Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה הרכב המדובר. , לא , שלא תבינו לא נכון, אני ממש לא רוצה להסביר איך להחליף רצועת תזמון בדינוזאור הזה, אלא סתם לשתף אתכם בחוויות מהעבודה עליו.

אז זה הרכב. (בתמונה הוא נראה קטן יותר, תאמינו לי).

n_geelong_4wd_020305_2m.jpg

הקדמה : אני שונא את הרכב הזה, הוא גדול, מפלצתי, ומכוער. אף אחד לא אוהב לעבוד עליו. היום שנאתי להיות מכונאי. :)

התהליך :

המנוע : המנוע נמצא במרכז מאחורי המושבים הקדמיים. כדי להגיע אליו, צריך להרים את המושבים אחורה. מיד מגלים פלטה אשר מסתירה את המנוע. מפרקים אותה ומגלים גיהנום. איזה קקה של מיקום !. החלפת מצבר נעשית ללא בעייה אך החלפת מסנן אוויר (ממוקם מתחת למושב הנהג בתוך מובלעת כזו) כרוכה בפירוק צינורות (שאני לא יודע מה הם בכלל), ועוד כמה שטויות. הרכב עליו עבדנו, היה של חברת קדישא (כן, אלה שמסיעים את ארונות הקבורה - Spooky), "הנה, אמרתי לך שיבואו לקחת אותך" אמרתי לחברי שעבד איתי. קצת הומור לא יזיק בגיהינום הזה.

מתחילים לפרק את המניפה, את הכונס של המניפה, רצועות, מכסה טיימינג ואז מגיעים לרצועה. למנוע יש גל זיזים עליון ויחיד. המשאבת מים, מונעת על ידי הרצועת תזמון (לא כל-כך אופייני במנועים של מאזדה) ולה יש פולי משלה. משחררים מעט את הבורג של המותחן, מזיזים אותו אחורה ומוציאים את הרצועה. וואלה ההלבשה הייתה קלה עד מאוד. לאחר ניסיון אחד שבו גילינו שהפולי התחתון זז לנו בשן בעת הרכב הרצועה ובעת שחרור המותחן, למדתי את השיטה. השיטה היא לסובב מעט את הפולי התחתון שמאלה (נגד כיוון השעון) באיזה שן וחצי. עכשיו הרצועה, יושבת טוב, עשינו כמה סיבובי מנוע, והופ ! יש לנו רצועה חדשה.

בקיצור, מה שאני בא לומר לכם עכשיו, לפעמים הדברים נראים קשים בהתחלה, אבל ברגע שמבינים את הקונספט הכללי, העבודה נעשית קלה יותר.

בקיצור, אני רואה שהסברתי בכללי את התהליך, אז לא נורא.

תודה ל-AUTODATA על התרשים.

e2000timing5dh.jpg

נתראה בפעם הבאה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...