשים לבצע וכל נסיון לדלג מעל השלבים הללו יגרום למצבו הקוסמטי של הרכב להדרדר וגם /או יגרמו נזקים. יש צורך לחשוב על כך שייתכן והרכב יעבור פחחות וגם/או טיפולים קוסמטיים בעתיד - ומריחת "קאר קיט" וגם או צביעה חובבנית של חלקי מרכב שלמים (להבדיל מחישוקים למשל) יגרור לייקור בביצוע השיפוץ ("קאר קיט" יש צורך להסיר כמו גם שאריות צבע חובבני - ייתכן וידרש אפילו ניקוי חול) וגם/או נזקים בעתיד (באם לא יוסרו כראוי שאריות צבע - הצבע החדש שייצבע, יתקלף במשך הזמן), וסביר להניח שגם לבטח תצבע את הגומיות בלי משים.

זאת ועוד - לדעתי כל פעולה שתעשה (צביעת מכסה תא מטען עם ספריי) תביא לתוצאה די עלובה שתפחית מערך רכבך.

אז הצעתי היא - באם יש לך אונו ישנה (או שקוראים לך נמחק) וגם או רכב אחר שנמצא בסוף חייו - תתאמן עליו כאוות נפשך עם מכחול, ספריי, קאר קיט ואפילו פטיש פחחים אם אתה ממש עצבני.....י.

אבל אם יש לך איזשהוא רכב קלאסי ששווה לשמרו - אל תבצע פעולות שעלולות לגרום לו נזק - תשאיר אותו כפי שהוא לטוב ולרע ותיתן למקצוענים לטפל בו... שהרי שאלת את שאלתך בפורום האספנות.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ירון אם היית רואה את הרכב, הכל שחור ופתאום התא מטען בצבע של חלודה (זהב שדהה עם השנים)

ממש לא נעים לי לנסוע ככה ואין פה מה לשמר כי בכל מקרה הדלת המקורית בנתיים נשארת אצלי ככה שלא תהיה בעיה להחליף את מה שיש עכשיו במקור.

אם היה פתרון אחר... אבל אין...

אני מאמין שכשאני אלך לבעל מקצוע לעשות פחחות וצבע הוא כבר ידאג לכל... אני לא מתכוון לעשות את הפחחות וצבע ב 3K זה מה שבטוח.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

ירון, אני בטוח שאיפה שכתוב "נמחק" היה כתוב בנצי .

לא הבנת, הבן אדם אומר שבקרוב הוא יעשה פחחות וצבע כללי והוא מתבאס לנסוע מספר חודשים עם דלת זהובה ולא קשורה ולכן רוצה לצבוע, משהו שיראה יותר נורמלי ויחזיק חודשיים שלושה, אז אני אומר שיצבע עם ספריי, שינקה טוב ויצבע, לא יעזור לו לצבוע אצל פחח כי אז יהיו לו הבדלי צבע ובצביעה הכללית יצטרכו לחזור על הפעולה.

ולכן סיסטם איקס, תנקה טוב ותרסס צבע, כשתבוא לפחח ותרצה לטפל בכל האוטו תוכל להוריד את הצבע שריססת באמצעות טינר (אם תרצה).

haters will hate

פורסם

זהו הבגאג' נצבע... יצא בסדר לגמרי חוץ מקטע אחד שעם רוח חזקה הכל נזל לנקודה אחת ולאחר שזה התייבש (ההצטברות) שייפתי ושמתי שכבה חדשה... בכל זאת נשאר שם סימן של אי אחידות.

הדלת עברה שיוף לאחר מכן ניקוי ואז צביע ב 2 שכבות.

כמובן חסרה הלאקה של הצבע של הרכב.

ירון כל הצבע של הרכב זה פחחות וצבע של מלפני כשנתיים, טיפה פחות... כל הצבע שרוט! ויש הרבה מקומות בהם הוא מפוצץ! זוועה אמיתית!

ובכל מקרה יש לי את הבגאג' המקורי.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

טוב, תשמע, התאפקתי עד עכשיו. למה הצבע נראה רע? זה מראה איך טיפלו ברכב בשנים האחרונות. אני לא צופה לרכב הנ"ל עתיד מזהיר, אם יש פיצוצים בצבע אז במקרה הטוב הפחח לא שם יחס מתאים בין צבע ללכה, במקרים גרועים יותר אתה תגלה חלודות נוראיות מתחת לצבע שמתחיל להתקלף.

מצטער אבל ככה אלפות מתקרבות לקבר, אם לא בא מישהו ועושה את העבודה כמו שצריך תוך כמה שנים הרכב מגיע למצב שכבר לא שווה להשקיע בו בשביל להחזיר אותו לכביש. ובוא אני אתן לך רמז, לעשות לרכב שלך פחחות "כמו שכתוב בספר" יעבור בקלות את הסכום שאתה דורש עבור הרכב שלך.

ירון הסביר את זה בצורה הכי טובה וסבלנית שיש. בשיפוץ רכב אין קיצורי דרך, מה שנראה לך בסדר עכשיו יחזור ויתנקם בך עוד כמה שנים.

בנצי, אתה עושה את המעשה הנכון. גם אני הזמנתי חלקי קוסמטיקה למנטה שלי B שלי ואני מחכה עד שיגיע שלב הפחחות בשביל לשים אותם למרות שאני כבר מת לשים אותם עכשיו אבל לצבוע אותם ולשים על אוטו עם צבע דהוי שעומד כבר 20 שנה בשמש זה יהיה פשוט זוועה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מי שראה את האוטו שלי שם לב לחריטות העמוקות במכסה המנוע, אנ כרגע לא יכול בדיוק להשקיע ברכב פחחות וצבע ברמה שאני רוצה ולכן במקום שהשריטות יהיו חשופות ויראו מתכת ניקיתי טובטוב ומילאתי את החורים עם לק לציפורניים (מס'29) זה החזיק מספר שטיפות ואני אעשה את זה שוב מקווה שמחר, יכולתי לצבוע את מכסה המנוע מחדש ב200 ש"ח אבל אז זה יראה יותר גרוע משריטות אדומות...

בכל מקרה שיהיה בהצלחה עם האלפא.

haters will hate

פורסם
ומילאתי את החורים עם לק לציפורניים (מס'29) זה החזיק מספר שטיפות ואני אעשה את זה שוב מקווה שמחר.
שיפור למצוטט , בלי להמליץ על השיטה :

יש בקבוקון של צבע שנקרא תיקון אמייל , למקרר או אמבטיה. ניתן למצוא בכל טמבור. הוא לא ירד כל כמה שטיפות.

* לא יודע אם יש תואם לק לציפורניים מס'29.

בהצלחה

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
טוב, תשמע, התאפקתי עד עכשיו. למה הצבע נראה רע? זה מראה איך טיפלו ברכב בשנים האחרונות. אני לא צופה לרכב הנ"ל עתיד מזהיר, אם יש פיצוצים בצבע אז במקרה הטוב הפחח לא שם יחס מתאים בין צבע ללכה, במקרים גרועים יותר אתה תגלה חלודות נוראיות מתחת לצבע שמתחיל להתקלף.

מצטער אבל ככה אלפות מתקרבות לקבר, אם לא בא מישהו ועושה את העבודה כמו שצריך תוך כמה שנים הרכב מגיע למצב שכבר לא שווה להשקיע בו בשביל להחזיר אותו לכביש. ובוא אני אתן לך רמז, לעשות לרכב שלך פחחות "כמו שכתוב בספר" יעבור בקלות את הסכום שאתה דורש עבור הרכב שלך.

ירון הסביר את זה בצורה הכי טובה וסבלנית שיש. בשיפוץ רכב אין קיצורי דרך, מה שנראה לך בסדר עכשיו יחזור ויתנקם בך עוד כמה שנים.

בנצי, אתה עושה את המעשה הנכון. גם אני הזמנתי חלקי קוסמטיקה למנטה שלי B שלי ואני מחכה עד שיגיע שלב הפחחות בשביל לשים אותם למרות שאני כבר מת לשים אותם עכשיו אבל לצבוע אותם ולשים על אוטו עם צבע דהוי שעומד כבר 20 שנה בשמש זה יהיה פשוט זוועה.

תמיד יש לך מה לומר בצורה קיצונית מאוד... מקודם הייתי סוחר עכשיו הרכב שלי חרא...

כמה אנשים שמבינים עניין ראו את הרכב ואמרו שיש לו עתיד טוב ושהוא במצב טוב! את זה אמר מישהו ששיפץ ספרינט מפינה לפינה...

אני אמרתי כבר שאני לא מתכוון לנסוע עם הצבע הזה כמה שנים לא?

בכל מקרה היה בעלים לפני זה שקניתי ממנו שהרס את הרכב, הוא זה שעשה בניה לרמקולים (דווקא אהבתי), החליף את הרצפה ברכב ובדרך עשה פחחות וצבע עלובים, חיבר חצאיות וחיבר 2 קונסי אויר על המכסה מנוע... לאט לאט זה יורד.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

תקנה ספריי צבע שחור של המרייט. הוא יחזיק לך יותר זמן על חלודה והוא מיועד לעמוד בתנאים של שמש וגשם.

דרך אגב.... אם האלפא שלך היא השחורה שהגיעה לאיזור לפני כמה שבועות, אז קודם כל תתחדש.

ודבר שני שים לך כל חודש 2000 ש"ח בצד כי בתור אחד שמכר את האלפא שלו הספרינט 88 האדומה שהסתובבה בעיר עד לפני חצי שנה (ואפילו בלתה אצל השכן שלך המומחה לאלפות לא מעט זמן) והיא הייתה במצב הרבה יותר טוב אני יכול לומר לך שזה יספיק לך בקושי כדי לשמור עליה במצב נסיעה יומיומי.

ושוב תתחדש.:-)

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

לא המשכתי לקרוא..... אני רואה שכבר צבעת. אז ככה יש גם ספריי לכה לצביעה. ואתה יכול לצבוע בלכה את החלקים שצבעת בשחור. (אם אני לא טועה הוא של יאכט וורניש - מיועד ליאכטות במקור) נמצא בכל טמבוריה.

ודרך אגב אם תהיה מעוניין כן לקחת את הרכב לפחחות וצבע. אז כמה חברים ואחד מהם העמיד את האלפא שלו בשכונה שלך לא מזמן מתארגנים לקחת את הרכבים שלהם ביחד כדי לקבל דיל טוב אצל שכנינו הבני דודים.

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

האלפא האדומה החצי מתה היא של חבר שלך? נראת לא רע אבל רקבון פה ורקבון שם...

איך אתה יודע מה מצב הרכב שלי? דווקא השכן שאנחנו מדברים עליו אמר שהמצב בסדר...

הוא בדק כבר כמה וכמה דברים ואמר שהמצב בסדר... מנוע. בוקסות, משולשים וכו'

המנוע על הרכב שנה ו 4 חודשים.

מוזר לי שלא ראיתי את הפג'ו שלך בעיר... אשמח לפגוש בה :)

אני גר פה דיי הרבה זמן ומעולם לא ראיתי פה ספרינט נוספת מלבד אלה שעומדות עכשיו.

אני זוכר רק הייתה אחת במצב חיצוני טוב עם ספויילר מאחורה, רכב בצבע אדום שראיתי רק פעם אחת.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

שלום לך עמית.

שמי עידן, בן 18, יש לי רישיון, וקצת ניסיון.

בניגוד לכמה דברים ש"נשמות טובות" מה מייעצים לך (לשלוח את האוטו לפחחות), אני הייתי מציע לך לוותר.

אם תעשה עבודה טובה לפני-כן (ניקוי+שיוף) אין כל מניעה להתנסות קצת. אנחנו לא מדברים פה על עבודות פיבר מסובכת. בסה"כ עבודת הכנה קטנה+ריסוס. ביג דיל!

תתחיל במקום נסתר מן העין, שיוכל לספוג את ההתנסות הזו ביחד עם הטעויות של הפעם הראשונה.

הנה תמונה שלי מ"פחחות" פגוש קטנה שעשיתי זמן קצר לאחר שקניתי את האוטו

פירוק

סיום

בחודש דצמבר נכנסה בי נהגת גולף (שנת 2000. בומבילה) ש"התבלבלה" בין הדוושות... היא הרסה לי את החלק האחורי של האוטו, החלק היחידי שהיה ישר בכל האוטו הקטן הזה

הרבה כסף מהתאונה הזו לא ראיתי, 600 שקל, שנתנו לי חודש שלם להתנהג כמו דלקהוליק... הרבה אי אפשר היה לעשות עם הכסף הזה. מה עוד, שרצפת הבגאז' שלי הייתה חלודה עוד לפני זה, והמכה לא היטיבה עימה.

הנה תמונה מהיום שלאחר התאונה.

העיקום

הקרע שנוצר בפאנל (ככה פורד עובדים)

והנה תמונה קצת יותר כללית

אני לא פדנט באופן קיצוני, אבל מפריע לי שהרכב שאני נוהג עליו, לא נראה במצב סביר, מעוך ולעוס מכל כיוון. מכונית, זולה ככול שתהיה, היא עדיין מכונית. זה לא אומר שזה מאפשר לה להראות כמו גרב משומשת.

לפני זמן מה, פיניתי לעצמי יום אחד, רוקנתי את הבגאז', שאבתי את כל החתיכות הקטנות של החלודה ולכלוך, ועם ספריי לניקוי מנוע של STP, התחלתי ללחוץ...:-P גם מבפנים, גם מבחוץ, הוצאתי כל זיק של לכלוך ושומן מהחלק שרציתי לצבוע. לאחר שטיפה נוספת, שייפתי קלות רק כדי לחספס את המקום.

פירקתי את הפגוש, יישרתי אותו עם פטיש, התאמתי לתושבות, וחזרתי לצבוע עם ספריי צבע לבן שקניתי ב12 שקל. מאוחר יותר התפניתי לטפל בפאנל האחורי+פנים הבגאז'. איך עשיתי את זה? עם פטיש 5 ק"ג, חתיכת קרש, והרבה רגש. :-P

אז נכון, זה לא בדיוק הכי מקצועי שיש, ומתישהו הרכב יכנס לפחח כדי ליישר את כל המכות, וגם להעביר צבע, אבל הנה התוצאה: אם תרצה תמונה באור יום, אין לי בעיה לצלם לך.

IMG_5572.jpg

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

תודה עידן, ואגב בקשר לפגושים... אני כנראה אקח אותם עוד מעט לשיפוצון קטן ומקווה שיצא טוב... הרעיון הוא להתיך קצת פלסטיק על החלקים שחסר בהם ואז לשייף בצורה יפה.

כמובן קודם ינוסה על משהו אחר.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

עוד רעיון שעלה לי בראש: תסתובב בין פחחיות ותשאל אם יש להם כנף או דלת אחרי תאונה שהם לא צריכים.

תחפש אחת בצבע שחור או לבן, שלא תסתבך עם הצביעה - ותתחיל להתאמן עליה.

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

• תוכן חדש...