Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אופנוע מעבר להיותו כלי תחבורה הוא גם: תחביב, ספורט ודרך חיים.

ואני לא רוצה להישמע פלצפן אבל אם היה לך את החיידק של אופנוע היית מבין.

מה שבשבילך זה לנסוע כמו מטורף בשביל רוב האופנוענים זוהי אסטרטגיית רכיבה שבה הם חישבו את כל הסיכונים שכרוכים בה וגם נהנים מאסטרטגיית רכיבה זאת הכי הרבה (זה התחביב שלהם, כשהם עולים על אופנוע הנאה זה מה שמניע אותם).

אני מסכים איתך שכל הדברים שאתה מתאר לא צריכים להתבצע על כביש ציבורי ומאחר ואין מסלול אין להם מקום אחר, אבל הבדל משמעותי שקיים בין אופנוע ספורט לרכב ספורט הוא שאם אופנוען יעשה טעות רק הוא יהרג (ותאמין לי ש90 אחוז מהתאונות של אופנוע +רכב הרכב אשם ב100 אחוז ולא נקלע לתאונה כפי שאתה מתאר) לעומת זאת רכב ספורט יגרום לתאונה קטלנית הם הרבה הרוגים.

שבת שלום והמשך דיון נעים.

את ה"ספורט" תשמור למסלול.

גם לי היו אופנועים בעברי, אומנם לא כביש אלא שטח, והרוב מוטוקרוס , תאמין לי שזה מאוד קל למשוך קלאץ' בשלישי עם KX125 אפילו בשביל להרים גלגל האמצע הכביש לאור יום, אבל את ההשתולליות שלנו עשינו בשטח, ולא במחלף השלום ביום שישי ב1 בצהריים.

"אסטרטגיית רכיבה", לנסוע 180 בלב ת"א זה אחלה אסטרטגיה לקצר את החיים, לא יותר ולא פחות.

"חישוב סיכונים", לא על חשבוני, אתה את החישובים שלך תעשה במקומות שאין סכנה לאחרים.

זה שיש למישהו כלי שמסוגל לצאת מ0-100 ב3 שניות ומסוגל לנסוע מעל 200 לא אומר שהוא "צריך" לעשות זאת, ולא פוטר אותו משאר חוקי התעבורה שחלים על כולם.

כמעט כל רכב חדש היום מהיצרנים השונים בכיף עובר את ה180 , אז מה? הם "צריכים" לנוסע כך כי הרכב יכול?

under construction..

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את ה"ספורט" תשמור למסלול.

גם לי היו אופנועים בעברי, אומנם לא כביש אלא שטח, והרוב מוטוקרוס , תאמין לי שזה מאוד קל למשוך קלאץ' בשלישי עם KX125 אפילו בשביל להרים גלגל האמצע הכביש לאור יום, אבל את ההשתולליות שלנו עשינו בשטח, ולא במחלף השלום ביום שישי ב1 בצהריים.

"אסטרטגיית רכיבה", לנסוע 180 בלב ת"א זה אחלה אסטרטגיה לקצר את החיים, לא יותר ולא פחות.

"חישוב סיכונים", לא על חשבוני, אתה את החישובים שלך תעשה במקומות שאין סכנה לאחרים.

זה שיש למישהו כלי שמסוגל לצאת מ0-100 ב3 שניות ומסוגל לנסוע מעל 200 לא אומר שהוא "צריך" לעשות זאת, ולא פוטר אותו משאר חוקי התעבורה שחלים על כולם.

כמעט כל רכב חדש היום מהיצרנים השונים בכיף עובר את ה180 , אז מה? הם "צריכים" לנוסע כך כי הרכב יכול?
א. אין מסלול (מלבד "הום רייסינג" "שפיצרינג" לשעבר) שזה לא בדיוק מסלול לאופנועי כביש אלא מסלול לקטנועים ואופנועי סופרמוטו ומפעם לפעם גם רוכבי שטח מתחרים שם, יש לציין שהרבה רוכבי קרחנה ירדו מליטרים לטובת סופרמוטו , לא שזה מעניין מישהו במדינה הזאת.

ב. יש מי שאוהב שטח (בתור רוכב סופרמוטו אני אוהב גם רכיבת כביש וגם שטח) ויש מי שאוהב שהשחיז ברכיות בכבישים, ד"א באותה מידה אני יכול להגיד שבשטח אתה מסכן את רוכבי האופניים, המטילים, החיות וכו' אל תצתדק.

ג. תתפלא אבל הדרך הנכונה לרכב בכביש עם אופנוע היא 10% מהל מהירות התנועה ולעיתים אף יותר, מה ההשוואה פה בכלל בין רכב לאופנוע!? יותר נכון להשוות אופנוע ליטר עם פורשה או פרארי כי אלה בערך הביצועים שיש לאופנוע ליטר, היית נוהג במהירות החוקית אם היה לך יחס כ"ס לקילו 1:1?

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

למה לא מפעילים תיבה קולית גם נגד נהגי מכוניות?

לדוגמא, נגד הנהג שדובר עליו עם ה S2000 האפורה בוודאי כבר היו מצטברות עשרות הודעות שונות של אזרחים ומזמן כבר היה זוכה למעקב מצולם מהמשטרה.

פורסם

גיבוב של שטויות..

אולי מתי שבן אדם יקנה אופנוע בסוכנות יחכה לו סוכן משטרה ויבנה לו תיק?

אני לא מבין למה אני נהפך אוטומטית אשם ברגע שאני קונה אופנוע.

בעלי המכוניות כאלו מתחסדים,אבל מה שמצחיק שאם היה לכם מכונית שמסוגלות להגיע ל60% ממה שאופנוע ליטר מסוגל הייתם מזמן קורעים את הכביש.

R1 מגיע ל90 בהילוך ראשון,אתה רוצה שאני אסע בהילוך ראשון כול הזמן?

בקשר לזה שבעלי המכוניות לא אשמים,מעניין..

דווקא חבר טוב שלי נהרג בגלל עבריין צעצוע שנהג באימפרזה שאבא שלו קנה לו,ומסתבר שהוא חשב שלעבר באדום זה בסדר..

פורסם
לא בדיוק יודע מה גילך, אבל אם אתה יודע על גילי משהו, כדאי שתגלה לי...

ואולי תסביר את קו המחשבה שלך- דואג לביטחוני ולבטחון הציבור מפני עבריינים שמסכנים אותי ואת משפחתי על הכביש = ילד? :roll:

ילד זה לא רק גיל, זה יכולת מחשבה.

"דואג לביטחוני ולבטחון הציבור מפני עבריינים שמסכנים אותי ואת משפחתי על הכביש"??? "עבריינים שמסכנים אותי ואת משפחתי על הכביש"...??? תטפל בנהגי חברות האוטובוסים [אין צורך להזכיר שמות], אחר כך תאכוף את החוקים בכללותם על נהגי המשאיות [שים דגש לחציית אור אדום], ובסוף, בסוף, כשיהיה לך זמן לפצח גרעינים, תטפל במספר אופנועים מצומצם שסה"כ מהווים גורם לפחות משליש התאונות שהם מעורבים בהם, אך משלמים פרמייה כפולה בביטוח.

כואב לך שהאופנוען לא עומד בפקקים כמוך? חופש הפעולה שניתן עד היום לאופנועים הכרחי לבטיחות. כמו שרכב פרטי נוסע מהר יותר ממשאית, באופן וטבעי, אופנוע נוסע מהר יותר מרכב פרטי. זה טבע הדברים. ניסיון לשנות את זה יחמיר את המצב.

"מסכן את החיים שלי ושל משפחתי על הכביש" תמכור למישהו אחר, לא פה.

dirty old man

need love too

פורסם

א. אין מסלול (מלבד "הום רייסינג" "שפיצרינג" לשעבר) שזה לא בדיוק מסלול לאופנועי כביש אלא מסלול לקטנועים ואופנועי סופרמוטו ומפעם לפעם גם רוכבי שטח מתחרים שם, יש לציין שהרבה רוכבי קרחנה ירדו מליטרים לטובת סופרמוטו , לא שזה מעניין מישהו במדינה הזאת.

ב. יש מי שאוהב שטח (בתור רוכב סופרמוטו אני אוהב גם רכיבת כביש וגם שטח) ויש מי שאוהב שהשחיז ברכיות בכבישים, ד"א באותה מידה אני יכול להגיד שבשטח אתה מסכן את רוכבי האופניים, המטילים, החיות וכו' אל תצתדק.

ג. תתפלא אבל הדרך הנכונה לרכב בכביש עם אופנוע היא 10% מהל מהירות התנועה ולעיתים אף יותר, מה ההשוואה פה בכלל בין רכב לאופנוע!? יותר נכון להשוות אופנוע ליטר עם פורשה או פרארי כי אלה בערך הביצועים שיש לאופנוע ליטר, היית נוהג במהירות החוקית אם היה לך יחס כ"ס לקילו 1:1?

אולי תסביר לי- פעם אחת ולתמיד- למה אתה ח י י ב לסוע מעל למהירות המותרת? כי האופנוע שלך מסוגל? גם המשפחתומטית שלי מסוגלת! אז מה!

ולשאלתך: לא, גם אם הייתה לי פורשה או פרארי לא הייתי נוסע על 300 קמ"ש בכביש ציבורי בשעת צהריים....

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

ב. יש מי שאוהב שטח (בתור רוכב סופרמוטו אני אוהב גם רכיבת כביש וגם שטח) ויש מי שאוהב שהשחיז ברכיות בכבישים, ד"א באותה מידה אני יכול להגיד שבשטח אתה מסכן את רוכבי האופניים, המטילים, החיות וכו' אל תצתדק. אתה צודק, אבל באותה מידה לוקחים שטח פרטי של אחד החברים, "בובקאט" חמוד ועושים לנו אחלה מסלול להשתולל בו מבלי לסכן אף אחד פרט לעצמנו.

אבל אלו היו המותרות שלנו בתור תושבי הצפון בעלי שטחים פרטיים.

10 אחוז זה לא 200 באיילון, אל תחרטט אותי עם שטויות כאלו, הסיבה שלא ממש רואים רכבים כמו פרארי בארץ זה גם כי אין ממש איפה לנסעו עם רכבים כאלו.

וזה שיש לך יחס כ"ס לקילו של 1:1 אומר שאתה יכול לעשות מה שבא לך על הכביש?

מאיפה אתה מביא את הטענות הדביליות האלו.

לנסוע 180 כמעט כל רכב יכול,לא צריך כזה יחס משקל פר כ"ס בשביל להגיע למהירויות גבוהות.

טוב זה ממש דבילי, תעשה מה שאתה חושב לנכון, הטענות שלך חסרות כל בסיס, והם לא מביאות אותך להצדקה ולו בקצת של מעשים כפי שתיארו פה.

תשמור את הטיעונים הטפשיים האלו לשופט\ת אחרי שתועמד לדין בגין נסיעה במהירות של 200 קמ"ש בכביש החוף\איילון\כביש 6 או כל דרך אחרת.

אני מניח שכמו שאתה לא אוהב את התשובה שלי, נראה מה יהיה לך להגיד על דברי השופט\ת.

5 תווים ו....די.

under construction..

פורסם

אגב,DT לא ממש מסוגל לנסוע מעל המהירות המותרת סתם לידע כללי :)

ולמה אני מרגיש מחוייב לנסוע מעל המהירות המותרת?

בשביל לשמור על ביטחוני,אתה לא מצפה שאני אסע על הילוך ראשון מקסימום שני כול החיים נכון?

אם אני אסע לאט אני אפריע לתנועה ואסכן את עצמי.

אל תבלבל תשכל..

המשפחתית האוטומטית שלך נחנקת ב120..

ובקשר לפרארי,אל תבלבל תשכל..

קודם שיהיה לך פרארי אז נדבר.

פורסם
אולי תסביר לי- פעם אחת ולתמיד- למה אתה ח י י ב לסוע מעל למהירות המותרת? כי האופנוע שלך מסוגל? גם המשפחתומטית שלי מסוגלת! אז מה!
כשתרכב על אופנוע, תבין מיד למה אתה חייב להיות מהיר יותר מהתנועה.

לא כי האופנעו יכול, כי הוא קטן. רואים דרכו. הוא שקוף.

dirty old man

need love too

פורסם
אגב,DT לא ממש מסוגל לנסוע מעל המהירות המותרת סתם לידע כללי :)

ולמה אני מרגיש מחוייב לנסוע מעל המהירות המותרת?

בשביל לשמור על ביטחוני,אתה לא מצפה שאני אסע על הילוך ראשון מקסימום שני כול החיים נכון?

אם אני אסע לאט אני אפריע לתנועה ואסכן את עצמי.

אל תבלבל תשכל..

המשפחתית האוטומטית שלך נחנקת ב120..

ובקשר לפרארי,אל תבלבל תשכל..

קודם שיהיה לך פרארי אז נדבר.

הנה עוד כוכב עולה, אני מרגיש כמו בכוכב נולד.

אתה צודק, 90 קמ"ש זה מסוכן לך ולתנועה, 200 קמ"ש לעומת זאת זה מאוד בטיחותי גם בשבילך וגם בשביל התנועה.

:mm_yeah:

under construction..

פורסם
ילד זה לא רק גיל, זה יכולת מחשבה.

"דואג לביטחוני ולבטחון הציבור מפני עבריינים שמסכנים אותי ואת משפחתי על הכביש"??? "עבריינים שמסכנים אותי ואת משפחתי על הכביש"...??? תטפל בנהגי חברות האוטובוסים [אין צורך להזכיר שמות], אחר כך תאכוף את החוקים בכללותם על נהגי המשאיות [שים דגש לחציית אור אדום], ובסוף, בסוף, כשיהיה לך זמן לפצח גרעינים, תטפל במספר אופנועים מצומצם שסה"כ מהווים גורם לפחות משליש התאונות שהם מעורבים בהם, אך משלמים פרמייה כפולה בביטוח.

כואב לך שהאופנוען לא עומד בפקקים כמוך? חופש הפעולה שניתן עד היום לאופנועים הכרחי לבטיחות. כמו שרכב פרטי נוסע מהר יותר ממשאית, באופן וטבעי, אופנוע נוסע מהר יותר מרכב פרטי. זה טבע הדברים. ניסיון לשנות את זה יחמיר את המצב.

"מסכן את החיים שלי ושל משפחתי על הכביש" תמכור למישהו אחר, לא פה.

טוב, אני מסכים איתך, מסכים שילד זה לא רק גיל אלא יכולת המחשבה, וטיעוניך נשמעים כמו של תינוק.

מה שאתה מציע זה שנלחם כל פעם בתופעה אחת על הכביש ונעזוב את כל היתר שיעשו מה בא להם... גאוני:? אבל לי נראה שכדאי להלחם בכולן ובמקביל.

כואב לי שהאופנוען לא עומד בפקקים? כבר שאלתי אותך על הלוגיקה שלך ועכשיו אני ממש משתוקק לדעת איך הסקת את זה... חייב לדעת...

ואם איזה פרחח שעושה ווילי באיילון לא מסכן את יתר הנהגים אז מה הוא עושה? נותן SHOW???? ואיך הסקת שמעולם לא רכבתי?

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

אני מסכים עם הטענה שצריך להתחיל להשגיח על אופנעונים.

אני רק לא מבין, איך בדיוק המשטרה בונה עלהם תיק עם כל הפרטים,נתיבי נסיעה וכד', על בסיס מה היא עושה את זה?

והאנשים שאמרו שהרבה מאוד אופנוענים מסכנים את החיים שלנו, צדקו.

אתם יכולים להתנפל עליי, אבל איך שהרבה מאוד אופנועים נוסעים- זאת פשוט סכנת נפשות.

במה אתה שונים מנהג רכב? במה אתה מיוחדים?

כמו שאנחנו, נהגי הרכב, לא מתחילים להשתולל באמצע היום על הכבישים (רובנו) ככה גם לאופנוענים אסור ולא אכפת לי אם האופנוע שלך מאיץ מ0 למהירות האור ב 7 שניות תקניות.

תעשו אם זה בלילה.

מצטער על התגובה הקיצונית, אבל פשוט אחרי שראיתי תאונה בת"א בין קטנוע לרכב, שבמהלכה הקטנוע לא הביא זכות קדימה בפנייה שמאלה,נכנס לתאונה חזיתית עם רכב, עף לתוך הרכב עם הראש קדימה וניכנס עם הקסדה בראש של הנהג. (ד"א, לפי מיטב ידיעתי שנהם נהרגו), אני נהיית קיצוני בדעותיי כלפיי הנוסעים על 2 שחושבים שהם מיוחדים.

פורסם

בתור אחד שעובד שליח עם קטנוע כל היום מ8 עד 22:00 בערב לפעמים אני חייב להודות שאני מאוד מפחד מהמבצע החדש.:lol:אם הם חושבים שהם מפחידים מישהו אם המבצעים החדשים שלהם כל שבוע אז הם טועים.

אתה קצת סותר את עצמך...:wink:

Veni Vidi Vici

פורסם
מטרת הפורום- להחליף דעות ולנהל דיונים (והכל בחברות:-) )

עכשיו תראה, אתה נכנס לפילוסופיות שאפשר לשבת ולדסקס עד מחר. אבל בכ"ז 2 הערות:

1. האופנוע אולי מאיץ מ0 ל100 ב3 שניות, אבל זו לא סיבה לעשות את זה. גם לאנטיס יודעת לנסוע מהר, אז גם מי שנוסע בלאנטיס ב200 קמ"ש איננו עבריין? כי האוטו יכול?

2. אני מסכים איתך שלא כולם עבריינים, אבל תבין: סטיגמות לא נבנות בקרב שוטרים "סתם". לא סתם יעצרו כל אימפרזה טורבו עם ספויילרים ומדבקות לבדיקה ולא סתם יעשו לו את המוות בטסט. השוטרים והטסטרים כבר נתקלו במספיק רכבים כאלה עם נהגים בעייתים שעברו על החוק וניסו לבצע שינויים\שיפורים לא בטיחותיים (יסלחו לי כל בעלי האימפרזות- זו סתם דוגמה). ואותו כנ"ל לגבי נהגים חדשים\צעירים... ואין מה לעשות.

לדעתי, יוזמה מבורכת של המשטרה- אם אכן יש לכל אופנוען "תיק" כזה: הזהירים ושומרי החוק לא צריכים לפחד. העבריינים ומפרי החוק דוקא כן, באיזה צד אתה?

לזה יש לי רק שאלה אחת: מה עם החופש במדינה? -את הסרט עם הטום קרוז על הצוות, שעובד לפי "נבואות" הפשע העתידי ועוצר את "הפושעים" לפני שבכלל עשו משהו, ראיתם? -איך זה נראה? -עאלק "ייבנה תיק אישי לכל אופנוען"! על זה יש למשטרה זמן וכסף, ולתפוס עברייני תנוע "בפעולה"- מה פתאום? אין בושה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...