Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בורג תקוע 2... מה עושים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

כתופסת לשרשור הקודם בנדון, שבו לא היתה לי בררה אלא לנסר את האום, הפעם המצב יותר מסובך.

מדובר על חלקי ניקל די קשים להשגה, והברגים לא רוצים לזוז אפילו מילימטר, לאחר שימון רציני עם WD40.

לא ניסיתי לחמם את המקום, אבל אני גם לא רואה צורך (את מה בדיוק לחמם...?) ואני לא רוצה לפגוע בניקל (אני יודע שהוא לא נראה במצב טוב, אבל הוא כן, זו רק השתקפות).

אם למישהו יש פתרון יותר מעשי לפני שאני מנסר את החלקים האלו ומנסה להשיג חדשים אני אשמח.

תודה, שחר

DSCN4207_resize.JPG

DSCN4209_resize.JPG

DSCN4208_resize.JPG

DSCN4209_resize.JPG

F1000019.jpg

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

יש אחלה חומר שניקרא C4... נסה ליראות, אולי הוא כן יעזור לך... ;)

בכל אופן, אתה יכול לנסות ליקדוח את הברגים הללו, קח מקדחה טובה (אחת שלא "זורקת") וקנה מקדח חדש, אחד שמתאים לקידוח במתכות (אל תיקנה את הסטים של 30 מקדחוים ב 10 שקלים, מקדח טוב עולה 20 ש"ח ומעלה)

ותיקדח את הברגים האילו לאט לאט...

תתחיל מהמרכז ותיראה, המטרה היא ליקדוח את הראש, ואחרי זה, כשלא ישאר בשר הראש שלו יפול... ה"סוד" הוא לדעת מה הקוטר של התבריג וליקחת מקדח שהוא גדול החצי מ"מ מהמידה הזו...

אגב, יש משהו שניקרא "מברג דופק" (מפתח רוסי ;)), ניראה לי שאתה צריך אחד כזה...

אתה יכול לנסות גם ע"י מברג רגיל. קח מברג רגיל, אחד "ביריון" עדיף אחד שיש לו אפשרות לידפוק עליו (יש מברגים שהראש שלהם הוא עשוי מתכת), ותשים אותו במקום על הבורג. תנסה לסובב את הבורג ותוך כדי הפעלת כוח תן מכות עם הפטיש. בהתחלה מכות קטנות, ואם זה לא מוסתובב נסע מכות יותר חזקות. לקדוח את זה תמיד אפשר ...

בהצלחה!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אכן, גילי צודק מברג אימפקט יפתור בדרך כלל את הבעיה לפני שפונים לכלים הכבדים-רן

http://img376.imageshack.us/img376/3448/dscf86187xk.jpg

אוייי, איזה כיף, לך יש מגן כזה על הידיים.... לי אין... לא כיף... :shock:

גילי

פורסם
תודה רבה חבר'ה.

מה המחיר של המברג הזה (תוצרת טובה ולא סינית) ואיפה משיגים אותו?

שחר

רוב החנויות שמוכרות ציוד וכלי עבודה...

לי הוא עלה 50 ש"ח ומחזיק בגבורה...

גילי

פורסם

שמענו על הגבורה שלך, ליתר דיוק של הידיים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא נראה לי כל כך שימוש באימפקט דרייבר על מסגרת של שמשה. זה עלול להיגמר ברע.

אני לא יודע איך החום משפיע על הניקל, אז בלי להתייחס לניקל, אם תחמם את הברגים עם ברנר עדין עד שהם יאדימו יש סיכוי לא רע שהם יפתחו בקלילות.

אפשרות נוספת

תמצא איזה צינור ברזל שהקוטר הפנימי שלו הוא כמו הקוטר החיצוני של ראשי הברגים, חתוך אותו לאורך של כחמישה-שמונה מ"מ. הכנס לתוכו אלקטרודת ריתוך ותרתך את הראש של הבורג אל הצינור, מבפנים. לאחר הריתוך תוכל לתפוס את הצינור עם פלייר פטנט, והבורג ייפתח.

אפשרות נוספת:

חתוך את ראש הבורג עם משור דיסק, הסר את האביזר, ואז יישאר לך כ2-3 מ"מ של בורג שאותו תנסה לתפוס עם פלייר פטנט קטן ואיכותי, ולפתוח. לא הלך? תמיד תוכל לקדוח את שיירי הבורג.

ויש את האפשרויות הנוספות שהוזכרו קודם, למעט, לדעתי, העניין של האימפקט דרייבר. מדובר בכלי מצוין, רק שהוא דורש מכות פטיש בריאות, וזה לא מתאים ליישום שלך.

פורסם

עצה נוספת,

מהתמונות נראה כי ראש הבורג בולט וכי הראש שחוק (חרוש אני אומר), במקרה כזה אני לוקח קטר בריא מאד ואיכותי, תופס את הראש של הבורג בהיקפו החיצוני עם הקטר ומנסה לסובב את הבורג. זה הרבה יותר אפקטיבי ממברג במקרה כזה.

אדיר.

נ.ב.

איך נקרא המברג המיוחד? מה לומר למוכר? מברג אימפקט?

פורסם

עוד כמה עצות מקווה שהם יועילו לך

1. במידה ואתה יכול להשיג דומדום שזה הפטיש הדופק שציינו רק שהוא עובד עם לחץ אויר כך שאין

פה דפיקות פטיש עם היד

2. ישנה דרך אינטיליגנטית שנקראת מברז הפוך הוא מגיע בשני וריאציות אחד בצורת חרוט אם שפות חדים לאורכו והשני בצורת מעיין פרמידה אם שפות חדות כל שצריך לעשות זה לקדוח חור בהתאם לעובי המברז הזה ולסןבב עם כיוון הפתיחה ככל שמסובבים הוא נכנס יותר עמוק לאורך הקדח עד שהוא נתקע ופותח את הבורג.

בהצלחה

פורסם

מנסיון שלי וגם כמו שגילי כתב הדבר הטוב והפשוט ביותר הוא לקדוח את ראשי הברגים בסבלנות וברגש

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
מנסיון שלי וגם כמו שגילי כתב הדבר הטוב והפשוט ביותר הוא לקדוח את ראשי הברגים בסבלנות וברגש
נכון, אבל !!!

רק עם מקדח דק וחדש.

לא לחסוך ולנסות להשתמש במקדח ישן,

הוא עלול להחליק, ויש זכוכית בקרבת מקום . . .

בהצלחה - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

שתי אפשרויות שיכולות להיות יעילות:

1. קח חתיכת ברזל עגול (בניין) בקוטר של בערך 8 מ"מ, תן לו "פיק" טוב עם רתכת.

השגת בזה שני דברים, חיממת את המקום, מה שיקל על הפתיחה וכן בעזרת הברזל יש לך "בשר" ומומנט לפתיחת הבורג.

2. כמו שאמרו קדם, קדח בזהירות אם הבורג, תתחיל עם מקדח של 3מ"מ ותעלה לאט לאט בקוטר.

הכי חשוב, זה לבצע את כל זה בסבלנות ולדייק בקדח הראשון (ניצבות לבורג וכ'). בסוף אתה תגיע למצב שהבורג יצא בצורה של ההברגה בלבד.

3. קדח את ראשי הברגים עם מקדחים גדולים, תסיר את החלק מהרכב ואז ישאר לך 3 מ"מ לתפוס עם ג'אבקה. הבורג יצא בסוף.

שא ברכה

פורסם

יש "פטנט" יותר טוב וקל.

לוקחים אום ומרתכים אותו לבורג ואז פותחים את הבורג עם האום.

פשוט קל ,ועשיתי זאת לא פעם אחת.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

בזמן ריתוך ליד זכוכית ופלסטיק יש לכסות את הסביבה כי גיצי הריתוך גורמים לנזק סבבתי שלא ניתן לתיקון

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...