Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט קופה

m.sherling
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, קודם כל חשוב לציין שעשיתי חיפושים לא רק בפורום אלא מעוד מקורות...

יש כמה דברים שעדיין לא כל כך הובהרו לי:

1. מה ההבדלים המדוייקים בין ה16V ל20V חוץ מהמנוע, האם ה16V נחותה בצורה ניכרת מהשניה?

2. עלות תחזוקה, בעיות וכו'. עלות החלקים האם היא מתקלקלת בתדירות גבוהה ובסך הכל עלות התחזוק עם ובלי עלות העבודה במוסך(היא גבוהה לפי מה שהבנתי בגלל שכדי להחליף דברים בסיסיים לרוב צריך להוציא את המנוע).

3. איכות הרכבה, האם זו פיאט לכל דבר או שאין קירקושי פלסטיקים וכו' כי אני בא מרקע יותר של רכבים יפניים כך שאני מקוה שהפלסטיקה בקופה היא בסגנון הרכבה יפני פחות או יותר.

האם יש לה מחלות ילדות?

4. האם יש להזהר ממקומות מסויימים שהיא קיבלה בהן מכה? כמו למשל מקדימה שהבנתי כל מכה קטנה שם גורמת לפגיע בשאסי, האם יש עוד מקומות כאלו?

5. ביצועים, קצת פרטים על נטו הביצועים גם ל20V וגם ל16V, חשוב לציין מה הביצועים לרכב מקורי(בלי שיפורים)

6. מה אפשרויות השיפור בו, לפי מה שהבנתי יש כמה דברים מסויימים שמומלץ לעשות אחרת סתם פוגעים בביצועים ומה טווח המחירים?

וכמובן מה דעתכם הכוללת על הרכב? ולעומת רכבים אחרים ברמה הזו.

תודה.

פורסם

1. לאו דווקא נחותה. ה-20V מכוילת מעט רך יותר (ולא, ה-20V עדיין קשה מאוד) ואיכות הבניה

שלה טובה יותר. זמינות הכוח ב-20V (מקורית) טובה יותר בצורה משמעותית.

2. היא לא מתקלקלת בצורה תכופה (לפחות מה-20V שיש לי), אבל כשמגיע משהו גדול (טורבו,למשל),

התיקון לא זול.

3. כאמור, ה-20V איכותית יותר מה-16V אך גם היא מזכירה פונטו מאותן שנים, יעני לא-איכות-מדהימה.

איכות ההרכבה והחלקים יכלו לשרוד את השנים בצורה טובה יותר אם לא היו עוברים מסכת התעללות

ממתקיני אזעקות, איתוראנים ומערכות שמע (שתלשו דיפונים מבלי לפתוח את הברגים שלהם, למשל...).

4. קורות האורך הקדמיות הן האזור הבעייתי. שפשופים ונגיעות מחניה הם נפוצים כי אין שום פסי חיכוך,

לא בפגושים ולא בדפנות.

5. כאמור, זמינות הכוח ב-20V מקורית טובה יותר בצורה משמעותית עקב טורבו קטן וזמין יותר (T28 ).

ב-16V הטורבו נכנס לפעולה בצורה מורגשת ביותר מעל 4K סל"ד. שתיהן מכוניות חזקות.

6. מהן המתחרות בטווח המחירים המצחיק שלה, לדעתך?

לדעתי, אוטו חביב - רק אם יש לך את הממון להחזיק אותו. זה לא אוטו שמגרדים את הכסף כדי לקנות

אותו, אלא רכב שתמיד טוב שיהיה כסף בצד עבורו - "במידה ו..."

בתמורה תקבל עיצוב מדהים (לטעמי. גם בתוך הרכב), הרבה כוח והתנהגות טובה (אם כי לא

ברמה של שלדת-פיז'ו-הנעה-קדמית טובה).

דניאל עם 20V מודל 1998.

MCS 2008

פורסם
מנהלים אתם יכולים בבקשה להעביר את הנושא לפורום אחזקה וטיפולים

לא. לא סתם העברתי את זה לפורום ייעוץ ברכישה. אתה מעוניין לקנות את הרכב ולכן שואל עליו שאלות. זה הפורום המתאים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, פשוט חשבתי שפרסמתי את זה באחזקה וטיפולים ואז ראיתי את פה וחשבתי שבטעות פרסמתי בפורום הזה, לא ידעתי שהעברת.

דניאל, קודם כל תודה רבה על התגובה, יש לי עוד שאלה, מה עם עניין הדלק כמה בערך היא זוללת?

פורסם
מה עם עניין הדלק כמה בערך היא זוללת?
ה-20V סטנדרטית עושה בין 7 ל-8 ק"מ לליטר.

שלי, עם טורבו גדול יותר וצ'יפ, עושה בין 6 ל-7 ק"מ לליטר.

לפי המקורות שלי, 16V שתיינית גדולה יותר מה-20V הסטנדרטית, כמו שלי כעת.

MCS 2008

פורסם

שתיהן אלכוהוליסטיות פחות או יותר באותה מידה דניאל . אמנם ה 20V מקבלת עזרה מעוד צילינדר ומערכת אלקטרונית מתקדמת יותר.. אבל לא פה קבור ההבדל ביניהן.

ההבדל העיקרי הוא בגמישות המנוע יחד עם הצליל המענג של חמשת הצילינדרים, ואולי הרכות היחסית בפעולתו ביחס ל 16V הברוטלי והמחוספס.

דבר נוסף, אתה מצוייד ב מערכת בלמים של BREMBO ב 20, .. אצלי ב 16 זה אלטע-קקן.

ניר

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

אהלן ניר,

ההערכה שלי לגבי צריכת הדלק לקוחה מבעלים לשעבר של 16VT חדשה מהסוכנות (אדומה :twisted: )

שערק ל-20VT חדשה מהסוכנות בזמנו (הרכב שלי). לטענתו, בין שתי מכוניות חדשות, ההבדל בצריכת הדלק משמעותי.

ההבדל באיכות החומרים מורגש גם הוא (דיפונים וקונסולה) ואם כבר נכנסנו מעט לעומק, גם ל-bosch

מוטרוניק (20V) יש יתרונות רבים לעומת המגנטי-מארלי (16V), בראשן האמינות הכוללת של מערכת החשמל.

MCS 2008

פורסם

אגב, ניר, השתתפת בסקר הבא?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=103918

מסקרן אותי לדעת האם יש הבדל בביטוח עבור ה-16V ומהם הפערים בשוק.

לפותח השרשור, כמו שכבר אמרתי למישהו בהודעות פרטיות, זה אינו רכב זול לאחזקה

ויהיה זה הגיוני להחזיק אותו לתקופה לא-קצרה, יען לא עבור "בום ומכרנו".

MCS 2008

פורסם
אהלן ניר,

ההערכה שלי לגבי צריכת הדלק לקוחה מבעלים לשעבר של 16VT חדשה מהסוכנות (אדומה :twisted: )

שערק ל-20VT חדשה מהסוכנות בזמנו (הרכב שלי). לטענתו, בין שתי מכוניות חדשות, ההבדל בצריכת הדלק משמעותי.

ההבדל באיכות החומרים מורגש גם הוא (דיפונים וקונסולה) ואם כבר נכנסנו מעט לעומק, גם ל-bosch

מוטרוניק (20V) יש יתרונות רבים לעומת המגנטי-מארלי (16V), בראשן האמינות הכוללת של מערכת החשמל.

לגביי צריכת הדלק - ב 20V מינוס טורבו, אוכל לומר לך שהיא קרובה מאוד בנתונים שלה ל 16VT. מן הסתם 20V מוגדשת אוכלת מעט יותר , תלוי כמה דוחקים בה.

באופן יחסי יחידת ה 20V מודרנית , ולכן ניפקו לה מערכות חשמל מסייעות אמינות יותר. כפי שציינת ב 16VT הסיוע החשמלי מגיע ממגנטי-מרלי הארכאית והתוצאות מכך לא פעם גורמות להוצאות מציקות.

ראיתי את סקר הביטוחים, אדאג להשתתף בו.

ניר

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

• תוכן חדש...