Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, קרוב משפחה שלי מעוניין לרכוש רכב משומש עד 70-75 אלף ש"ח (הוא מעוניין לשלם עד 70 אלף אבל הוא יכול להוציא עוד 4 או 5 אלף אם זה באמת הכרחי).

הדרישות שלו הן:

1. רכב משנת ייצור 2003 (אפשר להוסיף והלאה אבל לפי מה שהוא ראה בתקציב הזה זה בעיקר 2003)

2. שיהיה בגודל של משפחתית או משפחתית קומפקטית.

3. אמין ולא יקר מדי לתחזוקה.

4. ביצועים טובים (עד כמה שזה אפשרי).

5. לגבי התיבת הילוכים - לא ממש משנה אם זה ידני או אוטומט (יש עדיפות מסויימת לידני בגלל הביצועים והצריכת דלק).

בינתיים הוא בדק לפי מחירון לוי יצחק ומצא 3 רכבים שמתאימים לתקציב ולחלק מהדרישות הראשוניות:

1. יונדאי אקסנט 1500 ידני/אוטומט 2003/2004 67,000-74,000 ש"ח

2. סיאט לאון 1600 ידני 2003 74,000 ש"ח

3. רנו מגאן 1600 ידני 2003 75,000 ש"ח

מה דעתכם על שלושת הרכבים? והאם יש לכם אולי המלצות נוספות?

פורסם

את האקסנט תוציא מהרשימה.היא לא ברמה של הסיאט והרנו.

עם תיבה ידנית יש למגאן ביצועים מצויינים,ועדיפים על אלו של הסיאט.

הרנו גם מרווחת יותר מהסיאט ונוחה יותר לנסיעה,אך לסיאט עדיפות באיכות הגימור.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה על התשובה המהירה...

השאלה היא מה לגבי האמינות של שתי המכוניות ולגבי עלות התחזוקה? והאם יש אולי מכוניות נוספות ברמה שלהן שעונות על הדרישות?

דרך אגב שמתי לב שאין הרבה מודעות למכירה של סיאט לאון, כלומר האם יהיה קושי למצוא אחת מהשנים האלו ועוד ידנית?

*תוספת קטנה, האם המגאן 2003 זה הדגם הישן או החדש? לפי מחירון לוי יצחק ישנם שני דגמים של 2003 שניהם עולים 75 אלף ש"ח כאשר אחד הוא RN והשני הוא EX דגם 2. לפי מה שהבנתי הדגם הראשון הוא הצורה הישנה והדגם השני הוא הצורה החדשה.

פורסם

במגאן הבעיה הכי גדולה (מבחינת אמינות) היא הגיר האוטומטי. אם הוא נמנע ממנו וקונה מכונית מטופלת ושמורה וימשיך לטפל בה כראוי לא צפויות בעיות פטאליות.

מבחינת מחיר אין שום סיבה בעולם לשלם על מגאן מחירון, בטח ובטח לא על ידנית.

אם הוא מוצא ידנית מיד ראשונה פרטית עם ק"מ סביר הוא צריך לדבר על איזור 65-67 אלף ש"ח.

עד כמה שידוע לי המגאן 2 הגיעה רק ב2004. לוי יצחק הוא לא מקור מהימן כ"כ לאיזה דגם הגיע מתי ואיזה איבזור. כבר היו לו טעויות בעבר.

המגאן בצורה הישנה וגם החדשה הן EX (או exsperession בשפת הצפרדעים)מגאן RN האחרונה יוצרה בשנת 2000.

היא מגיע עם 4 כריות אויר, ABS,EBA, מחשב דרך וחישמול סטנדרטי.

ראיתי במגרש רכב BANKCAR בחיפה מגאן 5 דלתות 2003 ידנית מפרטי בסביבות 40000 ק"מ והמחיר היה בסביבות 66 אלף ש"ח.

בסה"כ המגאן מכונית משפחתית טובה במחיר זול.

הליאון יפה יותר ומרגישה איכותית יותר מבפנים, האיבזור תלוי בדגם, בסטלה הוא נחות מהמגאן ואת הסיניו אני לא מכיר כ"כ.

מבחינת ביצועים המנוע בליאון עייף וחלש יחסית.

המגאן גם מרווחת יותר ונוחה יותר מהסיאט.

פורסם

ראיתי במגרש רכב BANKCAR בחיפה מגאן 5 דלתות 2003 ידנית מפרטי בסביבות 40000 ק"מ והמחיר היה בסביבות 66 אלף ש"ח.

.

משום מה המכוניות שם עם ק"מ מאוד נמוך, לא משנה עם עברן פרטי או ליסינג,

אני כמעט קניתי משם רכב, וברגע האחרון אינטואיציה חזקה להתרחק.

אני מאוד לא ממליץ על המגאן, לא ידנית ולא אוט', האמינות ואיכות החומרים וההרכבה מאוד נמוכים

לגבי הלאון - היא בבעלותי רק כחודש ולכן איני יכול עוד להביע עמדה מגובשת לגביה.

על אקסנט יצא לי לנהוג כמה אלפי ק"מ, גם על הדגמים של 2001-2002 וגם אחרי מתיחת הפנים 2004-2006. מדובר ברכב בסיסי, ומיושן אין לו שום יתרון מלבד אמינות ואחזקה מאוד זולה. הוא בכמה רמות מתחת למגאן ולאון והייתי ממליץ על הרכב הזה למי שמחפש אמינות בלבד ללא כל יומרות הקשורות לאבזור, בטיחות או נוחות. לזכותה - מזגן מעולה כמו ברוב מכוניות היונדאי.

פורסם
משום מה המכוניות שם עם ק"מ מאוד נמוך, לא משנה עם עברן פרטי או ליסינג,

אני כמעט קניתי משם רכב, וברגע האחרון אינטואיציה חזקה להתרחק.

אני מאוד לא ממליץ על המגאן, לא ידנית ולא אוט', האמינות ואיכות החומרים וההרכבה מאוד נמוכים

לגבי הלאון - היא בבעלותי רק כחודש ולכן איני יכול עוד להביע עמדה מגובשת לגביה.

על אקסנט יצא לי לנהוג כמה אלפי ק"מ, גם על הדגמים של 2001-2002 וגם אחרי מתיחת הפנים 2004-2006. מדובר ברכב בסיסי, ומיושן אין לו שום יתרון מלבד אמינות ואחזקה מאוד זולה. הוא בכמה רמות מתחת למגאן ולאון והייתי ממליץ על הרכב הזה למי שמחפש אמינות בלבד ללא כל יומרות הקשורות לאבזור, בטיחות או נוחות. לזכותה - מזגן מעולה כמו ברוב מכוניות היונדאי.

אני לא ישקר ויגיד המגאן מכונית מאוד אמינה, אבל מניסיון של המשפחה שלי, מגאן 97 אוטומטית הגיעה ל250 אלף ק"מ, מגאן 2001 1.6 הגיעה ל80 אלף ק"מ והוחלפה במגאן טורבו דיזל אך ורק בגלל שיקולי ק"מ וגם הטורבו דיזל (אוטומטית) מודל 2001 הגיעה אצלנו ל250 אלף ק"מ אני יכול להעיד שהשד לא נורא כ"כ והמכוניות הציגו אמינות סבירה בהחלט ואפילו פנים הרכב שרד יפה.

כמו כן אני מכיר בעלי מגאן רבים ואפילו אנשים שיש להם יותר ממגאן אחת בבית והרוב המוחלט מרוצה ועבר ממגאן למגאן.

יש קצת תקלות, אבל אחרי יומיים עם מאזדה 3 חלופית, אצלנו במשפחה יודעים שיפני אנחנו לא קונים.

פורסם

תודה על התשובות...

ראשית לגבי המגאן, האם האמינות שלה היא לא הכי טובה? האמינות היא קריטריון די חשוב ורצוי שלא להתפשר עליו...

השאלה השניה היא האם קיימים רכבים נוספים שנמכרים במחירים האלו (70-75 אלף) משנת 2003 ועונים על הדרישות?

תודה

• תוכן חדש...