ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,546 נושאים בפורום הזה
-
לרכוש או לא? האם אמינה כמו קודמת? מה צריכת דלק האמיתית שלה?
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 497 צפיות
האם בתקציב נמוך שווה לשקול אותו כאופציה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sidewinder, -
-
- 4 תגובות
- 837 צפיות
התקציב שלי 100k. רציתי רכב 4*4 מפנק. הולך לגרור אופנוע ים ולא טיולי שטח קשים. חשבתי על הm350 וראיתי שנכנס בתקציב 2008. איך הרכב מבחינת אחזקה? חלקים? דלק? אמינות? נוחות נסיעה? האופציה השנייה זה פאגרו 2008 שגם בתקציב. מה יותר זול לאחזקה? Sent from my SM-G900F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת punz, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אשמח לשמוע חוות דעת לטובה ולרעה על הרכב, מדובר על הדגם הידני (1.2). - עלויות אחזקה - צריכת דלק - ביטוח - וכדומה. קראתי חלק מהביקורות אבל אשמח לשמוע מאנשים שחוו את הרכב או מחזיקים בו. תודה!
הודעה אחרונה מאת KnowsNothing, -
-
- 5 תגובות
- 973 צפיות
שלום לכולם ושבוע טוב. בקצרה,לאבא שלי יש שברולט מאליבו מהעבודה דגם 2.0 259 כ"ס,עלה לכביש ביולי 2015,לרכב יש 120 אלף קילומטר,90 אחוז מהנסועה בכביש 6.רציתי להתייעץ האם כדאי לרכוש רכב זה בידיעה שהרכב היה בידיים של אבא שלי?אני יודע שהוא שמור מאד נקי ולא נראה "ליסינג" בכלל. עד כמה כדאי לרכוש רכב זה?ברצוני להחזיק אותו לפחות 4 שנים,מה ירידת הערך הצפוייה לו?באיזה מחיר פחות או יותר אוכל לרכוש אותו?האם בעת מכירת הרכב אני אתקשה למכור בגלל שהרכב היה בליסינג?עלויות אחזקה משמעותית יקרות מהמאזדה 3 2015 שיש לי כרגע?לצריכת הדלק אני מודע..לא מרתיע כי לא נעבור את ה10K בשנה.
הודעה אחרונה מאת turbo2000, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם מחפש רכב 7 מקומות, שנים 2012-2014. שמעתי המון דעות חלוקות לגבי סיטרואן פיקאסה ורנו גרנד סניק. חלק אומרים שזה סביר בהחלט וחלק ממליצים לברוח כמו מאש. מה אתם אומרים?? יש המלצות אחרות לרכבים סבירים. אני נוסע בערך20000 בשנה כך שגם צריכת הדלק משמעותית תודה מראש ערן
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 687 צפיות
שלום אני שוקל לקנות הונדה סיוויק 2012 סדאן. שמעתי שזה רכב מצוין אבל גם שהונדה זה רכב נמוך במידה כזאת שיש בעיה לנסוע בדרכי עפר או לרדת מדרגות קצת גבוהות (כניסה לחניון שהיא גבוהה יותר מהרגיל או מדרכה, אם רוצים פעם ב...). לא בא לי להיות מוגבל בקטע הזה. מצד שני, שני נהגים של הונדה אמרו שהם לא מבינים על מה אני מדבר. מי צודק? ארי
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מצאתי פיקנטו 2014 שאני רוצה לקנות אבל היא עם 71,000 ק"מ. אני יודע שזה הרבה מעל הממוצע, השאלה היא אם זה קריטי או לא. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת malcishua, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברשותי כרגע פיג'ו 207 ספורט 3 דלתות ידנית שנת 2008,שאני מאוד מרוצה ממנה וקצת מבואס למכור אותה,אבל אני משתחרר בעוד 3 חודשים ואני מעוניין להתקדם בשנתון קצת,כרגע מחירון הרכב שלי לאחר שקלול באזור 36 אלף שח,מה שאני מחפש זה רכב שמבחינת עלויות אחזקה יהיה דומה,ביטוח מקיף באזור ה5 וחצי,חשוב שיהיה ידני,צעיר,3 דלתות גם העדפה אבל לא מחייב,קטן ואשמח עם הנאה מנהיגה אבל שלא יהיה יקר בהוצאות אחזקה וביטוח,חשוב לציין שאני נהג צעיר,כרגע אני מאוד מפוקס על סיאט איביזה fr 1200t 3 דלתות שנתונים 2012 ואילך ואלפא מיטו 2012 ואילך רק שאני לא יודע איזה דגם מביניהם נחשב אמין ולא יקר לאחזקה ושאין בעיית חלקים נדירים וכו,התקציב שלרשותי זה הכסף מהרכב ובנוסף 40 אלף שח,אין לי בעיה להפסיד כמה אלפים ולצאת עם…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
סיוויק 2006
מאת Krd-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 471 צפיות
שלום מתעניין בקנייה של סיוויק 2006 צורה חדשה הבנתי שבדגם ls יש 4 הילוכים,האם נכון? אם כן עד כמה החוסר בהילוך 5 משפיע על ביצועים וצריכת דלק? והייתי שמח אם מישהו ידע לומר לי על כמה עומדים הטורים בשיוט של 100 קמש אשמח בנוסף לקבל כל חוות דעת על הרכב תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
מה דעתכם על הרכבים האילו? מבחינת צריכת דלק נוחות תא נוסעים כי אני גובה 1.85 תא מטען וטיפולים ? מה עדיף? מה אתם היתם בוחרים?
הודעה אחרונה מאת Achtung, -
-
- 3 תגובות
- 559 צפיות
שלום רב שבוע צפוי להגיע עם הרכב שלי למגרש מכוניות לסיים תהליך רכישת הרכב. נאמר לי שצריך להמציא מסמך ביטוח חובה לרכב הנרכש. מישו יכול להסביר לי איך זה עובד? האם יהיה כפל ביטוחים על הרכב שלי (הישן) ולרכב החדש? האם הביטוח יחייב אותי להראות העברת בעלות קודם כתנאי לשליחת הפוליסה?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 715 צפיות
מתוכנן להחליף משפחתית כבדה בעקבות קבלת רכב מהעבודה. תודה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
ליסינג פרטי
מאת arie_g-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 955 צפיות
שלום רב, אני מחפש רכב מליסנג פרטי, בעיקר אני מחפש תוכנית כמו בשלמה סיקס של ליסנטו שבה יש ביטוח השתתפות עצמית ככה שאני מראש יודע בדיוק כמה אני משלם. בגדול אני מחפש רכב בחסכוני אבל כזה שיכול להתאים גם לנסיעות של חיפה-ת"א. הקאצ' הוא שאני נוסע בשנה באיזור ה33 אלף ק"מ בשנה, אני יכול בוודאות לרדת ל30, אולי גם לכיוון 25 אלף. מבחינתי עיקר הדרישות זה: עדיפות לרכב פחות מזהם מסלול כולל ביטוחים + ביטול השתתפות עצמית רכב נוח. ראיתי מספר אפשרויות בהייטקזון, בינהן: i20 inspire ב7500+ 1300 לחודש + 500 לחודש (קנס על חריגה בק"מ), פיקנטו 7900 + 1200 לחודש + ~500 לחודש (חריגה ק"מ) סיאט איביזה 7900 + 1550 לחודש + ~5000 לחודש (חריגה ק"מ) אתם יכולי…
הודעה אחרונה מאת אליהו שבת, -
-
- 10 תגובות
- 993 צפיות
בעלות ראשונה חברה לשנה אחת, בעלות שניה מכונאי רכב, 133K. רוצה 17, בטלפון ירד ל15. מתחייב בבדיקה מנוע גיר ושלדה.
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ראיתי היום היום הונדה סיוויק סדאן שחורה 2009 ,135.000 ק"מ יש לה טיפה שריטות בבגאז אבל חוץ מזה הכול נקי גם מכנית היא נקיה בלי הזעות \ נזילות השמן שלה טוב אבל האישה אמרה שאחת מהתושבות מנוע די בסוף אבל עדיין לא צריך להחליף , זה בעיה רצינית תושבת מנוע די גמורה? סגרתי איתה 38 אלף שקל המחיר טוב? יום ראשון אני לוקח את האוטו למכון בדיקה , היא התחייבה בבדיקה , אפשר לסמוך על המכוני בדיקה? שבאמת יגידו לי מה המצב של האוטו או שהבדיקות האלה לא אמינות?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בעיקר שמעתי למה לא לקנות הרכב..אולי תוכלו לעזור לי מניסיון אישי להפריך חלק מהלא ומי שייעץ לי כן לקנות הם חולי אלפא ככה שדעתם משובשת וכנראה שיבשו גם את שלי. אחרי נסיעה אך ורק על יפניות רגילות בא לי להתרגש ואחרי נסיעת מבחן על כל מיני רכבים כשנסעתי על הגולייטה באמת התרגשתי. (נסעתי על הדגם קומפיטציונה sr העסקה על קומפיטציונה) אנחנו כרגע פונים לכיוון שתי עסקאות המימון ״בלון״ שבשני הרכבים נשאיר כ50% מערך הרכב לסוף תקופה. (הרכב השני איי20 לאישה במחיר נמוך מ800 ש״ח לחודש לאחר מקדמה). המבצע על הגולייטה מוריד את מחירה ל165k ״על הכביש״ כאשר לאחר מקדמה יוצא לנו החזר של 1200~ ש״ח בחודש. דברים שברצוני לדעת: -מחיר טיפולים תקופתיים, ביחס לשאר הרכבים בקטגוריה. (נאמר לי …
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 815 צפיות
שלום חברים. שכן שלי מתכוון למכור את הקורולה, שמורה מאוד, מטופלת במוסך יבואן( עד לרמת החלפת צמיגים במוסך) נהג יחיד עושה כ 10,000 קמ בשנה. ועכשיו לשאלה? רכב כזה מצדיק רכישה במחיר מחירון? שאני מדבר על מחירון נניח הנמוך מבין יד 2 ולוי יצחק. בעבר רכשתי ממנו מאזדה 3 במצב דומה במחיר מחירון . מהר מאוד גיליתי שבמודעות יד 2 יש רכבים מאותו שנתון הנמכרים גם ב 20 אשח פחות מהמחירון ( נשים את מצבם בצד). Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן, אני מתעניין בקניית לאון סטייל החדשה ידנית ולא מוצא מחירון ביצחק לוי, זה יכול להיות? תודה Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ערב טוב חברים. בקרוב רוצה להחליף רכב לאישה (פורד פוקוס 2009) ולאחר החלטות ובדיקות רבות החלטנו שאנחנו לא רוצים רכב עם גיר רובוטי ורצוי תוצרת אירופיי בלבד ורצוי מאוד גרמני\בלגי ולכן מה שנותר פה זה אופל אסטרה ברלינה\אינסיגניה. מבקש חוות דעת על שני דגמים הנ"ל (שנתון 2012-13) חסרונות ויתרונות. רכב היחיד שאני עדיין חושב עליו שהוא רובוטי זה פורד מונדאו טיטאניום אבל אני די חושש מבעיות גיר והתנהגות מוזרה שחוויתי עם סקודה וטויוטה למשל.
הודעה אחרונה מאת Leklerk, -
-
שברולט סוניק
מאת quick1-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם מחפשים רכב שני למשפחה שנת 2014 גיר אוטומטי. נפח לפחות 1.4L כרגע ממוקדים על מזדה 2, יונדאי I20, או קיה ריו 5 דלתות. (בעיקר בגלל אמינות המכלולים של היפנים- קוריאנים) מעוניין לקנות יד 1 פרטי בלבד. (לא כאלה שקנו מ- 0 ק"מ, ליסינג פרטי וכד'). הרכב נוסע-כ- 5500 ק"מ בשנה, רובם בכביש בין עירוני. צריכת הדלק לא מהווה ממש פקטור. חשובה לנו בטיחות של הרכב ואטרקטיביות שתקל עלינו אח"כ במכירה שלו. לאור זאת שאין הרבה דגמים שנמכרים משנתון זה, אני רוצה להרחיב קצת את האפשרויות, חשבתי על שברולט סוניק (לא דגם הטורבו) 5 דלתות. אשמח לחוות דעת לגבי הרכב הזה, אמינות, בטיחות... האם להתעקש על רכב מנוע 1.6L, או 1.4L נדמה לי שיש לו גיר אוטומטי טיפטרוניק, …
הודעה אחרונה מאת Skins, -
-
- 0 תגובות
- 509 צפיות
שלום חברי פורום יקרים, בשבוע האחרון אני בודק וקורא על האפשרות לייבא SLK 200/ 250 שנת 2016. לאחר בדיקה מול היבואנית, הבנתי שאין היום צורך באישור יבואן לייבוא רכב שנמכר בארץ ביבוא סדיר (קיים קוד דגם). חיפשתי את קוד הדגם באתר משרד התחבורה ומצאתי, רק שהרכב שאני מעוניין לייבא הוא ידני ואילו בנתוני משרד התחבורה הדגם שכלמוביל שיווקה היה אוטומט בלבד. האם למישהו יש ניסיון עד כמה סוג תיבת ההילוכים יכול להוות בעיה? כלומר, האם העובדה שהרכב ששווק בארץ ע"י כלמוביל הוא אוטומטי ואני מעוניין לייבא רכב עם גיר ידני דורשת ממני למעשה ללכת ובכל זאת לקבל אישור מהיבואן על הנכונות שלו לטפל לי ברכב? יש לציין כי ראיתי בלוחות היד-שנייה רכבים כאלו ידניים, ואני מניח שהם הוכנסו תחת איש…
הודעה אחרונה מאת Lexus12, -
שלום לכולם , כיום נוסע על פולו 2012 ידני וקשה לשכנע את האישה לנהוג על גיר רגיל פשוט יש לה אלרגיה כשהיא רואה את את הגיר . אשמח להמלצות על מכונית נוספת לאישה עד 40 אלף . לא חשבתי על סגמנט מסוים חוץ מהמיני כמו פיקנטו וכאלה Big no no מה דעתכם על סיטרואן C 4 משנת 2012 ? אני רואה שהמחירון שלהם צונח ואפשר למצוא עם קילומטרז נמוך מאוד
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום , הנני מעוניין לרכוש שירוקו שנת 2009/10 השאלה היא כמה אנשים אמרו לי שיש לה הרבה בעיות לא ממש אמינה שהמנוע 1.4 טורבו עם 160 זה עמוס מידי על המנוע והאורך חיים שלו קצר , השאלה אם חוץ מי זה יש עוד תקלות יש איזה מחלות (תקלות מוכרות) ידוע ? אשמח גם אם בן אדם שיש לו את הרכב יוכל להמליץ יעזור לי ממש . תודה
הודעה אחרונה מאת FaStman, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 756 צפיות
על מה הייתם ממליצים? חשוב- עלות אחזקה נמוכה, צריכת דלק סבירה ונוחות טובה (עד כמה שאפשר).
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 723 צפיות
אני שוקל לקנות רכב שני למשפחה- ישמש בעיקר לנסיעות עירוניות (להכניס את הילד לגן ולנסוע לעבודה בתוך גוש דן). ראיתי מודעה של אחת החברות לגבי סוזוקי אלטו 2013 ידנית- מציעים אותה לשלוש שנים ב-15,000 ש"ח לערך (חצי מקדמה וחצי תשלומים חודשיים). בסוף השלוש שנים הרכב חוזר לחברה. מצד אחד רכב שחוזר לחברה מעורר אנטגוניזם אוטומטי נגד העסקה, אבל כשחשבתי על זה טיפה יותר לעומק עלתה השאלה האם 15,000 שקל זה לא ירידת ערך שבכל מקרה רכב מהסוג הזה היה סופג אם הייתי קונה אותו היום ומוכר אותו עוד 3 שנים? אשמח לשמוע דעתכם בנוגע לעסקה הספציפית, וגם לגבי הנושא הכללי- איזה רכב יכול להתאים לי לאור הצרכים שפירטתי תודה.
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 936 צפיות
כבכל שנה עורכת דלק מוטורס שבוע מבצעים לקראת הסוף שנה. השנה פירסמו שימכרו את דגמי 2017 במחירי 2016 - לא ברור למה צריך להיות הבדל במחירים. האם ה CX3 יגיע ואם כן מתי? האם לדעתכם יש למה לצפות השנה? http://campaigns.mazda.co.il/Sale_Days_December/?ref=mazda.co.il
הודעה אחרונה מאת yossy, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נוסע בקליאו החדשה, דיי מרוצה אבל מחפש רכב עם נוחות גבוהה יותר והתנהגות כביש טובה יותר. יכול להיות משפחתית קומפקטית או סופר מיני, בינתיים חשבתי על גולף, אסטרה, פוקוס או מאזדה 3. חשוב לי: 1. התנהגות כביש, אחיזה, התמודדות עם שיבושים בכביש וכו' 2. נוחות, מושב נהג נח, בידוד רעשים וכו' 3. ביצועים 4. אבזור לא חשוב לי: 1. אמינות 2. מרווח – מושב אחורי, תא מטען 3. צריכת דלק אשמח להמלצות, תודה
הודעה אחרונה מאת mikush1, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 652 צפיות
שלום לכולם, אני חדש בפורום ואני מעוניין לקנות סקודה פאביה החדשה ואשמח לחוות דעת למבינים שביניכם. הסקודה פאביה החדשה מגיעה עם מנוע 1200tsi עם 110 כ"ס, גיר DSG. אשמח להמלצות.
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איך היא יחסית לקטגוריה? אני מדברת על הדגם האוטומטי, 1.2 מנוע. בהתחלה רציתי להתחדש ברכב כמו יאריס/ג'אז, אך המיצובישי תאפשר לי לרכוש רכב בלי לקחת הלוואה. האם יהיה לה שוק כלשהו בעוד שלוש שנים? האם נחשבת לבטיחותית? ועל הכביש היא בסדר או "עגלה"? (המחיר דרך מבצע חבר).
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 203 אורחים (הצג רשימה מלאה)