Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכל אלה שיושבים בהפסקת בוקר ומשוטטים...

רכב פרטי רשום ברישיון "מעוקל" (לעירית תל אביב)

כמובן שאי אפשר להעביר בעלות.

לרכב יש ביטוח מקיף, האם במצב שבו צריכים לקבל על הרכב כסף מהביטוח, בעל פוליסת הביטוח מקבל את הכסף או עירית תל אביב?

תודה, ארז.

פורסם

כל עוד לרכב לא נגרם נזק בגובה אובדן מוחלט שאז בד"כ הבעלות על הרכב עוברת לחברת הביטוח, תגמולי הביטוח יגיעו לבעל הרכב (מנסיון אישי)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני דווקא כן מדבר על אובדן מוחלט, במצב כזה, מי מקבל את הכסף מהביטוח המקיף. האם יש בכלל סיבה להמשיך את הביטוח המקיף.

פורסם

יש סיבה להמשיך את המקיף לפי אותם שיקולים שהיית עושה בלי קשר לעיקול.

את הכסף שאתה חייב לעיריית ת"א תיאלץ לשלם באיזשהוא שלב בכל מקרה, אם הרכב ייהרס זה אמנם ירוקן מתוכן את העיקול עליו אבל העירייה תלך לעקל לך חשבונות בנק.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אני דווקא כן מדבר על אובדן מוחלט, במצב כזה, מי מקבל את הכסף מהביטוח המקיף. האם יש בכלל סיבה להמשיך את הביטוח המקיף.
משמעותו של העיקול היא שלא ניתן להעביר בעלות ללא הסרת העיקול.

אובדן מוחלט משמעותו העברת בעלות על הרכב לחברת הביטוח (או לסוחר שקונה אותה מטעמם)

מאחר שלא ניתן להעביר בעלות על רכב מעוקל, וכן לא ניתן להרכיב את המנוע ברכב אחר, רוב הסיכויים שהכסף ילך לעירייה ואם ישאר מזה משהו - אז תקבל את היתרה.

ולגבי הביטוח המקיף - השאלה היא בכמה הוא יותר יקר מהביטוח הרגיל - כמו כן קח בחשבון שבמקרה של תאונה ברב המקרים מתקנים את הרכב והוא לא מושבת - ובמקרה הזה תקבל את הכסף ולא תהיה בעיה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

ישנם שני מקרים: עיקול הרכב ללא עיקול הפוליסה ועיקול הרכב+ הפוליסה.

ברוב המקרים בעלי החוב לא מסתפקים בעיקול הרכב בלבד ומעקלים גם את הפוליסה, בדיוק כדי למנוע מקרים שבהם בעל החוב "יעלים" את הרכב ויקח את הכסף.

אם גם הפוליסה עוקלה אזי חברת הביטוח לא תשלם שום דבר לאף אחד בלי קשר לסכום המגיע לבעל הפוליסה עד שיסיר את העיקול.

עליך לבדוק עם סוכן הביטוח שלך אם הפוליסה מעוקלת או לא.

פורסם
את הכסף שאתה חייב לעיריית ת"א תיאלץ לשלם באיזשהוא שלב בכל מקרה, אם הרכב ייהרס זה אמנם ירוקן מתוכן את העיקול עליו אבל העירייה תלך לעקל לך חשבונות בנק.

לא רלוונטי כי הרכב לא על שמו.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

קודם כל, תודה רבה,

כמו שאמר צבי, הרכב לא על שמי, ולא אני החייב, החייבת היא חברה מראשון לציון, אני מניח כי לעולם לא ישולם החוב, שכן היא כבר לא קיימת, הרכב נקנה בידיעה שהוא מעוקל, במחיר נמוך מאוד. מתוך הנחה שהעיריה לא תשקיע משאבים בחיפוש הרכב (ואכן היא לא תשקיע).

אני אנסה לבדוק עם חברת הביטוח מה קורה במצב כזה.

תודה רבה לכולם.

ארז.

פורסם

גאוני!

החברה נהנית מהכסף במכירת הרכב (ללא העברת בעלות).

ואתה נהנה מרכב שלפי הבנתי אתה יכול לצבור בו כמה דוחות חניה ודוחות מצלמה שאתה רוצה כי החברה חידלת פירעון ממילא ולא יהיה ממי לגבות את הכסף!

המינוס היחיד מבחינתך הוא שאתה "יד אחרונה" ושאתה צריך להיזהר לא לעבור במקרה במחסום דרכים אקראי של ההוצאה לפועל. (שהוא נדיר ביותר)

פורסם

הרכב הנ"ל לא יעבור על שמך אף פעם ואם העיריה או גוף אחר שאותה החברה חייבת לו כסף יחליט לגבות את חובו אתה תאבד את הרכב לטובת 2 גורילות עם גרר מטעם ההוצל"פ.

קח בחשבון שלעיריה אין בעיה בכל הקשור להוצאות גביה כי הם יקחו את זה ממכירת הרכב וגם אם הרכב ימכר ב 100,000 ש"ח ולעיריה מגיע רק שקל אתה לא תראה גרוש חזרה כי כל היתרה תלך לכיסוי שאר חובותיה של החברה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה לא החיסרון היחיד.

החיסרון הנוסף הוא שאין טעם לעשות ביטוח מקיף כי אם יקרה משהו לא תקבל את הכסף.

אם למשל יגנבו לך את הרכב לא תוכל להגיש תלונה במשטרה כי אינך הבעלים של הרכב ואין לך יפוי כוח מטעמו לייצג אותו. ואם תקרה חלילה תאונה/טוטאל לוס חברת הביטוח כבר תמצא סיבה למה לא לשלם, המצב שבו בעל הפוליסה אינו בעל הרכב הוא תמיד פתח לבעיות (ותמיד הן צצות כמובן כשמגיע כסף מהביטוח ולא להיפך).

אם לחברה שמדובר עליה יש נושים בהחלט יתכן שהם יגיעו אליך וידרשו את הרכב, וגם אל תזלזל בעיריית ת"א מהבחינה הזאת.

פורסם

1. הוא רשם שהרכב נקנה במחיר מגוחך.

2. אני מניח שמדובר ברכב שגם שוויו הרגיל בשוק אינו קרוב אפילו ל-100K ש"ח.

3. אם הוא לא חונה ליד משרדי החברה ואין לו קשר לחברה - לעירייה אין דרך הגיונית לאתר את הרכב למעט חקירה של ממש (אפשרית, אבל אם הרכב לא שווה הרבה לא יטרחו כנראה)

פורסם

הבחור שאל בהודעה הראשונה אם כדאי לבטח את הרכב, אז גם אם הוא נקנה במחיר מגוחך אני מניח ששוויו במחירון הוא יותר מכמה אלפי שקלים, אחרת הוא לא היה שואל.

נכון שזה נראה מאוד נוח לקנות רכב בזול ובלי דאגות מדוחות חניה/מצלמות רמזורים, אבל צריך גם לקחת בחשבון את הבעיה של הביטוח ושל ההוצל"פ/מעקלים, וכל בעיה שעלולה להיווצר מהעובדה שלבנאדם אין אפשרות להוכיח את בעלותו על הרכב.

פורסם

שוב תודה, ועל מנת לצמצם לכם את כל התאוריות:

יש לי יפוי כח מהחברה הנ"ל כמו גם חותמת של החברה בבית, הרכב בידינו כבר כמעט 5 שנים, החברה הנ"ל לא נסגרה עקב חובות, אין שום הליך משפטי אחר נגדה, החוב היחידי הוא לעירית תל אביב בגין דוחות חניה,

הרכב נמצא ברמת הגולן.

לרכב יש כרגע ביטוח מקיף.

אכן אנחנו "יד אחרונה".

אכן ניתן לצבור דוחות, אין ממי לגבות אותם, אבל זה לא יפה.

הרכב הוא "בסך הכל" מזדה 323 שנת 96. (לא מדובר על הקסנטיה שלי).

האם התשובות שנתנו כאן הן מתוך ידע או מתוך הערכות?

אני מניח שחברת הביטוח לא תדע להגיד לי. אבל אנסה בכל זאת.

• תוכן חדש...