Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני מס' חודשים הייתי מעורב בתאונה בין 2 כלי רכב, כמובן שהייתי מכוסה בביטוח חובה ומקיף, ואת הפרטים העברתי לחברת הביטוח כמקובל.

להפתעתי קיבלתי בדואר רשום לפני מס' ימים מכתב מהעו"ד של בעל הרכב המעורב בתאונה ובה תביעה אישית על סכום הנזק של הרכב, מכוון שחברת הביטוח שלי "התנערה מאחריות ביטוחית".

מה עושים במצב כזה? האם באמת אפשר לתבוע אותי אישית למרות שהייתי מבוטח?! האם אני יכול להפגע? אשמח לקבל ייעוץ ממבינים....

תודה מראש.

פורסם

לך עם המכתב לסוכן הביטוח שלך, הוא כבר יסביר לך מה עושים.

עקרונית, החברה צריכה לשלם את ההוצאות המשפטיות שלך, ולשלם את הפיצויים במידה ויפסקו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

זה מה שחשבתי, והמכתב הועבר כבר לסוכן ביטוח והוא אמר שזה בטיפול.

אבל לך תסמוך על סוכני ביטוח...לכן עניין אותי אם מבחינה חוקית אני יכול להדפק בסופו של דבר.

פורסם

אתה יכול להידפק לגמרי אם לא תעקוב אחרי חברת הביטוח, ותשמור מסמכים. תדאג לתקשר איתם כמה שיותר בפקסים, ותשמור עותקים ואישורי שליחה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

קרה לי בידיוק את אותו דבר.

מישהו "עשה עלי" פרסה , לא מודה, החלפנו פרטים, החברת ביטוח תיקנו לי את האוטו ולא שילמתי היתתפות עצמי כי הם האמינו שאני לא אשם

אחרי חודשיים אני מקבל מעטפה שמקל קילו ניירת על תביעה וכל זה על שמי.

ניגשתי לסוכן ביטוח, בהתחלה הוא ניסה להיתנער, אחרכך אמרתי לו שכאני יהיה במשפט הרי יש לי פוליסה שבו אני מבוטח בה אז למעשה החברת ביטוח תהיה זו שלא הגיעה ואמורה לחפות עלי.

הוא הסכים ,

אחרי חצי שנה קיבלת זימון למשפט שאמרו להיתקיים,

עכשיו כאילו מה הקטע , אני קיבלתי את שלי, אז למה אני צריך להיות במשפט ? כדי להעיד לטובת החברת ביטוח שלי ?!

אז לא היתייצבתי שם, ומאז לא שמעתי על הנושא.

בעיקרון את משלם כסף לחברת ביטוח , המקסימום שאתה אמור לשלם זה הישתתפות עצמי במידה ויצאת אשם, חוצמזה הכל נופל עליהם כל עוד זה תקף מיבחינת הפוליסה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

זהו תרגיל ידוע של חברות הביטוח בשיטת "מצליח" וזה קורה במיוחד כאשר חברות הביטוח של המבוטחים לא מגיעות לעמק השווה בנוגע לישוב התביעה בניהן.

פנה לסוכן הביטוח שלך - וגם כדאי שתשלח מכתב לחברת הביטוח של הפוגע בה אתה מפנה אותה לסוכן הביטוח שלך ומאיים בתביעת נגד בשל הטרדה שלא לצורך אם יפנו אליך שוב.

בהצלחה, ואין לך מה לדאוג.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה zvit על תשובתך...אכן הפנתי את החומר לסוכן ביטוח שלי ואכן תשובתך הרגיעה אותי.

לצערי אנחנו חיים במדינה של רמאים ושודדים, אם היה לי כוח/זמן הייתי באמת פועל לפי הצעתך ומאיים בתביעה על הטרדה.

תודה.

פורסם

חברי

התביעה חייבת להיות מופנית כנגדך באופן אישי היות ואתה גורם הנזק.

התביעה בדרך כלל מופנית גם כנגד חברת הביטוח שכן בעלי הרכב מעוניין לתבוע חברת ביטוח שהיא ברת פרעון בכל מקרה.

בשלב זה הינך יכול להסתפק בהעברת החומר לסוכן אשר יברר האם באמת החברה "מתנערת" מהכיסוי הביטוחי ובעיקר שיברר מהי הסיבה להתנערות זו.

ברגע שתוגש נגדך תביעה בבימ"ש עליך לברר מיידית האם חברת הביטוח נותנת לך ייצוג משפטי ואין להם טענות כנגד הכיסוי הביטוחי. אם החברה מסרבת ליתן לך כיסוי עליך לגשת לעו"ד ולהגיש כתב הגנה במועד.

עורך דינך יגיש הודעת צד ג' (תביעה לשפות אותך) כנגד חברת הביטוח על פי הפוליסה במסגרתה יתבע גם את ההוצאות המשפטיות שנגרמו לך.

פורסם

תודה Barac על התשובה המפורטת. הרשה לי לציין שחברת הביטוח לא לגמרי התנערה מהכיסוי הביטוחי. מכוון שאת הרכב שלי היא תיקנה על חשבונה ללא כל בעיה, נזק שהיה גדול בהרבה מהרכב השני.

פורסם

העניין שהעניינים בדרך כלל לא "שחור ולבן" כמעט בכל מקרה ביטוח יש מו"מ בין החברות ובד"כ כל חברה נושאת בחלק מהנזק - כשמו"מ עולה על שרטון נשלחים המכתצבים למבוטחים כאמצעי לחץ.

לפני כחמש שנים הייתי מעורב בתאונת שרשרת בה הייתי הרכב האחד לפני האחרון, האחרון שהיה רנו אקספרס חבוטה (ויכול להיות שגם בלי ביטוח) הכניס לרוורס - וברח.

חברת הביטוח שלי, שלא התכוונה לשלם את הנזק של כולם בגלל שהאחרון ברח נלחמה כשלוש שנים באחת החברות שהתעקשה שהיא תשלם, אני קיבלתי במהלך השנים מכתבים מעו"ד עם איומים ברורים - אותם הכנסתי למעטפה ושלחתי לסוכן...

בסופו של דבר החברה השניה נכנעה והתביעה נסגרה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם חברת הביטוח שלך שילמה את הנזק שלך זה אומר שהם לא טוענים להעדר כיסוי ביטוחי והם בטוח ייצגו אות ךבתביעה של צד ג' אם תוגש נגדך.

• תוכן חדש...