Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולים קלים.. מזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלה פולים שמתחברים מהמנוע עם רצועות לדוגמה: קומפרסור, אלטרנטור, גלי זיזים, מותחנים, משאבת מים, כל אלה בסוף מתחברים לפולי הכי גדול שזה הוא גל הארכובה,

לפי החיפוש מצאתי שרוב האופנועים שמים את זה בשביל היופי.

בזה שהם יותר קלים אין לי מושג במה זה מוסיף, יותר מישהו יוכל לשפוך עוד מידע עליהם!?

הנה משהו שמצאית באותו אתר:

"פולים קלים אלו באים מבית היוצר של חברת

UR-RACING הנחשבת לטובה בעולם בתחומה

הפולים האלה קלים ב 80% מהפולים המקוריים

עובדה זו גורמת למנוע להזיז פחות משקל ובעצם

המנוע עובד יותר קל ובכך מייצר יותר הספק"

יתרונות הפולים:

*מיוצרים ב CNC מגוש אלומיניום 6061

*8 שנים של ניסיון בתחום בעולם המירוצים

*תוספת הספק של עד 10-15 כ"ס לכל אורך הסל"ד

*לעומת מתחרים אחרים אין בעיות טעינת אלטרנטור

או סרק לא יציב.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

בעקרון התשובה כבר ניתנה כאן -

חלק מסתובב שמשקלו נמוך יותר צורך פחות אנרגיה מהמנוע על מנת לסובב אותו.

א-ב-ל, בין זה לבין "10-15 כ"ס לאורך כל קשת הסל"ד" המרחק גדול מאוד, מה גם שאני לא מצליח להבין את ההצהרה על ההבדל הגדול בין הפולים הנ"ל לפולים של "המתחרים" שגורמים לסיבובי סרק לא יציבים וכו'...

פולי הוא פולי, לא תורה מסיני.. זו חתיכת מתכת עגולה שנחרטה במכונת CNC לצורתה מחומר מתרכובת ידועה לחלוטין - אלומיניום 6061 (אני מניח שבדרגת חוזק T6 המקובלת).. הצורה של הפולי היא אותה הצורה של הפולי המקורי אז איפה החידוש הגדול?

למרות שאין לי ניסיון אישי עם החלקים הנ"ל, קיבלתי לא פעם ולא פעמיים דעות מחבר'ה שאני מכיר שכן קנו סט פולים קלים לרכבם ולא פעם שמעתי תלונות על סל"ד סרק לא יציב ועוד כל מיני תחלואים ברמה זו או אחרת... לעומת זאת נראה כאילו היעילות מפוקפקת משהו בפאן של הביצועים.

לסיכום, ככל הידוע לי מאנשים שאת דעתם אני מעריך, הייתי נמנע מרכישה של הפולים הנ"ל.

מוטי

פורסם
ביצעתי חיפוש בפורום אך ללא כל תשובות

באתר של Top RPM יש עכשיו מבצע על "פולים קלים" של פולסוואגן:

http://www.toprpm.co.il/imgbigsale.asp?saleID=7

אפשר לדעת מזה? איך זה עובד?

תודה

השינוי הוא משמעותי ביותר וחובה לבדוק מה סוג הפולי המקורי: פולי הנחתה \אלסטומטר, נוזלי, קפיצי ולאיזה מכלול הוא מחובר:

*גל ארכובה(בעלי הקליאו ספורט מכירים פחות או יותר את הבעיתיות של פולי האביזרים):x מומלץ להשתמש בפולי מאותו סוג ואופן פעולה !

*אלטרנטור

*משאבת הגה הידראולי

מצ"ב קישור למאמר קטן שכתבתי בנושא:

www.carinfocus.com/Fmamar21.htm

מריוס

פורסם

ראיתי באינטרנט פולים של HKS לגל זיזים ואפשר לשנות שם זוויות עם כמה ברגים!

כאלו מועילים במשהו?

Image6.jpg

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
חלק מסתובב שמשקלו נמוך יותר צורך פחות אנרגיה מהמנוע על מנת לסובב אותו.

צ"ל :

חלק מסתובב שמשקלו נמוך יותר צורך פחות אנרגיה מהמנוע על מנת להאיץ אותו.

אין קשר בין ההספק ובין סיבוב במהירות קבועה של חלק, כבד יותר או פחות.

לכן גם יש הבדל בין "כוח סוס לבלימה" ובדיקת הספק על ידי האצת גלילים. למשל, גלגל תנופה כבד יקשה על המנוע להאיץ, אך לא יפגע ביכולתו להסיע רכב בעלייה, או להביא אותו למהירות סופית גבוהה.

פורסם

שלום.

לפני שניכנסים ליתרונן או החסרונות של פולי קל או כבד חשוב לדעת את חשיבות הפולי בכללי.

התפקיד של הפולי בהפעלת האביזרים (משאבת הגה כוח , מזגן , אלטרנטור, וכו') הוא מישני לחלוטין.

מה שבאמת חשוב בתיכנון פולי הוא: מישקל לאיזון דינמי של המנוע, "והכי חשוב זה תעודה של גל הארכובה "

לדעתי זה פסול להרכיב "פולי קל" זה חרטה וגימיק איך להוציא כסף סתם מאנשים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

לפני שניכנסים ליתרונן או החסרונות של פולי קל או כבד חשוב לדעת את חשיבות הפולי בכללי.

התפקיד של הפולי בהפעלת האביזרים (משאבת הגה כוח , מזגן , אלטרנטור, וכו') הוא מישני לחלוטין.

מה שבאמת חשוב בתיכנון פולי הוא: מישקל לאיזון דינמי של המנוע, "והכי חשוב זה תעודה של גל הארכובה "

לדעתי זה פסול להרכיב "פולי קל" זה חרטה וגימיק איך להוציא כסף סתם מאנשים.

בברכה בני ל.

האם נאמר אחרת?:wink:

בכל אופן אולי לא שמתה לב, שהארתך הנכונה, הוזכרה במאמר הקטן שכתבתי וצירפתי קישור אליו(בשרשור הנוכחי) בצורה חד משמעית.

וכמה הארות נוספות:

פעולה לקוייה של גלגלת\פולי האביזרים תגרום גם לפעולה חלקית של האלטרנטור(בעת מילוי המצבר) כנ"ל פעולה חלקית של משאבת הגה כוח וכנ"ל פעולה חלקית של משאבת המים!

מצבים אלו נוצרים כאשר יש החלקה של טבעת מסילת הרצועה ביחד עם טבעת הגומי ביחס הפוך לטבעת פנימית ממתכת המחוברת לגל הארכובה. לצערנו בחלק מדגמי רנו קיימת בעייה כזו ולא רק!

שבוע טוב,

מריוס

• תוכן חדש...