Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמעט שנתיים (כשהוצאתי רישיון) אז החלפתי את הרדיו AM בלבד המקורי של האוטו שלי (סובארו ליאונה) ב-HU של פיוניר 1300 עם RDS, קומפוננט שמורכב מרמקול 3WAY של פיוניר (5 ורבע אינץ')+קרוסאובר של רד סאונד USA+טויטר של רד סאונד USA (אל תשאלו איך "נוצר" הקומפוננט הזה, סיפור ארוך) ואין לי מגבר בכלל.

הקיצר, החלטתי שלאט לאט, בשלבים אני אחליף את המערכת למשהו הרבה יותר טוב.

כהתחלה אני רוצה להחליף את הקומפוננט למשהו הרבה יותר טוב שאפשר לשמוע איתו מוזיקה בסגנון MTV (שלפעמים המוסיקת MTV כוללת טראנס, האוס וכו...) ושישמעו טוב גם בווליום גבוה.

התקציב שלי לקומפוננט (ל-2 דלתות הקידמיות) של 6.5 אינץ' הוא עד 1000 ש"ח.

השאלה היא כמה WAY הקומפוננטים האלו? (2WAY או 3WAY) מה הספק ה-RMS שלהם וכמובן איכות הצליל (שזה אולי גם איכשהו קשור ל-HU.

בהמשך אני מתכנן להחליף את ההד יוניט למשהו יותר טוב ואני מתלבט בין פיוניר לאלפיין (מה לפי דעתכם יותר טוב מבחנית הד יוניטים?).

בהמשך העוד יותר רחוק אני מתכנן אולי להוסיף עוד 2 רמקולים בדלתות האחרויות (כי זה סטיישן ולא סדאן שאפשר לשים על המדף), מגבר, ואולי אפילו סאב (יש מספיק מקום בבגאז' וכשהוא ריק בטח יהיה תהודה טובה).

לסיכום, על איזה יצרנים אתם ממליצים ועל איזה דגמים ואם תוכלו לפרט את המפרט טכני שלהם אז עוד יותר טוב.

תודה.

מועדון סובארו שטח ופנאי - www.subaru4x4.com

פורסם

בתקציב של עד אלפיה אתה יכול לקנות קומפוננט של DLS מסדרה נמוכה או של LANZAR VB, אם אתה רוצה יש גם ציוד משומש ופה כבר יש לך את מורל ו- MBQ.

לי אישית יש את הלאנזר 120W RMS המידים ו הטויטרים 75W RMS

אני מרוצה מהם.

2pac

west side

פורסם

DLS ולא DLC.

באלפייה אפשר גם להביא MB QUART DSD, מורל מילניום (או בתוספת של עוד 200 ש"ח בערך מורל דוטק).

כל הקומפוננטים האלה באים עם טוויטר, וופר, וקרוס. אל תתייחס לנתונים, תקשיב ותקח את מה שנשמע לך הכי טוב.

פורסם

אייל, למה לא להתיחס לנתונים של הקומפוננט?

דבר שני, כמה WAY יש לקומפוננטים האלה? 2WAY או 3WAY? או שכל הקומפוננטים הם 2WAY?

האם הקומפוננטים של DLS, MBQ וה-MORAL הם סידרת "הפתיחה"? או הסידרה היותר מתקדמת?

פורסם

הקומפ' של DLS ו-MB הם הפשוטים יותר בקשר למורל איל אמר שיש אפשרות להביא את הפשוט או להוסיף 200ש"ח בערך ולעלות רמה אחת

פורסם

אייל, האם לפי דעתך אני אוכל להרכיב את הקומפוננט לבד?

אני יודע איפה למקם אותם, לפרק ולהרכיב את הדלת, הקטע הוא האם אני מחבר את החוטים כמו שהקומפוננט הקיים מחובר? האם אני מחבר ל-HU את הקומפוננט החדש באותו האופן שמחובר הקומפוננט הקיים? האם אני צריך בשביל הקומפוננט החדש חוטים חדשים או שאפשר להשתמש בחוטים הקיימים? (של הקומפוננט הקיים) האם חס וחלילה וחס יכול להיות שבגלל חיבור לא נכון הקומפוננט ישרף?

נ.ב. האם לך יש את הידע להרכיב מערכות לבד? כי אם אני לא בטוח שאסתדר לבד אז אשמח לעשות זאת בשיתוף איתך כי אני מאוד מאוד אבל מאוד רוצה לדעת להרכיב לבד מערכת וכל הפרוצדורה מה גם שאני רוצה לדעת לעשות את כל הדברים באוטו לבד (ובין היתר גם דבר מסוג כזה).

פורסם

אתה לא מתכוון לקנות מגבר?

טוב זה יהיה השלב הבא שלך.

אתה יכול להשתמש בחוטים הקיימים זה לא מסובך, את החוטים הקיימים אתה מחבר לכניסת מגבר בקרוס אובר, משם מוציא שני חוטים לטוויטר ושניים לוופר. לא צריכה להיות לך בעיה אבל אם אתה לא בטוח בשבילך מתקין לא יקח לך על זה הרבה כסף.

כן יש לי את הידע להרכיב מערכת לבד, זה באמת לא קשה ומסובך (יותר קשה וכואב לאצבעות לפרק את הפאנלים :wink: ) הייתי עוזר לך בשמחה אבל לצערי זה לא אפשרי בשבילי מבחינה פיסית.

פורסם

הקטע הוא שאני רוצהלדעת לעשות זאת לבד ואני מאמין שאם אני ירכיב את זה לבד אז אני יעשה את זה הכי טוב שיכול להיות כי יש לי לזה את כל הזמן אבל מצד שני אני מפרד לשרוף את הקומפוננט, דרך אגב אם מחברים לא נכון את הקומפוננט הוא יכול להישרף?

בלינק הבא:

http://www.mbquart.com/2003/en_US/products/images/models/mobile/large/DSD216.jpg

יש 2 חיבורים לטוויטר, 2 חיבורים לרמקול, 2 חיבורים למערכת (שזה ה-ENGAGE לא?) ועוד 2 חיבורים משמאל לאיפה שמחברים את הרמקול, למה הם משמשות?

נ.ב. כרגע אני רק רוצה להחליף את הקומפוננט, בעתיד הרחוק אני מתכוון להוסיף מגבר, אבל ממש לא כרגע.

פורסם

אתה לא תשרוף את הקומפוננט.

פלוס ומינוס ראשון מצד ימין אתה מחבר מהרדיו דיסק. פלוס מינוס שאחר כך לוופר. אחר כך לחיבור החמישי מימין אתה מחבר את המינוס של הטוויטר ואז יש לך אפשרויות לחבר את הפלוס לאחד משלושת מהחיבורים הנוספים שהם ישפיעו על העוצמה של הטוויטר. אתה פשוט מנסה את שלושתם ומשאיר את זה מחובר לזה שנשמע לך הכי טוב.

• תוכן חדש...