Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, לאחר חיפוש, הגעתי למסקנה, שמן מנוע בפוקוס, צמיגות 5W30, על זה אני לא מתווכח...

סוגים ? דרגות ? דרוגים ? כאן כבר הלכתי לאיבוד, מה מומלץ לי ?

תודה :)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אהלן.

יש שמן 5w30 של מוטורקראפט- יש SL סינטטי מלא ו- SJ חצי סינטטי, שניהם באותה אריזה ולכן צריך לבדוק מה רשום עלייה. בדוק גם איזו דרגת איכות הרכב צריך. עלות השמן נעה בסביבות 100-120 ש"ח.

איתמר ג'ורג'.

פורסם

טוב, היות ואין לי מושג איזה שמן צריך בדיוק, אני אשמח לדעת, בחשבונית המוסך לא רשום, רק רשום 5W30...

רוני תודה על התזוזה ;)

פורסם

שמן לפורד פוקוס.

5W/30 מזג אוויר קר/בינוני.

10W/40 חם

10W40 חצי סינטטי (תחליפי)

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אבל אור רוצה 5W30... והוא צודק.

אכן מוטורקרפט היא יצרנית השמנים של פורד, השאלה היא האם באמת יש משהו מיוחד שמצדיק את רכישתו על פני שמנים של יצרנים ידועים אחרים, כמו קסטרול או מוטול...

לפי דעתי אין מענה חד וחלק (כמו כל שאלות השמנים).

תקנה שמן סינטטי מלא וטרי בצמיגות הנ"ל וסע לשלום... אני סומך עליך שתחליף אותו בזמן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מישהו בפורום נט-קאר שאל מה עדיף לפורד פוקוס- 10w40 חצי סינטטי או 5w30 סינטטי מלא, ומושיקו הנהג אמר לו בפירוש ש- 5w30 סינטטי מלא עדיף. 100-120 ש"ח למיכל של שמן מוטורקראפט זה לא יקר, גם חברות מובילות מוכרות שמנים סינטטיים במחירים כאלה ואף יותר. הבעייה אצל מוטורקראפט שאתה לא יודע מי יצרן השמן.

יש אנשים ששמים 10w40 וחושבים שזו פיית הקסם של המנועים בישראל, אבל אין מה לעשות, צריך להצמד להוראות יצרן הרכב ולא למלא מה שכולם ממלאים.

איתמר ג'ורג'.

פורסם

חברים אתם זזים מהנושא המדובר.

אני לא רוצה לשים 10W40, לא רוצה להתחכם, המנוע עם 63500 ק"מ, שמן הוחלף פעם אחרונה ב60, כשאני אגיע ל65, אני מחליף שוב, בדיוק לפי הוראות יצרן, שזה אומר 5W30 סינטטי מלא, מוטוקראפט

לגבי יצרן השמן אני מוכן להתפשר, לגבי הסמיכות וצמיגות והדירוג, רק לפי היצרן !

זה בדיוק כמו לנסוע בלי טרמוסטט, כל אחד פרק בורג במנוע, הוא חושב שהוא גאון.

אז בואו נחזור לנושא:

דרושה המלצה לשמן 5W30 סינטטי מלא !!! דירוג SL.

תודה :)

ואם זה מוטוקראפט אז מאיפה אפשר לקנות :)

פורסם

לא יודע לגביי איזור המרכז אבל אם ייצא לך להיות בבאר שבע אז ב"ר.ק חלקי חילוף" ברח' דרך חברון 6 מול השוק העירוני יש בוודאות שמן 5w30 בתקן SL של מוטורקראפט.

איתמר ג'ורג'.

פורסם

איזה מין דבר זה כל 5 אלף להחליף שמן ברכב חדיש יחסית.

שמן סינטטי אמור ומחזיק הרבה מעבר 5000 ק"מ.

פורסם

חדיש או לא מנוע שעשה 65 אלף...

ומעבר לזה, להזיק זה לא יזיק, רק לכיס, זה הכיס שלי, אני רוצה להזיק לו, מי שזה מפריע לו, אז בעיה שלו :)

פורסם

צריך כל 5000 גם אם הוא חדש זה לא משנה.

לדעתי מביאים רק את המוטוקראפט , אחד של מוטול ואולי גם רויאל פרפל אבל לא בטוח.

• תוכן חדש...