Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

או שאחליף את המושבים, כי אלה כבר היו בשימוש, אז בשביל ההרגשה...

ח-י-י-ב להחליף מושבים, מה השאלה? ולו רק בשביל ההרגשה. זה האלף בית של הגימל דלת. 

• אהבתי 1
  • תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 2.7.2026 בשעה 15:47, sperial כתב:

מומלץ להחליף מושבי אסלה. לשים לב שאין סטנדרט למרחק בין החורים באסלה, צריך למדוד ולרכוש מושבים איכותיים עם מרווח מתאים בין הברגים.

התייחסתי לכך לפני כמה ימים. חוזר ומדגיש - לא כל מושב מתאים לכל אסלה. לי יש אסלות תלויות פשוטות של חרסה, כשהתקלקל מושב לקח לי זמן מה למצוא חלופי מתאים, וגם אז המוכר התקשר אלי לוודא שהתכוונתי לאותו דגם. ויש גם איכויות שונות, שווה להשקיע את הכמה עשרות שקלים נוספים ליחידה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לדעתי יש דרך לסדר כפתור עליון באסלה - בלי לשבור כלום (או כמעט כלום).

המנגנון עובד בצורה כזאת שהלחצן מחובר לצינורית ממש דקה , שהיא מחוברת בחלק התחתון לסוג של שסתום/סוגר. 
לחיצה על הכפתור מייצרת וואקום בצינורית, או לחילופין דוחפת אוויר (כתלות במנגנון) שפותח את השסתום ונותן למים לזרום.

כל ההקדמה הזאת היא על מנת להבין שהכפתור עצמו ממש לא חייב להיות גדול או ממוקם במרכז על מנת לבצע את ההפעלה , למעשה ניתן למקם אותו כמעט בכל מקום כי הצינורית דיי ארוכה (ואם לא אז מחליפים אותה באחת יותר ארוכה).

הסיבה שהכפתורים גדולים וממוקמים במרכז היא שהפתח שלהם משמש כפתח השירות לניאגרה במקרה הצורך, וכמובן נוחות ואסטטיקה.

דעתי היא , שאם קצת רצון ויכולת אילתור , אפשר למצוא כפתור קטן יותר עגול (דומה למה שיש בניאגרה מונובלוק) ולחבר אותו לצינורית ולגרום למנגנון לעבוד.
לאחר שמצאת כזה, תחליט איפה אתה רוצה להתקין אותו , ובאמצעות מקדח יהלום במידה המתאימה, תקדח חור למיקום הכפתור והשחלת הצינורית.

בגדול זהו, הכפתורים המקוריים ישארו במקומם , לא מפריעים ותוכל לגשת משם  לניאגרה במידה ותדרש תחזוקה.

אני בוודאות הייתי פותר את זה , מכסה שמסתיר את הלחצן היה משגע אותי , אבל עדיף להתייעץ עם בעל מקצוע - אני לא באמת מבין משהו ואולי כל מה שכתבתי זה חרטוט אחד גדול :)

בהצלחה ותעדכן !

• רעיון טוב! 3
פורסם
בתאריך 2.7.2026 בשעה 10:01, sperial כתב:

רתי מספר חודשים כדייר יחיד בקומה מינוס 1 בבניין שבו בקומות 4 ומעלה (בערך) עבדו על הפינישים. לא זכור לי כבעייתי במיוחד אבל יכול להיות לא נעים, בתלות באוכלוסיה שעובדת במקום.

אתה היית רק אחד והם היו קבוצה לא קטנה. לא מאמין שסבלו ממך יותר מידי

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, Emanuel5 כתב:

אם קצת רצון ויכולת אילתור, אפשר למצוא כפתור קטן יותר עגול (דומה למה שיש בניאגרה מונובלוק) ולחבר אותו לצינורית ולגרום למנגנון לעבוד.

אני מציע להתחיל מכפתור air switch בסיסי של טוחן אשפה, שעולה כמה גרושים ועושה בדיוק את הפונקציה המתוארת. השאלה העיקרית היא מה קוטר הצינורית וכמה ואקום הוא צריך לייצר כדי להפעיל את השסתום. אפשר גם לרכוש מנגנון סטנדרטי (או לקושש מהג'אנק של חברים שהחליפו כזה) ולקחת ממנו רק את הכפתור, שכנראה יהיה עם אותה צינורית כמו בנוכחי. 

פורסם

עלו פה כבר פתרונות למכביר, אני רק מחכה לשמוע מפות"ש עדכון לגבי מה הוא עשה\החליט.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

נותרו קצת פחות משבועיים, ואני במרתון של להספיק לסדר כמה שיותר דברים לפני המעבר.

דברים קצת יותר דחופים מהלחצנים המעצבנים האלה של האסלה,

כמו למשל לדאוג שהחשמלאי יחבר את הדוד לחשמל, להתקין דלת של שירותי הורים שחסרה,

להשלים אריח שחסר בסלון, ועוד הרבה דברים שכבר טופלו.

לפני 4 שעות, Emanuel5 כתב:

אני בוודאות הייתי פותר את זה , מכסה שמסתיר את הלחצן היה משגע אותי , אבל עדיף להתייעץ עם בעל מקצוע - אני לא באמת מבין משהו ואולי כל מה שכתבתי זה חרטוט אחד גדול :)

בכלל לא חרטוט. זה בהחלט הכיוון.

אבל... יש לי חשש מסוים שבגלל שהניאגרה מותקנת נמוך, זרימת המים חלשה.

כרגע זה רק בגדר תחושה, כי עדיין לא בוצע דליברי בקדנציה שלי...

אבל אם יסתבר שזה המצב, זה כבר דיל ברייקר שיחייב פירוק והתקנה של ניאגרה ואסלה אחרים.

בינתיים, בגלל העומס בשני הקצוות - אריזה בצד אחד וסידור ושיפצור בצד השני,

יש דברים רבים שנדחים לאחרי המעבר, וזה אחד מהם.

מה שנעשה עד כה - 

הזזת האי של המטבח הצידה, כך שהמטבח כעת בצורת 'ר',

פירוק הקלאפה והתקנה מעל האי (לשעבר),

ביטול החשמל של האי שיצא מהרצפה, מה שחייב שבירת אריח,

משיכת קו חשמל לשקעים שיותקנו מעל האי לשעבר, וניסור קטן של הפינה למעבר תעלת חשמל,

סגירת כל מיני חורים ומפגעים בקירות,

תיקוני צבע על כל הנ"ל, שבגדול בעצם הפכו לסיוד כללי של כמעט כל הדירה,

התקנת סטופרים לדלתות,

סלילת קו מים מהאמבטיה למרפסת (חייב ברז שירות שם)

ביטול "הכנה לרמקולים" שזה אומר צינורות השחלה שבלטו בגסות מהקיר,

חציבת פתח עגול "6 לטובת קולט האדים שיותקן הארון החדש שהוזמן כבר, במקום של הקלאפה שפורקה,

ועוד מלא דברים קטנים על הדרך, וכל דבר עם תלאותיו ועיכוביו...

כרגע האמת שהשלמתי את רוב המשימות, יש פלאן B אם רב בריח לא יספקו את הדלת החסרה בשבוע הקרוב,

ואני במרדף יומיומי אחרי הקבלן והיזם בשטח שיפנו לי גישה למשאית ההובלה, מקום שחסום כעת עם חומרי בנייה.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11

• תוכן חדש...