Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עתיד המונו שיש לו מספיק מאוד לסאב הזה...

אני ראיתי את המונו הזה ומה הוא מסוגל לעשות...

ברכב אחד שתי מאק פירים של מאק אודיו...

ברכב אחר מולטי אוהם של פייז...

המונו הזה עובד יפה מאוד אם הוא יחליף קשה לי להאמין שהוא ירגיש בהבדל...

ד"א אצל הבחור עם הקליאו נראה לך שזה מרעיד את כל האצטדיון כי הוא (וגם אני)עם אוטו בגודל קופסאת שימורים...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אופל אסטרה זה לא בדיוק רכב ענק...

ואני אומר לך שלא יודע מה דפוק שם אבל הממברנה בקושי זזה הוא לא פותח אותו...זה נראה כאילו הוא מחובר על המגבר של הHU :D

פורסם

קודם כל תודה לכולם על הרצון לעזור.

אז ככה - הלכתי למתקין - הוא בדק ואמר לי שהמונובלוק היה על פול ריינג' ולכן - הסאב "דיבר" במקום לצעוק.

עכשיו הסאב כבר דופק חזק ואפשר לראות את הממברנה רועדת, לא כמו שהיה במפגש.

כך שהבעיות שהיו אצלי היו שהיציאה של הכבל rca כמעט התנתקה מהמונבלוק (וזה כבר סודר במפגש), וכיון של המונובלוק.

אין לי ספק שהמאגנט פנטום יותר חזק מהפייז, כי משהו שהחליף מפיז למגנט אמר לי שהוא הרגיש שיפור (מה גם שהנתונים שלו יותר גבוהים). יחד עם זאת, לאור העובדה שיש לי רק סאב אחד של קיקר שעובד על 2 אום - 400 ואט rms ואחרי שכיונו לי את המונובלוק אני בספק רב אם החלפת המונובלוק תביא לשיפור כלשהו, כי אני חושב שהסאב כבר מתפקד בהתאם ליכולת שלו. עתיד ו green monster, אשמח להפגש איתכם ולשמוע את דעתכם איך הסאב מתפקד אחרי הכיון.

לגבי התיבה, עוד לא הספקתי לבדוק את המידות - כשאני אבדוק, אני ארשום אותם ואשמח לקבל חוות דעת אם זה מתאים או לא. תודה אייל על העזרה.

שאלתי גם את המתקין על התיבה, והוא הסביר לי שבתיבה אטומה הצליל יותר פאנצ' ובתיבה עם פורט, הצליל של הבאס נמרח יותר. סתמנו את הפורט עם סמרטוט וגם אני הרגשתי בהבדל שהוא אמר. זה ענין של טעם. נראה לי שאני מעדיף דוקא את הצליל בתיבה אטומה, אם כי יכול להיות שכמו שאיל אומר, עם תיבה עם פורט במידות נכונות התוצאה אפילו היתה יותר טובה.

יש לי אפשרות להחליף לתיבה אטומה שהמידות שלה יהיו הרבה יותר קטנות מזו שיש לי כרגע. אני נוטה להחליף אותה, אבל אשמח קודם לקבל עצתכם וזאת לאחר שארשום את המידות של התיבה שיש לי כיום (אעשה את זה בקרוב).

פורסם

המונובלוק אמור להיות על פול ריינג' !! כי אתה עובד עם הקרוס אובר הפנימי של האלפיין שהוא פי מליון חותך טוב ומדוייק יותר מהקרוס של המונו....

אין לי בעיה להפגש איתך אבל את מה שראיתי במפגש שום דבר לא ישנה המונובלוק שלך פשוט קטן על הסאב הזה הוא ממש לא מרגיש כמו 400 וואט אני הייתי מחליף למאגנט...אתה תעשה כרצונך זה רכב שלך, כמו כן הייתי מחליף את התיבה לאטומה כי התיבה עם פורטד פחות פאנצ'ית בסאב הספציפי הזה....המתקין ברור שלא יגיד לך להחליף כי זה עולה לו כסף, וברור שלא יגיד לך להחליף תיבה כי שוב זה עולה לו כסף התיבה שיש לך היא תיבה פורטד אוניברסאלית שלא מתאימה (בטוח לא ב100 אחוז, זאת אומרת נפח+פורט) לסאב שלך.....אתה לקחת סאב לא רע בכלל ואתה נותן לו את כל התנאים שרק אפשר לנגן לא טוב...אז הוא מנגן לא טוב, אם היית יושב בקליאו הירוקה היית רואה איך קומפ וי אר מנגן...אומנם קצת מרוח ולא הכי לטעמי...אבל עוצמה בטוח שהיתה שם !!

פורסם
המגבר הזה חלש לסאב!

תסתכלו בכל הנתונים ותבינו שמדובר על תקן DIN45324 , תקן מתירני לחלוטין.

אני אחזור שוב על השוואה:

ר"ד פיוניר עם 45*4 בmax , מכשיר סטנדרטי ,

מקבל על פי התקן 25 ואט לפי DIN45324!!

מי שלא מאמין מוזמן להתערב.

מר מידן צודק אבל גם תשימו לב שהמגנט הוא על תקן DIN.

SPL-1 kicker solo-baric L7 12'-142.9db

פורסם

כן אבל המגנט מראש חזק משמעותית ממה שצריך אז גם אם יש נפילות של 30 אחוז אל מול תקן אחר...עדיין יש לו מספיק עוצמה

פורסם

לא עדיף לקנות מראש מגבר טוב וחזק?מה הרעיון של 30% פחות? מגבר גרוע. נקודה.

מגבר שלא עומד בהצהרה-לא נחשב מבחינתי מגבר טוב, יכול להיות מספק למערכת,

לפי ההגדרה שלי, טוב הוא לא.

אין לזה סוף, גם לנזר לא עומדים בהצהרות- מגבר לא טוב.

איפה הסוף? נתחיל עכשיו לבדוק מי לא עומד בהצהרות ?

או אולי כמה אחוזים מתוך הצהרה כן מסופקים בפועל?

יש רק מקום אחד, קטגורייה אחת שכל המוצרים הללו צריכים להגיע לשם-מגברים לא טובים.

פשוט כמו שזה נשמע.

יכול להיות שמבחינה תקציבית הם מה שמתאפשר למערכת, אבל הם לא צריכים התייחסות,

כמו מגבר שעומד בנתוניו.

זה שיש איזה תקן (din45324 או אולי cea-2006 ) זה חצי נחמה- אני יודע שמראים לי ואטים

אבל לפחות יש התחייבות למשהו.

אני מבטיח לכם שמגבר class d (ע"מ ליצור נצילות גבוהה) מחברה טובה, יגרום לסאב

הנ"ל להגיע לתפוקה מצויינת.

אני לא ראיתי את התיבה- אבל אם עתיד אומר שזו אוניברסלית, איך למען השם אתם חושבים שזה יעבוד טוב?

אם הוא יועבר לתיבה סגורה, נצילות תרד- הבעייה של כח היחסי של המגבר תוחרף,

יידמה כאילו המגבר יותר חלש.

וכן, אכן כן, המגבר צריך להיות על FLAT במידה וחיתוך תדרים מבוצע מהפנל.

ZZR

פורסם

לא הבנתי בכלל מה אתה רוצה.....

המאגנט נמדד 650 לפי תקן דין, והוא כנראה עומד בזה (עד שלא יוכח אחרת) אני אומר שאם אנחנו יודעים שמגבר מוציא 650 בתקן מסויים (כמו שאתה עשית בגיי בי אל...שאמרת שאם הוא 104 בCEA אז בסופו של יום הוא 50 כמו הרוקפורד) אז נגיד שבתקן "אמיתי" יותר כמו CEA הוא נגיד יוציא 400 ? (לדעתי יותר אין מצב שהתקן הזה כזה נמוך ומתירני) זה מספיק לסאב הנ"ל, אתה רוצה ? אין בעיה אתה תמיד מוזמן לשלם 4 אלפיות על מגבר קלאס די שמדוד בתקן אחר...

פורסם
אז ככה - הלכתי למתקין - הוא בדק ואמר לי שהמונובלוק היה על פול ריינג' ולכן - הסאב "דיבר" במקום לצעוק.
תשימו לב כמה ההבדל כאן הוא פסיכולוגי.

גיל כמובן אני לא משמיץ וכולי אבל הלכת למתקין ובגלל שהוא מתקין יחסת לדבריו יותר

חשיבות ממה שעתיד פה אמר לך וכיוון במפגש.

הסאב שלך לא עובד עכשיו יותר טוב בגלל שהמתקין כיוון לך, אלא בגלל שהוא אמר לך

שהוא ישמע יותר טוב...

יתכן מאוד שהוא גם הכניס לך את הסאב לקליפינג בשביל שתחשוב שהוא נשמע יותר טוב...

בקיצור, לדעתי האישית, במידה והסאב אכן נמצא בתיבה שלא מתאימה לו, השלב הראשון הוא

להחליף תיבה. לא חייבים אטומה מידן, אפשר גם לבנות תיבה PORTED לפי נתונים נכונים של היצרן.

אבל אני מוכן לחתום לך שבמידה והתיבה הזו של הסאב אכן לא תקינה וגדולה מדי, הסאב הזה

ישמע הרבה יותר טוב בתיבה אטומה לפי צרכיו.

גיל, אם אתה מתכנן מעבר למונובלוק המדובר של מגנט, הייתי ממליץ לך קודם כל כן להפוך

את התיבה של הסאב לאטומה ע"פ הגדרות יצרן. אתה תהנה הרבה יותר מהמערכת שלך ככה.

לפי בחירת הרכיבים אצלך במערכת אני מניח שאתה לא מחפש SPL WHAT SO EVER, אז

לדעתי אטומה תהיה בחירה טובה בשבילך. קודם תשדרג לאטומה ע"פ הגדרות היצרן (זה חשוב, סתם

תיבה אטומה עשויה לעשות את האפקט ההפוך)

ואז תראה איך נשמע לך. אם זה לא יספק אותך תחליף למגנט.

Race Smart

פורסם

במקרה שלו זה נורא קל המלצות יצרן הם בין 28 ל135 ככה שקל להגיע לתיבה שתתאים לו...כמעט כל אטומה תתאים לו....

וצודק בקשר למה שאמרת על המתקין.....אני כיוונתי לו את המערכת ושמעו לא רע בכלל...המתקין לא מכיר את האלפיין הזה לדעתי ובגלל זה עובד עם הקרוסים של המגברים ולא של ההד יוניט שהוא פי מליון יותר טוב מהקרוס של המגבר !!!

את הסאב אין מה לעשות אי אפשר היה להגביר יותר ממה שהיה שעשיתי לו במפגש...מעל זה או שהוא נכנס לקליפינג....או שאפשר לעשות מה שגרין מאסטר עשה ועם הבאס בוסט להרים אותו (וככה גם הוא הגיע מהמתקין עם באס בוסט מורם) ואז ב45 הרץ יש בום שמוציא את החלונות מהמקום...אבל בשאר התדרים אתה לא יודע בכלל שיש שם סאב....

גיל - שהוא כיוון לך את הסאב הוא גם נגע בHU או רק נטו מהמגבר ?

פורסם

הסאב דיבר במקום לצעוק שהוא חתוך ב100 הרץ ב24 אוקט' ? ואני חתכתי אותו אני יודע !!

בולשיט אחוש שרמוטה גיל....אני התעסקתי עם המערכת שלך מספיק במפגש...המגבר חאלס הוא היה בגבול העליון שלך...הוא הכניס אותך קצת לקליפינג.....ופיצץ אותך עם הבאס בוסט (בדיוק! כמו שגרין מאסטר עשה) בקיצור....יש פה איזה משהו דפוק...המונובלוק הזה פשוט לא מצליח להרים את הסאב שלך נקודה...דבר נוסף שחשבתי עליו יכול להיות שהסאב שלך עם שני סלילים של 8 אום ולא שניים של 4 ואז המונו שלך רואה 4 אום ולא 2 אום..ונותן רק 200 וואט...ואז העוצמה מסתדרת !

בכל מקרה עצתי לך - אתה רוצה תשמע אתה לא רוצה אין לי כבר מה לעשות....תעיף את המונובלוק הזה (כי הוא יותר חזק המאגנט...וגם אם אתה עובד על 4 אום המאגט חזק משמעותית) ותגיד למתקין שלא מעניין אותך כלום ואתה רוצה תיבה א-ט-ו-מ-ה ואחרי זה תרים לי צלצול (יש לך את הטלפון) ונפגש....נכוון, ותראה שהחיוך לא יורד מהפנים שלך...

פורסם

תאכלס לפחות פעם ביום אני חושב שהפורום הזה פשוט נלחם בטחנות רוח.

מה זה שווה כל הידע שחולקים פה אם בסוף אנשים הולכים מפה למתקינים שלהם ומחשיבים אותם

כסמכות העליונה.

Race Smart

פורסם

הפורום נלחם בעצמו כי מה לעשות ומבלי לפגוע, גם הממליצים כאן לא תמיד יודעים הכי טוב. אני אישית לא התרשמתי לטובה מההמלצות שניתנו לבחור, הן חסרות מיקוד ולדעתי יותר מבלבלות ממועילות. לפעמים זה נראה כאילו כל אחד עושה תחרות מי יכול לכתוב יותר. אני יודע שהרצון הוא טוב, אבל זה לא מספיק.

יתכן מאוד שהוא גם הכניס לך את הסאב לקליפינג בשביל שתחשוב שהוא נשמע יותר טוב...

משפט לא ברור. זה לא משנה קליפינג או לא קליפינג, מה שמשנה אם הוא נשמע טוב. בסאבים לרוב לא נשמע קליפינג ביחס של עד אפילו 1:4 כך שאם אנחנו יכולים להנות מהתוספת היחסית בהספק, למה לא.

• תוכן חדש...