Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תשכח שאתה צריך לקחת בחשבון שהפורט שלך אוניברסאלי מה המלצות יצרן לפורט ?

בכל מקרה אם אתה רוצה SQ קיקר ממליצים בחום על תיבת סילד, ככה רשום באתר שלהם,

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המלצות יצרן לפורט הם ככה:

אפשרות 1: קומפקט -

6.4X 31.8

אורך (כנראה הכונה לגובה) : 50.8 ס"מ.

אפשרות 2 : SPL (בס עמוק)

7.6X 31.8

אורך (כנראה הכונה לגובה) : 52.1 ס"מ.

נראה לי שהפורט לא כל כך מתאים לנתוני היצרן, נכון?

פורסם

לפי מה שאתה כותב הוא לא בכיוון של להתאים להוראות יצרן

אי לכך ובהתאם לזאת - תיבה אטומה בנפח 30+ליטר תהיה סלמטק באבו !

פורסם
עתיד, אתה ממליץ המלצות פזיזות מדי. הוא נתן שלוש מידות לפורט כך שכנראה מדובר בSLOT PORT (פורט מרובע).

אם אתה יכול תן לי בבקשה קישור לסאב (אני לא בטוח איזה שנה יש לך).

יש לו קומפ וי אר החדש.....05

עם שני סלילים של 4 אום מחובר ב2 אום....

אגב אייל אני לא מבין מדוע פזיזות, ברור שמדובר בפורט מרובע (כמו שקיקר אוהבים)

בכל מקרה אם הפורט שלו היה מרובע (נגיד) אז הוא היה כביכול 7.5X7.5 באורך של 35 סנטימטר

(שתאחלס עיגול זה פחות נפח אפילו מזה....כי יש את חיתוך העיגול מתוך הריבוע)

והוא בכלל צריך במקרה הכי עדין פורט שארוך יותר בכמעט 20 סנטימטר

וגדול יותר ביותר מפי 4

אייל מאיזה כיוון שלא תבוא לזה הפורט שלו פשוט מאוד לא קרוב מרחק שנות אור מלהתאים לסאב שלו

פורסם

עתיד, הוא רשם שני סוגי פורטים לטווח רחב של נפחים (בהנחה ומסתכלים על הטווח שבין ההמלצות של קיקר) כאשר בכל נפח דרוש פורט אחר בשביל לכוון לתדר מסויים וכאשר אתה יכול לבחור במגוון רחב של תדרי כיוון. לכן מאיזה כיוון שלא תבוא לזה אתה עדיין עוסק בניחושים ולא מתבסס על מידע ממשי.

בהנחה שהנפח נטו של התיבה הוא כ55 ליטר התיבה מכוונת ל24HZ עם הפורט הזה שזה כנראה נמוך מדי בשביל הסאב הזה ובתיבה הזו. בגדול אין שום בעיה לקצר את הפורט ולעשות שהתיבה תתאים לטווח ההמלצות של קיקר. אם בא לך לנסות, אני הייתי מקצר את הפורט ל17 ס"מ דבר שיכוון את התיבה לאזור ה33HZ.

אישית, לא הייתי בוחר בתיבה הזו כי היא לא קולעת לטעם שלי, היא יותר SPL מSQ (למרות שהיא לא SPL נטו) אבל אולי זה ימצא חן בעינייך.

אני אף פעם לא אהבתי את ההמלצות לתיבה של קיקר, הסאבים שלהם דורשים נפח גדול יותר בשביל לקלוע לטעם שלי. תיבה אטומה של 30 ליטר לטעמי תהיה קטנה. יש לה QTC של 1 (המומלץ לSQ הוא 0.707 למידע על QTC אפשר לגשת לFAQ). בשביל QTC שיורד את ה0.8 הסאב זקוק ל90 ליטר, לא תיבה הגיונית בגודלה מה גם שהיכולת של הסאב לעמוד בהספק המוצהר עליו, יורדת.

אם הבחירה היא באטומה אני הייתי מנסה תיבה בנפח גדול יותר, של 50 ליטר בערך למרות ששוב, כל אחד והטעם שלו ויתכן שתאהב את הסאב בנפח קטן (שזה אומר שהוא ירד פחות נמוך ויתן פיק קל בתדרים הגבוהים יותר של הסאב באס - לא מעט אנשים אוהבים את זה אפילו אם זה לא מוגדר כSQ).

הבנתי שמאפשרים לך את ההחלפה בחינם, אם החנות מסכימה שתקצר את הפורט ולקחת את התיבה בחזרה אז הייתי מנסה קודם כל את האפשרות הזו. אם אתה לא אוהב נסה את התיבה האטומה ומשם תמשיך הלאה (אם לא תאהב את ה30 ליטר נסה אחת בנפח גדול יותר אם יש).

פורסם

תודה על העצות המקצועיות. היה מאוד מענין לקרוא את מה שכתבתם.

אגב,עתיד אתה בטוח שה compvr אצלי הוא מ 2005? לדעתי אצלי הוא משנת 2004. החוברת של הסאב הודפסה בכל אופן ב 2004.

אחרי מה שאייל כתב, שמתי לב שבחוברת של הסאב של קיקר כתוב שבתיבה אטומה - לצורך SQ הנפח המומלץ הוא 130 ליטר!!! :shock:. כנראה שצריך לגרור קרואן מאחורה בשביל חובבי SQ עם סאב של קיקר :-) .

הדבר הכי מצחיק בחוברת שהם עוד כותבים :

DO NOT MAKE THE AIRSPACE GREATER THAN THE

SQ MAXIMUM ENCLOSURE VOLUME RECOMMENDATION

דבר מענין נוסף : כתוב שב SQ הסאב צריך לעבוד אז על 300w rms .

לא כל כך הבנתי למה הסאב צריך לעבוד על הגברה של 300 ואט ולא על 400 ואט, בנפח תיבה כזה גדול.

מכל מקום, מחר אטפל בנושא ואשמח לרשום כאן את התרשמותי למי שלא יהיה במפגש.

פורסם

זה לא משנה 04 או 05 הכוונה שלי שזה מהסדרה החדשה עם הממברנה המוזהבת ולא מהסדרה הישנה עם הממברנה עם השתי טבעות

בכל מקרה אני שמח שאחרי כל הבלאגן כן שמעת בעצתי (אחרי שמספר אנשים פה בערך חיזקו אותה (בינהם גם איל...בערך:D)

ואני מקווה שמחר אחרי הכיוונים תהיה מרוצה עד הגג - אם כך יהיה אני אהיה מרוצה עד הגג :D

לשאלתך : בתיבה גדולה מאוד כמו 130 ליטר, ההתנגדות של הסאב, גם ב"כניסה" ובגם ב"יציאה" של הממברנה קטנה יחסית, כי הוואקום שהוא מיצר קטן ביחס לחלל...ולכן יש חשש שאם תתן לו 400 RMS אז הX-MAX שלו יצא מגבולות התקין והוא ינזק, בתיבה של 30\50 ליטר הסאב יכול לקבל 400 וואט RMS בלי שום בעיה (הורדתי PDF של הסאב כדי לבדוק את זה)

פורסם

אחרי מה שאייל כתב, שמתי לב שבחוברת של הסאב של קיקר כתוב שבתיבה אטומה - לצורך SQ הנפח המומלץ הוא 130 ליטר!!! :shock:. כנראה שצריך לגרור קרואן מאחורה בשביל חובבי SQ עם סאב של קיקר :-) .

טעות בידיך... שים לב למה שרושום בחוברת:

CompVR subwoofers perfom well in any size sealed enclosure between the Compact and the SQ volume recomendation. These systems will exhibit benefits of both designs: Compact produces high impact bass and SQ generates low bass frequence protraction.

Compact (Minimum Enclosure Volume) - 28.3L

SQ - (Maximum Enclosure Volume) 130L

כלומר לכל גודל של תיבה יש יתרונות משלה... בעיקרון כפי שהבנתי קיקר ממליצים על נפח התיבה בין 28-130 ליטר... ש130 ליטר זה הנפח המקסימלי, שבו הסאב ירד נמוך, אך לא זה אומר שזאת תיבה SQ... לעומת זאת, בתיבה קטנה (28.3) הסאב ינגן "high inpact bass"....

פורסם

תמיד התיבה הגדולה היא תיבת SQ כי בה ההענות תהיה שטוחה יותר והסאב ירד נמוך יותר. יפה לראות שקיקר התחילו לרשום נתונים קצת יותר מציאותיים לתיבות שלהם אם כי עדיין הם רושמים נפחים שלדעתי הם קטנים מדי ולא מומלצים (אני לא מכיר עוד חברה שממליצה על תיבה אטומה עם QTC כל כך גבוה). רוב הלקוחות דורשים תיבות קטנות, כנראה שזו הסיבה.

עתיד לא חיזקתי את דברייך (להפך), כפי שאתה רואה תיבה בנפח 30 ליטר היא תיבה די גרועה מבחינת SQ.

פורסם

לאו דווקא בנפח המדוייק, דווקא יותר בזה שהתיבה פשוט מאוד לא מתאימה...ומעבר לתיבה אטומה עדיף במיוחד שלא מדובר בהוצאה כספית...אבל היי, אם בא לך דווקא לא לחזק את הדעה שלי....אתה תמיד יכול לערוך את ההודעה שלי ולערוך למעלה יותר שאמרת שאם המעבר לאטומה היא חינם אז עדיף....

ואמרת את זה כי רשת שאם לא מתאפשר לו לשחק עם הפורט ובכל זאת להחליף (ולא...אם הוא יחתוך את הפורט הוא לא יוכל להחליף) אז כדאי לו לעבור לאטומה....

פורסם

אוקיי, עכשיו הסאב שלי עובד בתיבה אטומה בנפח של 31 ליטר...

מה ישתנה ברגע שאבנה לו תיבה גדולה יותר (עדיין אטומה) נגיד בנפח של 50 ליטר, חוץ מזה שהסאב ירד יותר נמוך...?

פחות דיוק, יותר עוצמה?

הסאב הוא קיקר קופמויאר המדובר.

פורסם

הוא ירד יותר נמוך שזה אומר שהמערכת שלך בכלליות תתן מענה לספקטרום תדרים יותר רחב - בקשר לדיוק זה לא אני אמרתי !! זה אייל אמר (אני מניח שכמובן לפי חישובים) הגרף יהיה שטוח יותר דבר שיוביל לכך שהסאב ינגן ספקטרום תדרים בעוצמה זהה

השאלה אם אתה מרוצה עכשיו - אם כן אין סיבה לגעת תאחלס

פורסם

השאלה אם אתה מרוצה מסאונד שלה כרגע אם כן חבל לשנות ואולי לא תאהב אם לא אני מציע שתתן מה חשוב לך שסאב יתן איך אתה אוהב שהוא נשמע ואיזה מוזיקה אתה שומע - אולי אייל או אחד החבר'ה היותר מבינים יוכל לתכנן לך טיבה

• תוכן חדש...