כמה נק' לדברים שנכתבו כאן:
1. לגבי ניקוי חול, אין מניעה להשתמש בחול ים רגיל לניקוי, הפחח שאמר לך שחול משאיר מלחים על המתכת, כדאי לו שימשיך לצבוע ולא יתן מידע שגוי על מה שהוא לא מתמצא. אם חול היה משאיר מלחים על המתכת, היית רואה פגרים של רכבים בצידי הכבישים. מלח גום לאיכול המתכת. מה שכן, אם משתמשים בחול ים, כדאי לבצע את הניקוי בתא סגור ואטום (אפשר לבנות כאלו בגרושים). לאחר הניקוי יש לנקות את האבק עם אויר ולפני הצבע, לנגב את האזורים המיועדים באלכוהול לקבלת אדהזיה (הצמדות של הצבע) טובה יותר.
2. סודה לשתיה - החומר נקרא סודיום ביקרבונט. ניתן לרכוש אותו בכל חנות שמספקת כימיכלים לתעשיה וכו'. החומר אינו רעיל.
(אנקדוטה קטנה - אם תוך כדי ריסוס תגיע האבקה לבית השחי שלך, החומר ישמש כדאודורנט ויפיג ריחות לא נעימים). ניתן לרסס איתו כמו בחול, הוא אכן לא משחרר חומרים מזיקים לאויר. המשך התהליך לצבע כמו בחול, ניקוי אויר, אלכוהול וצבע.
3. ככלל, אם ניקית חלק בחול, יש לך משהו כמו 3 -2 שעות בין הניקוי לצבע, כך שאין לחץ היסטרי על הצבע. כל זאת כמובן שאתה נמצא בסביבה יבשה עד כמה שאפשר ונטולת אבק עד כמה שאפשר.
4. הסרת חלודה - אני הסרתי חלודה מחלקים גדולים בעזרת תהליך אלקטרו כימי. הרעיון הוא אמבט פלסטי, בתוכו אלקטרודה ממתכת. במיכל יש תמיסה של מים עם סודה לשתיה או סודיום קרבונט (חומר שמשמש בעיקר באבקות כביסה, להעצמת הניקוי) ובתמיסה נח לו החלק שממנו אני מסיר את החלודה.
לאלקטרודה אני מחבר את ה+ של מקור מתח (מטען מצברים מעולה לכך) ואת ה (-) לחלק ממנו אני מוריד חלודה.
אסור שהחלק יגע באלקטרודה. במשך הזמן יעברו יונים של מתכת חלודה לאלקטקרודה והחלק יהיה כמו אחרי ניקוי חול.
מקווה שעזרתי במשהו