Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת קומבינה למחשב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התפנה לי חדר בבית ואני רוצה להעביר לשם את המחשב, הבעיה היא שאין שם נקודת טלפון ולא בא לי להריץ חוטים בפנלים וגם לא להזמין את בזק.

העניין הוא כזה, בין בחדר שלי (איפה שהמחשב עכשיו) לבין החדר הריק יש תעלות בקירות ככה שמהחדר שלי יש תעלה בקיר שמובילה חוטים לחדר הריק לטלויזיה חשמל וכ"ו. אם אני חותך את החוט בתוך הנקודה שלי בחדר ומחבר לו חוט נוסף של טלפון ועושה חיבור לפי צבעים מתאימים בתוך החוט ומעביר את זה בצנרת לחדר הריק, האיכות של הקו תיפגע מהעניין או שזה לא יעבוד?

זה אמור להיות נקודה ל ADSL. במקום להזמין טכנאי שיעביר חוט בתוך התעלה אני רוצה לעשות את זה בעצמי אבל אין לי משהו סגנון שוקולדות כדי לחבר את החוטים של בזק אז אני עושה את זה חאפרי כמו בכבל מאריך עם בידוד בין החוטים.

יצליח או לא?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

יצליח.

לא לעשות את זה חאפרי:

להעביר את כל השקע, להתמש בכבל המיוחד שאיתו מעבירים חוטים בקירות (ומגרזים אותו עם סבון כלים), לחבר צבע לצבע ולא לשכוח לשים מפצל לADSL וטלפון בכל הבית וגם בשקע הזה (אם איכות הקו חשובה לך).

הלוואי על כולנו קומבינות כאלה במחשב (ולא ראוטרים שמגיעים לאלפי שקלים).

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

אם בנקודה יש מספר תעלות, אתה יכול להעביר חוט נוסף בהן, עדיף להעביר בתוך התעלה עם החוט של ה TV כי אז לא יהיו לך הפרעות.

אם יש לך תעלה פנויה אתה יכול להעביר כבל בעזרת מכשיר שניקרא "סטלבנד", זה כבל מפלסטיק (פעם זה היה עשוי מתכת) שבעזרתו אתה משחיל את הכבל. קודם אתה דוחף אותו עד לנקודה השניה ואז אתה קושר לו בקצה את החוט שלך + חוט משיכה (חוט לבן כזה שקושרים איתו חבילות, זה כדי שאם תרצה אי פעם להעביר עוד משהו יהיה לך קל, פשוט תמשוך את חוט)...

אם התעלה שלך מכילה את הכבל של ה TV, לא נראה לי שתצילח להעביר בו סטלבנד. אולי להוציא את החוט של הTV ואז להשחיל את שניהם...

בכל אופן, בשקע בזק יש "שוקולד", אתה יכול לחבר אליו את הכבל החדש איפה שמיתחבר הישן (בנוסף)...

תעשה את זה בזהירות, אני פעם חטפתי זרם מזה (כשהטל' מצלצל הזרם עולה...)

צרף אולי ציור, ציין כמה תעלות יש לך, תראה האם יש קופסאות חיבור בקירות וכו'...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

גילי יש לי תעלה פנויה לצורך העניין הזה, העניין הוא שאין לי את המכשיר הזה שנועץ את החוטים בנקודה החדשה כמו שיש לטכנאי בזק ושיפוצניקים

מה שאתה אומר זה שבנקודה שלי יש חיבר של החוט כדי שתהיה לי נקודה, ויש מקום נוסף שלשם מחברים חוט חדש כדי למתוך למקום אחר וליצור עוד נקודות? מה שנקרא שרשרת?

in the face

with a chair

פורסם
גילי יש לי תעלה פנויה לצורך העניין הזה, העניין הוא שאין לי את המכשיר הזה שנועץ את החוטים בנקודה החדשה כמו שיש לטכנאי בזק ושיפוצניקים

מה שאתה אומר זה שבנקודה שלי יש חיבר של החוט כדי שתהיה לי נקודה, ויש מקום נוסף שלשם מחברים חוט חדש כדי למתוך למקום אחר וליצור עוד נקודות? מה שנקרא שרשרת?

היי

לא צריך את המכשיר שיש לטכנאים של בזק, קנה שני שקעים שמצויידים בהברגות, חבר את החוטים כמו שהם מחוברים כיום, מאיפה שהם מחוברים אתה מוציא עוד "סט" של חוטים שהם החוטים שעוברים בקיר לצד השני...

במיוחד בשבילך הזזתי את המסך של המחשב, את המנורה המגעילה שקיבלנו לחתונה, פרקתי את השקע וצילמתי... רק בישבילך, שלא תגיד שלא אוהבים אותך כאן :wink:

אגב, המכשיר הזה, שנועץ חוטים ניקרא "לוחץ כרונה"... עולה 30-40 ש"ח. שני שקעים חדשים יעלו פחות...

אגב, סטלבנד (הדבר הזה שאיתו משחילים את החוטים בקיר), יש לך?

גילי

small001.jpg

small002.jpg

פורסם

אני אסביר לך את התמונה

החוט כחול לבן זה הקו של המחשב, הכתום לבן הוא של הבית (2 קוים שונים). זה אצלי בחדר

בחדר השני יש נקודה של כתום לבן שאני צריך בעצם להפוך אותה לכחול לבן.

מה שאני עושה זה פשוט מנתק בחדר הפנוי את הכתום ומושך לו כחול ממה שיש עכשיו?

1. תמיד אפשר ב"טעות" לשבור את המנורה

2. תזהר שלא יחשבו עוד שיש בנינו משהו

2001_0319_093433AA.JPG

in the face

with a chair

פורסם

מה רשת אלחוטית עכשיו? אני רוצה להעביר את המחשב לחדר אחר בבית ששם אין לו נקודת טלפון.

בכל מקרה אם בעתיד יהיה עוד מחשב בבית אז הם יהיו אחד ליד השני ויחוברו בכבל ישירות

in the face

with a chair

פורסם

אני עובד בתמיכה של ה adsl בבזק.

אני אביא לך הצעה אחרת, אמרת שבתעלה שאתה רוצה להעביר את הכבל עובר גם כבל חשמל.

אם הבנתי את זה נכון, אז אל תעשה את זה, זה יגרום לניחות ורעשים בקו.

מה שכן הייתי מציא לך לעשות, זה קומבינה קצת אחרת.

תשים את המודם(אם זה מודם רשת, אם לא אז תחליף למודם רשת) ליד השקע המקורי.

ממנו תעביר כבל רשת דרך התעלה למחשב.

לדעתי בצורה הזאת זה יעבוד בצורה יותר איכותית ואמינה.

פורסם

אין שם חשמל, לשקע חשמל יש תעלה משלו בקיר, לטלויזיה יש תעלה משלה ולטלפון תעלה משלו.

נראה לי שכל הבלגן בכלל זה לא בחדר שלי אלא בלובי ומשם הכל מסתעף לכל החדרים, מחר אני אבדוק את העניין

in the face

with a chair

פורסם

אגב, המכשיר הזה, שנועץ חוטים ניקרא "לוחץ כרונה"... עולה 30-40 ש"ח. שני שקעים חדשים יעלו פחות...

נועץ קרונה , לא לוחץ .

עולה מעל 100 ש"ח.

יש להקפיד לחבר פילטר ADSL/קו לכל נקודה בבית בה יש מכשיר טלפון ,אחרת הADSL לא יתפקד .

לא לחבר בשום פנים ואופן עם איזוליר בנד ושות' - זה יגרום להפרעות בקו הדיבור , וגרוע מכך - להפרעות בקו הנתונים .

אך ורק חיבור קשיח בשקעים (ברגים/קרונה). אם צריך - החלף את הקו כולו (בד"כ לא יותר מ-15 מ').

במקום סטלבנד , ובהנחה שיש כבר כבל בתעלה - ניתן לקשור את הכבל הקיים לחוט משיכה , למשוך החוצה , ולהכניס במקום שני כבלים.

בשום פנים ואופן לא לנסות להשחיל כבל טלפון (דגש על כבל טלפון ,בכבלים אחרים זה יכול לעבוד) נוסף באותו צינור - הכבל דק וחלש מדי מכדי להתנגד לקיפולים , ואתם עשויים להיתקע עם "פקק" בצינור.

השתמש בכבל 2X2X0.5 מ"מ (2 גידים , 2 זוגות , 0.5 ממ"ר קוטר המוליך).

פורסם

נסה לראות אולי העבירו בתוך התעלה 2 זוגות ולא אחד... אם ככה הבעיה שלך פתורה. אם לא, אתה יכול ללכת לחנות ולקנות כבל עם 2 זוגות או יותר באורך של 15 מטר נניח (קח תמיד ספייר של מטר או שניים, לחתוך תמיד אפשר, לחבר זה טיפה קשה :wink: ) ותקשור את ההתחלה שלו לחוט שקיים, תימרח עליו טיפה סבון כלים ותתחיל למשוך מהצד השני. תעזר בחבר, מישהו שישחיל את הכבל בצד השני, אחרת החוט טלפון, שהוא לא ממש חזק יכול להקרע.

אם כבר מעבירים כבל (עבודה של חצי שעה) שווה להעביר כבל עם כמה גידים, כדי שתהיה האפשרות לחבר 2 טלפונים, ושיהיה תמיד עוד זוג גידים "ספייר"...

עוד רעיון...

נסה למצא את הקופסת חיבורים שלך, שם אתה תראה את הפיצולים והחיבורים, שם אתה יכול להצליב את הכבלים, במקום שהחיבור של החדר השני יהיה כתום חבר אותו בקופסא לכחול...

אגב, אם כבר בפורום של חאפרים עסקינן, אפשר ללחוץ את הכרונה בעזרת טסטר (אוייי, אני חאפר :wink: )...

גילי

פורסם

אגב, אם כבר בפורום של חאפרים עסקינן, אפשר ללחוץ את הכרונה בעזרת טסטר (אוייי, אני חאפר :wink: )...

או פשוט לבעוט אותו לתוך הקיר...

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

טוב בנתיים המצב יותר טוב

גיליתי שהחדר שלי הוא בעצם האחרון בשרשרת מה שאומר שהחדר הפנוי כבר נמצא עם חוטים של 2 הקוים, רק החוטים של האינטרנט לא מחוברים לנקודה שם אלא חתוכים באמצע ומלופפים ביחד כדי לא ליצור נתק בשרשרת.

אני פשוט אחבר אותם בנקודה במקום הקו השני ואת הקו השני אני אחבר בליפוף כמו שיש עכשיו לקו של המחשב.

הם עשו עבודה חאפרית אבל אם זה עובד להם זה יעבוד גם לי.

in the face

with a chair

• תוכן חדש...