Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל אני שיחקתי עם הציוד שלו במפגש כיוונתי לו וראיתי מה הולך שם...הסאב שלו לא זז טוב נקודה !

יש לי סאב 170RMS של קאנווד שמזיז את האוטו הרבה יותר טוב באוטו הרבה יותר גדול ובאותו דיוק.....כל העסק שם דפוק מהשורש.

ומתקין שמכוון קרוס במגבר....בלי לבדוק מה עשו בHU אז זה מתקין דראק...אייל אם חתכתי לו בטעות בHU ב25 הרץ על 24אוקט' ? איזה מין מתקין זה שלא בודק את הקרוס בHU לפני ?

לדעתי מדובר פה בעסק חובני לחלוטין בדיוק כמו לדחוף קומפ וי אר שאמור לקבל על הנייר 400 אר אמ אס..לתוך תיבה אוניברסאלית

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עתיד, אני לא חושב שאתה יכול לכנות את המתקין דראק, כי זה לא הרושם שאני קיבלתי, להיפך.

דרך אגב, ההגדרות ב HU הוחזרו לפלאט לפני הכיון במגבר.

יכול להיות שאפשר לשפר מספר דברים, אבל בין זה ובין לכנות את המתקין דראק יש פער עצום.

כמו - כן גם המתקין מוכן להחליף לכל מה שארצה, כך שזה לא כמו שכתבת שזה יעלה לו יותר, אז הוא משכנע אותי להשאיר דברים מסוימים.

פשוט אני חושב שגם לא צריך לעשות עוול לאנשים שזה לא מגיע להם.

פורסם

גיל לעשות התקנה ולמתוח את החוטים ככה שהRCA יוצא מהמקום מתחת למעטפה שאתה בכלל לא יכול לדעת זה לא מקצועיות

לדפוק ברגים באמצע הדיקט בצורה בולטת לעין זה לא מקצועיות

לא לעשות שהמעטפת נושקת לדפנות של תא המטען זה לא מקצועיות

לעשות כבל 4 גייג' שחצי מהסיבים שלו קרועים בחיבור למצבר והוא כבר נהיה 8 גייג' זה לא מקצועיות

להשתמש בטריקים זולים כמו באס בוסט כדי להגביר סאב שהמגבר קטן עליו זה לא מקצועיות

להשים סאב כמו קיקר בתיבה אוניברסאלית עם פורט שאלוהים יודע לאן מכוון בנסיבות האלו זה לא מקצועיות

לכוון את המערכת דרך קרוס בינוני ומטה שקיים במגבר שבראש המערכת עומד HU עם קרוס משוכלל ומצויין זה לא מקצעויות

המיקום של הטוויטרים שלך גורם להם להיות נורא צורמים לאוזן וזה לא מקצועיות

אז עם כל הכבוד לזה שאולי הוא מדבר יפה, ואתה מעט תמים והוא מצליח לסובב אותך עם מילים....מצטער מאוד עם כל הכבוד למר רמי קראדי שכולם פה מהללים ומשבחים - במקרה שלך הוא יצא (לדעתי) הכי לא מקצועי בעולם...וראו את זה למעלה מ5 אנשים במפגש שחושבים בדיוק! כמוני....ואני לא קונה את שהנימוק הזה ש"לבן אדם יש עובדים...אין מה לעשות הוא לא מתקין בעצמו" מקום שמכבדת את עצמו עושה בקרת איכות לעובדים מראש...ואם לא אז לפחות המינימום שבמינימום זה לעשות בקרת איכות בעצמו על רכב לפני שהוא יוצא מהחנות שלו..........

אתה יכול ללכת למתקינים שיודעים לעבוד כמו סאונד בלאסטר, כמו ברק מרדיו השרון, אולי המחירים לא הכי זולים...אבל העבודה נקיה ובחיים לא תראה ברגים תקועים בתפזורת באמצע הבניה....,ואם כבר הוחלט לשים ברגים...יש אלף דרכים לטשטש אותם.........

בקיצור גיל אני מצטער מאוד, אבל רמי קראדי על הרכב שלך עשה עבודה מכוערת..חובבנית, ומזלזלת, ועם כל הכבוד לו אדם שמרשה לעצמו להוציא רכב מאצלו בצורה כזאת.....כנראה שזוהיא בקרת האיכות שלו, ואין לדעת ברכב הבא של מי מחברי הפורום הבקרה תהיה זהה....

אני לשם לא אכנס ויהי מה !

פורסם

אייל, אתה מסכים עם זה שקליפינג בסאב שהמטרה שלו היא לא לנגן ביטים של מוזיקה אלקטרונית

אלא לנגן כלים של תזמורת שיורדים נמוך יגרע מHIFI?

כי קליפינג זה אולי אפשרי ולא ממש שמיע כשמדברים במוזיקה אלקטרונית, אבל במוזיקה עם כלים

"חיים" ? יחס של 1:4 יהיה שמיע ולדעתי גם הרבה לפני.

Race Smart

פורסם

קודם כל אני לא יודע מאיפה שמעת את הנימוק שזה העובדים ולא רמי.

עתיד, קצת קשה לי לכתוב את הדברים כי אני יודע שיש לך רצון רב לעזור וגם עזרת בהרבה דברים, אבל בענין של המתקין אני עדין חולק עליך.

זה שRCA יצא מהמקום, זה אולי לא תקין, אבל דברים לא צפויים קורים לפעמים וזה דבר שאפשר לסדר.

איפה אתה רוצה שידפקו ברגים? לא בדיקט? על הפח?

בדקנו את הנושא של הכבל 4 גייג' - זה לא נכון שחצי מהסיבים שלו קרועים והוא בטח לא נהיה 8 גייג', מה גם ש 8 גיג' בהחלט מספיק למה שיש לי ברכב. זה סתם משהו שאני התעקשתי עליו - שיהיה 4 גיג'. זה לא הכרחי ולא הרבה מתקינים היו מוכנים לתת לך 4 גיג' באותו מחיר.

זה שכיונו ממגבר ולא מה HU , אז או קי, יכול להיות שעדיף מה HU, כי זה יותר נוח, אבל מה לעשות, המתקין רגיל לכון מהמגבר. לא כולם מכירים את ה HU החדש של אלפין, מה גם ששנינו יודעים שלא קל לעבוד איתו עד שלא מכירים אותו לעומק.

לגבי התיבה, אני מעדיף לברר את העובדות - לצין מידות ולהתיעץ כאן עם אנשים שמבינים לפני שאני קובע דברים.

לגבי המיקום של הטוויטרים - מספר אנשים אמרו לי שזה המיקום האידאלי דוקא. טויטרים, אם הם צורמים, דבר שאגב אני לא שמעתי, אז זה לא בגלל מיקום לדעתי אלא בגלל כיון תדרים הגברה וכו'.

פורסם

תראה גיל, זה שאתה מרוצה מההתקנה זה יפה וטוב, אבל מהסתכלות חפוזה שלי על ההתקנה

(ראית ששאלתי והייתי המום שאלה ברגים ולא איזשהו משהו אחר...)

זאת לא התקנה שנעשתה ברמה גבוהה. אני הייתי מופתע שעתיד אמר לי בהודעות פרטיות שזה

שייך לרמי קארדי. שימוש בעץ סנדביץ דק זה לא ממש הרמה שהייתי מצפה.

גיל קח בחשבון שמה שנותנים לך בחינם, אח"כ יעלה לך כסף.

אם עבד לך מישהו שלא מבין על האוטו ועשה לך עבודה חאפרית אל תסכים לקבל את הגלולה המרה.

דרוש את זכויותך. אתה משלם ואני מניח ששילמת גם כסף טוב על ההתקנה הזו אז למה שזה יהיה

לא איכותי עד הסוף?

ד"א, להשתיק טוויטרים צורמים יש הרבה שיטות, אבל הם צריכים להיות מראש במקום טוב על מנת לייצר

החזרים של הצלילים הגבוהים, מה גם שבסט שני חלקים, חלק מתדרי המיד שמשפיעים על הבמה מיוצרים

על ידי הטוויטרים (כמובן שהחשיבות העילאית היא למיקום המידבאס)

Race Smart

פורסם

גיל יש מליון דרכים לחבר את העץ מבלי לדפוק ברגים בחזית....

זה שהוא נתן לך כבר 4 גייג' באותו מחיר, או שלא צריך בכלל 4 גייג' לא אומר שמותר לו לעשות עבודה חרא....

אם תלך לצ'מפיון ותזמין פאסאט 1.8 ובמבצע יתנו ל1.8T באותו מחיר אבל תקבל אותה עם טורבו דפוק והיא תוציא רק 125 כ"ס

אז תגיד "וואלה גם ככה אני צריך רק 125 ונתנו לי באותו מחיר אז לא נורא 125 זה אחלה" ? לא...אתה קנית רכב עם 150 אתה תקבל 150

קנית כבל 4 גייג' אתה צריך לקבל 4 גייג' ומחירים והכל זה לפני ההתקנה ברגע שסגור על התקנה אין מקום לוויכוחים ולעבודה רשלנית

וזה שאלפיין מסובכים אז מה ? מתקין טוב אמור להכיר אותם, ואם לא אז לא בושה (כמו שנתקלתי בעבר...) מתקין לא הכיר HU שלי שאל אם יש את החוברת....ישב 5 דקות עם החוברת בצד...ניגש לאוטו ותיק תק כיוון הכל....דברים לא צפויים קורים שלא נותנים עליהם את הדגש...ראית ששיניתי לך את מיקום הבורג נכון ? למה...כי הוא הדוק מידי והחוטים היו מתוחים סתם

לגבי התיבה בכיף : תעלה לפה את אורך+כותר הפורט (זה הצינור פלסטיק....הפתח הזה) ואת המידות החיצוניות של התיבה...אוני מוכן לחתום לך מראש שהתיבה הזאת היא לא מתאימה לסאב....

אבל תעלה...ונראה מה יגידו שאר החברים, אגב גיל לרצון שלי לעזור אין קשר, ואנחנו פה רק מדברים..זה שתגיד לי דבר כזה או אחר לא ימנע ממני בסופ"ש לבוא אליך לשוות על בירה וכיוון מערכת

פורסם

יותם, שמעת פעם קליפינג ביחס של 2:1? 3:1? 4:1? אם כן תפרט מתי ואיך. אם לא שמעת אז איך אתה יכול לשער מה ישמעו ומה לא ישמעו?

99% מהאנשים מכוונים את המגברים שלהם כך שיש CLIPPING ברמה זו או אחרת גם אם הם לא מודעים לכך.

במוסיקה אלקטרונית דווקא הרבה פעמים הטרקים הם תובעניים מבחינת הסאב ודווקא בהם ניתן לשמוע את העיוותים.

מה גם שבסט שני חלקים, חלק מתדרי המיד שמשפיעים על הבמה מיוצרים

על ידי הטוויטרים (כמובן שהחשיבות העילאית היא למיקום המידבאס).

החשיבות הכי נמוכה היא למיקום המידבאס מכיוון שרוב התדרים שהוא מפיק אינם כיווניים ויש אנשים שממקמים אותם אפילו מתחת לכסאות. החשיבות הגבוהה ביותר היא למיקום המיד. אם התכוונת למיקום הוופר שמפיק בסט שני חלקים גם מיד וגם מידבאס אז אתה צודק, אבל לכתוב "מידבאס" יכול להטעות (זה הטעה אותי ורק בסוף הבנתי שיכול להיות שלזה אתה מתכוון).

אני אומר בכנות, קשה לקרוא את הת'רד הזה (וגם ת'רדים אחרים) הוא מלא במילים אבל במעט תוכן. צריך לכתוב את הדברים בצורה מסודרת יותר ואם לא בקיאים בנושא מסויים אז עדיף לא להזכיר אותו בכלל מאשר לכתוב דברים לא נכונים. גם אני הרבה פעמים ובעיקר בהודעות קצת ארוכות קורא את ההודעה מספר פעמים לפני שאני שולח, אני ממליץ לאחרים לעשות את זה גם.

פורסם

אייל אני לא ממש מבין אתה רוצה, אפילו בציטוט שהבאת שאני רשמתי רשום בפירוש שאני מדבר על

סט שני חלקים...

ולא, לא באתי ושמעתי הנה קליפינג של 1:X בגלל שעדיין לא התקנתי את הסקופ באוזניים אבל

אין לי ספק שאם אנחנו מדברים על קליפינג ברמה של היחס 1:4 (ז"א מבחינתך מגבר שמכויל בגיין

ל1 VOLT PRE OUT כשהסיגנל הוא 4?)

הוא יהיה קליפינג שמיע. זה יהיה לי מאוד מוזר אם אני אווכח שאני טועה, סה"כ מבחינת קטימה אתה מדבר

פה על קטימה רצינית של גל הסינוס, עד לרמה שאתה מאבד המון מהצורה המקורית שלו.

Race Smart

פורסם

כתבת בסוגריים, כך שזה נראה שזו הערה בדרך אגב וזה מה שבילבל.

אתה לא צריך להתקין את הסקופ באוזניים, אתה צריך או לקחת סקופ או לעשות זאת עם דיסק מתאים (יכול להיות שיש בFAQ קישור לדיסק שכזה, אם הלינק עוד עובד) ואם אין, אז לא לרשום את דעתך בנושא כי היא לא מבוססת על ידע אלא על ניחושים.

כמו כן כתבתי עד אפילו 4:1 כלומר לא תמיד לא תשמע את הקליפינג ב4:1 (שנתתי כגבול עליון). זה תלוי במספר גורמים אבל זה יתכן.

פורסם

אני לא בטוח אם יש אותו שם ואם הלינק עוד עובד. תריץ חיפוש בגוגל "nasty totoro gain setting cd" זה נותן תוצאות, אם יש את הCD אולי תמצא שם. אני אבדוק בהזדמנות במחשב הישן אולי במקרה יש לי אותו עליו.

פורסם

טוב, אז בדקתי את מידות התיבה.

הפורט בתיבה בקוטר 7.5 ס"מ. הגובה של הפורט : 35 ס"מ. (הפורט מופנה בתיבה כלפי מעלה).

מידות התיבה: הבסיס למעלה:58 ס"מ 25X ס"מ

הבסיס למטה: 58ס"מ 35Xס"מ

הגובה: 36 ס"מ

אשמח לדעת אם התיבה מתאימה לסאב 12 אינטש compvr של KICKER

כמו - כן אני כנראה אחליף לתיבה אטומה - מעדיף SQ על SPL

אשמח לדעת מה עדיף לתיבה אטומה בטוחים כאלה גדולים - כמו שעתיד אמר לפי הגדרות יצרן זה יכול להיות בין 28.3 ליטר ל 130 ליטר. האם עדיף תיבה שנוטה לנפח המינמלי או תיבה עם נפח גדול יותר?

בתודה מראש

פורסם

חישוב יבש הביא 62 ליטר...בלי לקחת בחשבון את עובי העץ כי זה מידות חיצוניות...

אם תוריד עובי דופן כפול מכל הפרמטרים (שתאחלס זה פחות) זה יוצא 50 ליטר....נגיד שהתיבה שלך בין 50 ל60 ליטר סבבה ?

כי יש גם את הנפח שתופס הסאב עצמו תאחלס....

הגבול התחתון שלך זה 1.75 קיוביק פיט שזה 49.9 ליטר ככה שיש מצב שהנפח תקין עוד איכשהו (למרות שתאחלס יכול להיות שהנפח בורח טיפה למטה...אבל סביר להניח שהוא תקין) בכל מקרה יש המלצה מאוד רצינית של קיקר לתיבת סילד (אטומה) למי שמחפש SQ המלצה גורפת...

פורסם

אז זה כנראה מתאים, כי לפי הגדרות יצרן זה צריך להיות בין 49.6 ל 63.7 ליטר

למרות זאת נראה שאחליף לאטומה. נשמע לי יותר טוב כשזה פאנצ'.

• תוכן חדש...