טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,334 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בכל האתרים הטכניים שביקרתי, נאמר שהמרווח ברגים בסיאט שלי (דור 1) הוא 4x98 אולם בפנצ'ריות רבות שביקרתי (בעבר - במטרה לעלות את קוטר הגלגל ל-14") נאמר לי שהמרווח ברגים הוא 4x100. בסוף החלפתי רק את הצמיגים, ושאלת הג'נט נותרה ללא מענה. כיום יש באפשרותי לרכוש בהזדמנות מטורפת 4 ג'נטים מגנזיום במחיר אולטרה-מגוחך, אולם אינני בטוח כעת מהו המרווח ברגים אצלי... לעזרתכם, אודה!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם זה מזיק למנוע לנסוע ללא כמות מלאה של שמן מנוע כלומר חצי או 3\4?
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
גירגוררר מהגיר בשילוב לרוורס???? מה זה???? הדרך היחידה היא לחכות קצת ואז לנסות שוב. אבל מה זה אומר???
הודעה אחרונה מאת asi08, -
-
איזה יוניט חום יש בפיאט אונו , מה טווח הטמפרטורות,כלומר, מאוורר מתחיל לעבוד בטמפרטורה___? ומפסיק כשהו מגיע לטמפרטורת___?
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אודה לכול מי שיצליח להסביר האם כדאי או לא מומלץ להשתמש בו? מתי מומלץ להשתמש בו? הכוונה לתוסף לשמן המנוע. בתודה.
הודעה אחרונה מאת nit_zan, -
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
האם יכול להיות מצב שעם שמן X תהיה טמפרטורה מסויימת על השעון נניח חצי שעון חום,ועם שמן מסוג Y תהיה טמפרטורה שונה,גבוהה או נמוכה במקצת? יכולה להיות השפעה של השמן על טמפרטורת העבודה של המנוע? ועד כמה זה יכול לשנות? השאלה מתייחסת לשמן מנוע מסוג אחד נניח 20W50 או חצי סינטטי,האם ישנם הבדלים בשמנים ,וגם האם ישנם הבדלים יותר מהותיים במעבר נניח מחצי סינטטי להינטטי מלא או מ 20W50 ל 15W40 וכו... אם למשהו יש ניסיון עם אחד מהמקרים זה יעזור.
הודעה אחרונה מאת m&t, -
- 10 תגובות
- 14.1 אלף צפיות
שהו יודע מה מקדם החיכוך (הדינאמי והסטאטי) בין צמיג: לכביש יבש? לכביש רטוב? לכביש רטוב - לאחר גשם ראשון? לכביש עם שלולית שמן? בתודה מראש , עמרי
הודעה אחרונה מאת חנרו, -
- 0 תגובות
- 811 צפיות
שלום רב במהלך העבודה על הראם איר, בראלי 97, נשבר הקבל שהיה מחובר בבורג שמקבע את מפלג ההצתה. הקבל לא התנתק מהחוטים אלא ישנם שני מגעים שמחוברים לתוך הקבל וממנו מתאחדים לאחד וכאמור מחובר לתושבת של מפלג ההצתה ע"י אחד הברגים. ראשית, האם המגעים שנשברו מהקבלים משמעותיים? פריקת הקבל לגוף הרכב? שנית, איפה לעזאזל קונים קבל מקורי חדש? לז'אן במסגר אין וכמו כן לחברה. שלישית, מה תפקידו של הקבל? תודה אייל
הודעה אחרונה מאת אייל כ, -
חום באזור הטסות ?
מאת באם-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי חבר'ה ... שאלה קצת מוזרה לי אליכם ... היום תפס אותי השכן שלי וביקש ממני להביא דעת אובייקטיבית - האם הטסה הימנית קידמית חמה יותר מאחותה השמאלית שבקדמת הרכב. לא הצלחתי למצוא הבדל ממשי אבל אפשר היה לציין שבשרייד 92 של הבחור היה חום [טמפרטורה גבוהה - HEAT] רב מעל למצופה ... ישר אמרתי לו שאין בעיה לפי ראות עייני אבל אני אשאל כמה חברים שלי שמבינים במכוניות... "מי אלו?" הוא שאל אותי ... נו מה אני אספר לו עלייכם ? בכל אופן, אתם באמת חושבים שיש סיבה לדאגה בגלל חום גבוהה ולא מוסבר באזור הטסות הקדמיות ? איזה שהוא קשר לברקסים ? ... ושוב - תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. החלפתי עםבחור את הפיאט אונו שלי בפיאט אחרת.אכשיו מה שקרה זה שהיתי אידיוט ולא בדקתי את המנוע,אז לא היה בו שמן.במיקרה אני בודק מתחת לרכב ורואה שחסר לי הפקק של אגן השמן שסוגר את האגן.ממש הרגשתי הקלה מאוד כי פחדתי אולי הלך לי המנוע.הקטע הזה שתאמת היה זמן שנסעו ברכב בלי שמן במנוע ממש ככה ויש רעש כזה מעצן מהמנוע.כמה אתם חושבים יכול לעלות לי לשים בורג באגן וליבדוק אותו במוסך מורשה של פיאט. אכשיו בעיה נוספת זה כאשר אני בולם אז יש מצב כזה שהרכב שלי גולש כמה סנטימטרים זה אומר אולי שיש לי בעיה בבלימים נכון ממש ככה כשאני במהירות של 70 ככה ולחוץ,אז יש כמו חריכה כזאת.זה ניראה לי בעיה בבלמים כמה דבר כזה יכול לעלות לי???
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום יש ברשותי אנו שנת 93 לפני כחודש החלפתי לה בלמים קידמיים לבד ומחר יש לי טסט האם יש צורך לעשות לה כיוון פרונט לפני הטסט? .(את הטיפול הרגיל עשיתי לה לבד לא במוסך )
הודעה אחרונה מאת CivicNos, -
- 0 תגובות
- 981 צפיות
מישהו יודע מה זה נגד מהירות קשור למפוח של המזגן בפורד פיאסטה 96?, איפה הוא נמצא ברכב במדויק?
הודעה אחרונה מאת יוסי123, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קניתי אופל קדט לא מזמן והבן אדם שקניתי אותה ממנו ביצע שבוע לפני המכירה ראש מנוע, הוא אמר לי שאני יצטרך רק ללכת לחזק את הראש. שאלתי היא לאחר כמה קילומטרים בממוצע צריך לבצע את אותו החיזוק? תודה מראש, bmw123
הודעה אחרונה מאת bmw123, -
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת Renault 19, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום. אני צריך להחליף את כל הצלחות בלם בוולוו שלי. אבל אני רוצה להחליף למותג כמו ברמבו או דומה. מבקש עזרה מאנשים.האם משהו יודע חנות שבו אני יוכל לקנות את הצלחות האלה. מובן שהחלפה אני אעשה במוסך אבל אני רוצה לדעת ששמתי משהו טוב. תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת Filosoff, -
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מסתבר שהמבחנים האמריקאים כל כך מוכרים עד אשר יצרני הצמיגים מטביעים התוצאות שלהם על כל צמיג: קצב בלאי - treadwear אחיזת כביש - traction פיזור חום - temperature ניתן לראות את ההטבעה על כל צמיג שנמכר בארץ. הסבר באתר: javascript:openExtLinkWindow('http://www.nhtsa.dot.gov/cars/testing/UTQG/','800','600') טבלה השוואתית: javascript:openExtLinkWindow('http://www.nhtsa.dot.gov/cars/testing/UTQG/tires.cfm','800','600') באתר הראשי ניתן למצוא מיידע כמותי על כל נושא בענף הרכב: javascript:openExtLinkWindow('http://www.nhtsa.dot.gov/','800','600')
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
צינור פליטה (מהסעפת לא כולל) עד לדוד? (לא כולל דוד או כולל דוד פתוח תקני) אני במקביל מחפש פה באתר... לפיג'ו 205 GTI מנוע 1600
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
ספר חלקי חילוף
מאת swolff-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש ספר חלקי חילוף לford thundirbird 95
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
תודה לכל העונה
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אם אני מחליף את הדוד שלי לדוד של אוטו אחר בעל מנוע יותר גדול (הרי הדוד שלו אמור להיות יותר פתוח משלי בגלל שהמנוע שלו פולט יותר גזים) האם זה אפשרי ?? יפריע לזרימה ?? זה רעיון טוב ?? תודה מראש לעוזרים !
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מבקש המלצה על צמיגים לקלאו RT 1.4 1994 מידות הצמיג 165/65 R13. יש לי כרגע ברכב 4 צמיגים של פירלי. הפנצריות שהיתי בהם המליצו לי לקנות צמיג קוריאני או סיני במחיר סביב ה270 לצמיג. האם פירלי נעלמו מארצנו? האם הצמיג הקוריאני או הסיני טובים? כל רביעית הפירלי הוחלפו ביחד ברכבי לפני כ3 שנים 60K ק"מ. האחוריים עדיים כמו חדשים רק הקדמיים שחוקים. האם הסיבה זה רק הינע וברקסים או יש עוד סיבות? היכן ניתן להשיג צמיגים טובים ומחיר טוב?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת כמה צריך לעלות לי החלקים הבאים מפירוקייה(מחירים ממוצעים/טווח מחירים סביר): מדובר בפיאט אונו S70 שנת 92 (מנוע 1400 אם זה משנה). -דלת ימין קדמית -דלת שמאל קדמית -דלת ימין אחורית -דלק שמאל אחורית -פגוש קדמי -פגוש אחורי -מכסה מנוע -כנף ימנית קדמית -כנף שמאלית קדמית עוד דבר שהייתי הכי מאושר בעולם אם תוכלו לעזור לי ....איפה אני יוכל למצוא את החלקים הנ"ל בצבע לבן, או אחר - אבל שיהיה אחיד. עדיף מאיזור הצפון ...אפשר טיפלה יותר רחוק תודה לכולם!!
הודעה אחרונה מאת c-lior-s, -
אני מחפש לרכב צמיגים ספציפים של אחת מהחברות הללו. לכן הייתי רוצה לדעת אם קיים בארץ הדגם: TOYO PROXSES4 או PROXSES T1 במידה 195\50\R15 או FALKEN דגם GRB 451 כמובן במידה 195 50 R15 כל חוות דעת תתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת דודו172, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום ישלי RSI שנת 95 רק עכשיו קניתי אותה והתחלתי ליסוע עליה ולפני כמה זמן התחיל להיות לי ריח מוזר בתוך האוטו... אני חושב שזה בא מהמנוע למישהו יש מוגש מזה יכול להיות???? תודה בכל מקרהץץ
הודעה אחרונה מאת AUDI-BOY, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
מה הסיבה לאיתות מהיר ברכב?
הודעה אחרונה מאת CivicNos, -
-
שמן מנוע ESSO
מאת as74- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מישהו יכול לעזור לי לקבל מידע לגבי שמן מנוע שמן ESSO- 10/40 ,שמן מומלץ או לא,ממוחזר?
הודעה אחרונה מאת quantum, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
יש לי גולף 92 FUNCTION יש לי מזגן ברכב והוא עובד מצויין. אבל שאני מעביר ממיזוג לחום. יוצא אויר אבל לא חם. למה זה?! ואם יש פתרונות שאפשר לנסות? תודה תמיר
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
שאלה בנושא פלגים 1 2
מאת nit_zan-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם, קראתי באחד השירשורים שרצוי להימנע מפתיחה וסגירה של אותו הפלג. השאלה למה? אילו בעיות זה יכול לגרום? ניצן
הודעה אחרונה מאת levil, -
-
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, חבר שלי קנה ג'אנטים רחבים לרכב שלו והוא רוצה להרחיב את הכנפיים בעזרת פיבר. השאלה היא: מה הדרך הכי טובה לחבר את הפיבר לגוף הרכב? האם שכבת פוליאסטר וסיבים תספיק בשביל לחבר את השבלונה לגוף הרכב או שצריך להשתמש בדברים אחרים? צריך לקחת בחשבון שהכנפיים הקדמיות נמצאות ליד הדלת וכל פעם שיסגרו את הדלת הכנף תקבל זעזוע לא קטן. יש דרך שהפיבר לא יתפוצץ כ"כ מהר? תודה, ערן.
הודעה אחרונה מאת ramigt, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני עומד לרכוש פג'ו 205 שנת 93 ללא מזגן ברצוני לדעת האם ניתן להתקין לאוטו מזגן?(לקרור בלבד) כמה יעלה לי התענוג? ומה הם המקומות ההמולצים לעשות זאת(רפי לין זה בשבילך תודה לכולם על העזרה
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 991 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- orankohn
- PYA
- שביט
- benny62
- Haim_gds
- ofralon
- עוזי ל
- מלטבשי
- flytomars
- dani666
- mitsugli
- SlowRide