Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ממיר חלודה...

amitexc
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מי יודע מה היה שילוב הצבעים של טילון ICM

קודם כל, נא לקחת את כל הנ"ל בערבון מוגבל - אלו זכרונות ילדות מעורפלים משהו...

למיטב זכרוני, דגמי הטילון עם הבולמים האחוריים היו בצבע כתום או אדום עם כנפיים לבנות. היה גם דגם בצבע בורדו מטאלי עם כנפיים מניקל ("מוסטאנג").

הדגמים הישנים יותר, עם בולמים קדמיים בלבד, או ללא בולמים בכלל, היו בגוונים של ירוק וכחול.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
אם האיש יגלה מאיזה שנה הטילון, סביר שמישהו יזכר.-זאב

הטילון מודל 78

האם זכור לכם אם היה שילוב של

כנפיים בצבע קרם וגוף בצבע ירוק

מצורף צילום

DSCF0721.JPG

"ברוכים הבאים לעולם הטילונים"

אלבום צילומים - http://public.fotki.com/ufd41/

אתר הטילונים הקלאסיים I.C.M וכל השאר - http://icmisrael.com/

פייסבוק - http://www.facebook.com/groups/icmisrael/

פורסם

השילוב ה"קלאסי" של הטילונים עם הבולמ"ז האחוריים היה כתום-לבן.

אני לא זוכר את השילוב שבתמונה שלך, אבל בהחלט יתכן שהיה. הכנפיים אמורות להיות לבנות או off-white, אבל לא קרם. יתכן שהצבע דהה. לגבי השילדה הירוקה - סביר שהטילון שלך לא עבר עד היום שיפוץ כללי - לכל היותר מישהו צבע אותו עם מברשת... לכן, כדאי לבדוק את הצבע ב"מקומות נסתרים" ולוודא שהוא אכן ירוק. הבולמים האחוריים לא היו אדומים - למיטב זכרוני הם היו מצופים ניקל.

יכול להיות שמשהו מהזקנים של קיבוץ צורעה, שבו הרכיבו אותם, זוכר פרטים נוספים.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אכן קובי עדיין משהו עובד אצלך... דגמי- 78 היו כתומים לבנים הבולמים שחורים למיטב זכרוני שלי מישהו צבע בתכלת מיטל ולבן.....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

בנוגע לשאלה המקורית על קנייה בכמויות:הרשו לי לצטט חבר מפורום אספנות אחר-פורום סכינים למבינים,כתובת הפורום בחתימה שלי:

החומר מבצע ריאקציה כימית עם שכבת החמצון הבסיסית, מתחבר אליה ויוצר שכבת מגן פסיבית. על פלדה נקיה אין חלודה, ומן הסתם אין מה שייצור ריאקציה...

מנסיון, כיום אני מאד זהיר לגבי שימוש מופרז בחומר. לאחר שבוצע קשה מאד להסיר ממיר חלודה ולא תמיד המראה השחור קורץ. אגב, הצבע משתנה בהתאם לאיכות החומר, שחור לחלוטין על ברזל רך וחום בגוונים שונים על פלדה מאיכות טובה.

פריט שנמצא בבית וממש מוכרכים לצפות אותו בממיר, כדאי לעשות שתי שכבות (להמתין כשעתיים בין שכבה לשכבה) ואז הסבירות להתפתחות חלודה חדשה נמוכה מאד, אבל לבדוק מפעם לפעם. פריט שנמצא בחוץ יקבל חלודה חדשה שוב, דרך הממיר.

גם טמבור וסאסא-כימיה מייצרים ממיר חלודה וניתן לרכוש במיכלים מגדלים שונים, 200 מ"ל דרך 0.5 ליטר, 1 ליטר, גלון וגם בטונות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לאבא שלי היה אחד כזה והו היה משנת 64 65 50 סמק אני חושב והצבע של היה קרם חרדל וכנפים לבנות אני צרי41]הטילון מודל 78

מצורף צילום

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

• תוכן חדש...