Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיירה 2.0i s 1987 - צריך מידע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

באפשרותי לרכוש במחיר הברזל את המכונית הנ"ל.

אני צריך בבקשה מידע לגבי הרכב.

בברכה

שחר.

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איזה מידע בדיוק אתה מחפש?

סתם מהראש: מנוע פינטו גל זיזים עליון יחיד , 2000 סמ"ק, הזרקת דלק, הנעה אחורית...

ה-S אמור לציין רמת גימור בלבד. הדגמים הספורטיבים נקראו xr4i, xr4x4 וכמובן rs-cosworth.

לגבי כדאיות, מה מצב הרכב? נוסע? יש טסט?

מה הכוונות שלך ממנו? רכב יומיומי? רכב פרויקט? שיפוץ?

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

לצורך פרוייקט.כמה כ"ס?, רכב נדיר?,ביצועים?,בעיית חלקים?

מצב הרכב: הטסט נגמר אתמול,הראש מנוע סדוק יש צורך להחליף,הרכב מוזנח פנסים קדמיים שבורים,מכה בדלת .

שווה להציל אותו ?

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

פורסם

איפה יובל וחן פרחי, כשצריכים אותם?:wink: אודי, הזרקה?! -לי בדגם הזה מ-84' היה וובר כפול "רגיל"! אתה בטוח?

האוטו נחמד, מלא ב"חשמל מקורי", לפחות שלי היה, ברמה של הרכבים המודרניים, ו(לפחות שלי) מאד בעייתי בגלל החשמל הזה- כל פעם היו לי תופעות מוזרות ביותר, חלקן גרמו לתקיעה, לחלקן פשוט הפסקתי להיתייחס (כמו הדלתות, ש"ניפתחות" ו"נסגרות" בעצמן פתאום תוך כדי הנסיעה (כמובן, רק על הצג המחשב), ועוד כל מיני דברים מוזרים אחרים!:twisted::evilbat: בסה"כ, היה אוטו מאד נח לנסיעה, מרווח ונעים, ודי חזק, אפילו עם גיר אוטומט. הבעיות החשמל שלו "גמרו אותי", וזרקתי, מה עוד, שמכמה סיבות (הלא-ממש קשורות לנתוניו של האוטו) משום-מה לא אהבתי אותו במיוחד (ושוב, זה ממש, אבל ממש לא היה קשור לאוטו, אבל היה גורם העיקרי, שזרקתי אותו). בקיצור - האוטו מצויין, למי שיודע ואוהב קצת להיתעסק איתו לבד (בעיקר חשמל), ואולי רק שלי היה כ"כ בעייתי בכלל!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
לצורך פרוייקט.כמה כ"ס?, רכב נדיר?,ביצועים?,בעיית חלקים?

מצב הרכב: הטסט נגמר אתמול,הראש מנוע סדוק יש צורך להחליף,הרכב מוזנח פנסים קדמיים שבורים,מכה בדלת .

שווה להציל אותו ?

אופס! חשבתי, שמדובר ב"גיאה"- דגם עם רמת גימור הגבוהה ביותר! אם לא- משנה בכלל את העניין - החשמל לדעתי הרבה יותר פשוט! המכניקה שלו (ובעיקרון של כל הפורדים הישנים) מאד פשוטה ואמינה, במינימום השקעה, ושורדת שנים, רק "תדלק וסע"!

לגבי הספציפי שלך:

ראש מנוע - אם אתה מוריד/מרכיב לבד- בין 500 ל-700 ש"ח (עשיתי לפני כשנתיים לפחות, לקאפרי, עלה משהו כמו-550 כזכור לי).

פנסים שבורים - לדעתי עדיין ניתן להשיג במלא פירוקיות/מרכבים הנטושים, לא צריך להיות משהו יקר מדי.

מכה בדלת - כנ"ל, תעשה חישובים, מה יותר זול- לתקן או להחליף לאחת מפירוק, ויש.

מוזנח - הגדר: סתם מלוכלך, או ריפודים קרועים, דשבורד סדוק, מסריח בטירוף בפנים,מה בדיוק? - לא נראה לי, שתמצא דברים כמו דש למשל, בארץ בפרוקיות במצב טוב!

עוד דבר- טמבונים! לרוב המוחלט של הסיירות בארץ, הטמבונים עברו כבר 20 אלף תאונות, ועקב חוסר כדאיות (חדש יקר, עולה יותר מהאוטו) לא הוחלפו, אלא תוקנו "תלאי על תלאי על תלאי" - מגעיל! סבירות למצוא טמבון משומש במצב טוב בארץ - "0" מוחלט! כולם מכוסחים! והחדש יקר, כמה אלפים!

בקיצור, תלוי, מה "הפרוייקט", שאתה רוצה - אם אתה רוצה לעשות ממנה "רכב אספנות, - דוגמן" - יהיה לך קצת יקר, אבל עדיין לא קריטי, בסה"כ האוטו די "עממי" גם בחו"ל, יש חלפים בשפע!

אם אתה רוצה לעשות באגי או משהו - אז, רק שיפוץ ראש, לא ממש יקר, וכפי שכבר אמרתי, מכנית המכוניות האלה מאד מוצלחות ואמינות בסה"כ.

מבחינת "נפוץ", או ערך אספני - ככל שזה נראה עכשיו, ערך אספני של ממש לא יהיה לו עוד הרבה זמן, אם בכלל, והוא די נפוץ (טוב, לא דגמי 2000 סמ"ק בארץ), אבל שוב - מה זה "ערך אספני" - כלכלית, בטוח האוטו הזה השקעה בין הגרועות, שתעשה איי-פעם (אפילו, שלא ממש רצינית), אבל אם אתה רוצה סתם אוטו נוסטלגי נחמד, ואפילו שימושי ליומיום, שלא יהיה הרבה ממנו בעוד כמה שנים - זה משהו אחר לגמרי, וכאן תמורת סכומים הלא-ממש רציניים לענף, תוכל לעשות לך יופי של אוטו!

הא, ושכחתי - פלטפורמה מצויינת לשיפורים האין-סופיים, הקיימים בשפע בשוק, החל מסתם החלפה/שיפור של מע' הדלק, ועד החלפה מוחלטת של המנוע, מערכת בלמים, גלגלים ועוד - ואת הדוגמאות של כל זה במציאות תוכל לראות, אם תבוא למיפגשים שונים, גם של מועדון (לפעמים), וגם של ה"משפרים הכבדים", שחלקם גם בפורום הזה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
איפה יובל וחן פרחי, כשצריכים אותם?:wink: אודי, הזרקה?! -לי בדגם הזה מ-84' היה וובר כפול "רגיל"! אתה בטוח?...

כן, אני בטוח.

לא רק שה-"i" מציין הזרקה, הזרקה רב נקודתית היתה קיימת למנוע פינטו, לפחות מ 1985 !

תמונה באדיבות HAYNES:

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

פורסם
כן, אני בטוח.

לא רק שה-"i" מציין הזרקה, הזרקה רב נקודתית היתה קיימת למנוע פינטו, לפחות מ 1985 !

תמונה באדיבות HAYNES:

וואללה? יפה, ידעתי על קיום ההזרקה בכלל בפינטו, לא ידעתי שהייתה בסיירה, לפחות עד 90!

פורסם

היה, אבל נדיר.

ועכשיו, קצת מידע לבחור ששאל:

מנוע 2000, 113 כ"ס ב-5500 סל"ד.

כמו שכתבתי, המוזרקות 2000 נדירות בארץ אבל ממש לא בעולם.

ביצועים? בעעעע 0-100? זה לא רכב ספורט... חוץ מהעובדה שהוא שוקל +- 1100 קילו !

מה שכן, הרכב הזה יושב טוב מאוד על הכביש וההנאה מההנעה האחורית גדולה.

קל מאוד לשפר את המנוע הזה ואפשר לעבור את ה200 כ"ס, מה שיכול להפוך את האוטו למפלצת !

תמיד קיימת גם האופציה של להעיף את המנוע הקיים ולהשתיל במקומו איזה COSWORTH בריא...

מבחינת חלקים, בעיקר BODYWORK, קל מאוד למצוא כמעט הכל - אבל כדאי למהר כי מתיכים את כולן.

עוד כמה שנים לא יהיו עוד וחבל...

טיפה היסטוריה: הסיירה הופיע ב-1983 כמחליפה של הטאונוס והקורטינה ויוצרה עד 1993. אז הוחלפה במונדאו, אבל זו כבר בעלת הנעה קדמית (איכס).

בהתחלה, כל יחידת הכוח הובאה קומפלט מהקורטינה, אבל לאט לאט עם השנים, שופרה...

מנועים בארץ:

פינטו 1.3, 1.6, 2.0

CVH היו 1.8 ו1.6 (נדיר מאוד ה-1.6 הזה)

DOHC היו 2.0

לא הגיעו לארץ כמובן ה 2.3, 2.8, 2.9 משושי הבוכנות וכמובן גם לא COSWORTH חוץ מכמה פריטים שנבנו או יובאו אישית.

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

פורסם

אני כאן,גנאדי(במיקרה,אני בחופש היום...).

לסיירה S יש מנוע מוזרק בעל 115 כ"ס ב 5500 סל"ד.

היא היתה אמורה להיות הדגם ה"חצי ספורטיבי" של הסיירה,וכללה פנסי ערפל,גלגל הגה ספורטיבי ועוד.

הביצועים הישתפרו לעומת גירסת המאייד,אבל המומנט ניפגע.

ההזרקה הופיע לכבוד הסקורפיו שהופיע בשנת 86'.

ותיקון קל להודעתו של אודיקל-מנוע ה 1.3 לא היה פינטו,והיה גם דגם בעל מנוע V6 2.0 שהוצא די מהר משירות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
...ותיקון קל להודעתו של אודיקל-מנוע ה 1.3 לא היה פינטו,והיה גם דגם בעל מנוע V6 2.0 שהוצא די מהר משירות.
אני מתעקש ;)

מנועי ה OHV 1.3 Xflowהיו עד הקורטינה MK3 (כולל) אבל כבר בקורטינה MK5 בוודאות הוחלפו בפינטו. מנוע זה היה ביצור עד 1981...

בסיירה לא היו OHV.

כמובן שאני אשמח לראות תמונה של מנוע OHV בסיירה, אם יש. (אני מדבר על 1.3, לא על 2.3, כי הוא כן OHV). גם אני טועה לפעמים, אבל לא ניתקלתי ובאמת שחיפשתי.

אגב, יצא לי אפילו לפגוש אישית קורטינות MK5 OHC 1.3 (לא ממש מחזה נעים), יש כזו לסהר...

ואקנח בתמונה מהיינס לאישור.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ford_engines

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

פורסם
איפה יובל וחן פרחי, כשצריכים אותם?:wink: אודי, הזרקה?! -לי בדגם הזה מ-84' היה וובר כפול "רגיל"! אתה בטוח?

האוטו נחמד, מלא ב"חשמל מקורי", לפחות שלי היה, ברמה של הרכבים המודרניים, ו(לפחות שלי) מאד בעייתי בגלל החשמל הזה- כל פעם היו לי תופעות מוזרות ביותר, חלקן גרמו לתקיעה, לחלקן פשוט הפסקתי להיתייחס (כמו הדלתות, ש"ניפתחות" ו"נסגרות" בעצמן פתאום תוך כדי הנסיעה (כמובן, רק על הצג המחשב), ועוד כל מיני דברים מוזרים אחרים!:twisted::evilbat: בסה"כ, היה אוטו מאד נח לנסיעה, מרווח ונעים, ודי חזק, אפילו עם גיר אוטומט. הבעיות החשמל שלו "גמרו אותי", וזרקתי, מה עוד, שמכמה סיבות (הלא-ממש קשורות לנתוניו של האוטו) משום-מה לא אהבתי אותו במיוחד (ושוב, זה ממש, אבל ממש לא היה קשור לאוטו, אבל היה גורם העיקרי, שזרקתי אותו). בקיצור - האוטו מצויין, למי שיודע ואוהב קצת להיתעסק איתו לבד (בעיקר חשמל), ואולי רק שלי היה כ"כ בעייתי בכלל!

לחן יש היום יום הולדת הוא הלך להזמין את העוגה....

מזל טוב לאיש שרק טוב ליבו גדול מהידע שלו ברכבים......רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
לא הגיעו לארץ כמובן ה 2.3, 2.8, 2.9 משושי הבוכנות וכמובן גם לא COSWORTH חוץ מכמה פריטים שנבנו או יובאו אישית.

תיקון קל

ב1983, שנת היבוא הראשונה, דגם ה 2.3 הגיע גם הגיע, בדרגת גימור גיאה, על ידי היבואן. כ25 רכבים נמכרו כאן מאותו מנוע, ולהזכירכם, באותה שנה, הסיירה נמכרה בעיקר עם מנוע 1.3 עקב תקנות המיסוי...

אם הרכב נוסע אני אשמח לקחת אותו.

אצא לי השוקה / להקת "ברוז"

פורסם
תיקון קל

ב1983, שנת היבוא הראשונה, דגם ה 2.3 הגיע גם הגיע, בדרגת גימור גיאה, על ידי היבואן. כ25 רכבים נמכרו כאן מאותו מנוע, ולהזכירכם, באותה שנה, הסיירה נמכרה בעיקר עם מנוע 1.3 עקב תקנות המיסוי...

אם הרכב נוסע אני אשמח לקחת אותו.

כמו שאמרתי, לא הובאו...

כמות דו ספרתית של מכוניות שווה ערך מבחינתי ל"לא הובאו". זה כמעט כמו יבוא אישי ;)

בדיוק כמו הסקורפיו הגדולות מ 2.0, פיאסטה XR2 ועוד כמה פורד מעניינות שהיו...

אגב, ידוע לי על XR4I אחת בארץ (לבנה). אני חושב באבו-גוש...

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

• תוכן חדש...