Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל,

לאור ההתפתחות בתרד כאן, אני מציע לשנות את את שם הנושא

ל"סאב קיקר קומפ וי אר 12 אינטש - התאמת מונובלוק ותיבה".

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לאו דווקא בנפח המדוייק, דווקא יותר בזה שהתיבה פשוט מאוד לא מתאימה...ומעבר לתיבה אטומה עדיף במיוחד שלא מדובר בהוצאה כספית...אבל היי, אם בא לך דווקא לא לחזק את הדעה שלי....אתה תמיד יכול לערוך את ההודעה שלי ולערוך למעלה יותר שאמרת שאם המעבר לאטומה היא חינם אז עדיף....

ואמרת את זה כי רשת שאם לא מתאפשר לו לשחק עם הפורט ובכל זאת להחליף (ולא...אם הוא יחתוך את הפורט הוא לא יוכל להחליף) אז כדאי לו לעבור לאטומה....

לא סתרתי את זה שאמרת שהתיבה לא מתאימה אלא דברים אחרים שנכתבו בת'רד. אני לא עושה "דווקא", אנחנו לא בגן :)

ACCENT, עתיד רשם דברים נכונים בתשובה לשאלה שלך (זה לא רק לפי חישובים אלא גם על פי ניסיון מעשי).

בסאב הספציפי הזה ההבדל בין 30 ל50 הוא לא הבדל של שמיים וארץ (לעומת למשל הבדל של בין 30 ל90) אבל הוא יהיה שמיע. יש סאבים רבים שבהם המעבר מתיבה של 30 ליטר ל50 ליטר יכול להיות שקול למשל להבדל שבמעבר בין 30 ליטר ל90 ליטר בסאב הספציפי הזה.

פורסם

הבעיה שניסיון מעשי אומר כל פעם לקצר את התיבה...אולי ע"י מחיצות פנימיות אפשר...ואז לא הורסים אותה

אייל בתיבה שלך ניסית כמה אפליקציות או שהלכת לפי דעות מפורומים שונים +\ חישובים ?

פורסם

ניסיון מעשי ניתן לצבור במגוון דרכים. לבנות כמה תיבות אם בפעם אחת או עם ניסיון שנצבר במשך הזמן (יחד עם תכנון לאחרים). אפשרות אחרת היא לקחת תיבה גדולה ולשחק עם הנפח שבה ע"י הכנסת חפצים שתופסים נפח. לא חסרים אנשים עם סאבים 12", להחליף בין תיבות זה לא הליך ארוך וגם זו אפשרות.

למשל בתיבה הפתוחה האחרונה שלי (זה היה לפני כשנתיים) החלפתי מספר פורטים כדי לראות איך זה נשמע לאחר שהרצתי את זה בתוכנה, הליך די פשוט וזול (השתמשתי בצינורות ביוב).

אצלי ברכב ניסיתי ללכת לפי ההמלצות שקיבלתי מהבעלים של החברה אבל גם אותן בדקתי בתוכנה (לא כי פקפקתי בו, סתם בשביל הכיף). בתיבה אטומה יש פחות מקום לטעויות.

לילה טוב :)

פורסם

סיכום הדברים:

ההמלצות שקיבלתי כאן שיפרו באופן ניכר את המערכת.

לגבי קיצור הפורט, לא היה אפשרי כיון שטעיתי במדידת גובה הפורט. הפורט שלי היה קצר מידי - בגובה של 11 ס"מ ולא 35 ס"מ כפי שצינתי קודם (הפורט בתיבה שהיתה לי היה מצוי בבסיס העליון ובגלל שבצעתי את המדידה בחושך מדדתי בטעות את המרחק מקצה הפורט לבסיס למטה ולא את אורך הפורט עצמו). אי לכך, ומאחר וממילא אני אוהב יותר פאנץ' החלפתי לתיבת 30 ליטר (התיבה היחידה שהיתה), ואני חייב לומר שהיא הרבה יותר קולעת לטעם שלי. הבס נשמע לי מדויק יותר ולא נמרח.

לגבי המונובלוק, עתיד צדק. מסתבר שעם המגנט פנטום הסאב עובד יפה גם על פול רינג , דבר שלא היה קיים בפייז.

יחד עם זאת, אני לא יכול לקבוע חד משמעית שזה בהכרח בגלל הסוג של המגבר - יכול להיות גם שהפייז שקניתי קודם היה סחורה פגומה (הוא לא היה חדש מקרטון אלא מותקן ברכב). עכשיו לפחות ראיתי שהמונובלוק של מגנט בא חדש מהקרטון.

בקיצור ולענין, תודה לעתיד, תודה לאיל, ותודה לכל האחרים. בזכות האתר הזה ובזכות הידע שלכם, אפשרתם לי לעשות קניה נבונה.

חבל שהמוכרים השונים בחנויות של ציוד אודיו לרכב לא חולקים את הידע הזה עם הלקוח ומי שלא מתענין לגבי מה שמכרו לו עשוי להתקע עם ציוד בעיתי.

אחרי כל מה שנאמר פה לגבי המתקין שהייתי אצלו, אני חייב לציין שהוא בכל אופן עשה כל מה שצריך כדי שאהיה מרוצה והחליף לי את כל מה שדרשתי מבלי להגיד לי שכבר קניתי או משהו כזה. אמינות לדעתי חשובה לא פחות מהידע של המתקין לגבי תפעול מכשיר אלפיין (ואכן עתיד - עושה רושם שהוא לא יודע לתפעל אותו).

אכן, הגימור אצלי לא מושלם, אבל אל תשכחו שזה גם תלוי ברצון הלקוח. אני יכול להשקיע עוד כסף ולעשות אצלו תיבה עם פרספקס וכו', אבל אני מעדיף להשקיע את הכסף במערכת ולא באיך היא נראית, מה גם שמתישהו אחליף את האוטו.

שמחתי לראות שאנשים שהיו גם במפגש הקודם היו שותפים לתחושה שלי שהבאס נשמע עכשיו הרבה יותר טוב.

עתיד, תודה על הכיונים ותודה על הכל - אנו עוד צריכים להפגש וכך אוכל להוקיר לך תודה בצורה יותר מתאימה.

פורסם

גיל אני שמח שהכל התסדר לטובה ואתה מבסוט ואכן שמעת לעיצתי עוד מההתחלה שפגשת אותי לפני חודש בתחרות EMMA ובסוף עשית צעד נבון לעבר המגנאט פאנטום..אתה לא תתאכזב ממנו ..אני ועוד משתמשים מרוצים כבר נהנים ממנו ועכשיו גם אתה יכול להנות ממנו ,תהנה באמת הוא מתפקד מעולה על הקיקר שלך ומזיזו בלי בושה..

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אסף, האמת שמלכתחילה רציתי לרכוש את המונובלוק של מגנט פאנטום בהתאם להמלצה שלך - אבל אמרו לי שאין אותו במלאי והמליצו לי על הפייז.

טוב, העיקר שהסוף טוב, ויכול להיות שבזכות זה, עוד אנשים ידעו מה כדאי לקנות.

פורסם

גיל , אני שמח שהכל הסתדר לך לטובה, חבל שלא יכולתי להגיע היום לשמוע, אבל אני מצפה לשמוע את המערכת במלוא הדרה במפגש הבא (ברעננה הבנויה!).

וכמו שאמרתי לך לפני זה, תמיד שמח לעזור.!:)

under construction..

פורסם

11X7.5 ס"מ מכוון את התיבה לאזור ה55HZ אז זה באמת לא פלא ששמעו רע.

אני שמח שאתה מרוצה מהתיבה החדשה אבל למרות זאת תזכור שהתיבה הזו שיש לך היא מאוד קטנה (אני מעריך שלרוב האנשים שבפורום אין תיבה עם QTC כל כך גבוה) ושתיבה אטומה גדולה יותר תהיה הרבה יותר לכיוון הSQ (למקרה ובעתיד תרצה זאת).

פורסם

אייל תקשיב, לא פעם יצא לי קצת לדבר עם כמה חבר'ה שמבינים לא מעט בסאונד, גם בפורומים בחול, והם אמרו לי שQTC זה מעולה על הנייר - אבל פועל זה לא אומר יותר מידי מסיבה מאוד פשוטה, שלכל רכב התנהגות שונה ודווקא יש רכבים שפיק של התיבה יכול להשתלב עם הענות נמוכה של הרכב באותו תדר ואז הצליל יוצא אחיד,

בכל מקרה שמעתי לא מעט סאבים בשני המפגשים האחרונים בינהם גם סאבים לא זולים כלכך שמוגדרים SQ, ותאחלס הצליל שנוצר באותו של גיל הוא חד ונעים....אין מריחות אין כלום, אז אולי על הנייר התיבה הזאת מתוכננת לא לTOP SQ בפועל התיבה הזאת מייצר SQ מצויין - אולי זה בגלל הרכב או בגלל לא יודע מה אבל זה מה שקורה בפועל !

פורסם

את ההמלצות כבר רשמתי.

עתיד, אני שמח שיצא לך לדבר עם חבר'ה והם צודקים (אם הנייר היה אומר הכל אז לא הייתי טורח לרשום על ניסיון מעשי). לרכב יש מה שנקרא CABIN GAIN (כנס לFAQ או תריץ חיפוש אם אינך יודע מה זה) שנובע מהנפח שלו ולכן באמת בכל הרכב זה ישמע שונה. בכל רכב הCABIN GAIN יתרום לכך שההענות תהיה שטוחה יותר. ברכבים קטנים יותר מאשר בגדולים ולכן ניתן לשים בהם תיבות עם QTC גבוה יותר (באופן יחסי) ועדיין לקבל איכות טובה. אם יש לנו QTC גבוה כמו במקרה של הקיקר בתיבה של 30 ליטר עדיין ההענות תהיה לא טובה גם אם מדובר ברכב קטן. לא טובה במונחים שאני משתמש בהם, במונחים של אחרים היא יכולה להיות טובה (ציינתי זאת באחת ההודעות הראשונות).

אני לא יודע אילו סאבים שמעת ובאילו תצורות והאם ההגדרה שלך לSQ היא הגדרה נכונה (נכונה למשל לפי הכללים של EMMA או כל איגוד אחר שפועל לפי הגדרות שמקובלות בתחום האודיו). לכן לא אוכל להתייחס לחוות דעתך על הסאב. שמעתי פעמים רבות את הCOMPVR לאורך השנים בהרבה תיבות קטנות ולדעתי הוא היה רחוק מSQ (למרות שאחרים חשבו אחרת).

בסופו של דבר מה שחשוב הוא שגיל מרוצה (וההגדרות חשובות פחות).

• תוכן חדש...