Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשיבות ה- Hi Volt

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר היעדרות של מספר שנים בתחום ולאור החלפת רכב החלטתי לשדרג את המערכת.

כרגע יש ברשותי 2 מגברים: אחד של earthquake שמחובר לסאב של earthquke ומגבר של לנזר שידחוף את שאר הרמקולים (4 ערוצים)

עד עכשיו המערכת הייתה מחובר להד של סוני ישן אשר הייתה לו יציאה אחת והפיצול נעשה במגברים עצמם.

החלטתי לקנות רדיו דיסק חדש והתקציב הוא כ- 1600 ש"ח.

בתקציב זה ניתן לקנות את הקלריון 646 שמומלץ מאד באתר של פומפה, יש לו 3 יציאות למגברים אבל, לפי האתר של קלריון, מלבד העובדה שמדובר בדגם בן שנתיים, אין לו יציאות Hi voltage.

http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=DXZ646MP&Cat2Cat1ID=61&Cat2ID=172

מנגד, ניתן לקנות רדיו דיסק של סוני cdx7815x, באותו טווח מחיר שמציע 3 יציאות של 4V.

http://www.tomcar.co.il/index.php?PHPSESSID=f3eed77c6a35bb77f7083eb2bf225ade&productid=84

עכשיו, מכיוון שאני לא הולך להשתמש בהגברה הפנימית של הרדיו, והכל הולך להיות מחובר למגברים, האם ישנה חשיבות לעוצמת היציאות?

האם בטווח המחיר הזה יש משהו שמומלץ יותר (אני מבין מומלץ דגם מסוים של אלפיין, אבל הוא עולה 1000 ש"ח יותר...)?

תודה מראש,

שמוליק

פורסם

ככל שעוצמת היציאות יותר חזקה ככה גם האות יותר חזקה ואז ההגברה הסופית היא מן הסתם... יותר חזקה

המגבר מגביר את האות ביחס ישר ולכן ככל שהאות תיכנס יותר חזק ככה היא גם תצא יותר חזק - מובן שלמגבר יש סף רגישות לאות הנכנסת.

לי יש HU ישן עם שתי יציאות שכל אחת מהן היא 2.5 וולט - אבל אני גם משתמש בקדם מגבר שמגביר את האות לפני שהיא נכנסת למגבר וזה מורגש בכוון המערכת - מאוד מורגש!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לדעתי התשובה של קודמי לא נכונה.

המשמעות היא שככל שהאות חזק יותר אזי יש השפעה של רעשי רקע פחותים ביחס לאות המתקבל.

למשל: אם נשווה רדיו בעל יציאה של 4V לאחד של 2V אזי רעש המנוע (אלטרנטור) אם קיים יהיה מורגש הרבה יותר כאשר האות חלש יותר.

אין לעוצמה של האות כל קשר להגברת המגבר. המגבר יכול להרים כל אות שהוא מקבל (בתחום מסוים, למשל 0.5-8V) למקסימום העוצמה שהוא יכול לתת.

הגיין למעשה מכוון את מתח היציאה של ה- HU למתחהכניסה של המגבר.

פורסם

ברור שהיחס בין רעש הרקע לאות יהיה קטן יותר כשמתח היציאה של הHU גדול יותר מהסיבה הפשוטה ש"רעש שמיים" הוא קבוע ולא משתנה - לכן אם מתח היציאה גדול יותר היחס בין האות לרעש משתנה לטובת האות...

לכן... אם רעש שמים יוגבר באותה הרמה במגבר והאות עצמה בHU אחד חזקה יותר מHU אחר - אז המגבר גם יגביר טוב יותר את האות...

וכן גם לרעש האלטרנטור מתייחסים באותה הצורה - ההבדל היחיד הוא שהתדר של רעש האלטרנטור משתנה עם סיבובי המנוע - אבל הוא יקלט באותה הצורה בין מגבר אחד למשנהו - HU עם אות (מתח יציאה) חזק יותר יעביר יותר אות ולכן אתה תשמע כביכול שיש לך פחות רעש - אבל אם אתה תנמיך את הווליום בHU - אתה תשמע בדיוק את אותו הרעש במגבר... אז איך עכשיו המתח של היציאה קשור לזה?

בזה שהאות יותר חזקה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לדעתי התשובה של קודמי לא נכונה. נכון מאוד, התשובה אכן אינה נכונה.

המשמעות היא שככל שהאות חזק יותר אזי יש השפעה של רעשי רקע פחותים ביחס לאות המתקבל.

למשל: אם נשווה רדיו בעל יציאה של 4V לאחד של 2V אזי רעש המנוע (אלטרנטור) אם קיים יהיה מורגש הרבה יותר כאשר האות חלש יותר.

אין לעוצמה של האות כל קשר להגברת המגבר. המגבר יכול להרים כל אות שהוא מקבל (בתחום מסוים, למשל 0.5-8V) למקסימום העוצמה שהוא יכול לתת.

הגיין למעשה מכוון את מתח היציאה של ה- HU למתחהכניסה של המגבר.

ברמת העיקרון, התשובה הנ"ל נכונה. אני רק אחדד קצת את הדברים.

1. לעוצמת היציאה של ה - HU, אין כל קשר להספק של המגבר.

2. ככל שעוצמת היציאה של ה - HU תהיה גבוהה יותר, רגישות הכניסה של המגבר תצטרך להיות קטנה יותר, דבר שיגרום לשיפור ביחס של אות לרעש, כדוגמת רעשי מנוע/אלטרנטור וכו...

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

מה שאתם אומרים זה שאם אני לוקח את הרדיו דיסק של סוני, שלכאורה (ואני אומר לכאורה כדי לא להתחיל מלחמת עולם) פחות איכותי מבחינת סאונד מול הקלריון. אבל בגלל שיש לו יציאות של 4V ואני הולך לעבוד רק עם מגברים חיצונים, אז התוצאה יכולה להיות עדיפה?

שמוליק

פורסם

לא אמרתי בשום פנים ואופן שיש לזה קשר להספק של המגבר!!!

יש לזה קשר להגברה של אות נתונה בהספק נתון!!!

אות שיוצאת על מתח של 2.5 וולט למגבר של 40RMS

מן הסתם תוגבר חלש יותר

מאות שיוצאת על מתח של 5 וולט למגבר של 40RMS

מישהו דיבר כאן על ההספק של המגבר?

מישהו דיבר כאן בכלל על המגבר?

דיברתי על הגברה! אות נכנסת יותר גבוה משמע אות מוגברת יותר חזק ביציאה מהמגבר - באותו ההספק!

תחשוב על זה ככה - אתה לוקח קרן (שופר) אם אתה מדבר אליה חלש מהצד שלך - אתה תשמע חזק מהצד השני

אם אתה תדבר אליה חזק - אתה תחריש אזניים מהצד השני

משהו השתנה בקרן?

עכשיו בוא נאמר שרעשי רק נקלטים בקרן... הם יקלטו באותה הרמה גם אם אני מדבר חלש או חזק, אבל כשאני מדבר חזק יותר ישמעו אותם פחות... אבל הם תמיד שם גם אם אני לא אדבר וזה לא קשור למתח של היציאה! זה כבר קשור לתופעה פיסיקלית שנקראת רעש שמיים שהיא תמיד תיקלט בRCA, HU ובמגבר

Pioneer TS-X150

פורסם

ולשמוליק - כן! מבחינת עוצמה בלבד לא מבחינת איכות - למרות שבמכשירים הפשוטים אין ממש הבדל מורגש

Pioneer TS-X150

פורסם

ברמת העיקרון אני מדבר על איכות הצליל, כי בסופו של יום השאלה היא האם בסכום של 1600 ש"ח -+ עדיף לקנות מכשיר של קלריון ששיך לליין של לפני שנתיים עם יציאות של 2V או מכשיר של סוני עם יציאות 4V.

בסופו של יום השאלה היא איכות הצליל. האם התוצאה מיציאות של 4V תשפיע על האיכות הכללית?

(אם הבנתי אותכם נכון, אז למגבר קל יותר להתמודד עם מקור חזק יותר בשביל להוציא תוצאה בעוצמת צליל זהה)

פורסם

יהיה לך קל יותר לקבל תוצאה טובה יותר בגיין נמוך מהמגברים עם המכשיר של הסוני ולדעתי בשנתיים האחרונות המכשירים התקדמו רבות

עדיף לך לדעתי הסוני החדש מהקלריון הישן - אבל שניהם מכשירים מצויינים.

ובשניהם - אם יש לך רעש אלטרנטור... אתה תשמע אותו בווליום נמוך! זה לא קשור למגבר זה לא קשור לHU זה קשור למערכת החשמל של הרכב שלך...

Pioneer TS-X150

פורסם

ראה רמת אות לרעש זה נמדד s/n ratio , אין שום קשר בין זה לבין רמת הוולט . עכשיו כאשר המכונית היא מקום שבו יש רעשים נוספים , כמו אלטרנטור ורעשי רוח , אזי במכוניות שאין בהם עבודה על הנושאים האלו יש אולי חשיבות לכך אבל בוא נראה את זה איך שצריך לראות :

מקרה 1 : ר"ד אלפיין/קלריון s/n ratio 0.03 מתח יציאה 2V איכות סאונד= רמה 1

לעומתו ר"ד ארקטק s/n ratio 0.5 מתח יציאה 4V איכות סאונד =נמוכה =-2

המכונית לא מאוטמת בכלל

האם תגיד לי שלקנות את הארטק יתן לך סאונד יותר טוב ? ברור שלא

מקרה 2 : ר"ד אלפיין/קלריון s/n ratio 0.03 מתח יציאה 2V איכות סאונד= רמה 1

לעומתם ר"ד סוני s/n ratio 0.1 מתח יציאה 4V איכות סאונד = רגילה =0

מה קורה כאן במקרה הזה ? אז לפי דעתי הרעש הפנימי של המערכת בקלריון פחות מהסוני , ולכן במקרה רגיל תשמע יותר טוב אם תקח את הקלריון/אלפיין .

אבל אם יש לך רעשי רוח מעל הממוצע , רעשי אלטרנטור , והסביבה שלך רועשת מהרגיל אזי במקרה הזה הסוני יעשה את העבודה יותר טוב

הבעיה היא שאתה מנסה לחפות על נקודת תורפה שעליך לעבוד עליה באמצעות איטום ולא באמצעות הגברה יותר גדולה . והיום כשיש כבר יכולת לאטום דלתות באיכות ובמחיר של 500 ש"ח לחומר אני בהחלט חושב שעדיף לאטום ולפתור את בעית הV . ואז לבחור ר"ד ע"פ איכויות אמיתיות יותר מאשר גובה יציאה בV .

ולנושא שהאלפיין והקלריון הם 2005 , זה עדיף כי היום אתה מקבל עדיין את הטיים קורקשין ואת הקרוס בלי להאלץ לרכוש DVD יקר , עוד מעט אנשים ישלמו הרבה ע"מ לקבל מה שהם מקבלים היום בזול יחסית.

מקווה שעזרתי ובברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

רמת הוולט מתייחסת לעוצמה כללית שיוצאת מהHU אות+רעש - רעש שמיים נקלט בכל מכשיר ואיך שהמכשיר הזה מוציא את האות הראשונית שלו זה קובע את הSNR.

לא, עוצמת היציאה בהחלט לא קובעת את האיכות ואת היחס בין האות לרעש - זאת עוצמת יציאה וכאן בא העקרון הפשוט של מה שנכנס למגבר באותו אופן יחסי גם יצא ממנו בלי שום קשר להספק של המגבר בלי שום קשר לאיכות של האות.

מה שאני אומר בסופו של דבר זה שHU עם יציאה בעלת מתח יותר גבוה תוגבר יותר מHU בעל אות עם מתח נמוך - בלי שום קשר להספק המגבר ובלי שום קשר לSNR ולאיכות האות.

מגבר מייצר X רעש בתוכו ומוציא אותו מוגבר ביחד עם האות שנכנסה.

כשאתה מכניס את האות הזאת במתח יותר גבוה לתוך המגבר הX נשאר אותו X אבל האות שנכנסה אליו עכשיו היתה מוגברת יותר ע"י הHU מראש ולכן גם תצא מוגברת יותר מהצד השני של המגבר וזה הכל - לא קשור לאיכות.

אם הוא יקח את הסוני הוא יקבל תוצאה טובה יותר של הגברה בגיין נמוך יחסית לעומת הקלריון - לגבי האיכות זה משהו אחר לגמרי.

אני גם בספק אם מבחינת האיכות אנחנו נוכל בכלל להבדיל במשהו בין הקלריון לסוני

Pioneer TS-X150

פורסם

אם כבר יציאןת HIGH VOLT , בפחות מ1600, אתה יכול לקנות את ה 5401 של פנסוניק, שלטעמי, הוא מכשיר מצוין, עם סאונד מעולה למחיר. יציאות הפרה שלו הן 5V תחת 60 אוהם התנגדות.

יציאת פרה גבוהה אינה משנה את יכולת ההגברה של המגבר, אך הסאונד נעשה דינמי יותר, עם באס הדוק ומדויק יותר, וזאת משום שגיין המגבר סגור יותר ולכן גם מעוות פחות. ובכלל, הפנסוניק מתנגד 60 אוהם לעומת 1 KOHM בסוני.

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

וממש במקרה שלומי מעליי גם מוכר אחד :)....

תמיר

• תוכן חדש...