Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שאני מלווה את את סטינגר, בבעייתו עם הלחץ שמן, ועם הדלקת מנורת לחץ השמן, ואת החלפת השמן האחרונה, הוא ביצע אצלי, אני חייב לצייו פרטים נוספים , להבהיר ולחדד את דבריו!

ראשית מנורת לחץ השמן נדלקה לו לאחר נסיעה , במהירות של 140 קמ"ש, השמן השחיר מכיוון שהוא ביצע את עבודתו כהלכה, ספיחת פיח, השמן שהוחלף בתחילה היה בצמיגות 10/40 של ליקווי מולי+תוסף

מוס 2\ השמן הוחלף לשמן בצמיגות 10 /40 של סופר פלוס, שגרם להדלקת נורת לחץ שמן, במהירות 140 קמ"ש, והוחלף לAC דלקו בצמיגות 15/40\ שגרם לירידה בסחיבה, לרעש מנוע, חזק יותר, ולרעש ארוך יותר מהשסתומים בבוקר, מכיוון שהרכב אינו צורך שמן , והדחיסה בגוה אחיד וסביר, ההייתי ממליץ על מעבר לשמן מינרלי בצמיגות 20/50 מתוצרת ליקווי מולי!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבל 20W50 הוא מתכון ללחץ גבוה עוד יותר!

כנראה אף פעם לא יהיה לי האומץ לעשות פלאש אני לא יכול לראות את המנוע רץ על איזה תחליב.....מפחיד אותי!

כנראה שבני ל צודק!

פורסם

עידכון:

החלטתי להמר וביצעתי היום פלאשינג. לצערי לא הצלחתי למצוא את הפלאשינג של STP, לא אצל הפרסי ולא בצנטרל, לכן קניתי פלאשינג של BG מחנות בראשון ליד העבודה. בנוסף החלטתי לנסות את השמן של ESSO 10-40, בא בבקבוקים של 1 ליטר, קניתי גם פילטר שמן של MANN. לא שמתי תוסף כלשהוא לבינתיים, תמיד אפשר להוסיף.

במהלך ביצוע הפלאשינג לא שמתי לב לדברים חריגים, לא זיהיתי בוצה, אולי מעט. אין נזילות והזעות.

בינתיים ביצעתי נסיעה אחת, לפחות הביצועים חזרו להיות טובים והמנוע שקט....עוד דבר ששמתי לב אליו ודיי בקלות הוא טמפרטורת עבודה נמוכה יותר.

האם זה עזר? ימים יגידו. גם אם המנוע יסחוב עוד כמה חודשים מבחינתי זה השתלם.

לגביי השמן שנוקז AC DELCO- זו אולי חברה שמייצרת חלפים באיכות טובה, אבל מחלקת השמנים שלהם צריכה שיפור דחוף.

בכל מקרה, אני רוצה להגיד תודה לכמה אנשים, יש פה אחלה חבר'ה שעוזרים בכיף שלהם, תענוג!

צביקה- תודה על הכיוון הקטן בקרבורטור (ההתנעה מעולה) ביום ראשון ועל היחס החם והאישי, כרגיל! (רק קפה לא קיבלתי) :-)

יונתן- על העזרה והאכפתיות, גם בהודעות פרטיות!

ניצן- על הייעוץ הנ"ל.

זאהר- על המידע מ AUTODATA, ועל הייעוץ בפרטי.

בני ל - אתה יודע כבר על מה... אבל תודה שוב.

זהו, שכחתי מישהו ? :wink:

פורסם
עידכון:

החלטתי להמר וביצעתי היום פלאשינג. לצערי לא הצלחתי למצוא את הפלאשינג של STP, לא אצל הפרסי ולא בצנטרל, לכן קניתי פלאשינג של BG מחנות בראשון ליד העבודה. בנוסף החלטתי לנסות את השמן של ESSO 10-40, בא בבקבוקים של 1 ליטר, קניתי גם פילטר שמן של MANN. לא שמתי תוסף כלשהוא לבינתיים, תמיד אפשר להוסיף.

במהלך ביצוע הפלאשינג לא שמתי לב לדברים חריגים, לא זיהיתי בוצה, אולי מעט. אין נזילות והזעות.

בינתיים ביצעתי נסיעה אחת, לפחות הביצועים חזרו להיות טובים והמנוע שקט....

האם זה עזר? ימים יגידו. גם אם המנוע יסחוב עוד כמה חודשים מבחינתי זה השתלם.

לגביי השמן שנוקז AC DELCO- זו אולי חברה שמייצרת חלפים באיכות טובה, אבל מחלקת השמנים שלהם צריכה שיפור דחוף.

בכל מקרה, אני רוצה להגיד תודה לכמה אנשים, יש פה אחלה חבר'ה שעוזרים בכיף שלהם, תענוג!

צביקה- תודה על התיקון הקטן בקרבורטור (ההתנעה מעולה) ביום ראשון ועל היחס החם והאישי, כרגיל! (רק קפה לא קיבלתי) :-)

יונתן- על העזרה והאכפתיות, גם בהודעות פרטיות!

ניצן- על הייעוץ הנ"ל.

זאהר- על המידע מ AUTODATA, ועל הייעוץ בפרטי.

זהו, שכחתי מישהו ?כן את בני ל. :wink:

רואי צר לי אך אני הצעתי לך קפה, אך אתה היית עסוק בהחלפת שמנים, ובסידור משאבת הדלק החשמלית!

שלך תמיד

צביקה

פורסם

שלום לסטינגר מלך היופי של המכוערים.

:-D "יש לך מזל כי ניצלתה ממות נוראי בליווי עינויום קשים והיתעללות" :-D

בברכת הגומל בני ל הצנוע והביישן :-P

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום לסטינגר מלך היופי של המכוערים.

:-D "יש לך מזל כי ניצלתה ממות נוראי בליווי עינויום קשים והיתעללות" :-D

בברכת הגומל בני ל הצנוע והביישן :-P

ובני שכחת להוסיף שזה לא קללות זה ברכות בלבד..![ברכות הגומל של בני הצנוע והנחמד!]

בברכה

צביקה

פורסם

סטינגר,

כאשר אתה מבצע השוואה בין שמנים - הכלל הראשון הוא להשוות 2 שמנים מאותה הצמיגות בדיוק. שמן 15W40 הוא סמיך יותר ביחס לשמן 10W40 חצי סינטטי, ההשוואה שלך לא במקום ולא ראויה.

מזה 7 שנים אני משתמש בשמנים של AC-DELCO, כשלפחות 5 שנים מתוכם בעיקר ב 10W40 חצי סינטטי שלהם. אין לי שום דבר רע לומר עליו, למרות שיצא לי לנסות גם וולבוליין 10W40 + וולבוליין 5W40 סיננטי מלא. ברכבים אחרים שביצעתי את ה"ניסוי", גם מעבר משמנים איכותיים של ליקווי מולי ו ESSO, לא היה שום הבדל לרעה או לטובת ה AC DELCO.

הפאלשינג שעשית ייתכן ופתח מעברי שמן בצורה טובה עבור מיסבים שלא קיבלו שימון כראוי ועכשיו מקבלים אותו כמו שצריך. בנוסף, חזרת לשמן 10W40 שהוא דליל יותר, מה שנותן פחות התנגדות לגל הארכובה להסתובב וגם שימון חודרני יותר.

בשורה התחתונה, ל AC-DELCO חלקים באיכות טובה ולדעתי האישית (מתוך ניסיון) גם שמנים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, לא הייתי כותב סתם.

יש לי ניסיון גם עם שמן AC DELCO חצי סינטטי 10-40, (עשיתי איתו בערך 5K) שנחשב שמן מוצלח, אך גם איתו המנוע נשמע פחות טוב, אם כי ההבדלים פחות קיצוניים מאשר עם ה 15-40 שלהם.

ייתכן וה- AC יתאים יותר לרכב אחר (בגלל הבדלים במערכת השימון,מרימים הדראוליים או לא וכו') אך גם ה-LM וגם ה-ESSO היו טובים יותר לרכב שלי ואני מכיר את הרכב מצויין.

אני יודע שאפי למשל, בעל הרנו, גם ניסה את השמן וגם הוא התאכזב.

לגביי איכות החלפים האחרים של AC DELCO- שמעתי דברים טובים, אבל ציינתי שהדברים מתייחסים רק לשמנים שלהם.

פורסם

שלום.

שימו לב אסור ולא מומלץ בשום פנים ואופן לבצע פלשינג במנוע כאשר לחץ השמן נמוך זה הדבר הכי מפגר ומטומטם לעשות ולמה? מה איציק כתב והוא צודק!!! הפלשינג מנקה את מעברי השמן ומסיר את הפיח וזה נכון!!! מה הרוחנו ואו מה הפסדנו? מיכיוון שהבעיה היא לחץ שמן נמוך ואנחנו יודעים שאיין ליכלוך ומישקעים וגיפה' בקרטר או במשאבת השמן כי הכול נישאר אצלי בניקוי במוסך.

אז מה עשית כומו אהבל עשיתה פלשינג ואני אמרתי לך לא לעשות אבל מה לעשות כאשר יש ראש בטטה!! שים לב למה גרמתה קיצרתה את החיים של המנוע בצורה משמעותית כי כאשר יש בעיה של לחץ שמן נמוך במנוע שחוק מה שנותן לא אפשרות לחיות זה הפיח במעברים ברינגים וכו.

אכשו שעשיתה פלשינג ניקתה טוב את מה שעוד החזיק את המנוע.

התוצעה " הלחץ שמן ירד עוד ומירב הסיכוים שהרסתה את המנוע!!! כמו שאמרו חז"ל מה שלא ניכנס מהראש ניכנס מהתחת במיקרא שלך עם בעיטה .

בברכה בני ל.

פורסם
איציק, לא הייתי כותב סתם.

יש לי ניסיון גם עם שמן AC DELCO חצי סינטטי 10-40, (עשיתי איתו בערך 5K) שנחשב שמן מוצלח, אך גם איתו המנוע נשמע פחות טוב, אם כי ההבדלים פחות קיצוניים מאשר עם ה 15-40 שלהם.

ייתכן וה- AC יתאים יותר לרכב אחר (בגלל הבדלים במערכת השימון,מרימים הדראוליים או לא וכו') אך גם ה-LM וגם ה-ESSO היו טובים יותר לרכב שלי ואני מכיר את הרכב מצויין.

אני יודע שאפי למשל, בעל הרנו, גם ניסה את השמן וגם הוא התאכזב.

לגביי איכות החלפים האחרים של AC DELCO- שמעתי דברים טובים, אבל ציינתי שהדברים מתייחסים רק לשמנים שלהם.

על כל דוגמא רעה שאתה יכול להביא, אני יכול להביא 4 שאומרות שלא היה שום, אבל שום, הבדל. בנוסף לזה - כנראה שאתה לא מייחס חשיבות לפלאשינג שעשית, לו יש משמעות רבה על פעולת המנוע לאחר ביצוע הפעולה.

בנוגע למרימים הידראוליים, בכל 3 הרכבים האחרונים שלי (כולל זה האחרון) היו מרימים הידראוליים (2 לגאסי ו-1 אימפרזה). בזמן הקניה כל המנועים היו בני לפחות 8 שנים ונקנו עם נסועה של לפחות 120,000 ק"מ (למעט האימפרזה שנקנתה עם 80K ונמכרה, כמדומני, עם 120-130K)... ה AC-DELCO תיפקד מצויין בכולם ללא יוצא מן הכלל. אני מוכן להבטיח לך ש 90% מההבדלים שהרגשת בפעולת המנוע הם לא יותר מהבדלים פסיכולוגיים - אבל אם אתה מאמין שיש הבדלים כאלה, לבריאות שיהיה לך...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

"הבדלים פסיכולוגיים" - האם מנורת לחץ שמן שדולקת לזמן ארוך יותר בהתנעה היא הבדל פסיכולוגי ?

האם תיקתוקי מרימים הדראוליים בבוקר לזמן ארוך יותר הוא הבדל פסיכולוגי ?

האם ירידה מורגשת בביצועים היא הבדל פסיכולוגי ?

האם מנוע רועש יותר הוא הבדל פסיכולוגי ?

אמנם ניתן לייחס את כל אלה לשינוי בצמיגות השמן, אך יש לי ניסיון גם עם צמיגות דומה של 10-40 AC DELCO וגם הוא הרגיש לי פחות טוב... לכן מיהרתי לקצר ולהחליף את השמן אחרי 5K בלבד.

אני חוזר ואומר - ייתכן והשמן מתאים יותר לרכבים אחרים. לרכב שלי הוא בטוח לא השמן האופטימלי.

האם יש לך ניסיון עם השמנים שלהם ברכבים אחרים מלבד סובארו ?

פורסם

שלום.

דעתי בנושא שמני מנוע.

חברה תבינו אנחנו חיים במדינת חוק ואים תקנים שבנושא שמנים שמיושמים כהלכה ולמה היתכון המשורר?

לא משנה איזה פירמה השמן לדוגמא אם נישתמש בשמן של יצרן מסוים והוא חצי סינטטי אז כול היצרנים חייבים לעמוד באותם תקנים אני לא מיתכוון לשמן ב25 ש"ח זבל בלי אבא או אימא.

כלומר לא משנה יצרן השמן כמובן יצרן ידוע אם מוניטין טוב השמן יהיה מצוין.

אכשו לנושא מה המנוע אוהב או מתאים לו איזה שטויות אלה אם יצרן קובע סוג שמן אם צמיגות מסוימת הוא יודע למה ולא ביגלל הרומן הרומנטי.

כול שמן מיצרן ידוע ומוכר יתאים השמן במידה והוא מתאים למיפרט הטכני של הרכב.

הכול נכון כאשר הרכב תקין. כאשר הרכב לא תקין אז פונים למעשה כשפים ואמונות טפלות.

בברכה בני ל.

• תוכן חדש...