רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,604 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
טוב אז ככה , זאת פעם ראשונה ויחידה שצילמתי מפגש [מאוד יבש . . .אבל לא נורא] אז יש כמה תמונות שיצאו על הפנים אבל לא נורא , בקיצור מי שרוצה לראות את התמונות שיכנס ללינק שמצורף http://www.pbase.com/blue_eyes דרך אגב .....אם תוכלו להגיד מה אתם חושבים על הצילומים עצמם אני ישמח . . . תהנו . . .
הודעה אחרונה מאת boomer, -
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
או יותר נכון, בחורה חדשה. 911T המכונה - 993, היישר מגרמניה. יד ראשונה, ילידת 95'.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 8 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
מה התקנות לגבי התקנת צ'קלקה על רכב אזרחי (צבע כתום) ומתי מותר להתשתמש בה? ידוע לי על רכבים שמלווים ציוד כבד שמתקינים צ'קלקה כזאת וגם מפעילים אותה בזמן ליווי וכמו כן ידוע לי על המון חברות שמירה שמתקינות על הרכבים שלהם. הסיבה שאני שואל כי חזרתי לא מזמן מבילוי בעודי נוסע על כביש נווה ירק בדרך הביתה אני נתקל ברכב שנוסע קילומטר או שניים לפני ומסנוור את כל הנהגים כשעל הרכב מופעלת צ'קלקה כפולה (2 מנורות). שהגעתי לרמזור עמדתי במקביל אליו ורק אז ראיתי שמדובר ברכב של חברת שמירה, סימנתי לו לפתוח את החלון וציינתי שניסעה עם צ'קלקה עובדת מסנוורת את הנהגים האחרים ומסוכנת, הנהג עשה פרצוף עצבני של מי אתה ולמה את מעז להעיר לי וענה לי ב"בסדר" והמשיך לנסוע שהג'קלקה עובדת. …
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מצורף מכתב שמכר שלי שלח לקרסו, יבואני ניסאן ורנו, שלשום. רכשנו ממכם מכונית חדשה, ג'יפ ניסאן טראנו ושילמנו לכם סכום של כ- 195,000¤. ביום 26-6-03 הוזמנו לקבל את הרכב באתר מסירת רכב בפארק ראם. בעת המסירה נמצאו הליקויים הבאים: 1. פלסטיק חלון אחורי שבור (אחד הפינים נמצא שבור)- הראנו למוסר הרכב(בשם ששי) "ככה זה צריך להיות" . לידינו היה רכב טרנו אחר והראנו לו כי זה לא שבור ברכב השני. השתכנע ונסע למוסך להחליף פלסטיק. 2. המוסר ניסה להניע את הרכב ומשום מה לא הצליח.הוא החליף מפתח (מתוך 2 הסטים שבידו) לא ייחסתי לזה חשיבות באותו רגע .לאחר מכן הבנתי אחד המפתחות לא מקדד את האימובילייזר " ( ראה סעיף בהמשך).למרות שידע כי המפתח לא ת…
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://news.walla.co.il/?w=//412741 אייי חוסר מזל
הודעה אחרונה מאת alfamatics, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נסעתי לכיוון המרינה בהרצליה לפני כמה ימים וזה כביש עירוני של 50 צילם אותי שוטר עם ממלז על 85 קמש לעזעזל!! הוא אמר לי שהוא מתחשב בי אחרי שהוא שאל אותי את כל השאלות האפשריות על האוטו מהאגזוז הגאנטים ועד החגורות האדומות (זיינתי אותו-הכל מאושר) בקיצור הוא אמר לי שהוא לא יקח לי את הרשיון במקום והוא גם לא נתן לי קנס הוא נתן לי זימון לבית משפט עוד 3 חודשים!! תעזרו לי מה אני עושה?? אמרתי לו שלא יכול להיות שהייתי על 85 זיינתי לו את השכל שהייתי רק על הילוך שלישי כמובן שלא יצא מזה כלום מה אני עושה עכשיו???
הודעה אחרונה מאת corsa, -
ברומא (ת)נהג כרומאי ? 1 2
מאת דניאל- 23 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
עברה במוחי מחשבה, הרי אנחנו חיים במדינה שהחוקים בה אינם חלים על כולם, אני לא מכליל אבל לפחות בכביש לדוגמא : נהגי מוניות, נהגי אוטובוסים, נהגי מוניות שירות, ערסים, בעלי מכוניות יקרות וכדומה... בוא ניקח חוק פשוט כמו "לשמור על הימין", הנהג הישראלי לא ממש מודע לחוק הזה וגם אם מודע יכול להיות שזה לא ממש מעניין אותו. אני חשבתי שאולי דווקא במקום לנסות לתקן אותם ולהתעצבן מחוסר "שיתוף הפעולה", אפשר פשוט להיות כמוהם - לעקוף מימין לסוע שעות בנתיב השמאלי בלי שום התחשבות וכו'. אולי אז יהיו חוקים "ברורים" לא על הנייר אלא בין נהג לנהג. בקיצור אולי "השינוי" לא ממש מתחיל בך אלא לא מתחיל בכלל ותתחיל להשלים עם זה. אני משוכנע שישנם עוד חוקים כאלה שהנהג הממוצע לא שם ע…
הודעה אחרונה מאת alfamatics, -
- 0 תגובות
- 740 צפיות
קניתי השבוע את העיתון "הגה", פעם ראשונה שקראתי בו, ומצאתי שהוא טוב מאוד, יש בו לקראת הסוף מדור שקוראים לו "סקר שוק", הפעם הם עשו השוואה בין מושבי ספורט ומחירם בארץ, הכתבה הייתה מאוד מעניינת, רציתי לדעת אם מישהו יודע מה היה במדור הזה בעבר - דברים שקשורים למכוניות ספורט,תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת VR6, -
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
סיפור מרגש בתמונות וזאת כבר השבעה. זאת M3 E36 סדאן. נלקח מכאן נ.ב כדי למנוע סיכסוכים מיותרים. BMW E36 M3 SEDAN
הודעה אחרונה מאת ALFA146, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברה התקיים מפגש ולא הזמינו אותי - מישהו היה בו או מזהה רכב של מישהו מהמועדון ? תהנו ותקנאו
הודעה אחרונה מאת focus RS, -
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הנה התוכנית החדשה של משרד התחבורה: http://images.maariv.co.il/channels/1/ART/509/144.html נראה לי שהממשלה קצת שכחה שזה שאנחנו נמצאים במזרח התיכון לא אומר שיש לנו אותה שיטת ממשל כמו באירן חסר להם מיסים אז הם ממצאים שיטה גיוס כספים חדשה (לא מספיקים המיסים על הרכב) בקיצור,אם הרעיונות האלו ימשכו טוב לא יהיה לנו. *הקרדיט לקישור לכתבה ניתן ל Rשף מפורום תפוז.
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
BMW-כיעור בהמשכים. 1 2 3
מאת ELI172- 39 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
BMW חושפת סדרה 6. הרכב מבוסס על שלדת ה-5 החדשה ויוצא בהתחלה עם מנוע 4.4 המשמש גם את ה-X5 וסידרה 7. בהמשך יוצאו מנועים קטנים יותר וכנראה גם גרסת M6. כל זה לא משנה את העובדה שלפחות לפי דעתי מדובר ברכב מכוער ומגושם שיותר מכל מזכיר מכוניות קופה אמריקאיות גדולות כגון מונטה-קרלו. מי שישים לב יוכל לראות שמלבד לתא המטען הבולט (תמונות פרופיל ואחוריות) הדמיון להכלאה מוזרה עם 911 גדול ורק תא המטען שנראה כאילו לא קשור משנה את הרצף.
הודעה אחרונה מאת ELI172, -
היה חם, היה דביק, היה פודרה אבל יותר מכל היה מאד כיף ! היו שם גם זאב,רן,יאשה והפיצפוצים,רועי ואוהד.
הודעה אחרונה מאת Ranster, -
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מישהו יכול בבקשה להביא לי אתר עם נתונים של כל הסופר לנסר מכל השנים? תודה
הודעה אחרונה מאת byaniv, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
כשמכונית נכנסת למצב של היגוי יתר, נניח עקב הרפייה חזקה מדי מהגז בתוך הפנייה, מה שעושים כדי לתפוס את הזנב זה נעילה נגדית של ההגה במקביל ללחיצה על הגז, שגורמת להעברת משקל לאחור וגורמת לצמיגים האחוריים לאחוז יותר. ברור לי איך זה עובד במכוניות הנעה קדמית, אבל לא במכוניות הנעה אחורית. הרי העברת המשקל לאחור היא תוצאה של העובדה שהמכונית מאיצה, אבל כשהצמיגים האחוריים כבר לא אוחזים, איך זה שלחיצה על הדוושה לא גורמת להם לאבד אחיזה עוד יותר? איך זה שלמרות שהגלגלים המניעים לא אוחזים, המכונית בכל זאת מאיצה קצת, ומעבירה יותר משקל לאחור?
הודעה אחרונה מאת boomer, -
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2686856,00.html ציטוט: "בבדיקת מסמכיו התברר, כי הנהג ברכב האאודי הוא צעיר בן 21 מהצפון. השוטרים הסבירו לנהג כי נתפס במהירות של 222 קמ"ש, אך הנהג ההמום מיהר להכחיש. "זה לא יכול להיות", טען. "הייתי בהילוך חמישי, בכלל לא הספקתי להעביר להילוך שישי", הסביר לשוטרים וציין כי בדגם הספורט שבבעלותו יש שישה הילוכים. למקום הוקפץ קצין משטרה תורן, ששלל את רישונו של הנהג. הנהג ביקש מהקצין להתחשב במצבו הכלכלי הקשה, אולם הקצין שלל את רשיונו של הצעיר לשלושים יום ומסר לו הזמנה לבית-משפט."
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נתבקשתי להעלות הודעה על מנת ליידע את חברי הפורום על מסיבת הפתיחה למוסך המכונאות / שיפורים של חזי (ממוסך "אוטוספרינט"). יום: מוצאי שבת 12.07.2003 שעה : 20:00 מקום : מושב אלישמע. על הכביש של נווה ירק, ממשיכים הלאה עוד כ 2 קילומטר עד לפניה ימינה למושב אלישמע. נכנסים למושב, נוסעים כל הזמן ישר (זהירות עם פסי ההאטה ויש המון) עד הסוף, עד שמגיעים לשער צהוב, פונים שמאלה. למגיעים מכביש 5 : בצומת ירקון פונים לכיוון הוד השרון. ברמזור הראשון ימינה, וכל הזמן עם הכביש עד לפניה ימינה למושב אלישמע (כמו בהסבר הקודם). מתוכנן מפגש + אוכל + שתיה, ואולי דברים נוספים. דני G.
הודעה אחרונה מאת אלעדש, -
רנו 19 הספקים?
מאת bender-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אשמח למידע על ההספקים וההבדלים בין רנו 19 1800 לרנו 19 1400 שניהם גיר רגיל תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
-
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היה מבחן נסיעה למשפחתיות הטובות ביותר\נמכרות בישראל... היו שם: פזו 307 גולף מזדה 323 טויוטה קורולה הונדה סיויק סובארו אימפלה דווקא המכונית הכי נמכרת בישראל נכשלה כישלון חרוץ (מזדה 323) , כישלון שהוסבר שלמרות 5-7 שנים מצויינות בישראל, הדגם הזה מפנה את מקומו בתקווה למזדה 3 החדשה שאמורה לתפוס את מקומו... הזוכה היא הטויוטה קורולה (2004) שקצת לא פייר, כי לקחו את הדגם הכי חדש של קורולה, שירד מפס היצור לפני כמה חודשים, מול מכוניות (גם חדשות) אבל הדגמים כבר ישנים... (מזדה, הונדה, גולף...) אבל לא נורא... כולם כבר מחכים למזדה 3 המדוברת....
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 28 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
הסיפור הזה מעט ארוך, אבל אני ממליץ בחום לקרוא אותו כי יש בו מסר מסויים, אחרת לא הייתי רושם כל כך הרבה ..... במפגש, אווירה טובה כולם מדברים, אבל הגיע הזמן ללכת. אני מתניע, מחמם את הרכב ונותן לו עשר דקות להגיע לטמפ' עבודה. מכניס רוורס, יוצא מהחניון באיטיות, רגוע, מסתכל פה ושם על המכוניות בעת היציאה. נוסע לכיוון רחוב אבא הילל למי שמכיר, לוקח שמאלה לתוך חניית האוטובוסים ואומר לעצמי ולרועי חבר שלי, "אחרי הקורס, אחרי הקורס נבוא לפה להנות" (סתם מתוך שעמום המשפט הזה יצא ). יש לי שריטה, אני נהנה לנסוע בהילוך 4-5 על 3000 סל"ד... נוסע בשיא האיטיות בהילוך שלישי(כ-40 קמ"ש - חלק מהשריטה), לוקח שמאלה (בתוך החנייה) ובא לצאת לאבא הילל..... אבל פתאום..... "תעצור …
הודעה אחרונה מאת maxim, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
התקנתי פנס ברקס נוסף ובעבר נאמר פה בפורום שאין צורך ב2 פסים זוהרים שמדביקים בטסט. האם מותר לי להורידם?
הודעה אחרונה מאת red soldier 205, -
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חברים מחר יום שישי 11 ביולי בשעה 16:30 יערך ארוע ה- road rally הראשון . עדיין נותרו מקומות ל-2-3 צוותים . הארוע מתחיל בעשה 16:30 וכל מי שמעוניין לגוון מעט את חייו המוטוריים מוזמן . פרטים נוספים 09-8987920 067-792930 דובי
הודעה אחרונה מאת DJO, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נכנסתי לאגף התנועה באתר של משטרת ישראל. יש שם חלק מעניין למדי על מהירות ואכיפה. נתחיל מהשפעת המהירות על תאונות הדרכים: נכתב שם כי: הצצה קטנה לנתונים הסטטיסטיים של שנת 2002 , הנמצאים באותו אתר: http://www.police.gov.il/pdf/douch/douch_2002/37-44.pdf מגלה לנו כי רק 14% מהתאונות הקטלניות נגרמות בשל מהירות מופרזת. (ו-6 אחוז מכלל התאונות בכלל) אז מי כאן צודק? בנוסף - מן הסתם למהירות יש חלק בכל תאונה, השאלה היא באיזה אחוז מהתאונות מהירות מופרזת ביחס לחוק היא גורם לתאונה. על זה, כמובן, הם לא יכולים לענות. צחקתי מהבדיחה כי משבר הדלק הוא הוא שפתר את בעיית תאונות הדרכים (ולכן עד היום כולנו צריכים לנסוע 90) אבל לאחר שסיימתי לצ…
הודעה אחרונה מאת punto_gt, -
- 46 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
הייתי אצל ליטל ויש שם אוטו שהם מטפלים בו (חובה לראות) רנו 5 טורבו מנוע מרכזי הנעה אחורית משהו מדהים הדבר הזה נראה כמו חדש הצבע(פניניה) והניפוחים באים ככה מהחברה אחרי שיחה קטנה עם הבעלים מדובר באוטו מפחיד ביותר הוא דרך אגב יבוא לר"ג בשישי הקרוב חובה לבוא ולראות רנו 5 טורבו בארץ
הודעה אחרונה מאת Roy, -
הכתבה הזאת מופיעה בעמוד השער של הכותרת של "הארץ", היום, יום שני 7.7: המלחמה במירוצים: דו"חות על אביזרי ספורט לרכב מאת רוני זינגר תחבורה/ המשטרה ערכה שני מבצעים בסוף השבוע כדי להילחם בתופעת מירוצי הרחוב מדי שישי בצהריים, על יד שער 3 באיצטדיון רמת גן, מתקבצת חבורת צעירים בשנות ה-20 לחייהם. הם עומדים ליד רכבם, מכוניות ששופרו לביצועי ספורט, ומשוחחים על תחביבם המשותף - מכוניות ספורט. במפגש זה, מעריכים במשטרה, מתכננים הנהגים היכן יתחרו ביניהם עם מכוניותיהם בשעות הלילה. ואולם בישראל, שלא כמו במדינות רבות בעולם, מרוצי מכוניות אינם חוקיים, מה שלא מפריע למאות המכורים לעסוק בספורט בהיחבא - וללא אישור המשטרה. בעקבות זאת החלו בשנה האחרונה משטרת התנועה הארצית (מתנ"א…
הודעה אחרונה מאת silent night, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
חשבון שמצאתי לפני כמה חודשים ב pbase ובו אוסף של תמונות של כל היצרנים A-Z מכל השנים ומכל הדגמים קונספטים חדשים וישנים באיכות מעולה ... http://www.pbase.com/nomadsoul/cars&page=1 תהנו !!!
הודעה אחרונה מאת silent night, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מתי הומצא מנוע ה V-twin של הארלי דוידסון? הרצתי חיפוש בגוגל ומצאתי שהוא הומצא ב 1909, זה נכון? פשוט שלחתי תשובות לשאלון הזה: http://www.classiccar.co.il/events/harley/harley_100_.asp ורציתי לדעת אם אני הולך לזכות או שלא
הודעה אחרונה מאת zom, -
- 8 תגובות
- 4 אלף צפיות
מה אומר לכם השם BMW ??? יוקרה? טכנולוגיה מתקדמת? מכונית מהנה לנהיגה? היום (שבת) חזרתי לאחר שהות של 10 ימים בצרפת, גרמניה שוויץ, מתוכם הייתי קצת יותר משבוע עם BMW 320d. יוצאים לדרך יום רביעי, השעה 11:00, אנחנו מגיעים עם המזוודות למערב פריז לסניף NATIONAL/CITIER ואז מתחילות הבעיות. קודם כל אני חייב לציין שאנשים אומרים שבארץ יש שירות גרוע, אז קודם כל הפקידה היחידה מקבלת אותנו מחוץ למה שנקרא ה"משרד", היא אומרת לנו לחכות שהיא תסיים את הסיגריה. אנחנו לא לחוצים (עדיין) ולכן אנחנו מחכים בסבלנות שהגברת תגמור את הסגריה שלה ... עכשיו בואו אני אסביר לכם מה זה ה"משרד", זה ביתן מסכן כזה, כמו קראוון, אין כסאות לשבת לחכות, אין מקום בפנים ליותר מ-3 אנשים, ומה שהכי מצחיק זה שככה…
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עוד חשבון שמצאתי לפני כמה חודשים ושכחתי ממנו(עד שהסתכלתי על הרקע שלי עכשיו) . מפגש בארה"ב (שימו לב איזה מכוניות חלומיות) בדיוק כמו בארץ ... http://www.pbase.com/ucsdxb0i/so_cal_m5
הודעה אחרונה מאת יגאל, -
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
נלקח מפורום M5. ה-S8 בתחרות עם S500, הנהג איבד שליטה ונכנס בוולוו S40 שחלפה לה. נהג הוולוו נהרג, לנהג ה-S8 לא קרה הרבה. עוד תמונות: http://h130n2fls32o1121.telia.com/larm/osterangsgatan/index.html
הודעה אחרונה מאת Volvo740,
-
מי מחובר 30 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,655 אורחים (הצג רשימה מלאה)