Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית לגבי להיות אדיב אני משתדל גם כן. אני נותן לאנשים לעבור הם לרוב די בשוק מהמצב. רובם מסמנים לך תודה בהתלהבות. בתור מישהו שנותן לאנשים שמאותתים לעבור מרגיזים אותי האנשים שאינם מודעים לסביבה שלהם ואז נוצר סיטואציה בה אני רואה רכב שרוצה להיכנס למסלול שלי, הוא מאותת. אני מאט בשביל לתת לו להיכנס, הוא לא נכנס. מחכה עוד קצת. הוא לא נכנס, טוב חוזר להאיץ - ואז הוא נכנס. עכשיו כבר נדרש ברקס נחמד ולא רק עזיבת גז. קצת מעיק.

הערה קטנה לגבי מה שאמרת על צרחות צמיגים - אין קשר בין צרחות צמיגים לכיפיות. יש צמיגים שהם צורחים יותר ויש כאלו שפחות. ה A539 שלי כנראה היו בגלגול הקודם שלהם חברים במקהלה כל שהיא, כי למרות שהם תמיד (כמעט) בלחץ הנכון אם תסע קצת מהר בסיבוב הם יזמרו. לא יחליקו, יאחזו מעולה! - ויזמרו.

לגבי המהירות עברתי מהפך מסויים. עד לפני שנה בערך (טיפה פחות) לא הייתי עובר את ה100. זה היה נראה לי מיותר. היום אני לרוב על 130 בערך.... פשוט בגלל שאני מתחרפן מלנסוע 100. אפילו הסקסו שלי שהיא לא פאר היצירה ולא שייטת מטורפת מרגישה קצת :morning: שנוסעים 90-100. ברכב הקודם שלי זה היה עוד יותר בעייתי. הוא גם גרם לי להפסיק את ההרגל של לנסוע 100. בכמה חודשים הראשונים שהיתה לי את האימפרזה נסעתי בדיוק כמוך. 90-100, גג פתוח, חלונות פתוחים ומוסיקה. עם אימפרזה כחולה ונקיה (אני בעייתי בנושאי ניקיון הרכב) כ-ל העולם מסתכל עלייך, במיוחד הצעירים יותר עם מבט של - תראה את ה@$%$@ הזה. קנה אימפרזה טורבו והוא נוסע 90! אחרי כמה זמן זה פשוט היה בלתי אפשרי, הקלות בה אתה מאיץ מ 80 ל120 למשל הכוח העצום, ההרגשה שאם תצא עכשיו מהרכב (בזמן נסיעה על 90) תעקוף אותו ברגל הביאו אותי לנהוג מהר יותר. מעולם לא נסעתי עם האימפרזה 180 ליותר מ 20-30 שניות, הייתי מגיע למהירות הזו בעיקר בעקיפות כאשר הייתי ממשיך להאיץ בשביל הכיף, ומיד מתאפס, לוחץ על הברקס וחוזר ל 120-130 שלי.

משום מה נדבקת לנקודה שכיף = מהירות אצל האנשים פה. - צודק, אבל תוסיף את המילה סיבוב למשוואה. גם ישי לא עסוק בלנהוג על 222 כל היום. אני יכול להגיד שגם שהייתי בגרמניה על האוטובאן נסעתי במהירות שהרגשתי איתה נוח (180 בערך) ולא 220 שכן נסעתי כמה שניות מתוך תהייה איך זה יהיה, הגעתי ל 220 לא נהנתי מהנסיעה (החוקית) וירדתי ל180, מהירות שהרגישה מהנה הרבה יותר. ההנאה היותר גדולה הגיעה בכבישים מפותלים באיטליה.

שים לב - רוב הסיכויים שכאשר אתה "מתנסה ברכב ספורטיבי" - אתה עובר על החוק.

אני דווקא חושב שמה שיינון עושה הוא טעות. אבל אם זה כל כך מעניין אותו שילך לסגור סקאלה ויהנה. אני עם האימפרזה שלי מעולם לא היה איכפת לי "כמה היא סוגרת" למרות שלא מעט אנשים שאלו אותי את השאלה הזו. לא בשביל זה קניתי אותה אם הייתי רוצה לשייט להנאתי על 200+ לא הייתי רוכש אימפרזה אלא משהו סטייל ה VR6. גם פתיחות לא עשיתי איתה מעולם. פעם אחת בדרכי למפגש הציע לי מישהו עם איביזה טורבו לעשות פתיחות - בתוך העיר. בהתחלה נסיתי להתעלם ממנו אח"כ אמרתי לו שאני לא עושה פתיחות בתור העיר, מסוכן מדי. (גם מחוץ לעיר לא אבל באמת שלא היה לי כוח לנסות להסביר לו) הוא ענה לי מיד בשמחה - הילוכים 1-2-3. שאלתי אותו אם הוא יודע באיזה מהירות אני \ הוא נהיה בסוף הילוך שלישי. אגב יש גם מקומות בעיר שבהם אני נוסע מהר - שוב בהתאם לתנאים.

לגבי דבריך על ההבדל ביני לבין הערס ואיך זה נראה לגבי השוטר וכו' - המהירות בארץ מגוחכת בחלק מהמקומות, ויכולה לעלות לדעתי. לא ל150, אבל 130 נשמע הגיוני למדי. לפחות בכבישים כמו כביש 6 למשל. אין ספק שגם אם ראם סמואל נוסע 180 קמ"ש ולידו ילד בן 18 עם שבוע רישיון יסעו 180 - שניהם זכאים לאותו העונש. למשטרה אין אפשרות לעשות את הבחירה הזו. ולא חשבתי לרגע שיש לה.

ההבדל שאני רוצה שיהיה הוא לא מה השוטר חושב אלא מה אתה חושב. מפריע לי שמישהו שהוא לא השוטר לא מבצע את ההפרדה הזו. אני באמת חושב שכאשר אני פונה מהר בכביש ריק - זה תקין. לעשות את זה בתוך שכונת מגורים באמצע היום - זה לא תקין. על הנייר שנינו ביצענו את אותה העבירה. העובדה שאני כן או לא יודע לנהוג יותר טוב לא משנה פה בגרוש. התנאים הם הדבר הראשון שמשנה. אח"כ מגיעה יכולת הנהיגה שכן או לא תשאיר אותי על הכביש. אבל גם שומאכר לא יצליח לעשות כלום ברחוב קטן בת"א שחונים משני צדדיו כאשר ילד בן 6 ירוץ לכביש. גם הוא וגם אני נלחץ על הברקס. הוא יבלום יותר טוב ממני, אבל אם הוא יהיה על 100 ואני על 40 אצלי הלב ירד לתחתונים ואני יוכל להגיד לילד @$R$@$@ הוא יהיה במצב אחר. ועל זה הדיון פה. לא מדברים על למה המהירות החוקית היא 100 ולא 130. גם ברור לי שכאשר תראה סקסו לוקחת סיבוב בפראות תוך כדי צווחות צמיגים לא תדע האם זה גיא שזורק את האוטו ויודע מה הוא עושה (קצת, יש לי המווון מה ללמוד אני באמת לא יודע הרבה), או שזה מישהו שבא לסיבוב מהר מדי וכרגע מת מפחד מזה שהוא איבד את האוטו. אולי ההבדל יהיה אם תעמוד ליידנו ברמזור. אני אהיה :D והנהג השני יהיה :shock:

אגב מה שבאמת מעצבן זה שמי שעושה עבירה שהיא ל130 אלא משהו אחר והוא גם קצת יותר מבוגר - יוותרו לו. אני לא יכנס למלוא הפרטים אך מישהו שאני מכיר נתפס נוהג בלי דיבורית, בלי מסמכים שלו, בלי מסמכים של הרכב - ויצא בלי כלום. אנשים שלא מאותתים, נוסעים בשמאלי, וכו' יוצאים הרבה פעמים באזהרות. לא מזמן ראיתי מישהי שנסעה נגד הכיוון. היא קיבלה אזהרה. אם מישהו מעופף עד כדי כד שהוא נכנס נגד הכיוון בכביש ראשי - אני לא הייתי מוותר לו ולא מסתפק באזהרה. אבל זו כאמור לא הסוגיה שלנו.

אני מקווה שהצלחתי להבהיר קצת את הנקודה שלי , כי ההודעה יצאה מעט מפוזרת.

לגבי המקלדת שלי - היא משופרת :wink:

אגב הליאון שלך צהובה? ראיתי אחת כזו צהובה , חדשה (הנעה קדמית גם כן), גא'נטים מדהימים. אוטו יפה! ולגבי הגשמת חלום וכו' מכונית ספורט, אני קניתי מכספי את האימפרזה ומכרתי אותה כאשר החלטתי להפסיק לגור עם ההורים (עם שכר דירה, ארונונה חשמל קשה לשלם צריכת דלק של 1 ל 5.8 ביטוח יקר וכו'). בשאיפה יום אחד לחזור לרכב ברמה הזו.. ולסיום אני כן אוהב לנסוע מהר בקו ישר. פשוט הקלות הגדולה בלהיתפס מציקה לי ובנוסף - כיף יותר לפנות מהר :twisted:

:type:

גיא, מתגעגע....

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני דווקא חושב שמה שיינון עושה הוא טעות. אבל אם זה כל כך מעניין אותו שילך לסגור סקאלה ויהנה. אני עם האימפרזה שלי מעולם לא היה איכפת לי "כמה היא סוגרת" למרות שלא מעט אנשים שאלו אותי את השאלה הזו.

קודם כל, אני חותם בתחתית כל הודעה ועדיין יש כאלה שמוסיפים לי את ה"יוד" הנוספת, שמי הוא ינון ולא יינון...

ואני רציתי לבדוק משתי סיבות, אחת סקרנות אישית ולראות האם הצ'יפ באמת שיפר, כי ההאצות היו חזקות מאוד גם לפני זה ולא עשיתי שום מדידות לפני השיפור ולכן לא יכולתי לדעת בודאות... עד לבדיקת דיינו שאני מקווה לעשות בקרוב, אז מהירות סופית היא דרך אחת לבדוק וכנראה שבאמת הצ'יפ עשה משהו כי המהירות הרשמית לפני השיפור היא "רק" 235... וב-245 (על הסקאלה כמובן כנראה פחות באמת) הרכב עוד משך כאילו שזה לא הסוף.

והסיבה שניה היא כמו שאמרת שהרבה הרבה אנשים שואלים אותי ואין לי תשובה לתת להם... חוץ מזה למרות הפחד יש בזה הנאה מסויימת, אדרנלין...

ואני לא חושב שזו הייתה טעות, כל אמצעי הזהירות ננקטו ואפילו יותר, זה היה משהו חד פעמי וכמו שאתה אמרת סיכנתי רק את עצמי, וגם את עצמי סיכנתי ממש מעט.

ינון.

פורסם
אתה דורש "שיטה" שתבטיח את בטחונך על הכביש. צר לי לאכזב אותך - לעולם לא תקבל שיטה כזאת. גם אם התנאים והגורמים המשתנים שבכביש כולם יאוחדו וייטו לטובת בטחונך האישי עדיין תמיד יהיה קיים הגורם האנושי ואבוי אבוי - דינו לטעות לעד.

נכון. ועדיין אני חושב שסביר לנסות ולהקטין את האפקט ואת הסיכוי של אותה טעות. אני יכול למות מזה שתתהפך עלי משאית, ובשביל זה אני דורש שמי שנוהג על משאית יעבור יותר בדיקות, יישן לפני שהוא נוסע, ובכלל יהיה יותר תחת פיקוח. באותה מידה אני מבקש שלא יתנו לאנשים שאני לא סומך עליהם ליסוע 132 קמ"ש יותר מהר מהמהירות המירבית שמותרת לאזרח שומר חוק.

הדוגמה של רמזור אדום ועצירה ברמזור הן לא דמגוגיה. 4 בבוקר, צומת גלילות / כפר ירוק / מורשה, אני עומד כבר 20 שניות ברמזור אדום. עד כמה שאני רואה אין נפש חיה מסביב. לא כיף לי לחכות ואני מת להגיע הביתה לישון. זכותי לעבור באדום ולחסוך 2 דקות ? כנ"ל לגבי תמרור עצור. הג'ימקאנה סביב ילדים היא קצת יותר דמגוגית ולא חשבתי שהתכוונת לזה, אבל קח לדוגמה את אותו בחור שעשה צלחות במפגש. איזה עליהום היה בפורום ? "אתה מסכן לי את האוטו, אתה מטומטם, היית יכול לפגוע במישהו". לדעתו, כמו שהוא כתב, לא היה נראה לו שהוא מסכן אף אחד. לדעתו הוא מספיק מיומן, ועובדה שאף אחד לא ניזוק. אז דעתו של מי נכונה ?

לא טענתי לרגע שאתה אדם לא אחראי. אבל אתה לדעתי מעניק זכויות יתר לאנשים שיכולים להיות מסוכנים, רק כדי לשמור לעצמך את אותן זכויות. זו בהחלט לא צביעות כמו להגיד "לי מותר ולו אסור", אבל זה גם לא ממש נכון בעיני.

אינני יודע כיצד החלטת בינך לבין עצמך על נתון הקסם של 150 קמ"ש.

לא החלטתי, העליתי הצעה, על סמך המקובל במדינות אחרות. מה שאני אומר זה לא מה שקובע. גם לא אמרתי שזה צריך להיות מותר בכל מקום. בשביל זה יש אנשים מקצועיים שמחליטים מה תהיה המהירות המותרת בכל קטע כביש. כל מה שצריך זה לתת להם הוראות נכונות ולא לכפות מדיניות מנדטורית של 90/50.

למה אתה חושב שהלאון שלך מסוגלת להגיע למהירות שהיא מגיעה? אגב, אותם היצרנים שמגבילים את הרכבים שלהם גם מוכרים את הצ'יפ שיסיר את אותה המגבלה שהם בעצמם התקינו ברכב. תמיד ההגבלה נעשית בצורה שבה יהיה הכי קל להסיר אותה לאחר הקנייה אם בעל הרכב ירצה בכך, בקיצור - סוג של כסת"ח בעידן המודרני עתיר תביעות הנזיקין.

הלאון שלי מגיעה למהירות הסופית הזו כי יש לה מנוע עם הספק שמסוגל לקזז את גרר הרוח והצמיגים במהירות הזו. אף אחד לא מכריח אותי להגיע לשם. אפשר בהחלט להנות מהמנוע בלי להגיע לזה.

למיטב ידיעתי כדי להסיר את ההגבלה היצרנים דורשים רשיון מרוצים וחתימה על מסמך שאתה משתמש ברכב במסלול סגור.

אני אשמח להשיג לעצמי "מקום סגור". אתה מכיר אחד כזה? לא? כמה מפתיע. גם לטוס לחו"ל כל סופ"ש זה נשמע רעיון נהדר, יש סיכוי שתעזור לי לממן את המסע? נו, בבקשה? ההצעות שלך לא ריאליות ואתה יודע את זה. שוב, דמגוגיה. אכן אין בארץ ספורט מוטורי ממוסד, אם בחירתך היא להתעצבן ולקלל - אשריך.

יש לך כמה אופציות בעניין, ואתה יכול לעזור לאנשים שמנסים בכל זאת להקים כזה דבר. אפשר אולי גם לנסות לתאם סגירת קטע כביש, כמו שעושים למירוצי אופניים ומרתונים. אפשר לנסוע לקפריסין, לא חייבים גרמניה. לי זה מעולם לא הפריע מספיק שהייתי צריך לחפש את המסגרת לפעילות הזו. אם הייתי מחפש, אני רוצה לקוות שהייתי מוצא איזשהו פתרון. מעבר לזה לי יש חסכים בספורט ימי וגם אני מחפש מממן ליאכטה. כל אחד והבעיות שלו.

אני בינתיים אנצל את מה שאני יכול לנצל ולצערי זה לא ממש הרבה. אני אעשה את זה בביטחון הכי גדול שאני מסוגל להעניק ל"ציבור הרחב" ובשאיפה, גם לעצמי.

טוב, מבחינה מוסרית מכיוון שהיתרת לכל טמבל עם קצת כסף להשתולל כרצונו אז גם לך מותר להנות קצת (להבהרה: אין כאן כוונה שאתה טמבל)

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

מותר לענות גם לי וגם לישי ביחד, לא נעלב. :wink: ועכשיו לגבי מה שרשמת לישי...

הדוגמה של רמזור אדום ועצירה ברמזור הן לא דמגוגיה. 4 בבוקר, צומת גלילות / כפר ירוק / מורשה, אני עומד כבר 20 שניות ברמזור אדום. עד כמה שאני רואה אין נפש חיה מסביב. לא כיף לי לחכות ואני מת להגיע הביתה לישון. זכותי לעבור באדום ולחסוך 2 דקות ? כנ"ל לגבי תמרור עצור. הג'ימקאנה סביב ילדים היא קצת יותר דמגוגית ולא חשבתי שהתכוונת לזה, אבל קח לדוגמה את אותו בחור שעשה צלחות במפגש. איזה עליהום היה בפורום ? "אתה מסכן לי את האוטו, אתה מטומטם, היית יכול לפגוע במישהו". לדעתו, כמו שהוא כתב, לא היה נראה לו שהוא מסכן אף אחד. לדעתו הוא מספיק מיומן, ועובדה שאף אחד לא ניזוק. אז דעתו של מי נכונה ?

באמת צריך לחשוב דעתו של מי נכונה? שניהם מפגרים. לאחד הייתי נותן בסקלת הפיגור 6.6 (ציון עובר - מפגר עם תעודות) ולשני 9.5 (לא ראיתי מה מר בלאנו עשה ולכן ניקח דוגמא כללית ולא אותו ספציפית). עכשיו תקביל את זה אלינו. נניח ומר בלאנו רוצה לתרגל פניות עם בלם יד. למה? זה כיף לו. הוא הולך למגרש חניה נטוש באמצע שום מקום ושם מקבל דו"ח. אותו דו"ח בדיוק שהוא היה מקבל אם הוא היה מבצע את זה באמצא היום במגרש החניה של הקניון עם כל הילדים ליד. יש הבדל לא?

בדיוק כמו ששלומי רשם לך - גם אתה בוחר את הכמה חוקים שלך שאתה לא מציית להם אז אנא... הפעם היחידה שעברתי באדום מתוך ידיעה ברורה היתה בירושלים אחרי שחיכיתי כ10 דקות (על השעון) והרמזור לא התחלף, נסעתי קדימה אחורה, משקולת מה לא - כלום. עברתי באדום, וגם חייגתי למוקד העירוני שיבואו לתקן.

יש לך כמה אופציות בעניין, ואתה יכול לעזור לאנשים שמנסים בכל זאת להקים כזה דבר. אפשר אולי גם לנסות לתאם סגירת קטע כביש, כמו שעושים למירוצי אופניים ומרתונים. אפשר לנסוע לקפריסין, לא חייבים גרמניה. לי זה מעולם לא הפריע מספיק שהייתי צריך לחפש את המסגרת לפעילות הזו. אם הייתי מחפש, אני רוצה לקוות שהייתי מוצא איזשהו פתרון. מעבר לזה לי יש חסכים בספורט ימי וגם אני מחפש מממן ליאכטה. כל אחד והבעיות שלו.

טעות - אין כמה אופציות לעניין. המשטרה לא תסגור לך אפילו מגרש חניה או שכונה בבניה אשר אין בה כלב לצור תחרות כל שהיא עם רכבים. פשוט לא. הקטע המצחיק הוא שכאשר אנחנו מנסים לעשות את זה עם אפס סיכון בדיוק כמו שאתה (ואנחנו ) רוצים - מונעים את זה מאיתנו. לפני מספר חודשים סילקו אותי ואת שלומי ממגרש חניה ענק ביום שבת ב7 וחצי בבוקר. כלב לא היה שם. עבר סיור משטרתי וראה אותנו. מה עשינו? תירגלנו נהיגה בכביש רטוב. , פניות בלימות וכו'. לא סיכנו אף אחד. לא עשינו רעש, לא הצקנו לא כלום, ועדיין השוטר ראה לנכון להעיף אותנו.

תראה בהפוך על הפוך אני מבין את הטענה שלך. אתה אומר שאם כל מי שיגיד שהחוק לא מאפשר לו לעשות את מה שהוא רוצה יעשה את זה כי אין ברירה - תהיה בעיה. אני מודע לבעייתיות זה אכן נשמע מוזר קצת. גם הדוגמא שלנו שלמדינות פחות נאורות מאיתנו יש אישור לספורט מוטורי (ירדן, טורקיה) היא לא תירוץ. ועדיין עם חושבים רגע וגם רואים שאנחנו לא קבוצה של 3 ילדים עם תחביב מוזר אלא יש פה קהילה גדולה ועוד לא מעט אנשים אחרים שרוצים שהדבר הזה יזוז הלאה ותהיה אפשרות חוקית לכך. לדעתי עם פותחים קצת את העיניים ומגיעים עם ראש פתוח יחסית אין בעיה להבין אותנו.

אני לא טוען שהכל ורוד - רחוק מכך. אך במסגרת הקיים זה או זה או כלום, אז אני בוחר בזה. אם אם "זה" אומר שאני עבריין בעיני החוק היבש. אני לפחות עובר אותו במודע ולא עושה שלל עבירות מחוסר ידיעה \ מעופפות כללית.

פורסם

שוב תגובה להודעה הקודמת של גיא:

ראשית לגבי להיות אדיב אני משתדל גם כן. אני נותן לאנשים לעבור הם לרוב די בשוק מהמצב. רובם מסמנים לך תודה בהתלהבות. בתור מישהו שנותן לאנשים שמאותתים לעבור מרגיזים אותי האנשים שאינם מודעים לסביבה שלהם ואז נוצר סיטואציה בה אני רואה רכב שרוצה להיכנס למסלול שלי, הוא מאותת. אני מאט בשביל לתת לו להיכנס, הוא לא נכנס. מחכה עוד קצת. הוא לא נכנס, טוב חוזר להאיץ - ואז הוא נכנס. עכשיו כבר נדרש ברקס נחמד ולא רק עזיבת גז. קצת מעיק.

מזדהה איתך לחלוטין. קורה לי כל הזמן, תופעה מעצבנת אך מובנת. בארצנו אף אחד לא מאמין שאתה נותן לו לעבור. בבריטניה מקובל במצב כזה להבהב עם אורות גבוהים שמשמעותם "בכבוד, אחי, תעבור". בארצנו כמובן אורות גבוהים משמעותם "עוף מפה, יא חתכת מטומטם, אתה לא רואה שאני נוסע ?". אז אי אפשר להשתמש בזה.

לגבי צמיגים צורחים, לא התכוונתי לעניין האקוסטי כל כך אלא לעניין איבוד אחיזה / אי נוחות בפניה.

אני ממש לא מבין מה מפריע לך לנסוע 90 באימפרזה. שיסתכלו, יקנאו ויגידו מה שבראש שלהם. ברגע שתעצרו ברמזור או שתקחו סיבוב הם יבינו למה קנית אימפרזה. או שכשתיסע בעיר וכל מיני כוסיות יסתכלו על האוטו שלך ולא שלהם.

משום מה נדבקת לנקודה שכיף = מהירות אצל האנשים פה. - צודק, אבל תוסיף את המילה סיבוב למשוואה. גם ישי לא עסוק בלנהוג על 222 כל היום. אני יכול להגיד שגם שהייתי בגרמניה על האוטובאן נסעתי במהירות שהרגשתי איתה נוח (180 בערך) ולא 220 שכן נסעתי כמה שניות מתוך תהייה איך זה יהיה, הגעתי ל 220 לא נהנתי מהנסיעה (החוקית) וירדתי ל180, מהירות שהרגישה מהנה הרבה יותר. ההנאה היותר גדולה הגיעה בכבישים מפותלים באיטליה.

אח, איטליה איטליה. 206 עלובה מהשכרה. זה מה שהיה לי בשביל להנות ממנה. בושה.

סיבוב זה אחלה, תאוצות זה אחלה, אם עושים את זה, כמו שכתבת, בזהירות וכמה שיותר לבד. כמו שישי אמר, בשביל לסכן אנשים לא צריך 222. אבל זה בטח לא מחייב את ההפך, ש-222 לא מסכן אנשים.

שים לב - רוב הסיכויים שכאשר אתה "מתנסה ברכב ספורטיבי" - אתה עובר על החוק.

ברוב המקרים אני "מתנסה ברכב ספורטיבי" כשאני נופל לבור מכובד בכביש עירוני, הדיסק שלי קופץ, הסתימות נשברות, חברה שלי מרביצה לי ואני חושב בכמה תשלומים אני אצטרך לקנות את הבולמים החדשים. מעבר לזה, לא מקבל, אני מתנסה ברכב ספורטיבי בכל תאוצה וסיבוב, גם ביציאה מחניון. זה פשוט לא רכב משפחתי כמו שהיכרתי.

מכל שאר הסיפור אני מקבל את הרושם שאתה בנאדם אחראי והגיוני, מה שלא מפתיע אותי. אני כן עושה את ההבדלה בינך לבין הערס. אבל זה אחרי שאני מכיר משהו משניכם. מכיוון שאני לא יודע את זה לפני שאתם יוצאים לכביש, אני מעדיף לאסור על שניכם ליסוע ב-222, ולא קודם לאפשר לכולם הכל ואז לראות מי מת ומי לא. אני לא מבין את מדיניות ה-"כל אחד יעשה מה שהוא מבין וחושב שבטוח", היא לא בטיחותית והיא בוודאי לא פרקטית בקנה מידה של מדינה. מה שהפריע לי בתחילת הת'רד זה שכולם היו עסוקים פה ב-"איזה לינץ' עושים לנהג המסכן" ואף אחד לא שאל למה הוא צריך ליסוע 222 בכביש ציבורי, כנראה כי כל אחד רוצה לשמור לעצמו את הזכות הזו. מעבר לזה הבנאדם לא בדיוק גאון הדור, כפי ששמנו לב מהתרוצים שלו, עם כל זה שאני יודע שהעיתונות מצטטת דברים בצורה מגמתית.

התופעה שתיארת שמוותרים למבוגרים לא מוכרת לי. לא זכור לי שוויתרו, למשל, לאבא שלי על משהו.

אני מקווה שהצלחתי להבהיר קצת את הנקודה שלי , כי ההודעה יצאה מעט מפוזרת.

לגבי המקלדת שלי - היא משופרת

ההודעה ממש ברורה. ואני מקווה שלא התקנת במקלדת אגזוז רועש. אבל גם זה ת'רד אחר. :)

הליאון שלי לא צהובה. צהוב זה יותר מדי statement בשבילי, למרות שאני מסכים שזה יפה על האוטו (עיין בסמלון). אני בעניין זאב בעור כבש (תתרחק ממני RS6).

מאחל לך שתחזור למנוע טורבו.

פורסם

גיא, תאמין לי שאם הייתי יכול לענות לשניכם ביחד בקצב מספיק הייתי מחליף מקצוע לקלדנית צמרת. גם ככה אני מעל לתפוקת הטקסט הממוצעת שלי בהרבה. זה מה שקורה כשאתה חולה בבית כל היום.

באמת צריך לחשוב דעתו של מי נכונה? שניהם מפגרים.

לא הבנתי מי השניים. אני ציינתי רק את דעתו של הבחור שעשה צלחות. השני זה מי שעשה לו לינץ' בפורום ? היו הרבה כאלה.

ביום שתתפרסם ב-YNET כתבה בסגנון "נתפסו שני עברייני-על בסיטרואן סקסו כשהם מתרגלים נהיגה במגרש חניה, המשטרה תעמיד לדין את שניהם ותבקש מאסר עולם", תאמין לי שאני יהיה הראשון לפתוח פה ת'רד מחאה. גם ביום שיתפרסם ש-"נתפסה סוזוקי באלנו מתרגלת צלחות על משטח כורכר נטוש" (אגב למה בלאנו ולא באלנו ? BALENO לא ?)

אין לי בעיה שתעבור רמזור מקולקל באור אדום. החוק, אגב, מתיר לך את זה אחרי זמן מסויים של המתנה. לא בזה מדובר.

אני לא חושב שאתם 3 ילדים עם תחביב מוזר, ואני בכלל חולק איתכם את אותו תחביב. אני, כמוכם, גם חושב שמגבלת המהירות בארץ מגוחכת. בניגוד אליכם אני לא חושב שהעיסוק בתחביב הזה מאפשר לי ליסוע במהירות מסוכנת בעליל בכביש ציבורי, ולא מכיוון שאני חושב שאני לא יכול לשלוט בזה, אלא מכיוון שאני לא רוצה שמישהו אחר שאין לי מושג מיהו, יוכל לעשות את זה כשאני שם. אני מעדיף לשלול גם מעצמי וגם ממנו את הזכות הזו.

פורסם

טוב.. בשעה זו.. יצא לי לקרוא את כל הת'רד ה.. מטורף הזה (והרבה יותר מטורף מהשלדה של הראלי)

20vt :mm_yeah:

"Everybody loves house music, its a spirtual thing, a body thing, a soul thing"

פורסם

לגבי מהירות הנסיעה שלי באימפרזה - לא המבטים גרמו לי לנסוע 130, ממש לא. 218 כוחות סוס, ורכב שמרגיש שהוא נוסע אחורה על 100 - כן גרמו לי. אני אתן דוגמא - נסעתי פעם במרצדס 600 SEL, אם זה לא רכב השיוט האולטימטיבי אני לא יודע מה כן. נסענו על 100 בערך ההרגשה היה איטית בצורה מחרידה. האמת שגם ב130 מרגישים לאט אבל לא נסעתי מעל מהירות זו ב90% מהמקרים. ועדיין פה ושם הייתי

משייט על 100 + - .

לגבי שני המפגרים שרשמתי לגביהם - הראשון הוא מי שעובר באדום ב 4 בבוקר. השני הוא מי שעושה צלחות בתוך קהל. מי שמקבל @%@$ כאשר הוא רואה שמישהו מכאן הוא זה שעשה צלחות בתוך קהל - קשה לי לבוא בטענות אליו כאשר התגובה היא :evil:

לגבי בלאנו ובאלנו - שגיאת כתיב ממהירות לא חוקית על המקלדת :wink:

לגבי המהירות גם אתה עובר אותה אבל לדעתך 140 זה בסדר לדעתנו 180 זה בסדר (הרכב של ישי לא עובר 180 -190) ההבדל פה שאם תשאל את אמא שלי אז שנינו עבריינים זהים מבחינתה אין הבדל בין 140 ל 180 ושנינו צריכים להפסיק אם זה מיד ולנהוג על 90 קמ"ש או 100 או במילים אחרות - כחוק. אמא שלי היא מהנהגים שלעולם לא תתפוס אותם על שני קמ"ש מעל המותר. כמו שאתה אומר אנחנו מחליטים שזה תקין (עבירות מהירות , הפיכת הכביש למסלול בתנאים מסויימים) - וזה לא בסדר. בדיוק כמו שלנסוע 140

זה לא בסדר. אין הבדל.

ולגבי התופעה של וויתור למבוגרים , יש לי כמה וכמה דוגמאות. על מהירות לרוב הם לא יוותרו לאף אחד (מי מוותר על 750 שקל?) אבל על שלל עבירות אחרות - בהחלט.

בקיצור הסכמנו שאנחנו לא מסכים :wink:

גיא

פורסם
נכון. ועדיין אני חושב שסביר לנסות ולהקטין את האפקט ואת הסיכוי של אותה טעות.

בדיוק! אני חושב שאתה מתחיל להבין את מה שאני מנסה להגיד פה. בשביל לנהוג במהירות שמעל המהירות המותרת צריך שיקול נכון, היגיון בריא, יכולת הסקת מסקנות סבירה ומידת אחריות ואיכפתיות ולא רק כלפי עצמך. כל עוד יש לך את הנ"ל ואתה מיישם את הכללים האלה, סביר שהנהיגה שלך תסכן כמה שפחות את הציבור הרחב. אגב, את כל הכללים הנ"ל צריכים ליישם בכביש לדעתי גם במהירויות חוקיות ובכלל בכל נהיגה.

לא טענתי לרגע שאתה אדם לא אחראי. אבל אתה לדעתי מעניק זכויות יתר לאנשים שיכולים להיות מסוכנים, רק כדי לשמור לעצמך את אותן זכויות. זו בהחלט לא צביעות כמו להגיד "לי מותר ולו אסור", אבל זה גם לא ממש נכון בעיני.

לא ממש נכון? יכול מאוד להיות. ישנה ברירה אחרת כרגע לחובב הנהיגה הממוצע פה בארץ? חד וחלק - לא. אין ברירה. הלוואי וכולנו היינו חיים באוטופיה מוטורית, כל בוקר היינו קמים (השיניים כבר מצוחצחות... אוטופיה), נכנסים להאנגר הפרטי שלנו, בוחרים את האנזו את המקלארן את הוייפר ( :? ) את הויירון או את הזונדה ויוצאים לסדרת הכבישים המפותלים שסגורים לחובבי המוטוריקה למרגלות האלפים הישראליים. זה לא המצב וצריך להסתפק במה שיש... אם זאת ראלי עם שילדה מטורפת או אפילו, אבוי, VTR חלושה ( :wink: ). באותה מידה צריך להסתפק בכבישים הישראליים, על שפע הדרדסים השורצים בכל פינה בהם (בקטעים הכי ישרים והכי פחות מסוכנים, כמובן), על מהירות חוקית מותרת שנקבעה עוד בימי המנדט ועל הכרה של הממשלה בספורט המוטורי כדבר הבא שישחית את דור העתיד ויביא לחורבן הבית השלישי.

בשביל זה יש אנשים מקצועיים שמחליטים מה תהיה המהירות המותרת בכל קטע כביש.

אנשים מקצועיים? בארץ? באמת??? מעניין... אולי הם לא כ"כ "מקצועיים" אחרי הכל... :roll:

למיטב ידיעתי כדי להסיר את ההגבלה היצרנים דורשים רשיון מרוצים וחתימה על מסמך שאתה משתמש ברכב במסלול סגור.

זה ה"יציאה" האחרונה של חברת BMW, עד עכשיו כל עולל יכל להסיר את הגבלת המהירות שברכבים שלהם, נדיר לראות רכב ספורטיבי כגון הM3 באירופה שלא הוסרה בו אותה ההגבלה. אגב, אני סמוך ובטוח שחברת BMW עדיין תשאיר את הסרת המגבלה כעניין טכני פשוט מאוד ועדיין יסירו את אותה המגבלה שלא עם "רשיון מירוצים". פשוט זה יהיה "בניגוד לעמדת חברת BMW" ולכן יסיר אפשרות לתביעות למיניהן כנגד החברה, כאמור - כסת"ח.

אפשר אולי גם לנסות לתאם סגירת קטע כביש, כמו שעושים למירוצי אופניים ומרתונים.

אפשר לנסות... עד שתגיע המשטרה ותפזר את כולם כמובן, לא לפני שתוריד כמה מכוניות מהכביש אם כבר צצה ההזדמנות. ולא, אי אפשר לתאם את זה עם המשטרה לפני הביצוע, זה אירוע לא חוקי נכון להיום והמשטרה לא רק שלא תאשר אותו, היא תעשה הכל כדי למנוע את קיומו.

לי זה מעולם לא הפריע מספיק שהייתי צריך לחפש את המסגרת לפעילות הזו. אם הייתי מחפש, אני רוצה לקוות שהייתי מוצא איזשהו פתרון.

אתה יכול להמשיך לקוות. מצד שני אתה גם יכול לפוצץ את הבועה הקיומית-מוטורית שניפחת לעצמך, לשפשף את העיניים טוב טוב ולהבין איפה אתה חי ונוהג. אולי אז ורק אז תבין יותר למה אני אומר את מה שאני אומר, גם אם לא תסכים עם הדברים.

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

קודם כל אני חייב לציין שמורגש איזשהו סוג של הבנה הדדית בת'רד הזה, גם אם לא הסכמה, שזה יותר ממה שציפיתי שאפשר.

גיא, 'בלאנו' בפורום הזה לא יוצא רק מהמקלדת שלך אלא גם ממקלדות חסרות טורבו. חשבתי אולי אני מפספס משהו, אבל נראה שזה אותו סיפור של 'מיציבושי'.

לעניין 140/180, קודם כפי ששמת לב אני לא ממש מגיב / מפרסם בפורום בכל פעם שהמשטרה תופסת "עבריין מסוכן" שטס במהירות 134. גם לא 152. הפעם אנו עוסקים ב-222. איפה הגבול ? לא יודע במדוייק, ואני אשמח אם יבוא המחוקק ויקבע. כרגע הוא קבע שטויות, וכולם יודעים את זה, כולל מחוקקינו, שרינו ושוטרינו היקרים כפי שכבר הוכח בלא מעט דוגמאות, וכפי שניתן למדוד בכל שעה, בכל כביש בארץ. בשטות הזו המחוקק באמת פתח את הפירצה לפירוש אישי של החוק, וזו טעות איומה מצידו. חוק מחמיר בצורה בלתי סבירה גרוע יותר מחוק מתירני.

למשל, בכל בתי החולים בארץ יש איסור גורף להשתמש בטלפונים סלולריים כי זה עלול להפריע למכשור הרפואי. ראיתם שמישהו מכבד את זה ? לא ? גם אני לא. כי זה לא סביר לדרוש ממישהו שעומד ליד המיטה של אשתו, נניח, שלא להתקשר להורים שלה. אז מה סביר ? לא יודע, אבל איסור שכולם עוברים עליו, צריך למצוא לו חלופה. בכל זאת תסכימו איתי שזה שהאיסור לא סביר לא אומר שאני יכול גם לנתק למישהו מכשיר רפואי בשביל לחבר את המטען של הפלאפון, או להיכנס ליחידת טיפול נמרץ שנמצאת באמצע החייאה כשאני משוחח בטלפון. כי זה ממש מסוכן בעליל, נכון ? אז יש בכל זאת משהו שהוא טאבו, שהוא מסוכן בבירור, ולא עושים אותו. עכשיו תראה, אני טכנאי מדופלם של חברת אורנג', וגם הייתי טכנאי מכשור רפואי לפני כן, ואני אומר לך שאני אדם מיומן והתדרים של אורנג' לא מפריעים למיכשור רפואי. עלי. תתן לי להיכנס עם אורנג' לטיפול נמרץ שמטפל, חס וחלילה, בבן משפחה שלך ?

לגבי ה-140 שלי, כתבתי פעם באיזשהי הודעה שאני די משתדל על +/-10 קמ"ש מהמהירות הממוצעת בכביש. אחד הדברים השנואים עלי ביותר זה אנשים שמזגזגים בפרצי 140 בין שיירת מכוניות שנוסעת 100. לפעמים אני אפילו משתדל להפריע להם (אני עוד בטיפול עצמי על העניין הזה, גם זה יעבור). כשאני נוסע 140, תהיה בטוח שאף אחד לא נוסע שם 40, ולא 30, וזה גם כביש שאין בו כמעט סיכוי שיופיע משהו ב-0 קמ"ש. כשמישהו נוסע 222 בכביש, יש יופי של סיכוי לרכב ב-80, וגם לרכב ב-60, ולכן זה מסוכן בעליל. אם יופיע לו מישהו ב-80, זה כמו שאני אמצא מישהו עומד בנתיב, וכבר ציינתי מה קורה במצב הזה, וגם ציינתי שב-222 המצב גרוע פי יותר מ-2.

לפי השיטה שלכם, זכותי ליסוע גם 400 קמ"ש אם אני חושב שהתנאים מתאימים ולא תגידו שזה מסוכן בעליל. זה נכון ? לפני שאתם עונים כן, תחשבו רגע, 400 קמ"ש. 111 מטר לשניה, קילומטר בתשע שניות.

נכון. ועדיין אני חושב שסביר לנסות ולהקטין את האפקט ואת הסיכוי של אותה טעות.

בדיוק! אני חושב שאתה מתחיל להבין את מה שאני מנסה להגיד פה. בשביל לנהוג במהירות שמעל המהירות המותרת צריך שיקול נכון, היגיון בריא, יכולת הסקת מסקנות סבירה ומידת אחריות ואיכפתיות ולא רק כלפי עצמך. כל עוד יש לך את הנ"ל ואתה מיישם את הכללים האלה, סביר שהנהיגה שלך תסכן כמה שפחות את הציבור הרחב.

אה, עכשיו הבנתי. ותגיד, מה עושים עם מי שאין לו את הדברים האלה ? איך יודעים את זה לפני שהוא הורג 5 אנשים שחס וחלילה, חס וחלילה, חס וחלילה אחד מהם יכול להיות חברה שלי, אמא שלך, או אח של גיא ?

נהגת פעם תקופה בדרום ? ראית פעם איך בדואי עוקף אותך על קו לבן, בשלפניך שיירה של 3 רכבים, הוא במהירות 50 קמ"ש מעליך (לא טרח לחכות מאחוריך, פשוט הגיע ויצא לעקיפה) ושדה הראיה שלכם קדימה שווה, סליחה, לתחת ? לדעתו זה סבבה ולא מסכן אף אחד. הוא מיומן, והרכב שלו טוב. ויש אחלה שוליים.

זו לא דמגוגיה - באמת הוא חושב שהכל יהיה בסדר, כמו שאתה חושב שהכל יהיה בסדר כשאתה עושה דברים אחרים. ובמקרה הזה לשמחתי הכל באמת היה בסדר, כי לא בא אף אחד מקדימה. אז זה בסדר ?

אוטופיה מוטורית אין פה, ואני לא מבקש אותה. אני מבקש שלא תצדדו באיזה טמבל שאתם לא מכירים, שנסע 222, ותגידו שהדרדסים לא בסדר. המאבק שלכם לא צריך להיות נגד הדרדסים. הם עושים מה שדרדסבא אומר להם. ומי שאומר לדרדסבא מה לעשות, זה המחוקק. אותו חבר כנסת ושר תחבורה שמנדריק עם וולוו, שאתה והספורט מהמוטורי שלך מעניינים את הסבתא שלו, כי אין כל כך הרבה ישי בארץ, וישי לא מצביע ב-100,000 קולות. אז צריך להעיר אותם, וגם אני לא יודע איך וגם אני מיואש מהעניין הזה. מה שבטוח, השיטה היא לא לארגן 'שיירה' (אי אפשר לקרוא לזה כך) של רכבי ספורט שנוסעים 170 בממוצע מגלילות למפגש בחיפה.

אנשים מקצועיים? בארץ? באמת??? מעניין... אולי הם לא כ"כ "מקצועיים" אחרי הכל...

יש איזה שני אנשים מקצועיים בארץ. הם רק לא נמצאים במקומות הנכונים, כי אלה תפוסים על ידי מקורבי השמנדריק עם הוולוו.

אתה יכול להמשיך לקוות. מצד שני אתה גם יכול לפוצץ את הבועה הקיומית-מוטורית שניפחת לעצמך, לשפשף את העיניים טוב טוב ולהבין איפה אתה חי ונוהג. אולי אז ורק אז תבין יותר למה אני אומר את מה שאני אומר, גם אם לא תסכים עם הדברים.

תאמין לי שאני יודע איפה אני חי ונוהג, ולא אמרתי שזה מוצא חן בעיני. בעיקר אמרתי שמישהו שנוסע 222 בכביש החוף לא מוצא חן בעיני, והוא ימשיך לא למצוא חן בעיני גם אם הוא יסע ככה בכביש החוף של אגם שקט בשוויץ, למרגלות האלפים השוויצריים, אלא אם כן מדובר בכביש שמיועד לזה.

יותר מזה - אני חושב שאני כבר מבין אותך מזמן. גם אני רוצה ליסוע 180 ו-200, והשקעתי ברכב שיכול לעשות את זה, ואין לי איפה, ואני קורא פורומים מחו"ל שמדברים על דברים שהם עושים במסלולים, ומקנא. גם אני רוצה לקחת סיבוב ב-110 ולהנות מכמה שברירי G ולשחק עם היגוי יתר. גם אני חשבתי פעם שהכביש הציבורי הוא מגרש המשחקים שלי, וכעסתי שמפריעים לי לשחק. ההבדל הוא שהבנתי שמה שמותר לי, מותר גם לאחרים, ואני לא בטוח שאני רוצה שכל זב חוטם בן 17 יעשה מה שהוא חושב שהוא מסוגל.

פורסם

תשמע, אנחנו יכולים להמשיך ככה עוד שבוע אבל אני חושב שמיצינו. אני מבין מהיכן דעותייך מגיעות גם אם אני לא מסכים איתן. הייתי שמח אם הדיון הזה היה נגמר בהסכמה ולחיצת יד משולשת סטייל קמפ דייויד (לא, לא זה עם הראלי :wink: ) אבל זה די ברור שזה לא מה שיקרה. אנחנו מקובעים בדיעה שלנו ואתה בשלך, לגיטימי.

אז לסיכום, תרשה לי לאחל לך נהיגה מהירה זהירה ובטוחה.

אה כן, כמעט שכחתי, רק דבר אחד אחרון - יש לי בקשה קטנה, כשתחליט לטוס ב140 קמ"ש אי שם בכבישי הארץ, תשים לב אם יש לך אפשרות לעשות את זה בנתיב הימני או לפחות באמצעי.

פשוט...

אני מגיע מאחור... :idea::wink:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

• תוכן חדש...