Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

המברגה החביבה עליי, בוש כחולה 12V, בציר 2017 שאיתה אני עובד רוב הזמן החליטה אתמול שקשה לה מדי להמשיך. 

התופעה: 

בזמן הברגה (עדינה- קלאץ' היה על 5 סה"כ), היה "בום!", שחרור של עננה שחורה (לפי הפיח שהיה לי על הפרצוף מסתבר אחרי כן), ואחרי כן היא התחילה להרגיש "מוזר" בזמן העבודה. 

קרי, משהו מרגיש "משתפשף", ומשהו בגוף זז (פנימי) בזמן עצירת העבודה. גם הרעש של העבודה שונה מעט. 

ייתכן (לא יודע בוודאות) שנזל ממנה משהו, מצאתי שלולית מוזרה באיזור שבו היא נחה (יכול להיות ממנה; יכול להיות מהסמרטוט הרטוב שהשתמשתי בו לדבק; יכול להיות משהו אחר. לא יודע אם יש בכלל משהו שיכול לנזול במברגות, לא אמור להיות למיטב ידיעתי וגריז איננו נוזלי. וזה לא היה גריז). לא שמתי לב אם זה היה ממנה או לא. 

הנה וידאו קצר שצילמתי המראה את הבעייה.

האם משהו התקלקל שם? 

האם זה סה"כ מצריך החלפת פחמים? 

האם זה היה פחם ש"התפוצץ" בזמן העבודה?

לפני שאני פותח את הכלי בעצמי ולא משוכנע שאוכל גם לסגור אותו כמו שהיה, אודה למחשבות וכיוונים אפשריים. 

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש מעגל, כמעט בוודאות. בין היתר לשליטה על ה"רגש" בהדק. אולי גם הגנות כלשהן. אבל הוא רחוק מהחלק בגוף שזז פיזית.

פורסם (נערך)

מה אתה מתבייש, תפתח אותה וזהו.

ואם לא תצליח לסגור, אז:

1. מגיע לך. תנסה שוב עד שתצליח.

2. מה זה משנה, היא בת 9, תתחדש.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא בהכרח אומר שהתגובה שלו נכונה, אבל אם תחקור על gsb 120-li תבין שכנראה אתה צריך להתחדש במברגה חדשה,

אין אפשרות להחליף רק פחם ככל הנראה.

תתחדש!

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, hans כתב:

1. מגיע לך. תנסה שוב עד שתצליח.

:rofl:

בעבודה, איש התחזוקה שלנו הוא מומחוי עם הרבה ניסיון. התייעצתי איתו, אמר לי שאביא אותה אליו והוא יראה מה הסיפור. 

בערב אולי אנסה לפתוח אותה בעצמי.

היו לו 2-3 ניחושים, אחד מהם זה הניחוש הראשוני שלי- פחם שהתפוצץ. 

השני- לאגר. 

אביא לו אותה מחר ונראה מה יהיה. אני סקרן. הפעם האחרונה שפתחתי מברגה הייתה לפני שנים רבות מאד -ואז זו לא הייתה מברגה איכותית. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

אני לא יודע מה קרה למברגה שלך, אני תמיד בעד לפתוח ולנסות לתקן.

אבל ממליץ לך מאוד לעבור לדגם ללא פחמים. העבודה איתה הרבה יותר נוחה, חזקה, מדוייקת וחסכונית בחשמל. היא גם קלה יותר.

את הדגם כמו שלך, עם פחמים, פוטר ופונקציית רטט קניתי ב2012. הייתי משוכנע שזה הכלי הכי טוב בעולם עד שרכשתי ב2017 את הדגם ללא פחמים ותופסנית ביטים. רכשתי אותו מאתר ישראלי, כמובן ששלחו לי קודם מברגת אימפקט אבל החליפו לי מיד למברגת קלאצ' שהזמנתי.

זאת המברגה שאני ממש הכי אוהב, היא נכנסת לכל מקום (לא יותר ארוכה מבוש 3.6V שהשתמשתי בה עד אז למקומות צרים). קלה, מדוייקת וחזקה.

ויתרתי על פונקציית הרטט, אין לזה טעם בכלי 12V, משתמש בזה רק במברגה 18V.

מאז מקפיד לקנות את כל הכלים אך ורק בראשלס.

קורויוז - בעבר בוש קראו לכלי הליטיום הקטנים 10.4 וולט, בהמשך ללא שום שינוי בסוללה שינו את המיתוג ל12V.

PXL_20201013_185023647.jpg

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 51 דקות, גולדן191 כתב:

אתה יכול לקנות מברגה חדשה ללא סוללה כאן ב 250 ש"ח

או במחסני חשמל ב-199. 

עכשיו, במחשבה קדימה, אני לא יודע מה לעשות ואודה לעצות. במידה ולא ניתן יהיה לתקן את המברגה הקיימת. 

רקע: יש לי עוד אחת כמעט זהה, 12V, אותן סוללות. סה"כ יש לי 4 סוללות (ו-2 מטענים).

יש לי אחת נוספת ישנה גם כן, הרבה יותר ישנה- לדעתי בת סביב 20 שנה, 14.4V (לא מייצרים כזה כבר הרבה שנים), סוללות אחרות.

עכשיו. אני מתלבט: 

1-האם לרכוש גוף חדש בלבד ולגמור עם זה? יש לי אקסטרה סוללות עבור זה. 

או:

2-האם לרכוש מברגה 18V, נחמדה, עם סביב 50 ניוטון מטר (לפעמים אני רוצה דווקא יותר כח)?

או: 

3-האם להגשים חלום ישן ולקנות מברגה מפלצתית (פוטר, לא אימפקט) עם 160 (+) ניוטון מטר, שעולה הון קטן? מצאתי את עצמי פעם או פעמיים מייחל לאקסטרה כח, זה יפתור לי את כל הבעיות האפשריות שיכולות לעלות לי כל עוד הכלי חי. פה אני רוצה דהוולט ספציפית. רק מה זה עולה הרבה. 

או:

4-האם להתפשר, ולקחת דהוולט עם 90 ניוטון במחיר שהוא איך שהוא נסבל?

אם אלך על 4, תמיד אוכל בעתיד לשדרג ולקנות גוף בלבד נוסף של אופציה 3. כבר יהיה לי סוללות ומטען. 

מה אתם הייתם עושים במקומי? תודה. 

פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

3-האם להגשים חלום ישן ולקנות מברגה מפלצתית (פוטר, לא אימפקט) עם 160 (+) ניוטון מטר, שעולה הון קטן? מצאתי את עצמי פעם או פעמיים מייחל לאקסטרה כח, זה יפתור לי את כל הבעיות האפשריות שיכולות לעלות לי כל עוד הכלי חי. פה אני רוצה דהוולט ספציפית. רק מה זה עולה הרבה. 

למה אתה צריך את זה אם אתה מייצר חורים מובילים? גם אם מדובר בעץ הכי חזק בעולם, אם אתה מייצר חורים מובילים למה אתה צריך כל כך הרבה כוח?

לפני 3 דקות, ברווז כתב:

4-האם להתפשר, ולקחת דהוולט עם 90 ניוטון במחיר שהוא איך שהוא נסבל?

נשמע לי גם חזק במיוחד, לא יודע.. למה אתה צריך כל כך הרבה כוח

פורסם

כתבנו באותו זמן.

ממליץ לך לקנות גוף בלבד 12V ללא פחמים, ואז תמשיך להשתמש בסוללות שלך.

ה14.4V הם לא ליטיום, obsolete בדיוק כמו המנועים עם פחמים.
כשתרצה לענות על הדרישה למברגה חזקה, תרכוש 18V עם יותר מ100 ניוטון. כשתתחיל עם ה18V, אל תסתכל על כלי בודד שמעניין אותך, אלא על כל המשפחה של הכלים. קנה סוללה או 2 ואז תוכל להשתמש בכל הכלים התואמים עם אותן סוללות. (מזכיר לך את המולטיטול מהדיון הקודם).

בנתיים יש לי כבר הרבה יותר כלים 18V, אבל במברגה תמיד מעדיף לעבוד עם ה12V כשזה מספיק, כלי הרבה יותר קל.

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הייתי צריך הרבה כח בינתיים פעמיים:

-החלפת גוף חימום לדוד, 2 ברגים לא ממש רצו להיפתח ואין גישה טובה למפתח ידני. 

-החדרת מוט מתברג לתוך חור עבורו (ארוך).

המברגה 14.4 שלי לא הייתה מספיק חזקה בשני המקרים. 

אני לא "רק מייצר חורים מובילים". אני עושה הרבה דברים אחרים, נוספים, שלא בהכרח קשורים לעבודות נגרות. 

לפחות אני יודע להגדיר את הצרכים שלי, וכן- מודה בפה מלא שמדובר על תפלצת שאין לי צורך מהותי ואמיתי בה. 

אבל לפעמים זה נחמד לקדוח עם מסור כוס 90 ממ עם משהו יותר חזק מהמקדחת עמוד דרדלה שלי :lol:. מבוסס על סיפור אמיתי. 

התנסיתי בעבר עם מברגה שכזו, ואני יודע מה היא מסוגלת לעשות- לפעמים אני פשוט צריך את הזמינות הזו של כח במצבים מסויימים. 

פורסם
לפני 4 דקות, ברווז כתב:

החלפת גוף חימום לדוד

זאת עבודה למפתח רטיטה, לא למברגה.

• מעניין 1

עמוס

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, amosbmw כתב:

ממליץ לך לקנות גוף בלבד 12V ללא פחמים, ואז תמשיך להשתמש בסוללות שלך.

יש לי עוד 12V אחת. שמישה לחלוטין. במצב חדש (למרות גילה, בציר 2018) מאחר וכמעט לא עבדה.

ה14.4V הם לא ליטיום, obsolete בדיוק כמו המנועים עם פחמים.

ליתיום. 

חד משמעית ליתיום.

אחרת לא היה נרכש. את הטעות הזו עושים פעם אחת. (הבוש ירוקה הראשונה שלי. להוסיף חטא על פשע, זו הייתה סוללה פנימית למיטב זכרוני. זה היה הרבה לפני שעבדתי באספקה טכנית והבנתי משהו מהחיים שלי. 

כשתרצה לענות על הדרישה למברגה חזקה, תרכוש 18V עם יותר מ100 ניוטון. 

זהו, שאני חולם עליה בלילה כבר שנים רבות. אבל המחיר תמיד היה פאקטור משמעותי.

אבל במברגה תמיד מעדיף לעבוד עם ה12V כשזה מספיק

רוב העבודות שלי הן קטנות יחסית, כך שגם ההברגות שלי ימשיכו להתבצע עם ה12- ברובן המכריע. הנה, העבודה שבמהלכה התפגרה חלקית המברגה, הייתה על קלאץ' בדרגה 5 מתוך 20 כי פחדתי לפצלח את העץ. זה די סטנדרטי.

אני מאד לא אוהב את האימפקט\מפתחות רטיטה\פטישים נטענים. 

כן, מסכים שזה האידאל, אבל בשביל זה אני לא הולך לרכוש משהו יעודי- בשביל פתיחה ראשונית בלבד כשאת כל השאר אני יכול לעשות עם כלים אחרים שיש לי, או ידניים אפילו (בדיוק כמו בדיון על המולטיטול).

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

מבין לגמרי את חוסר האהבה שלך לאימפקט. גם אני משתדל להימנע ממנו, רק בעבודה בעץ גס משתמש בו (הרכבת פרגולה למשל).

אבל עכשיו יש לי גם מברגת קלאצ עם 110 ניוטון, נראה בפעם הבאה שיש לי עבודה כזאת.

בברגים עם ראש משושה שמסובבים עם בוקסות 1/2", בדוד שמש או במכונאות, מפתחות רטיטה זה game changer. דופקים רק בפתיחה/סגירה, שאר הדרך של הבורג בסיבוב רגיל ללא דפיקה.

הם מאפשרים לך לעשות כל כך הרבה דברים שלפני כן היה צריך מאריכים עם הרבה קללות או כלי אויר.

פתאום לפתוח ברגים של ציריה, פולי מנוע, משולשים, זה נהיה שטויות.

עמוס

• תוכן חדש...