Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעניין הטענות על איבוד קשר עין,

אם השוטר שמדד ראה את מספר הרכב, למשטרה יהיה קייס טוב.

דני השוטר יכול לטעון שראה את המספר השאלה היא האם אפשר לפקפק באמינותו של השוטר בעקבות טענה שראה את המספר בלילה שהרכב חלף ב222 קמ"ש?

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

222 זה באמת קצת מוגזם אולי...

אבל זה הכל תלוי.

אני , כשאני נוסע בכביש מהיר או משהו, אני לא מנסה לראות כמה האוטו סוגר...

אני פשוט נוסע איך שבא לי באותו הרגע. בא לי לנסוע רגוע כי אני עייף? אני נוסע 80-110~ גם אם הכביש ריק לגמריי.

בא לי להרביץ ו"להתגרזן"{באמת זו מילה מטומטמת}? מסתכל על הכביש ונוסע במהירות שאינ חושב שאני יוכל לצאת ממשהו מסוכן. למשל, איילון, 4 נתיבים, 5 בבוקר. אני מרשה לעצמי לנסוע במהירות גבוהה, כי גם אם יש משהו שנוסע 80 קמש, אני יראה אותו הרבה הרבה לפני, וגם יש לי 4 נתיבים לתמרן ביני ליבנו. חוץ מזה, אני מעדיף "להתגרזן" על כבישים אחרים, ולא סתם להרביץ מהירויות בכבישים שם ישרים.

Back to the original - NC again.

פורסם
ישי, אם אתה לא מוצא שום טעם לפגם, זה אומר שאתה סומך על אותו בנאדם. בחן את עצמך במבחן הבא: נניח שאתה פוגש את אותו טייס באיזשהו 'מפגש'. אתה לא מכיר אותו. הוא בא אליך ואומר "אחי, קח 200 שקל על הדלק, קח את האוטו שלי בינתיים, הנה תראה אאודי ספורטיבית, ותביא לי את האוטו שלך, אני רוצה לראות אם הוא סוגר 222". האם תתן את הרכב שלך ? לא ? למה ? אה, אתה לא מכיר אותו, אתה לא יודע אם הוא מסוגל לשלוט ב-222 קמ"ש, הוא עוד יעשה לך נזק.

אממ.... :roll:

האוטו של ישי?

222 קמ"ש? :roll:

נזק? אולי בגלל שהאוטו יתחיל להתפוצץ?

Back to the original - NC again.

פורסם
ינון, הבאתי דברים שאמרת כדוגמה (בלי לציין שם, אגב) דווקא משום שאתה כתבת את האמת ולא ניסית להוציא משהו כמו "חבר'ה נסעתי 245 והיה פצצות, תראו איזה גבר אני". אין לי שום טענה לאיך שאתה נוהג ביום יום. הטון שהתכוונתי אליו הוא בעיקר של "תאמינו לי אני מת... לגמור עם זה, זה לא עושה לי את זה ולמרות שהרכב יציב זה ממש מפחיד, זה פשוט מאוד מהר... " אבל בשביל ההוגנות בציטוט לא הרשיתי לעצמי להוציא את זה מחוץ להקשר והשארתי גם את כל השאר.

קודם כל רציתי להוסיף שכן יש בכל העסק מין ריגוש מסויים... ואדרנלין לא סבלתי... אין לי סיבה להתעלל בעצמי... הטון של ההתנצלות וההסברים היה בשביל להבהיר שזה לא דבר שאני עושה לעיתים קרובות או ממליץ לאחרים לעשות מבלי לנקוט בכל אמצעי הבטיחות שאני נקטתי בהם, עד היום רק פעם אחת נסעתי במהירות כזאת, אבל יצא לי ליסוע לפחות 5 פעמים 200+ (עד 220), כולם באותם תנאים שציינתי... רק מה שרציתי לומר זה שיהיה ברור, אני לעולם לא נסעתי ולא אסע כך אפילו אם יש עוד רכב אחד או אם אני לא יכול לראות רחוק רחוק מה קורה על הכביש, ותמיד אחרי בדיקה, אז המצב החמור של תאונה בהפרשי מהירות גבוהים לא יכול היה לקרות אצלי.

ורק תוספת לגבי הבלימה, רכב חזק גם מגיע עם בלמים חזקים לרוב, באותה בדיקה כשראיתי את סוף הכביש מתרחק הערכתי את מרחק הבלימה שלי ובלמתי..... טעיתי... היה לי עוד הרבה מקום, הבלמים הפתיעו אפילו אותי, תוך שניות בודדות הורידו אותי ל-60, אז גם אם היה מכשול במרחק של כמה מאות מטרים, גם אם לא הייתי יכול לעצור לגמרי הייתי יכול להאיט משמעותית ולהתחמק ממנו...

ותוספת אחרונה... משום מה 245 הרבה יותר מפחיד/אדרנלין מ-200 למשל... בעיקר כשיש מדרגת כוח ב-220 שמפתיעה אותך... :D

ינון.

פורסם

גם בארתינו הקטנטונת אסור למשאיות לנסוע בנתיב השמאלי ביותר כאשר יש יותר משני מסלולים לאותו כיוון... הדבר מעוגן בתקנות התעבורה שקובעות שלמשאית מעל משקל מסויים אסור לעקוף רכב עוקף ז"א אל אל להמצא בנתיב השלישי מימין, אלא אם התנועה מתנהלת בכבידות (פקק) ואז הסיפור משתנה! 8)

פורסם

20VT,

נתחיל בזה שעל הכביש - אני לא סומך על אף אחד. לא על אנשים שנוסעים ב250 קמ"ש ולא על אנשים שנוסעים ב50 קמ"ש. לא על זרים ולא על חברים. בג'ונגל שנקרא גם כביש אני סומך על מישהו אחד בלבד ובניגוד לחלק גדול מהאוכלוסייה שלנו המישהו הזה לא יושב איפשהו למעלה בשמיים... בכביש - אני סומך על עצמי ורק על עצמי. סגנון הנהיגה שלי הוא דפנסיבי, הגנתי. אני מנסה לנהוג בצורה הכי טובה שתגן עלי ועל מי שנמצא איתי באותו הזמן ברכב, בשיטה הכי טובה שתביא אותנו למחוז חפצינו מבלי להיהרג בדרך.

עדיין, זה לא מספיק. עדיין כשאני עולה להגה, שנייה לפני שאני מסובב את המפתח בסוויץ' אני מודע לעובדה שיש סיכוי שזאת תהיה הפעם האחרונה שאני אסובב את אותו המפתח, הפעם האחרונה שאני אוכל אוכל מוצק דרך הפה, הפעם האחרונה שאני אצליח להזיז את אחד מהגפיים שלי או אפילו יותר גרוע מזה הפעם האחרונה שאני אהיה חי. מי שלא מודע לעובדה הזאת - נוהג ברכבו מתוך בורות מוחלטת, אם מתוך הדחקה אם מתוך טיפשות גמורה.

האם עצם הידיעה וההכרה הזאת משמעותם שיש לי משאלת מוות? לא ולא. להיפך. משמעותם שיש לי רצון עז לחיות אך אני מכיר בכך שכשאני נוהג ברכבי ישנם אי אילו גורמים שאינם תלויים בי אך ללא צל של ספק עלולים להביא לגרוע מכל. דרך הנהיגה שלי, כאמור "נהיגה הגנתית" מנסה על פי רוב לצמצם את הסיכוי שבו אחד מהגורמים הנ"ל אכן יקרו למינימום. ללא ספק לעיתים תחביב הנהיגה שרכשתי לעצמי עם השנים בא בסתירה ובהתנגשות עם אותה דרך הנהיגה.

הסוד נח באיזון הנכון, באיקוויליבריום הדק מאוד שנמצא בין ההנאה מנהיגה, לעיתים נהיגה שלא ע"פ החוק אך תמיד ע"פ תנאי הדרך המוכתבים ובין הרצון להמשיך לחיות וליהנות בשנית, בשלישית וכן הלאה מחדוות הנהיגה.

"מקווה שיהיה שקט ועכשיו לפרסומות", יום טוב וסופ"ש נעים שיהיה לכולנו.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
20VT,

נתחיל בזה שעל הכביש - אני לא סומך על אף אחד. לא על אנשים שנוסעים ב250 קמ"ש ולא על אנשים שנוסעים ב50 קמ"ש. לא על זרים ולא על חברים. בג'ונגל שנקרא גם כביש אני סומך על מישהו אחד בלבד ובניגוד לחלק גדול מהאוכלוסייה שלנו המישהו הזה לא יושב איפשהו למעלה בשמיים... בכביש - אני סומך על עצמי ורק על עצמי. סגנון הנהיגה שלי הוא דפנסיבי, הגנתי. אני מנסה לנהוג בצורה הכי טובה שתגן עלי ועל מי שנמצא איתי באותו הזמן ברכב, בשיטה הכי טובה שתביא אותנו למחוז חפצינו מבלי להיהרג בדרך.

עדיין, זה לא מספיק. עדיין כשאני עולה להגה, שנייה לפני שאני מסובב את המפתח בסוויץ' אני מודע לעובדה שיש סיכוי שזאת תהיה הפעם האחרונה שאני אסובב את אותו המפתח, הפעם האחרונה שאני אוכל אוכל מוצק דרך הפה, הפעם האחרונה שאני אצליח להזיז את אחד מהגפיים שלי או אפילו יותר גרוע מזה הפעם האחרונה שאני אהיה חי. מי שלא מודע לעובדה הזאת - נוהג ברכבו מתוך בורות מוחלטת, אם מתוך הדחקה אם מתוך טיפשות גמורה.

האם עצם הידיעה וההכרה הזאת משמעותם שיש לי משאלת מוות? לא ולא. להיפך. משמעותם שיש לי רצון עז לחיות אך אני מכיר בכך שכשאני נוהג ברכבי ישנם אי אילו גורמים שאינם תלויים בי אך ללא צל של ספק עלולים להביא לגרוע מכל. דרך הנהיגה שלי, כאמור "נהיגה הגנתית" מנסה על פי רוב לצמצם את הסיכוי שבו אחד מהגורמים הנ"ל אכן יקרו למינימום. ללא ספק לעיתים תחביב הנהיגה שרכשתי לעצמי עם השנים בא בסתירה ובהתנגשות עם אותה דרך הנהיגה.

הסוד נח באיזון הנכון, באיקוויליבריום הדק מאוד שנמצא בין ההנאה מנהיגה, לעיתים נהיגה שלא ע"פ החוק אך תמיד ע"פ תנאי הדרך המוכתבים ובין הרצון להמשיך לחיות וליהנות בשנית, בשלישית וכן הלאה מחדוות הנהיגה.

מה אומר ומה אגיד?

יפה אמרת!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
נתחיל בזה שעל הכביש - אני לא סומך על אף אחד.

... אני סומך על עצמי ורק על עצמי. סגנון הנהיגה שלי הוא דפנסיבי, הגנתי.

... אני מודע לעובדה שיש סיכוי שזאת תהיה הפעם האחרונה שאני אסובב את אותו המפתח

... האם עצם הידיעה וההכרה הזאת משמעותם שיש לי משאלת מוות? לא ולא. להיפך.

... הסוד נח באיזון הנכון, באיקוויליבריום הדק מאוד שנמצא בין ההנאה מנהיגה, לעיתים נהיגה שלא ע"פ החוק אך תמיד ע"פ תנאי הדרך המוכתבים

מכל זה לא הבנתי האם אתה עומד על זכותו של אותו בעל אאודי לנסוע 222 בכביש שאתה אולי נוסע בו 80 באותו רגע, ועל זכותו להיות אולי הסיבה לכך שלא תאכל יותר מזון מוצק דרך הפה, או שאתה מעדיף שהמשטרה תוריד אותו, ותפחית קצת את הסיכון שלך לזה.

כולם סומכים רק על עצמם, ואני משוכנע שגם אותו נהג אאודי בטוח שהוא הנהג הטוב עלי אדמות ושיקול הדעת שלו מספיק בשביל למנוע כל צרה שהיא. השאלה האם אתה מסכים איתו בזה לגביו. תתעלם לרגע ממה שאתה חושב שאתה מסוגל לעשות. יש אנשים שמסוגלים ליסוע 222 בלי לעפעף, וחלקם גם מתפרנסים מזה, ובד"כ גם למדו את זה קודם. השאלה האם אתה מניח מראש שכל נהג, למשל בעל אאודי ספורטיבית, הוא כזה וזכותו ליסוע כרצונו.

בהזדמנות זו ברצוני להודיע שלאחר אימונים מפרכים בחודש האחרון, אני כעת נהג מיומן ביותר בביצוע צלחות באמצעות בלם-היד בתנאי צפיפות, ולכן במפגש הבא אבצע הדגמות לקהל במגרש החניה. אני משוכנע שכולכם סומכים על מיומנותי ועומדים על זכותי להנות מתרבות מוטורית.

מצטרף לאיחולים, ומוסיף גם 'בטוח לכולנו'.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

אם עדיין לא הבנת אני אשתדל להבהיר שוב.

אני בהחלט עומד על זכותו של כל נהג לנהוג בכל מהירות שחפצה בה נפשו.

עם סייג אחד ויחיד: כל עוד הוא לא מסכן אף אדם אחר מלבד עצמו ובגבולות הסביר.

מה ז"א גבולות הסביר אתה שואל?

הרי אני לא מצפה מכל אדם שמעוניין לנהוג במהירות "מסוכנת" (מהירות שמתאימה להגדרה הנ"ל לצער כולנו מתחילה ברוב הפעמים הרבה מתחת למהירות המותרת) שייגדר את היקף הכביש מכל הכיוונים, יציב מארשלים עם מכשירי קשר ויזמין צוות חילוץ והצלה ביהיה בהיכון...

לכן, ככל שאותו אדם יכול (ואני מצפה ממנו לשיקול דעת ויכולת ביקורתית עצמית גבוהה מאחר והתוצאות אכן יכולות להיות גרועות וזה בלשון המעטה), הוא מחויב להימנע ככל שניתן מסיכון של משתמשים אחרים על הכביש.

לא חסרות סיטואציות שבהם לטעמי ניתן לנהוג בארץ במהירויות שאתה ציינת ואף יותר מכך וכל זאת תוך סיכון מינימלי של המשתמשים האחרים בכביש. לא צריך אפילו להיות נהג על בשביל זה, רק צריך קצת אינטלקט (ממש קצת) עם מידה מינימלית של אחריות וטיפה'לה הבנה והפנמה של ההשלכות של המעשה שאותו אתה עומד לבצע.

עכשיו, מבין? :roll:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

פורסם

ישי, אני חושב שהבנתי את השיטה שאתה מציע כבר בהודעה הקודמת.

עדיין יש לי בעיה איתה כי היא משאירה את ההחלטה מה מסוכן בידי הנהג האחר, ולא מבטיחה את בטחוני.

אני למשל חושב שאפשר לעבור רמזור אדום בשעה 4 בבוקר בלי לסכן אף אחד, וגם לא חייבים לעצור בעצור, אם ראית שאין רכב. אני גם חושב שזכותי לחנות החל מ-1 בלילה באדום-לבן שביציאה ממגרש החניה שליד הבית שלך, כך שאני חוסם את היציאה, כי ממילא אף אחד לא יוצא בשעות כאלה. בנוסף, מכיוון שלי יש רכב עם היגוי מדויק (NOT :( ) ועשיתי קורס נהיגה (NOT) אני גם יכול לתמרן במהירות 60 בין הילדים שמסתובבים על הכביש הרחב שליד גן הילדים בשכונה שלי, וזאת מבלי לסכן אותם, כי הצלחתי לא להעיף אף קונוס במספר רב של ניסויים על המשטח.

לצורך טיפול בשיקולי דעת מהסוג הזה קיים דבר שנקרא חוק, והוא קובע שכשמישהו שם תמרור אדום עם יד לבנה, אתה צריך לעצור, ולא חשוב מה אתה חושב שאפשר או אי אפשר לעשות בבטחון באותו רגע.

לפני שכל הפורום מתנפל עלי בעניין החוק, אני אוסיף שקיימים כמה חוקים אבסורדיים במדינה שלנו, למשל האיסור על החניית רכב עם שלט 'למכירה'. אחד מהם הוא הגבלת המהירות בכבישים מהירים ל-90 כברירת מחדל, ו-100 בכבישים מהירים. העובדה שהחוק אבסורדי נראית בבירור בשטח, בדומה לחוק שלט ה'למכירה', בזה ש-95% מהאוכלוסיה עוברת על החוק (כולל שוטרים ואישי ציבור). זאת אומרת שאני חושב שאפשר בשקט להעלות את ההגבלה לסביבות ה-120 בכביש בין עירוני טוב ו-150 בכביש מהיר. למי שחושב שזה נמוך, תנסו לדמיין את סבתא שלכם, או כל אדם ממוצע ולא עירני במיוחד, נוהג על מגבלת המהירות הזו, ותחשבו שאתם נוסעים בנתיב לידו. תנסו לחשוב שהגבלת המהירות לא מיועדת להפריע לכם להנות, אלא לשמור עליכם מנהגים אחרים עם פחות שכל והגיון מכם. מה שמותר לכולם, מותר לכווווולם, כולל המטומטמים ואיטיי תגובה, ולא רק לכם החדים והמיומנים.

עוד אני חושב שהמשטרה שלנו עסוקה מדי בלאכוף מהירות, שזה הכי קל / נוח / משתלם, ופחות מדי בלאכוף את כל שאר החוקים, מתוך הטענה המטופשת והבלתי מוכחת שמהירות היא הגורם לרוב התאונות.

רק מה, כשהחוק לא יהיה אבסורדי, אני ועוד חלק ניכר מהציבור לא נרשה לעצמנו לעבור עליו (אני לא מדבר על חריגה של 10-15 קמ"ש שהיא מקובלת בכל העולם כ'אי-דיוק'). בשיטה שלך, לא משנה מה המגבלה, זכותך לסוע בכל מהירות שנראית לך בטוחה. למה אתה חושב שיצרנים מגבילים מהירות ל-250 ? הרי יש אפילו בארץ, כמו שאמר אותו חוכמולוג בכתבה בערוץ 2, אנשים שמסוגלים לנהוג 330 בשקט.

מערכת הכבישים הציבוריים מיועדת להביא אותך ועוד מיליון נהגים מנקודה א' לנקודה ב' בבטחון מדי יום (לא משנה כרגע עד כמה היא מוצלחת בעניין הזה). בניגוד למה שחושבים לא מעט אנשים, היא לא מיועדת לשעשועים מוטוריים, לנסיעות ניסוי מגבלות ועוד כהנה וכהנה. כשעושים בה שימוש למטרות אחרות מהיעוד שלה, אז כן, מציבים מארשלים עם מכשירי קשר ומגדרים. עיין ערך כל מיני מצעדים, מרוצי אופניים, הובלת מטענים חורגים, ימי עצמאות וכו'.

אין לך זכות לעשות בה שימוש כרצונך, ובטח ובטח לא כשזה עלול לסכן אנשים תמימים שבכלל לא מודעים למה שאתה עושה. אתה רוצה להשתעשע ? תשיג לעצמך מקום סגור, או שתיסע לחו"ל. יכול להיות שזה יעלה לך קצת כסף, אבל זה מחיר ההנאה, כמו שתשלם תמורת רכב טוב יותר. לצורך הדוגמה, מי שמטיס מטוסים קלים בארץ, לא יכול להשתעשע כמעט בכלל (כל הטיסות מבוקרות בקפדנות) למעט במספר אזורים קטנים. מי שרוצה להשתעשע יותר, עושה את זה בחו"ל. למה ? כי שם יש מקום לזה, ופה אין. מי 'שיחליט' לבד מה בטוח בשבילו, יקורקע מיד, בלי שאלות ובלי טענות.

אין כמעט בארץ ספורט מוטורי ממוסד. אפשר להתעצבן ולקלל את איפה שאתה חי, כמו שאני עושה כשאני משלם 130% מס על רכב, וזהו.

נ.ב.

מתוך הנחה שהדיון הזה אולי מתחיל לעייף את חברי הפורום המכובדים, אחרי ההודעה הזו אני אתן לך את זכות המילה האחרונה ואשתדל לא להגיב עוד. אותי דווקא מעניין הדיון, ויש לי עוד כח אליו, אבל אני מכיר בזה שהעמדות שלנו שונות ואולי לא נתכנס פה להסכמה. ניתן לזה לנוח כמה חודשים ואולי נמשיך בפעם אחרת.

פורסם

אני בטוח שהכותרת הפתיע אותך מאוד :wink:

אני אתייחס לחלק אחר ממה שאמרת ולא לנושא המהירות אולי דרכו

אפשר יהיה גם להסיק לגבי המהירות - ואולי לא.

אין בארץ מסלול מרוצים. ולי אין כסף לנסוע כל חודשיים למסלול באירופה

בשביל לנהוג באופן ספורטיבי. מדובר על הוצאה שיכולה להגיע בלי יותר מדי

מאמץ לסכום של כמה אלפי שקלים, אני משער שאפשר להגיע להוצאה של 10K

בלי להתרגש יותר מדי. הגישה של - אז אתה עובר על החוק כי הוא לא נראה לך - בעייתית

לדעתי. יש דברים שבהם אני מסכן רק (ואך ורק את עצמי) - קבל תיקון גם גדר ההפרדה

, הגדר ליד התהום לוקחת סיכון, אבל אותה הביטוח שלי ישמח לתקן. (בשאיפה שלא

תצטרך תיקון כמובן)

אני אתן לך דוגמא למצב שבו אני מסכן רק את עצמי. כביש חד סטרי. - לא בתוך העיר.

ראות מעולה, - פניה. אני רואה את הכניסה לפניה, את היציאה, משני צידי הכביש אין כלום,

אין שום דבר ביציאה, אין שום רכב - כלום. המהירות המותרת בפניה - 40. הפניה נלקחת

על 110 (דוגמא), מהר, מהר מאוד (אתה אולי תגיד מהר מדי) יכול להיות שהרכב יחליק

קצת יכול להיות שלא, חלק יכולים לשחק עם היגוי יתר להנאתם, מי שירצה לבקר בגדר

שישחק עם תת היגוי. - אין פה סכנה. במקרה הכי גרוע , משהו התפספס לי, היה חול

על הכביש אלוהים יודע מה - אני ורק אני (והרכב, הוא גם חשוב) בסכנה. ז-ה-ו. גם

אם אני יעשה ספין כפול אין לי במי לפגוע, ובהתחב במהירות בה נכנסתי וגם מבט במראה

לפני יבהיר כי גם אף אחד לא יפגע בי. נכון זה לא חוקי. נכון הפכתי את הכביש למסלול

סיכנתי מישהו? לא ממש.

אני לא יתחסד ויגיד לך שאני תמיד תמיד מבצע את הפניות הללו שאין אף אחד. לפעמים

אני נכנס לפניה שאני רואה רק חלק ממנה וכו', אבל לרוב אני משתדל שהמצב יהיה סטרילי

כמה שיותר. גם לטובת היעדר הפתעות מהזקן באונו שהחליט פתאום באמצע הסיבוב לסגור

לי את הנתיב כי הוא לא שם לב. אלא גם לטובתי - עדיף לי כביש ריק. לא סתם אני יוצא

לסיבובים בשעות מוזרות כדי לא לפגוש אף אחד. כן אני מודה - פה ושם בהחלט עקפתי

אנשים מהר בסיבובים. לא פעם ולא פעמיים חטפתי גם צעקות (אני משתדל לא לפתוח

את החלון לרוב) מאנשים שראו אותי מחליק עם הרכב ורצו לחנך אותי. מה לעשות אם יש

פניה של 4 נתיבים ל 4 נתיבים כלום חוץ מגדר בשני הצדדים לא יקרה כלום לאף אחד

אם יקחו אותה מהר. גם אם ה A539 שלי יבחרו לצרוח בטירוף, ואני מודע שמבחוץ

המשחקים הללו עם האוטו ניראים רע - עדיין לא סיכנתי אף אחד. בעליות לירושלים

ביום שבת ב6 בבוקר - גם לא סיכנתי אף אחד. לא היה שם אף אחד חוץ ממני וגדר הפרדה

ברוב המקומות.

יש לי שאלה אליך שעלולה להישמע קצת מעצבנת, ועדיין. אתה מציג את עצמך

כמי שלא עובר על החוק כמעט. יש לך ליאון טורבו. אתה לא נוסע מעל 140 קמ"ש,

אתה לא נוסע מהר בסיבובים (לא חוקי לא?) למה קנית את הרכב?

לדעתי אתה לא עושה את ההבדלה (ברור לי שהדוגמאות שלך ציניות ועדיין) בין

מישהו שמראה שהאימפרזה טורבו שלו מהירה על ידי זה שהוא מאיץ ברידינג ל100

בתוך קהל, לבין מישהו שקם ביום שבת ב6 בבוקר ונוסע לכביש מפותל. נכון שניהם

לוקחים סיכום. שניהם עלולים לסכן את האנשים מסביב. אחד עושה הכל כדי לנסות

למנוע (אפשר כמובן להגיד שאם הוא היה עושה הכל בשביל למנוע הוא לא היה מניע

את הרכב) השני עובד לפי גישת ה SHOW - זה מגניב? אני עושה את זה. מצד שני

אני מודע יותר למתרחש, אני מתחזק את הרכב שלי ברמה גבוהה מאוד. לא תמצא אותי

נוהג על צמיגים גמורים או בלחץ לא נכון, אני לא יסחוב החלפת נורה שבועים כי אין לי זמן

אני לוקח קורסים באלפי שקלים לשיפור היכולת שלי.

לסיום עיקר הפחד שלי הוא לא מנהג כמוני. מי שנוסע מהר (ולא בשביל SHOW) מודע

לסביבתו. תמיד מסתכל לכל הצדדים ומנסה לאתר מה קורה מאחוריו מלפניו ומצדדיו,

מנתח את המתרחש מהר - וממשיך. מי שמדבר בטלפון על 90, מסתובב אחורה בשביל

להרים לילד את הבקבוק או חותך 4 מסלולים "כי פיספסתי את היציאה" - אלו מפחידים

אותי. הכמעט תאונות הכי מפחידות שהיו לי - היו אם אנשים שלא מודעים לסביבתם, מה

שיפה שרוב הפעמים שאני מגיע למצב של כמעט ו... זה היה כאשר נסעתי רגוע, הייתי

יחסית פחות מרוכז מאשר בנסיעה מהירה ודווקא אז הייתי קרוב ללשפץ את האוטו \

את עצמי. דוגמאות? יש לי בשפע. הנה כמה:

הרכב VW גולף חדשה לגמרי. הנסיעה הראשונה שלי ברכב, יום לפני הוא יצא מהחברה.

חדש! אני יוצא מרמת השרון, מתלהב שאבא אישר לי לבסוף לנהוג בגולף. הרכב בהרצה

נוסעים לאט, לא מאמצים וכו'. נוסעים על הכביש המהיר, המהירות? 90 קמ"ש.

נתיב ימני. הכביש הופך מ3 ל 5 מסלולים, באמצע יש אי תנועה, אם מזלג שמפצל את

הכביש על האי תנועה (אי תנועה מסומן לא מדרכה אלא קווים לבנים לרוחב שיוצרים מאין

אי תנועה) עומד רכב. עומד. לא נוסע לאט - עומד. כאשר התקרבתי אליו

הוא פשוט התפרץ לכביש. בהפתעה , בלי איתות ישר למרכז הכביש. אני בלמתי בחוזקה

ABS נכנס לפעולה עברתי מ-א-ו-ד קרוב אליו - לא קרה כלום לאף אחד. חוץ מזה שהלב

שלי דפק כמו מטורף (על 222 :wink: ) ברמזור אחרי כמה מאות מטרים הייתי חייב

לשאול אותו מה עבר לו בראש. היה שם בחור בן 35 בערך, אשתו לידו הילד מאחורה.

שאלתי אותו @%T$#@? (באדיבות) הוא אמר לי - ואם הייתי מאותת היית נותן לי

להיכנס? אמרתי לו שזה כביש מהיר, אני לא יכול להאט ל40 בשביל לתת לו להיכנס.

אבל אם הוא היה מאותת הייתי עובר לנתיב השמאלי כי היה לי מושג כל שהוא שהוא

עומד לצאת. (הוא הופך אותי לאשם בכל הסיפור - נחמד). החברה האלו - הם מפחידים

אותי. וכאלו יש הרבה. מאוד. אז עכשיו תוכל כמובן להגיד שאם אני נוסע 160 הסיכוי

שלי לתאונה אם אחד כזה הוא גבוהה משמעותית. - נכון. אבל גם אתה נוסע 140, אף

אחד לא ממש מושלם.

אם כבר חוקים שאנשים מצפצפים אליהם במקום להטיף על 150 קמ"ש, אפשר להזכיר

אבא עם ילדים שטרח לצעוק אלי שאני נוסע כמו משוגע! (פנית פרסה עם בלם יד בגשם

היא ללא סימן לטירוף) בזמן ששני הילדים שלו מאחורה עומדים בין המושבים. חגורה?

לא צריך.

בקיצור סיכון מול סיכוי. בתקווה שלא יקרה כלום לאף אחד מאיתנו. אני משער שהויכוח

שלנו (אם כי הינו מעניין ותמיד טוב להחליף דעות) מזכיר קצת את דיוני האמינות כאן בפורום

יפני מול אירופאי. איש איש בדעתו וקשה מאוד להגיע למסקנות. (יפני אמין יותר :silly: )

אבל בהחלט אפשר לנהל את הדיון, אחרי הכל בניגוד לדיוני האמינות שלנו שלקחו המון

עמודים, ונוהלו עשרות פעמית את זה אנחנו מזמן כבר לא ניהלנו (היו דומים אבל מזמן)

או בקיצור אם יש לך מה לענות - בכיף.

עריכה קלה: וואוו זה יצא ארוך. ולא יווצר מצב שאני לא יבינו אותי לא נכון - אשמח עם הדיון

ימשך. מי יודע אולי נצליח לשכנע אותך שאנחנו לא פורעי חוק פסיכים במידה שאתה חושב :wink:

גיא :type:

פורסם

20VT,

אתה דורש "שיטה" שתבטיח את בטחונך על הכביש. צר לי לאכזב אותך - לעולם לא תקבל שיטה כזאת. גם אם התנאים והגורמים המשתנים שבכביש כולם יאוחדו וייטו לטובת בטחונך האישי עדיין תמיד יהיה קיים הגורם האנושי ואבוי אבוי - דינו לטעות לעד.

תרשה לי לקרוא לדוגמאות האי עצירה בעצור, מעבר באדום וג'ימיקאנה סביב ילדים זבי חוטם בשכונה שלי - דמגוגיה זולה. מעשים שכאלה אינם תואמים כלל וכלל את שניסיתי להעביר בשתי ההודעות האחרונות שלי וגם אתה יודע זאת. ישנם דרכים לנהוג בארץ במהירויות שמעל ל200 קמ"ש בביטחה - זאת עובדה ולא חסרות דוגמאות שבהן הכביש ישר כסרגל והראות לפנים היא כאורך הגלות. במקום שכזה נהיגה גם במהירות של 300 קמ"ש היא נהיגה אחראית "מעבר לגבולות הסביר" לדעתי ואם היה ברשותי רכב שמגיע למהירויות כאלה (מה, לא?) בשמחה הייתי מבקר שם ככל שהייתי יכול. אגב, אני מחשיב את עצמי כאדם אחראי למדי אם תהית.

אינני יודע כיצד החלטת בינך לבין עצמך על נתון הקסם של 150 קמ"ש. באותה מידה יכולת לכתוב גם 350 קמ"ש או 50 קמ"ש - המהירות המותרת האמיתית היא בעיני המתבונן, כל שנותר לנו לקוות הוא שאותו "מתבונן" הינו גם בעל בינה. אם איננו בעל בינה, מהירות מופרזת לא תהיה מה שיהרוג אותו על הכביש בהכרח.

בקשר לדוגמא שנתת שבה יצרנים מגבילים את המהירות ל250 קמ"ש. זהו שוב מספר קסם, היו יכולים להגביל את הרכב גם ל200 קמ"ש או ל300 קמ"ש. למה אתה חושב שהלאון שלך מסוגלת להגיע למהירות שהיא מגיעה? אגב, אותם היצרנים שמגבילים את הרכבים שלהם גם מוכרים את הצ'יפ שיסיר את אותה המגבלה שהם בעצמם התקינו ברכב. תמיד ההגבלה נעשית בצורה שבה יהיה הכי קל להסיר אותה לאחר הקנייה אם בעל הרכב ירצה בכך, בקיצור - סוג של כסת"ח בעידן המודרני עתיר תביעות הנזיקין.

אני אשמח להשיג לעצמי "מקום סגור". אתה מכיר אחד כזה? לא? כמה מפתיע. גם לטוס לחו"ל כל סופ"ש זה נשמע רעיון נהדר, יש סיכוי שתעזור לי לממן את המסע? נו, בבקשה? ההצעות שלך לא ריאליות ואתה יודע את זה. שוב, דמגוגיה. אכן אין בארץ ספורט מוטורי ממוסד, אם בחירתך היא להתעצבן ולקלל - אשריך. אני בינתיים אנצל את מה שאני יכול לנצל ולצערי זה לא ממש הרבה. אני אעשה את זה בביטחון הכי גדול שאני מסוגל להעניק ל"ציבור הרחב" ובשאיפה, גם לעצמי.

אתה מוזמן להמשיך ולהגיב, אין שום סיבה שתיתן לנושא "להתקרר". תכה בברזל כשהוא עוד חם... :wink:

פורסם

גיא,

קודם כל לא מסכים אתך ! אירופאי יותר אמין (סתאם, אין לי מושג, כל היפניות שלי היו ישנות וכל הגרמניות חדשות).

דבר שני גם אתה צריך מקלדת מקוררת מים, לפחות אני לא לבד בעניין הזה :wink:

מכיוון ששאלת לגבי למה קניתי לאון, אני צריך להסביר קצת עלי.

אני אכן לא עובר על החוק כמעט. בעיני שלט עצור זה קדוש, תן זכות קדימה - קדוש (למעט מיני מצבים תל-אביביים בלתי אפשריים). אי תנועה מסומן על הכביש - קדוש. כניסה בירוק לצומת חסום - בשום אופן. יותר מזה - אני משתדל גם לעזור לנהגים אחרים להשתלב גם אם אין להם זכות קדימה, ולפעמים גם אם הם בני זו*ות שחותכים אותי בתור. תתפלאו לשמוע שאפשר לשים לב לשינוי המיידי לטובה (זמני מאד לצערי) בהתנהגות של נהג שהרגע קיבל ממך זכות קדימה לפנים משורת הדין, או כזה ששם לב שאתה שומר מרחק מהרכב שלפניך ולא תשתחל לו לנתיב אם גם הוא ישמור מרחק.

לא אומר שאני לא מעגל פינות, למשל כניסה לצומת בצהוב בהיר (לא בצהוב 'כהה'). גם אני בנאדם. בעיקר אני משתדל בחוקים שנוגעים לאינטראקציה שלי עם נהגים אחרים, ובעיקר אני מתעצבן כשנהגים אחרים מזלזלים בהם. אז אם ראיתם סיאט לאון ספורטיבית שמתנהגת באדיבות יתר, בסבירות טובה תדעו מי זה.

היוצא מהכלל העיקרי הוא דווקא עניין המהירות שממנו התחלנו. בשנה-שנתיים האחרונות אני נוסע, כמו שאמרתי, בערך עד 140. ואני לא מסייג את זה רק לנסיעה בישורת. אני גם לא מקפיד על בדיוק 40 קמ"ש ביציאה מאיילון להרצליה פיתוח (בעיקר לא עם הלאון :) ). את דעתי על מגבלות המהירות בארץ ומה צריך לשנות כבר כתבתי.

אני לא אוהב את שוטרי הממל"ז והמולטנובה אהבת אמת יותר מאף אחד בפורום, וגם המשטרה לא במיוחד אוהבת אותי.

בעוונותי, עד לפני שנתיים שלוש הגעתי גם פעם פעמיים למעל 180 (למשל נסיעה צמודה מאחורי ניידת משטרה, סיפור מאד נחמד ומשעשע, בפעם אחרת). אבל בעניין הזה, כמו בעניין (חוסר) האדיבות בכביש, נפל לי איזשהו אסימון, והפסקתי לעשות את זה. גם הפסקתי ליסוע 130-140 כשאני בכלל לא ממהר, דבר שעשיתי הרבה בגיל 20. אם יש לי זמן, אני נוסע 110, פותח סאנרוף (כן!) וחלונות ושומע מוזיקה רגועה. לצערי בארצנו גם זה לא חוקי (לא החלק של המוזיקה הרגועה).

את הלאון קניתי מתוך גחמה. לא היתה לי שום סיבה כלכלית שבעולם להיפרד מהבורה, שהיא במצב מעולה, יותר נוחה, יותר חסכונית, יותר מאובזרת, עם מערכת סאונד יותר טובה ובדיוק הגיעה לגיל שבו הייתי מוכן להתחיל לשפר אותה (למשל צ'יפ להוספת איזה 20-30 כ"ס בריאים). האמת שגם לא ממש נפרדתי, היא עברה דירה להורים שלי. בטח ובטח שלא קניתי את הרכב בשביל המהירות הסופית שלו. אם מהירות סופית היתה הענין שלי, בורה משופרת תעשה עבודה פחות טובה אבל דומה ללאון סטנדרטית (אולי 20 קמ"ש פחות), וחבר שלי שקנה פאסאט עם אותו מנוע TDI (סטנדרטי) כן סגר איזה 205 על השעון.

פשוט החלטתי שאני לא מתכוון לחכות לגיל 55, ואז לקנות איזה T6 או איזה ב.מ.ו כדי לנסוע בו 80 בנתיב שמאלי, ושהילד שלי ישתולל איתו. איפה שאני עובד לא חסרות בהמות כביש עתירות מנוע ורחבות צמיגים שנהוגות בידי בני 60-70. מה שהם עושים איתן אפשר לעשות גם עם פורד פיאסטה 1 ליטר שנת 84, ואולי בהזדמנות גם לגרום פחות נזק בנסיונות להכנס למקומות חניה שקטנים עליהם.

אני רוצה אוטו כיפי כל עוד אני צעיר, גם אם זה אומר שאני צריך לשרוף חסכונות. כיפי זה לא אומר 222. כיפי זה כזה שאתה לוחץ ומרגיש תגובה מיידית, כזה שמגיע ל-100 החוקי בזמן שלוקח לשאר המשפחתומטיות רק לשלב הילוך ראשון ביציאה מהרמזור. כיפי זה כזה שלוקח צומת הדוק (וריק) בסיבוב של 90 מעלות במהירות 50 החוקית בלי שהצמיגים יפצו פה ויצפצפו. רציתי להתנסות ברכב ספורטיבי, ללמוד, ובהזדמנות לשפר את איכויות הנהיגה שלי.

זהו לגבי מה יש לעשות עם רכב ספורטיבי חוץ מלעבור על החוק. לדעתי מאד חשוב להבהיר את הנקודה הזו של אי זהות בין רכב ספורט לבין עבירות, גם מחוץ לפורום. אחרת באמת נוצרת, כמו שאמרת, תדמית של "פורעי חוק פסיכים במידה שאתה חושב".

ואגב, אני לא חושב ככה. יש לי הרבה הערכה לינון למשל, שידע שהוא משתולל ולכן בדק את האמאמא של הכביש לפני כן. זה הכי קרוב שאפשר ללשים מארשלים וגדרות. אני גם חושב שאתה עושה שטויות באותה מידה שבה אתה יודע שאתה מסוגל לשלוט, ושגם לך יש כמו שכתב ישי "קצת אינטלקט (ממש קצת [סליחה, מצוטט מהמקור - 20VT]) עם מידה מינימלית של אחריות וטיפה'לה הבנה והפנמה של ההשלכות של המעשה שאותו אתה עומד לבצע". עובדה שגם לכם ברור שזה לא טוב לעשות תרגילי נהיגה בכביש שאותו זמן נמצא בשימוש לנסיעה מנהלתית של נהגים אחרים.

הבעיה שלי בכל הדיון הזה הוא שלכל האנשים המשכילים בפורום אין איזה רשיון מיוחד, או כבישים מיוחדים. ואני, בתור פקד בוסקילה שרק לא מזמן עברתי במסגרת העשרה קורס בכתיבה, לא יודע מי אתה ולמה לך יש את השכל הזה ולערס בהונדה שלידך אין אותו. אם היה איתי קבוע בצוות הניידת רב פקד ישי, שהיה מוסמך להגיד לי "עזוב אותך בוסקילה, אתה לא רואה שהמצב פה לא מסוכן, גיא בנאדם אחראי ומיומן, תקרע את הדו"ח על 222", זה היה סיפור אחר. אבל אי אפשר לחלק את ישי לכל ניידות הממל"ז, ואני בכלל לא בטוח שהוא רוצה להתגייס למשטרה. אז נשאר קריטריון אחד לבדיקה מה מותר ומה אסור, וזה החוק. ואם הוא לא בסדר, אז צריך לתקן אותו. אבל כשהוא בסדר, אז הוא בתוקף לכ-ו-ו-ו-ו-לם, כולל אותך ואת ישי. וזה לטובתכם, כי אתם ממש לא רוצים שאותו ערס יעשה דאווינים עם האימפרזה שלו קרוב לקהל שהילד שלכם / אחיכם הקטן עומד בתוכו. כשיהיה מסלול מירוצים מנוהל, אותו ערס יעוף כמו טיל אחרי השטות הראשונה, ואתם תישארו.

מקווה שהבהרתי ולא חזרתי על עצמי.

נ.ב. סיפורים כמו שלך על מטומטמי כביש שמסתכנים ומסכנים אותך בשביל שטויות גם לי לא חסר, ואני בטוח שבפורום יש עוד הרבה כאלה. אבל זה:

א. כבר בעיה אחרת, שדורשת חינוך, וגם דורשת ת'רד נפרד.

ב. יכול להיפתר קצת אם המשטרה תרשום פחות דוחו"ת ממל"ז על 111 קמ"ש ויותר דוחות לאנשים שחונים על אי תנועה באמצע כביש מהיר ויוצאים בלי לאותת.

* זו תגובה לגיא. ישי, לא הספקתי לקרוא, אני אחזור אליך אח"כ. צריך לקרר את המקלדת.

• תוכן חדש...