Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לחבר שלי סופר רייסר אוטומט שנת 95

אחרי שקראתי קצת חומר על מגדשי טורבו ואל הסממני פעולה שלהם הבנתי שכאשר הרכב מגיע לטורים גבוהים המגדש נכנס לפעולה ואז מרגישים את ה"פוש "שמגיע מאחורה , ואת הקול של הטורבו

אולי לא הבנתי נכון אבל זה מה שהיה כתוב

אז באמת יש לחבר שלי את כל הסממנים הללו ,שאלתי אותו האם קיים מגדש טורבו והוא אמר

שלא

תאמת *** אצלנו בפורום נהוג לכתוב "את האמת" במקום תאמת. אנחנו עושים את עצמנו מתורבתים ***שאני לא בטוח כי הוא לא מבין ברכבים בכלל וגם הרכב לא שלו מאז החנות

הוא נקנה במגרש

אז בקיצור לשאלה

האם שוחררו סופר רייסרים עם טורבו בשנת 95

מנוע 1600 אוטומט

*** אצלנו בפורום נהוג לכתוב עם סימני פיסוק. מתורבתים, שכחת ?! ***

מיצ'ובישי לנסר ידנית מנוע 1300 12 שסתומים .

פורסם

יש לחבר שלי סופר רייסר אוטומט שנת 95

אחרי שקראתי קצת חומר על מגדשי טורבו ואל הסממני פעולה שלהם הבנתי שכאשר הרכב מגיע לטורים גבוהים המגדש נכנס לפעולה ואז מרגישים את ה"פוש "שמגיע מאחורה , ואת הקול של הטורבו

אולי לא הבנתי נכון אבל זה מה שהיה כתוב

אז באמת יש לחבר שלי את כל הסממנים הללו ,שאלתי אותו האם קיים מגדש טורבו והוא אמר

שלא

תאמת שאני לא בטוח כי הוא לא מבין ברכבים בכלל וגם הרכב לא שלו מאז החנות

הוא נקנה במגרש

אז בקיצור לשאלה

האם שוחררו סופר רייסרים עם טורבו בשנת 95

מנוע 1600 אוטומט:lol::roflmao: אחת ההודעות היותר מצחיקות שקראתי בפורום!

ידידי תיסע פעם אחת במכונית מוגדשת (אימפרזה למשל) אפילו לא על גדישה מטורפת ותבין הרבה יותר טוב את העיניין ואת הפער לקיק דאון מסכן, ולהידבקות מטורפת לכיסא במשך כל זמן הלחיצה.

Honda hornet 600

פורסם

במקום לצחוק עליך, ובמקום לשים אותך ללעג כמו שאר האידיוטים פה שלא קלטו עדיין שזה פורום בשביל ללמוד ולא שמכונאי שמתעסק עם טורבואים ישאל שאלה שכזו .. אלא מי שלא יודע ולא מבין .. אז אני אסביר לך בדיוק מה הולך והלך שם.

אז ככה,

קודם כל, הבנת נכון , בסל"ד מסויים (תלוי בטורבו ובנפח המנוע) נפתח הטורבו כתוצאה מפליטה (יותר סל"ד - יותר פליטה, הטורבינה מסתובבת ומסובבת - אוויר נדחס - עוד סל"ד עולה - עוד פליטה הטורבו מעלה גדישה - השסתום (ווסטגייט) נפתח ומאפשר יציאה של גזים בהתאם לגדישה (שלא תגדוש יותר מדי))

אז כמו שהרגשת ב"סופר רייסר", זה לא טורבו, זה פשוט הורדת הילוך, מה שגורם לטורים לעלות, ולמנוע לתת הספק שלא נמצא בטורים הנמוכים, אז כמובן שיש "בעיטה" או הרגשה בסגנון , אבל היא מאוד שונה מטורבו, הרעש שאתה שומע זה מיסב\חגורה חורקת :) ובטח שלא שריקה של טורבו

בכל אופן, תעשה סיבוב ברכב מוגדש אמיתי (אימפרזה,תמא וכו, אבל לא גולף כי שם זה מאוד לינארי ובקושי מרגישים בעיטה) ותראי איך באיזור ה 3 אלף סל"ד קודם כל הסל"ד עולה בצורה מטריפה... וגם הבעיטה היא לא בעיטה.. היא יותר כמו שנכנס בך מישהו מאחור :) (שוב תלוי בכוח של הרכב)

פורסם

תרשה לי לתת לך הסבר שונה, מנסיון:

לכל מנוע יש עקומה שונה של מומנט - יש מנועי עם עקומה מאוד מאוד לינארית,

ויש כאלה שבסל"ד זה או אחר "פתאום" יש התפרצות כוח.

בסופר רייסר, ככה יצא, המנוע לא מאוד לינארי, ועם זאת רועש ביותר,

ולעתים (תלוי אם לאוטו התחשק או לא, אני רציני לגמרי) מורגשת ממש "מדרגה" שבה נוסף עוד כוח,

ועוד נוסף צליל יניקת אוויר שמזכיר באופן מעומעם גדישת טורבו (שוב, אני רציני לגמרי).

אבל זה רק כאילו, תאמין לי שאין שום סופר רייסר עם טורבו.

מה שכן, כל התחושות והרעשים האלה הם שום דבר בהשוואה למכונית מוגדשת באמת -

ואני לא אשכח בחיים את הפונטו טורבו - שם עד 3,500 אתה מרגיש כמו קורקינט על בלמים,

וב-3,550 אתה מרגיש בעיטה של סוס על סטרואידים, עם רעש מתאים.

הערה: הסופר רייסר המסתובבות בארץ הן עם מנועי 1,500, לא 1,600.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• אחראי פורום
פורסם

נראה לי שהמנוע היה בשוק מזה שהוא עבר בשלום את ה-3000 סל"ד...

מכאן הרעשים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תרשה לי לתת לך הסבר שונה, מנסיון:

לכל מנוע יש עקומה שונה של מומנט - יש מנועי עם עקומה מאוד מאוד לינארית,

ויש כאלה שבסל"ד זה או אחר "פתאום" יש התפרצות כוח.

בסופר רייסר, ככה יצא, המנוע לא מאוד לינארי, ועם זאת רועש ביותר,

ולעתים (תלוי אם לאוטו התחשק או לא, אני רציני לגמרי) מורגשת ממש "מדרגה" שבה נוסף עוד כוח,

ועוד נוסף צליל יניקת אוויר שמזכיר באופן מעומעם גדישת טורבו (שוב, אני רציני לגמרי).

אבל זה רק כאילו, תאמין לי שאין שום סופר רייסר עם טורבו.

מה שכן, כל התחושות והרעשים האלה הם שום דבר בהשוואה למכונית מוגדשת באמת -

ואני לא אשכח בחיים את הפונטו טורבו - שם עד 3,500 אתה מרגיש כמו קורקינט על בלמים,

וב-3,550 אתה מרגיש בעיטה של סוס על סטרואידים, עם רעש מתאים.

הערה: הסופר רייסר המסתובבות בארץ הן עם מנועי 1,500, לא 1,600.

אכן מנועי GM, שסתומים הדראוליים שאוהבים לחיות בסל"ד גבוה, ומעל 4000 משתנה להם הרעש והם מקבלים BOOST עצבני

:)

אני עדיין זוכר את זה מהאופל קאדט שהיתה לי, אני אישית מאוד אוהב את המנוע הזה

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...