Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעלי קליאו ספורט - התפקדו!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתווסף לרשימה

MK1 2002 עד עכשיו בערך 83K ק"מ

יש עוד קצת זמן עד לטיימינג נראה לי

אבל אם מישהו פותר את בעיית הפלסטיקים הרופפים והמרעישים - אני אשמח לשמוע :-)

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מתווסף לרשימה

MK1 2002 עד עכשיו בערך 83K ק"מ

יש עוד קצת זמן עד לטיימינג נראה לי

עצה מבעל קליאו לאחר,אל תמתין עם הטיימיניג אני ביצעתי אותו כשהרכב בן 4 עם 65K מכיוון שיש לי כמה חברים עם ניסיון מר עם פולי שהחליק ובעקבותו גם הטיימיניג,ושניהם גמרו עם נזק בראש מנוע.זאת הדעה שלי,אני העדפתי לא לחסוך בכסף בשביל להיות עם ראש שקט לעתיד.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

מאור - קודם כל זה מעניין לדעת, המחיר שקיבלת על הטיימינג נשמע זול ביחס למה שאני מכיר. הבנתי שרק הסט של הטיימינג בחברה עולה כ-2400 ש"ח ללא מע"מ! אם תוכל לפרט את העלות של המרכיבים פלוס עבודה אני אשמח מאוד. בנוסף הבנתי שבזמן טיימינג מומלץ מאוד להחליף את משאבת המים וכן לעיתים נדרש להחליף בנוסף לרצועת האביזרים גם פולי מנוע. כך המחיר יכול בקלות לקפוץ לטריטוריה של 7000-8000 ש"ח...

כמו שאמרתי אני מברר כרגע מחירים מהחברה וגם בחו"ל ואז נראה איך מתקדמים. לדעתי נוכל למצוא מוסך מורשה טוב שיהיה מוכן לעשות את העבודה בזול יותר אם נטפל כמה כלי רכב אצלו. רק חשוב שזה יהיה מוסך שמטפל כמו שצריך כי אל המרכזי הבנתי שממש לא כדאי להתקרב. אני מחפש את המכונאי שיעבוד לי על האוטו כמו שצריך, בלי שארגיש כאילו אני במפעל. בקיצור - יחס אישי.

יאללה, בינתיים אנחנו תשעה - מחכה לעוד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

המחיר אצלי כלל כמובן את העבודה,אצלי החלפתי כבר פולי בעבר ככה שכרגע כבר חסכתי את זה,ולגבי משאבת מים בדר"כ לא מחליפים כי היא פשוט מחזיקה מעמד בלי בעיה,אצלי בדקו והיא היתה בסדר גמור.

בדר"כ המכונאים ממליצים להחליף אותה על הדרך כשעושים כבר טיימינג,אבל בדקתי במוסך ואמרו לי שבקליאו המיקום שלה לא מסובך ככה שזה לא הכרחי אם אין צורך.

פורסם
.

יאללה, בינתיים אנחנו תשעה - מחכה לעוד.

רוני

עוד שלושה עלי.

פורסם

שלום חברה,

לצורך הבהרת הנושא ואולי גם השגת המטרות אציין מס' כללים:

*זמן\שעתון ביצוע לכל עבודה-תיקון והחלפת חלפים, נקבע ע"י יצרן הרכב (ברשותי תזמון מדוייק ומלא של היצרן).

*מחיר עבור העבודה נקבע לפי מחיר לשעת עבודה * שעתון יצרן.

*מחיר החלפים נקבע ע"י היבואן - בנושא הזה קיימת בעיית תמחור ע"י קרסו לרעת הצרכן, במיוחד במקרה שלנו!

העדיפות שיש למוסכי היבואן על מוסך "כלבו" היא בתחום הכלים היעודיים, ספרות טכנית ואולי גם יותר נסיון בטיפול בדגם הרכב הספציפי. כתוצאה מכך, טיפול ותיקון יותר אמין ללא פגיעה במכלולים בעת החלפה.

אם וכאשר ניפגש, אנסה להבהיר את הדברים ואענה לכל מיני שאלות בעניין אחזקה שוטפת ושבר, הנוגעת לקליאו ספורט(בלי נדר):-).

מריוס

פורסם
רוני, אני חושב (אך לא בטוח) שהקומבינה שציינת אסורה על פי החוק, ויש כאן חשש רציני לגזל. ניסית לברר את זה עם מישהו שמבין בחוקי הגנת-הצרכן (או משהו בסגנון)?

בבדיקה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אבל אם מישהו פותר את בעיית הפלסטיקים הרופפים והמרעישים - אני אשמח לשמוע :-)

בסוף הם פשוט נושרים ומפסיקים להרעיש...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עוד אחד לחבורה :razz:

Mk1 2001

מעניין, דווקא אתמול תכננתי להכניס את הרכב למרכזי בראשון לצורך טיימינג בלבד :lol: . בד"כ, אני מטפל במוסך מנור בפ"ת ומרוצה מהם. לדברי המרכזי, המחיר להחלפת רצועה הוא 3600 ש"ח לפני מע"מ.

משיטוטים בפורומים בחו"ל, המחיר באנגליה למשל הוא בסביבות 300-350 פאונד.

מצורף לינק לצורך השוואה מסדנה באנגליה שגם מבצעת טיפולים:

http://www.k-tecracing.com/services.asp

ד"א, מישהו יודע כמה רכבים עוד מסתובבים על הכביש ? לפי מה שאני יודע, בשנים 2001-2003 נמכרו 110 רכבים. מעניין כמה שרדו ?

פורסם

לפי הוראות היצרן:

120K ק"מ , או 5 שנים.

כמובן שיש כאלה שמעדיפים לעשות לפני, בשביל השקט הנפשי.

נראה לי שאני ביניהם :roll:

פורסם

גם אני מתפקד (בעידוד ניר מהפורום),

קליאו ספורט MK2 כסופה 2003, פילטר אויר K&N.

האוטו גורם לי לחייך כל פעם מחדש... :-)

ערן.

פורסם
כל כמה זמן / ק"מ עושים טיימינג?
יש לשים לב להוראות "היצרן" ולהוראות "היבואן" ולהוראות "העובדתיות"...

הוראות היצרן מתייחסות לארץ בה משווק הדגם - לדוגמה :

1. קיים שוני משמעותי בין האקלים באנגליה לבין האקלים בארץ, המשפיעים על אורך תקופת חיי המדף\עבודה של רצועת\חגורת טיימינג.

2. מבחינת היבואן כל החלפה, לא במסגרת האחראיות מבורכת...

3.עובדתית - רצוי מאד להתייחס לאופן הנהיגה ברכב, ק"מ בפועל, באם יש כאלו הנוהגים לנצל עד תום את יכולות הרכב בשילוב נסיעות רבות וצבירה מעל 20000 ק"מ לשנה, רצוי להחליף את חגורת הטיימינג כבר אחרי 60000 ק"מ, כנ"ל לגבי 2 מיסבי מובילי החגורה והמותחן.

מצ"ב קישור באתר שלי לדף הנחיות של חב' קרסו משנת 2000, המתייחס לקליאו ספורט MK1 RS172 .

הנחיות לגבי קליאו ספורט MK2 RS172, שונו ורצוי להתייחס בהתאם.

הקישור:

http://www.carinfocus.com/Frsmk1service.htm

מריוס

• תוכן חדש...