Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיאט איביזה 98

כל פיוז שאני מכניס נשרף אחרי שתי דקות.

בבדיקה (יקרה !!) במוסך מורשה איתרו לי את התקלה בצמה של חוטים שנמתחת מתיבת הנתיכים לאורך רצפת הרכב ועד לתא המטען.

כמו כן מנוע הנעילה לא עובד .

אבל כאשר ניתקתי אותו הפיוזים המשיכו להשרף.

מישהו יודע מה יכול לגרום לזה ?

(במוסך המורשה המליצו בחום להחליף את כל הצמה בעלות סימלית של 4000 שקל !!!!

הרכב נוסע , אבל זה ממה מציק .

פורסם

איתרו לך את התקלה . יש לך קצר.

מה עוד אתה רוצה ?

אם אתה רוצה לחסוך ומבין - תוכל "לתפור" את הצמה ולתקן את הקצר - אם לא - הח' צמה. העלות נראית מוגזמת. איזה מודל האוטו ?

פורסם

ראשית כל , אני מעוניין לדעת האם ראית בעיניך את הבעיה או שהיא נמסרה לך בסהכ בעל פה.

בהנחה שאכן הצמה פגומה , ברוב רובם של המקרים, כמעט בכולם ניתן לתקן את הצמה בצורה מקצועית.

האמת שלמוסך עדיף להחליף ולקחת 4000 שח....., זאת עושים רק כשאין ברירה, וגם אז ניתן לפחות לנסות למצוא צמה מפירוק מכוניות

אם הצמה כל כך יקרה, עדיף לבדוק אפשרות תיקון (אך ורק לאחר איתור הסיבה לנזק שקרה) ואצל מקצוען בלבד.

מאיזה איזור אתה?

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

איתור קצר מתבצע מקצועית בצורה שיטתית ולוגית. מנתקים את יחידות הקצה כמחבר המצית סיגריות, הזנת יחידת בקרת נעילת הדלתות וכן הלאה ורואים אם משהוא גורם לקצר (אני חושד במצית הסיגריות).

אם לאחר שנותקו כל יחידות הקצה ועדיין יש קצר, אז מתחילים לנתק חלקי צמות החשמל המובילות אל יחידות הקצה כדי לצמצם את אזור הימצאות הקצר. בגלל מחיר הצמה והעבודה הגבוה שנאמר לך, אז משקיעים זמן בלחפש ולעקוב אחרי קטע הצמה המקצר וברוב המקרים ניתן לתקן צמת החוטים או לשחזר חלק ממנה (כפי שכתב דני). לצורך זה צריך חשמלאי רכב טוב.

האם בוצעו איזה עבודות פחחות ברכב (הלחמות ששרפו חוטים?).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
איתור קצר מתבצע מקצועית בצורה שיטתית ולוגית. מנתקים את יחידות הקצה כמחבר המצית סיגריות, הזנת יחידת בקרת נעילת הדלתות וכן הלאה ורואים אם משהוא גורם לקצר (אני חושד במצית הסיגריות).

רפי ידידי,שכחת להוסיף שאחרי שמנתקים את כל החיבורים הנ"ל,מחברים אותם אחד-אחד ומחכים לראות אם נוצר קצר...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תנסה להיזכר מה עשו לך ברכב ........ כמובן תקופה קצרה לפני שהתגלתה הבעייה .

התקנת אזעקה ? החלפת נורות ?נעילה מרכזית ?החלפת פיוזים ?חתכו שטיח של רכב ?

תנסה למצוא מפות חיווט של הרכב שלך באינטרנט ........(אם אתה רוצה להתעסק אם זה בעצמך ויש לך את הידע ,הזמן ,הסבלנות!ואת הציוד)

אם לא אז תפנה לבעל מקצוע .........

פורסם

לדני , תודה :-)

אני גר בת"א.

לא ראיתי את התקלה במו עיניי .

הם דיברו על קטע מסויים של הצמה שמקצר ואמרו לי שהם לא מתקנים תקלות ע"פ התקנות אלא מחליפים את כל הצמה.

הדבר היחיד שעבר על הרכב לפני התקלה הוא החלפת חוטי הצתה ופלאגים.

לא התקנתי בו כלום (הוא כבר שנה וחצי אצלי ).

תודה חבר'ה

פורסם

רגע רגע

בלם היד גם קשור לפיוז הזה .. !!! גוד דאם איט

ובאחת הפעמים שבהן נשרף הפיוז , יצא עשן ממתחת לכיסא הנהג !!! שיט שיט שיט

יש מצב שזה זה .

אבא שלי סיפר לי שבלם היד ננעל , וכל האזור של הבלם התחמם מאוד ...

מישהו יכול להסביר לי איך עובד הבלם ? מכני , חשמלי ,

הגיוני שהוא שורף את הפיוז ?

פורסם

הגיוני שהוא שורף את הפיוז?---

אלא אם כן שמרימים אותו הוא נוגע באיזה חוטים

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, הרי בלם היד מחובר לנורית ביקורת,אין סיכוי שבטעות הבלם נימשך חזק מידיי בצורה שתפגע בחוט או לחילופין בלאי "טבעי" של הבידוד?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לי נראה שהמוסך צודק כי הוא אמר: "בצמה של חוטים שנמתחת מתיבת הנתיכים לאורך רצפת הרכב ועד לתא המטען" וכנראה הקצר באיזור הבלם יד.

אם יש בעיה בחוט של הבלם יד או במתג אז בדרכ כפי שרפי אמר הנורה תדלוק קבוע או במקרה של נתק לאתידלוק בכלל, בכל אופן פיוז היא לא תשרוף (ופיוז של נעילה מרכזית הוא גדול) מה שכן אולי הנעילה עצמה מקצרת, לי נראה שהמוסך שלך צודק והבעיה מהצמה.

אבל, לא צריך להחליף את כל הצמה, במורשים ככה הם אוהבים, חשמלאי מיומן יתקן את הצמה עם חוטים מתאימים הלחמות ובידוד יפה וכמו שצריך.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

• תוכן חדש...